Jump to content

Thanos98

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Thanos98 last won the day on July 18 2019

Thanos98 had the most liked content!

Community Reputation

10 Ουδέτερη

About Thanos98

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

732 profile views
 1. Πολύ ενδιαφέρον. Έχουν και άλλα πανεπιστήμια (ελληνικά ή ξένα) τέτοιου είδους προγράμματα ; ή ακόμη και εμβάθυνση σε συγκεκριμένους τομείς ;
 2. Στην Ελλάδα είναι οξύμωρο αυτό με τις ΑΠΕ και γενικά με την ενέργεια. Θεωρητικά , σύμφωνα με τους κύκλους σπουδών , οι απόφοιτοι μηχανικοί θα έπρεπε να απορροφούνται άμεσα στον χώρο της ενέργειας . Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Συμφωνώ σε όλα στην τελευταία παράγραφο. Παρατηρώ όμως ότι είναι πιο δύσκολο να σε δεχτούν στην Αμερική (ζητάνε βέβαια και αρκετά παραπάνω) σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο είτε γνωστό είτε μη , σε σχέση με ένα φημισμένο στην Ευρώπη όπως πχ. το ΕΤΗ. Αν σε δεχτούν όμως, αλλάζει η ζωή σου.
 3. Καλησπέρα, Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ότι το διδακτορικό δεν είναι κάτι απλό,εύκολο , δεν είναι δηλαδή 3-4 επιπλέον χρόνια έτσι για πλάκα. Προσπαθείς να τερματίσεις την γνώση σε ένα θέμα. Και μην το βλέπεις σαν χώρο εύρεση εργασίας. Πρέπει πραγματικά να το θέλεις. Στη θέση σου, αυτό που έκανα, ήταν να διαχωρίσω τα μαθήματα της σχολής , σε αυτά που μ αρέσουν, στα ουδέτερα και σε αυτά τα οποία απεχθάνομαι. Θα σου συνιστούσα κάτι τέτοιο για να στοχεύσεις σε έναν τομέα. Κορεσμένο πεδίο έρευνας δεν έχει καμία κατεύθυνση. Ωστόσο υπάρχουν νέα αναπτυσσόμενα πεδία έρευνας όπως αναφέρθηκε η Εμβιομηχανική. Στην Ελλάδα νομίζω η ενέργεια θα κυριαρχήσει. Επίσης ψάξε για Μη Καταστροφικούς Ελέγχους, από όσο ξέρω οι πιστοποιημένΟΙ στην Ελλάδα είναι λίγοι. Όσο για την εμβιομηχανική που αναφέρθηκε ο @Konstantinos IB μπορώ να αναφέρω μερικά πράγματα παραπάνω μιας και ασχολούμαι με αυτόν τον τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 εργαστήρια(Πάτρα, ΕΜΠ, ΠΔΜ), μπορείς να αναζητήσεις την έρευνα αυτών. Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι παραπάνω για το Μυοσκελετικό σύστημα (σπονδυλική στήλη , γόνατο, αγκώνας, ώμος, αστράγαλος). Επίσης υπάρχουν : ιστική μηχανική (tissue engineering) βιορευστά μηχανική κυττάρων βιοϋλικά Το πρώτο, η ιστική μηχανική, αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία 3 χρόνια και θα σου πρότεινα να το αναζητήσεις στο google. Στην European Society of Biomechanics (https://esbiomech.org/) μπορείς να ενημερωθείς για νέες έρευνες και για τα εργαστήρια-ινστιτούτα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε και ο @Konstantinos IB στην Αμερική υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες και υπάρχουν και οι απαραίτητοι πόροι. Ένα διδακτορικό εκεί θα σου εξασφάλιζε δουλειά για μια ζωή, αλλά πρέπει να καλυφθούν και οι