Μετάβαση στο περιεχόμενο

theoxarhs

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by theoxarhs

  1. Πολύ γέλιο, το συμπληρώνεις ΟΧΙ και το αλλάζει σε ΝΑΙ μόνο του στην οριστικοποίηση!
  2. Νέο ζήτημα, κωδικός 597, υποχρεωτική συμπλήρωση. Έχω την εντύπωση ότι επειδή δεν ασκώ εμπορική ιδιότητα πρέπει να απαντήσω ΟΧΙ. Όμως, από την άλλη, αν απαντήσω όχι, επειδή στους 591, 593 δεν υπάγομαι έτσι και αλλιώς, φοβάμαι ότι δε θα υπολογιστεί σωστά η φορολογική κλίμακα, οπότε μήπως πρέπει να βάλω ΝΑΙ καταχρηστικά, ακόμα και αν δεν ασκώ εμπορική ιδιότητα;
  3. Ευχαριστώ για την πλήρως τεκμηριωμένη απάντηση. Θεωρούσα ότι επιπρόσθετα χρησιμοποιούνταν ή δύνατο να χρησιμοποιηθούν σε υπολογισμό τεκμηρίου.
  4. Δεν είναι κόλλημα, άγχος είναι μην έχουν πάει σε άλλο κωδικό και ξεχαστούν.
  5. αδυνατώ να πιστέψω ότι μόνο εγώ δεν βλέπω αυτούς τους κωδικούς, αλλά όσο ψάχνω στο internet και σε φόρουμ, δε βλέπω κάποιο άρθρο που να μνημονεύει ότι έχουν καταργηθεί
  6. Σωτήρη σε ευχαριστώ. Για τους κωδικούς 790, 793, 795 του Ε1, υπάρχει επίσημη κατάργηση τελικά ή ενσωματώθηκαν πουθενά αλλού και μου διαφέυγει κάτι;
  7. -Δεκτό. Επομένως κινητή με αναμόρφωση στα "λοιπά". -Ως προς τα υπόλοιπα όμως, δεν κατάφερα να βρω κάπου ρητά την κατάργηση των κωδικών 790, 793, 795 από το Ε1. Επιβεβαιώνεται ή πλέον γράφονται αλλού; -Ως προς τις δαπάνες, οι κωδικοί 523-542 του Ε3 στην περίπτωση που κάποιος πάει με συντελεστή από το πρώτο ευρώ, και όχι σα να συντρέχουν οι "γνωστές προϋποθέσεις", αφαιρούνται ή όχι από τα ακαθάριστο έσοδα; Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός!
  8. Τα κατάλαβα σωστά, ή όχι; Επίσης μία ακόμα επισήμανση, στο περυσινό Ε1 υπήρχαν τα πεδία 790, 795 και 793 τα οποία αφορούσαν πληροφοριακά στοιχεία επαγγελματικής μίσθωσης ακινήτου και τα οποία μάλλον(?) καταργήθηκαν ως επικαλυπτόμενα από τα αντίστοιχα πεδία του Ε3, 905, 671 και 672??? Τα φώτα σας please!
  9. Καλημέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δαπάνες που γίνονται για την επιχείρηση να μην αφαιρεθούν από τα ακαθάριστα έσοδα αυτής (οπότε όλοι οι κωδικοί 523 έως 542 είναι φορολογικά ουδέτερα στην φορολογία εισοδήματος); Δηλαδή αν κάποιος είχε μία δαπάνη για την επιχείρηση, γιατί αυτή δε θα μειώσει τα ακαθάριστα έσοδα κατά το ποσό της δαπάνης; (εκτός αν εδώ δεν μπαίνει, καθώς έχει ήδη μπει στα πάγια, αφού γινόταν λόγος για υπολογιστή - δηλαδή πάγιο στοιχείο της επιχείρησης). Υπάρχει ΠΟΛ ή κάτι πιο σαφές για να το κατανοήσω; Τελικά διάβασα και κάποιες σελίδες πιο πίσω, από όπου κατάλαβα ότι αν κάποιος πάει με την "περ. στ' παρ.2 αρ.12" και μόνον τότε οι κωδικοί 523-542 είναι αδιάφοροι και δε μειώνουν τα καθαρά του έξοδα. Στην περίπτωση τα καθαρά έσοδα του προκύπτουν μόνο αφαιρώντας τον 517 από τα ακαθάριστα. Αν όμως πάει ως φορολογούμενος από το 1ο ευρώ, ως επιχειρηματίας, τότε υποθέτω (γιατί δεν το διάβασα πουθενά), ότι οι κωδικοί 517 και 523-542 αφαιρούνται κανονικά από τα ακαθάριστα του έσοδα, και ως εκ τούτου τα μειώνουν. Τα κατάλαβα καλά; Επίσης έχω απορία σε σχέση με τις δαπάνες κινητής. Εδώ λέει 100%, ενώ σε προηγούμενα ποστ αρκετοί κάνουν αναμόρφωση, βάζοντας τες στα λοιπά με συντελεστή 50% ή διαφορετικό, κατά την κρίση τους. Τι στο καλό ισχύει; Ευχαριστώ.
  10. Το κανονικα προκυπτει απο το οτι ισχυε ως τωρα, αφου το κινητο χρησιμοποιειται στο πλαισιο της δραστηριοτητας ελ.επαγγελματια, δεν αφαιρειται απο τα εξοδα του (λαθος εκφραση το εισοδημα, τα εξοδα του επρεπε να ειχα γραψει!συγγνωμη)
