Μετάβαση στο περιεχόμενο

andpap

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by andpap

  1. Αυτόε είναι στην ουσία ο προβληματισμός μου. Δηλαδή μήπως -λέω μήπως- εφόσον στην κατηγορία 1 υποβάλλουμε τοπογραφικό και τίτλους, εμμέσως θεωρείται και βεβαίωση αρτιότητας - οικοδομησιμότητας; Εν τέλει δεν είμαστε μηχανικοί, αλλά κάτι μεταξύ μάγου και φακίρη.
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. Επειδή έχουμε χάσει το μπούσουλα και οι απόψεις μεταξύ συναδέλφων διίστανται: Τελικά η βεβαίωση όρων δόμησης, ειδικά για τις οικοδομικές άδειες κατηγορίας 1, μπορούν να θεωρηθούν και βεβαιώσεις αρτιότητας- οικοδομησιμότητας, όπως οι προεγκρίσεις; Και εν τέλει αν κάποιος πελάτης μας, έλθει με μία βεβαίωση όρων δόμησης για οικ. Άδεια κατηγορίας 1 για προς αγορά γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιου και οικοδομήσιμου κατά παρέκκλιση και μας ρωτήσει "Να το αγοράσω για να οικοδομήσω" τι απαντάμε; Κάθε τεκμηριωμένη άποψη είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα. Σε οριζόντια ιδιοκτησία - διαμέρισμα, έχω περίπτωση "λοιπής" παράβασης λόγω επέκτασης των εξωστών. Συγχρόνως έχω και εντελώς διαφορετική κάτοψη σε σχέση με την οικ. άδεια. Το περίγραμμα του διαμερίσματος είναι σύμφωνο με την οικοδομική άδεια με αποκλίσεις μικρότερες του 2%. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Στη "λοιπή" παράβαση ενσωματώνω την αλλαγή των εσωτερικών διαρρυθμίσεων και δεν κάνω ενημέρωση φακέλου της οικ. άδειας; Κάνω έτσι κι αλλιώς ενημέρωση; Kαι αν ναι, απαιτούνται και όλες οι Η.Μ. Μελέτες; Η άδεια είναι του έτους 1996. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια. Είναι καταπληκτικό και εντυπωσιακό να μοιράζεσαι ανιδιοτελώς, προσωπική εργασία, τέτοιου όγκου και ποιότητας.
  5. Δε νομίζω ότι είναι σωστό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Εκτός αυτού δεν είναι κατασκευασμένο προ του 1975. Το πιο πρόσφατο διαθέσιμο δημόσιο έγγραφο είναι του 2005.
  6. Νομίζω ότι συμφωνούμε. Καταλήγεις λοιπόν και εσύ στο συμπέρασμα ότι πάμε με αναλυτικό;
  7. Η αλήθεια είναι ότι στο αρχείο της πολεοδομίας δεν υπάρχει ούτε τοπογραφικό, ούτε διάγραμμα κάλυψης. Ο ογκομετρικός στο σεντόνι, χρησιμοποιείτο μόνο για τον υπολογισμό του συμβατικού προϋπολογισμού. Εκεί λοιπόν όντως, το αδιαμόρφωτο ισόγειο έχει υπολογιστεί στον όγκο κανονικά, αλλά ο όγκος έχει πολλαπλασιαστεί με μειωτικό συντελεστή για τον υπολογισμό του συμβατικού προϋπολογισμού. Έτσι γινόταν τότε, γιαυτό και ονομαζόταν "ογκομετρικός προϋπολογισμός". Προσανατολίζομαι στη λύση του αναλυτικού προϋπολογισμού για τις εργασίες που έχουν γίνει, επειδή δεν θεωρώ ότι υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Μπορεί να κάνω και λάθος...
  8. Καλησπέρα. Σε οικ. άδεια του 1972, σε οικόπεδο εντός οικισμού και με τίτλο "ανέγερση νέας διώροφης κατοικίας", η μεν κάτοψη του ορόφου εμφανίζει όντως κατοικία, η δε κάτοψη του ισογείου εμφανίζει το ισόγειο αδιαμόρφωτο. Επιπροσθέτως στην δεύτερη σελίδα του εντύπου της οικ. άδειας, έχει υπολογιστεί στην συνολική επιφάνεια ορόφων (δηλαδή στον Σ.Δ.) ολόκληρο το αδιαμόρφωτο ισόγειο. Σήμερα τμήμα του αδιαμόρφωτου ισογείου έχει κτιστεί και έχει διαμορφωθεί ένα μικρό διαμέρισμα. Ερώτηση : Μπορούμε να θεωρήσουμε την παράβαση ως αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια, εντός του νομίμου περιγράμματος της οικοδομής, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 100 και να υπολογίσουμε τα πρόστιμα με αναλυτικό προϋπολογισμό; Κάθε τεκμηριωμένη απάντηση δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Μην βιάζεστε να γράψετε "μόλις διορθώθηκε", επειδή λειτούργησε για 5 λεπτά. Κάποιοι που σας διαβάζουν μπορεί να το πιστέψουν.