απαιτήσεις που θέτουν. Έχω ψαχτεί αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Στην Ευρώπη με σειρά είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο. Στην Ασία η Ν. Κορέα και στην Ωκεανία η Αυστραλία (τα τελευταία 2 χρόνια). Όσον αφορά την βιομηχανία είναι λίγες οι εταιρείες, αλλά δεν το έχω ψάξε τόσο πολύ, Τον Οκτώβριο είναι να γίνει στον Βόλο το πανελλήνιο συνέδριο της εμβιομηχανικής (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες)
 4. Σε ποιο πανεπιστήμιο υπάρχουν όλες αυτές οι κατευθύνσεις ; Στη διπλωματική με τι ασχολήθηκες ; Ελλάδα ή εξωτερικό ; Πιστεύω σε όλα, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει σε 5-10-15 χρόνια
 5. Με λίγα λόγια παραδέχτηκαν ότι η έκαναν κομπίνα (μιας και υπήρχαν σχέσεις των ΚΕΚ με συνεργάτες του Βρούτση) και από την άλλη επιβεβαιώνεται το έγγραφο της Κομισιόν να δοθούν απευθείας τα 800 ευρώ. Θα συμφωνούσα σε μια τηλε-κατάρτιση εφόσον αυτή θα προσέφερε κάτι ουσιαστικό που θα χρησίμευε στους επαγγελματίες του κλάδου.
 6. πηγή ; Για Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία έχουν ανακοινωθεί και διαφέρουν σημαντικά....δεν είδα σε καμία χώρα για μείωση μισθών...και μείωση αγοραστικής δύναμης για να σωθούν οι επιχειρήσεις... Αντιθέτως μέτρα που αυξάνουν την ρευστότητα...
 7. Επομένως δεν βλέπει κάποια κωλοτούμπα με τριπλό άξελ από την κυβέρνηση. Να ρωτήσω, θεωρείς ότι με μέτρα 1% του ΑΕΠ θα αποφύγεις την κρίση όταν η Πορτογαλία έλαβε τα 10πλάσια ; Τι λέει η Πειραιώς ;
 8. Ντροπή για την κυβέρνηση. Τεράστια εξαπάτηση και κωλοτούμπα. Και οι εκπρόσωποι των μηχανικών για ακόμη μία φορά κρύβονται πίσω από την κομματική κουρτίνα. Πώς θα ζήσει κάποιος με 600 ευρώ είναι το ερώτημα...αλλά δεν υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση να απαντήσει. ΥΓ :Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε σχέση και με την μη έκδοση του ομολόγου λόγω κορωνοϊου είναι οιωνός για νέο μνημόνιο. Θα αντιμετωπίσει την κρίση, με τη μεγαλύτερη ύφεση...με μέτρα που αντιστοιχούν σε 2% του ΑΕΠ. Ενδιαφέρον...όταν δεν το έχει κάνει καμία άλλη χώρα
 9. Κατανοώ των εκνευρισμό όλων των μηχανικών και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που θα συμμετέχω ελάχιστα στη συζήτηση καθώς δεν θέλω να εμποδίσω τη συζήτηση. Προσπαθώ να αντιληφθώ τι ισχύει και τι όχι. Θα ήθελα να ρωτήσω, τι τελικά ίσχυε όλο αυτό το διάστημα για τους μηχανικούς. Μπορούσαν να εργαστούν ή όχι ; Διαβάζω αυτήν την ανακοίνωση https://web.tee.gr/eidisis/paremvasi-stasinoy-pros-tin-politeia-gia-tin-antimetopisi-toy-koronoioy-kai-ton-epiptoseon-toy-se-michanikoys-technikes-etaireies-kai-ton-techniko-kosmo/ και καταλαβαίνω κάτι άλλο. Αν μπορεί κάποιος, αν έχει την καλοσύνη, να μου εξηγήσει. Και πάλι θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που καταλαμβάνω χώρο στη συζήτηση, απλώς θα ήθελα να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Δεν