Μετάβαση στο περιεχόμενο

EllieR

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

650 profile views

EllieR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Pavlos33 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι πράγματι σοφίτα, με εσωτ. σκάλα και χαμηλό ύψος εντός στέγης. Για το Ε9 όμως εφόσον γίνει αλλαγή δε χρειάζεται να υποβάλλουμε και τη βεβαίωση της ΔΟΥ σχετικά με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει?
  2. Συνάδελφοι καλή σας μέρα! Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις σας. Έχω μια περίπτωση δημιουργίας σοφίτας, η οποία είναι κατασκευασμένη πριν τον 07/ 2011, αλλά ο ιδοικτήτης δεν τη δήλωσε ποτέ στο Ε9 του. Πως μπορώ να αποδείξω ότι όντως είναι πριν το 2011? Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  3. Χίλια ευχαριστώ συνάδελφοι @janna, @Pavlos33 για την άμεσες απαντήσεις σας! Πάντα βοητικότατοι και κατατοπιστικότατοι!
  4. Καλημέρα συνάδελφοι και καλή μας δύναμη! Θα ήθελα σας παρακαλώ τις γνώσεις σας για το συγκεκριμένο θέμα που με προβληματίζει. Σε οικόπεδο που υπάρχει κατοικία άνευ άδειας, έχει κτιστεί χώρος που περιλαμβάνει γκαράζ και αποθήκη που χωρίζονται με μεσοτοιχία. Η στέγη ειναι μονόριχτη και φτάνει στο χαμηλό κομμάτι 2,90 μ. και στο ψηλό 4,00 μ. Ο χώρος αυτός μπορεί να θεωρηθεί βοηθητικός λόγω χρήσης ή λογω ύψους λογίζεται σαν κύριος χώρος; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  5. Σε ευχαριστώ πολύ @bomber για την απάντησή σου! Και το υπερυψωμένο κομμάτι (βάση) που οριοθετει το χώρο του BBQ και αυτό με αναλυτικό σωστά;
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα! Θα σας παρακαλούσα πολύ για τη βοήθειά σας. Έχω περίπτωση ελαφρώς υπερυψωμένου χώρου 40 τ.μ. με πλακόστρωση που δεν βρίσκεται σε επαφή με το κτίριο κ καλύπτεται από υπόστεγο με κεραμοσκεπή που φτάνει τα 3.20 μ. Δεξιά και αριστερά του υπόστεγου κ πίσω υπάρχουν κατακόρυφα στοιχεία πλήρωσης (λιθοκτιστες μάντρες). Το υπόστεγο στεγάζει BBQ με πάγκους, νεροχύτη κλπ. Πως θα το δηλώνατε όλο αυτό; Με αναλυτικό σαν ημιυπαιθριο χώρο, όπως κ το στέγαστρο, τις μάντρες, το bbq κλπ; Σαν βοηθητικό χώρο με ΥΔ; Κάτι άλλο; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!
  7. Καλή σας μέρα! Και εμένα θα με ενδιέφερε το link για την εταιρεια με τις Α/Φ
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα! Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε τα φώτα στο εξής: στην αεροφωτογραφία που ανεβάζουμε στο σύστημα επισημαίνουμε ολόκληρο το οικόπεδο ή μόνο την οικοδομή; Επίσης, εσείς κανέτε το περίγραμμά τους σε κάποιο πρόγραμμα που να μπορείς να δώσεις τις συνταγμένες ας πούμε ή στο περίπου; Γιατί προσπαθώ αρκετή ώρα, αλλά αν οικόπεδο έχει σχήμα λίγο ''περίεργο'' δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβεις τα όρια, ειδικά στις αεροφωτογραφίες που είναι σε κακή ποιότητα.. σας ευχαριστώ παρα πολύ! Αναμένω την απάντησή σας, καθώς είναι αρκετά επείγον το ζήτημα.
  9. Κατάλαβα! Ευχαριστώ πάρα πολύ! Το θέμα όμως ειναι πως την οικοδομή τη δηλώνει ο σύζυγος στο δικό του E9.. οποτε κ σε αυτήν την περίπτωση βάζω μονο τη σύζυγο στη δήλωση;
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση λόγω του ειμαι άπειρη ακομη με το θέμα της τακτοποίησης αυθαιρέτων. Σε οικόπεδο που στο συμβόλαιο ανήκει στη σύζυγο του πελάτη μου εχει εκδοθεί άδεια στο όνομά του. Επειδή έχω μπερδευτεί, στη δήλωση σαν ιδιοκτήτη θα βάλω μονο τον πελάτη μου ή κ τη σύζυγο του; Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!
  11. @dimitris GM Το κόστος είναι πολυ μικρό σίγουρα! Αλλα στο Ε9 δηλώνει σαν έτος κατασκευής ενός κομματιού (για το οποίο εχει κ τη βεβαιωση) το 1980. Το υπόλοιπο το εχει βάλει άκυρη ημερομηνία (1900!) κ κάποιες αποθήκες το 2000. Αρα, τις υπόλοιπες προσθήκες κ αποθηκες σκεφτομαι να τις βάλω 1993-2003 που έχω κ αεροφωτογραφία. Αυτό που με προβληματίζει ειναι το κομμάτι που εχει τη βεβαιωση προέδρου κ αν ειναι εντάξει να το χρησιμοποιήσω σαν αποδεικτικό για προυφιστάμενο το ‘55 γιατι κάπου στο forum διάβασα οτι δεν ισχύουν πλέον;;
  12. Καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω περίπτωση τακτοποίησης οικίας η οποία σύμφωνα με βεβαίωση κοινότητας είναι προ ‘55. Έχουν γίνει κ άλλες προσθήκες για τις οποίες δεν μπορώ να βρω κάποια αεροφωτογραφία, έχω ψάξει ΕΚΧΑ, ΓΥΣ κ google. Ο ιδιοκτήτης στο Ε9 δηλώνει μεταγενέστερη χρονολογία κατασκευής από το ‘55. Θεωρείτε ότι μπορώ να βασιστώ στη βεβαίωση κοινότητας για τα τετραγωνικά που αναφέρει προ ‘55 κ να τακτοποιήσω τις υπόλοιπες προσθήκες ή δεν θα με κάλυπτε κάτι τέτοιο;
  13. Αυτό θεωρώ κ εγώ, αλλά σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε. Αν η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή τα δικαιολογητικά μπορούμε να τα ανεβάζουμε κανονικά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.