  11. Δηλαδή συζητάμε ότι το ποσοστό της έκπτωσης στο εισοδημα πηγαίνει πλέον και στο ποσοστό της έκπτωσης στο ΦΠΑ; Οι προλαλησαντες κανουν λογο για παραδειγματα με λογαριασμους 100 Ευρω, όπου εκπιπτουν τα 50 Ευρω απο το εισοδημα, και τα 50*0,23=11,50 στο ΦΠΑ! Αυτο μου φαινεται λαθος! Κανονικα θα εξεπιπταν 50 Ευρω στο εισοδημα (αν παμε με ποσοστο 50%) ή όποιο τελος παντων ποσοστο διαλεγει ο φορολογουμενος και στο ΦΠΑ το 100%. Γιατι κανουν λογο για τροποποιητικές κλπ επικαλουμενοι αυτα τα παραδειγματα. Τι δεν εχω καταλαβει;
  12. Γιατι το κανουμε θεμα με τα κινητα; Ετσι και αλλιως το 100% του ΦΠΑ εξεπιπτε στο ΦΠΑ και το 50% του ποσου προ ΦΠΑ στο εισοδημα... Θελω να πω οτι εξεπιπτε το καθαρο ποσο του συνολου των λογαριασμων κινητης κατα 100%, οχι το ΦΠΑ αυτων. Ο νομος 4172/2013 αναφέρεται στο ΦΠΑ "που αναλογεί σε μη εκπιπτόμενες δαπάνες, εφόσον δεν είναι εκπεστέος ως Φ.Π.Α. εισροών". Καταλαβαινω κατι λαθος;
  13. Καλησπέρα σε όλους. Μία σύντομη απορία: Αν έχω καταλάβει καλά, η υποβολή της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης πλέον συμπεριλαμβάνεται στο Ε3. Καταργήθηκε ο παλιός τρόπος υποβολής; (με το πρόγραμμα?) Ο λόγος που το ξεθάβω είναι αυτό και αυτό... Επιβεβαιώστε παρακαλώ. Ευχαριστώ.
  14. Ωραίος! Καλές διακοπές, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
  15. Σε ευχαριστώ πολύ! Επομένως του χρόνου θα έχω ένα καλό ανάχωμα για να γλιτώσω φόρο! Κρίμα για το Σωτήρη όντως! Μακάρι να είναι καλά!
  16. Καλημέρα Αναστασία. Από προσωπική εμπειρία, αυτά τα έξοδα μπορείς να τα περάσεις μόνο στο Ε3, ως δαπάνες επαγγελματικές. Εγώ τουλάχιστον εκεί τα βάζω, μιλάμε για μικροποσά έτσι και αλλιώς
  17. Υπάρχει το εξής θέμα τώρα: Πέρυσι δεν πλήρωσα ΤΣΜΕΔΕ λόγω στρατιωτικής θητείας. Το ποσό με διακανονισμό το πλήρωσα ολόκληρο τον Ιανουάριο του 2012 και αφορούσε το 2011. Μπορώ να το περάσω στο πεδίο 053 ή όχι? Ρωτάω πιο πολύ γιατί σκέφτομαι μήπως ο εφοριακός πει ότι αφού αφορά ασφαλιστική εισφορά για το 2011, άσχετα αν πληρώθηκε το 2012, θα μπορούσε να δηλωθεί μόνο με τη δήλωση του 2011. Τι λέτε; Τα φώτα σας! Ευχαριστώ!
  18. Ναι ως ιδιώτης εννοούσα. Ευχαριστώ πολύ!
  19. Καλημέρα σε όλους. Μήπως κάποιος λογιστής ή γνώστης του θέματος μπορεί να με διαφωτίσει στο εξής θέμα: 1)Αναρωτιέμαι αν τα εισητήρια από θέατρα, σινεμά, τα οποία έχουν κανονικά γραμμένο πάνω ΑΦΜ, αριθμό, κάποιες φορές ίσως και ημερομηνία, μπορούν να περαστούν στο πεδίο 049 (εκεί δηλαδή που περνάμε γενικά τις αποδείξεις). 2)Επίσης ρωτάω αν στο ίδιο πεδίο (049) μπορούμε να περάσουμε ασφάλιστρα αυτοκινήτου (μη εταιρικού) και για το σήμα τελών κυκλοφορίας που πληρώνει κάθε χρόνο στην εφορία ο ίδιος ιδιώτης. Ευχαριστώ πολύ για όποιες απαντήσεις.
  20. 5 ετία είναι, από την ημερομηνία είσπραξης, στους όρους της σύμβασης επιχορήγησης, δες το!
  21. Χμ και εγώ μπερδεύομαι έτσι που είναι διατυπωμένο. Πάντως η εφαρμογή έχει αλλάξει, εγώ που δοκίμασα με την παλιά μου έβγαλε σφάλμα Έχουν μπει επιπλέον πεδία στον πίνακα IV που αναφέρονται στη διαφορά, και την οποία την κάνεις "με το χέρι" Αν κάποιος έχει απάντηση στις απορίες μας, ας δώσει τα φώτα του.
  22. Ω Ωραία τα νέα για την παράταση! Με την απορία μου για τα πάγια και το χαρτόσημο γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.