το χρειαζόμαστε για την εργασία. Αν και εγώ στην αρχή απόρησα. Παρόλα αυτά είδα αρκετά παραδείγματα εργασιών που είχαν μόνο κατόψεις. Αφού επικεντρωνόμαστε μόνο στο εξωτερικό μέρος . Έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας, υπολογισμός ενεργειακών καταναλώσεων και διαστασιολόγηση συστημάτων , υπολογισμός ενεργειακών καταναλώσεων και αντικατάσταση συστημάτων από ΑΠΕ. Όπως επίσης τα δομικά στοιχεία του κάθε κτηρίου είναι ίδια για την εργασία (τοιχοποιία, ανοίγματα, δάπεδο)
 11. Η εργασία (εξαμήνου) ασχολείται με το κέλυφος του κτηρίου (μονοκατοικίας/μουσείου κλπ) αλλά όχι με το εσωτερικό και την μεταφέρουμαι σε κάποια κλιματική ζώνη (με βάσει τις οδηγίες τους ΤΕΕ για τις ενεργειακές αποδόσεις των κτηρίων/20701-3) ανάλογα με τον αριθμό μητρώου μας. Οπότε ο τόπος της κατοικίας ή σε ποιον ανήκει δεν φαίνεται. Έχω βρει ένα σαιτ domesindex με διάφορα κτήρια αλλά ελάχιστα έχουν σχέδια κατόψεων Ίσως επισκεφθώ κάποιο τεχνικό γραφείο αν και η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι να πάω ή θα σχεδιάσω μια φανταστική κάτοψη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ΥΓ : Στο επάγγελμα έχω φοιτητής. Άλλος συντονιστής μου ζήτησε να βάλω την ειδικότητα που σπουδάζω. Σε κάθε περίπτωση τα έχω βάλει και τα δύο <<Φοιτητής>> .
 12. Καλημέρα, Υπάρχει κάποιο site που μπορούμε να βρούμε κατόψεις κτηρίων γνωστών ή μη (κατοικιών κατά κύριο λόγο) με ή χωρίς διαστάσεις ; Χρειάζομαι την κάτοψη για την εκπόνηση εργασίας σε μάθημα βιοκλιματικού σχεδιασμού κτηρίων (μάθημα μηχανολογων) . Ωστόσο στο οικογενειακό μου περιβάλλον δεν έχω κάποιο κτήριο που να πληρεί τις προϋποθέσεις για την εργασία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 13. Τι διαφορετικό υπάρχει στην Ελλάδα από ότι στο εξωτερικό ; Γιατί είναι τόσο διαφορετική έως ατιμωτική η αντιμετώπιση των νέων μηχανικών ; Ενώ υπάρχουν παραδείγματα αρχάριων μηχανικών που προσλήφθηκαν σε μεγάλη δουλειά με την πρώτη. Και δεν είναι λίγοι αυτοί.
 14. Νομίζω ότι δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι. Δηλαδή αυτό το ' ψάχνω εργασία με κάθε τρόπο' δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει μετέπειτα.Θα πρότεινα να επικεντρωθείς στον τομέα που ενδιαφέρεσαι και να σημαδέψεις πιθανές αγγελίες. Πέρα από αυτά, η κίνησή σου για μένα είναι αρκετά σωστή. Ωστόσο αν δεν βρεις κάτι στο αντικείμενο που θέλεις υπάρχουν τόσες χώρες. Επιπρόσθετα μπορείς να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό πχ. Σερβιτόρος, μπαρ,σεζόν σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα. Έτσι και αλλιώς τα ίδια θα λεφτά θα πάρεις είτε δουλέψεις ως μηχανικός είτε σε κάτι άλλο ...και όλα πάνε τέλει... ΥΓ : Ή συγκεντρώνεις λεφτά και φεύγεις αντιμετωπίζοντας μια αξιοπρέπεια στο πρόσωπό σου ή συμβιβάζεσαι στην νοσηρή ελληνική πραγματικότητα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.