  10. Ολοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τα "?". Το τηλέφωνο του ΚΑΠΕ (2106603309) είναι μονίμως κατειλημμένο.
  11. Δηλαδή τώρα. Κυριακή μεσημέρι μας λένε ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος στο σύστημα του buildingcert και γιαυτό το λόγο προσπαθώ με χίλια βάσανα να πάρω έναν αριθμό πρωτοκόλλου; Γιατί δεν παραδέχονταιότι απλώς τα έχουν κάνει ... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
  12. Δεν έχω παράπονο. Τα κατάφερα να εκδώσω ΠΕΑ. Και πολύ πρωτότυπο μάλιστα. Πως σας φαίνεται; (Εχετε ιδέα τι συμβαίνει;)
  13. Δεν το λες και ότι έχει "αποκατασταθεί". Ωρες παλεύω να ανεβάσω ένα ΠΕΑ. Στην καλύτερη περίπτωση φτάνει μέχρι την οριστική υποβολή και πάπαλα. HTTP Status 500 - type Exception report message description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request. exception java.lang.NullPointerException gr.cres.gkoras.servlets.AuthorizedServlet.getAttributesFromDb(AuthorizedServlet.java:211) gr.cres.gkoras.servlets.AuthorizedServlet.doGet(AuthorizedServlet.java:167) javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:617) javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:723) note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/6.0.24 logs.
  14. Προφανώς. Εφόσον η πλατφόρμα δεν λειτουργεί, πως να γίνει πιστοποίηση της γνησιότητας του ΠΕΑ.
  15. Το εξοργιστικό δεν είναι το πρόβλημα του Buildingcert, αλλά η παντελής έλλειψη ενημέρωσης. Από την Κυριακή το βράδυ προσπαθώ να μπω, και είναι ήδη Τρίτη βράδυ. Μείον 2 ημέρες για το "εξοικονομώ", αλλά και για όλες τις άλλες δραστηριότητες. Και έπεται συνέχεια.
  16. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Επειδή μερικές φορές ο νομοθέτης άλλα θέλει να πει και άλλα λέει ή/και μερικές φορές ο νομοθέτης δεν ξέρει σωστά ελληνικά, έχω μια απορία : Το άρθρο 96 του Ν.4495/2017 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν.4759/2020 και πρόσφατα με τον Ν.4782/2021 αναφέρει ότι στις διατάξεις του Ν.4495/2017, δηλαδή προς τακτοποίηση υπάγονται και "ακίνητα που ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ κατόπιν κληρονομικής διαδοχής ...". Το ερώτημα είναι αν το "αποκτώνται" αναφέρεται σε όσα θα αποκτηθούν από δω και πέρα ή και όσα "έχουν αποκτηθεί" ήδη ; Ποια είναι η άποψη σας ;
  17. Μιλάμε για πολλή τρέλα. Όντως, όταν ξαναπάτησα "Υπαγωγή", μου πέρασε τα μειωμένα πρόστιμα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
  18. Προχώρησα τη δήλωση από αρχική υποβολή σε υπαγωγή. Το τελικό πρόστιμο που έβγαλε ήταν προσαυξημένο κατά 20 % !
  19. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Ως ημερομηνία υπαγωγής στον Ν.4495/2017 θεωρείται η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου. Παρόλα αυτά, σήμερα (01-10-20) προσπαθώντας να προχωρήσω κάποιες δηλώσεις για τις οποίες έχει πληρωθεί το παράβολο, από "αρχική υποβολή" σε "υπαγωγή", διαπίστωσα ότι γίνεται επανυπολογισμός των προστίμων με αύξηση κατά 20 %. Έχετε κάποια ερμηνεία για αυτό ; Έπρεπε εκτός από την πληρωμή του παραβόλου να προχωρήσουμε και στο στάδιο της υπαγωγής ; Και τι γίνεται με αυτούς που πλήρωσαν το παράβολο, την τελευταία ημέρα (εχθές) και ακόμα δεν έχει φανεί στο σύστημα η πληρωμή ; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.