Μετάβαση στο περιεχόμενο

Home Done

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    https://homedone.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

694 profile views

Home Done's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι αυτό που προσπαθεί να σου πει ο συνάδερφος, είναι ότι όταν προχωράς σε τέτοιου τύπου παρεμβάσεις σε ένα τόσο παλιό σπίτι, καλό θα ήταν να έχει και μια επαγγελματική γνώμη. Ακόμα και η σειρά που κάνεις τις εργασίες έχει σημασία.
  2. Μιας και δεν είστε σίγουροι ούτε καν για το ποιός είναι από πάνω, πρέπει να το ψάξετε καλύτερα. Τα νερά μπορεί να είναι από αποχέτευση, από υδρορροή, από το νερό χρήσης, από το δίκτυο θέρμανσης κτλ Συνήθως βέβαια όταν η διαρροή είναι τόσο μικρή, οφείλεται σε κάποιο τμήμα της αποχέτευσης. Δοκίμασε να βάλεις στο καζανάκι σου ένα από τα απολυμαντικά που βγάζουν και χρώμα. Ρίξε στο σιφώνι δαπέδου χρώμα σε σκόνη. Κοίτα το ταβάνι του μαγαζιού σε δυο - τρεις μέρες.
  3. Πρόσθεσα επιχειρήματα στο γιατί πρέπει να κολληθούν σύντομα τα πλακάκια
  4. Εξαρτάται από το πλακάκι και το μάστορα. Για να μπει χωρίς καθόλου αρμό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν τέλεια κοψίματα και ολόιδιες διαστάσεις μεταξύ τους. (όσο πιο φτηνά, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες) Επίσης, ο τοίχος πίσω τους θα πρέπει να είναι και τέλεια σοβατισμένος (ο αρμός εξυπηρετεί και στο να διορθώνει ο πλακάς τις ατέλειες) Τα πλακάκια που πήρες έχουν μπιζουτέ ή είναι ίσιο-καθαρό το κόψιμό τους? (αν τα κολλήσεις μεταξύ τους μένει αρμός από την κατασκευή τους?)
  5. Καλώς ήρθες συνάδερφε Μην τρελαίνεσαι με την επιλογή της σχολής. Και τα δυο τμήματα που αναφέρεις είναι εξαιρετικά. Μετά τη σχολή, γίνεται χαοτικό το σύστημα (μεταπτυχιακά, αγορά εργασίας, εξωτερικό ...) Προσπάθησε να ευχαριστηθείς την περίοδο των σπουδών σου και να γνωρίσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς (αυτό κι αν είναι σημαντικό)
  6. Υπάρχουν επιχειρήματα εκατέρωθεν. Δεν έχουν να κάνουν όλα με την αντοχή. Κάποιοι θέλουν να τοποθετούν τα πλακάκια νωρίς για να μη γίνει "χωράφι" το γέμισμα από τους υπόλοιπους που μπαινοβγαίνουν. Ή για να μη γεμίσει την ψιλή σκόνη από το τρίψιμο του μπογιατζή.
  7. Τα ταβάνια απλά ξεφλουδίζουν ή βγάζουν και κίτρινες - πράσινες στάμπες ή μούχλα? Ξεφλουδίζουν με μικρές πιτσιλιές ή μπορείτε να αφαιρέσετε ολόκληρη φλούδα με τα χέρια τραβώντας την άκρη? Η θερμομόνωση έγινε στην ταράτσα και έναν εξωτερικό τοίχο? Έχετε παρατηρήσει αν το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο το χειμώνα? Το σπίτι έχει μυρωδιά υγρασίας? Ο αφυγραντήρας έχει μετρητή υγρασίας (αν έχει, πόσο δείχνει συνήθως?). Πόσο νερό απομακρύνετε τη μέρα με τον αφυγραντήρα?
  8. Ένα ζήτημα είναι ο γείτονας και ένα ακόμα (ίσως μεγαλύτερο) οι δικοί σου συγκάτοικοι. Το να ανοίγεις νέα κουφώματα στις όψεις, μάλλον είναι παράνομο
  9. Ρώτησες καθόλου στις μεγάλες μάντρες με οικοδομικά υλικά? Όντως φαίνεται να γίνεται εντελώς πάστα. Το εντυπωσιακό είναι ότι δε βάζει καν ασβέστη ή κάποιο υποκατάστατό του.
  10. Το κτίριο είναι ακόμα υπό κατασκευή με "ανοιχτή" άδεια?
  11. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε ένα παράδοξο: Και τεχνίτες της προκοπής δε μπορείς να βρεις και οι τεχνίτες της προκοπής δεν αμοίβονται καλά. Αν τους αναγκάσουμε να πιστοποιηθούν, πιθανώς να εξαφανίσουμε και τους τελευταίους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.