Jump to content

Thanos98

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Thanos98

 1. Καλησπέρα σας Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το λογισμικό ANSA της Beta CAE . Τα πλήκτρα του πληκτρολογίου δεν συμβαδίζουν με τις εντολές του λογισμικού. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα ; Λύνεται με κάποιο τρόπο ; Στο λάπτοπ λειτουργει κανονικά το ansys
 2. Όντως ακούγεται και εδώ. Η Πτολεμαϊδα V (αυτή και άλλη μία θα έχουν τέτοια απόδοση) έχει ένα κόστος κοντά στο 1δις και θα λειτουργήσει 5 χρόνια ; Επίσης η απορία μου είναι όταν οι λιγνιτικές μονάδες βγουν εκτός συστήματος , από ποιες πηγές θα καλυφθούν οι ανάγκες ; Διότι το θεωρώ απίθανο να δημιουργηθούν ως το 2028 σταθμοί με φυσικό αέριο.
 3. Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε εσείς ή οποισδήποτε έχει χρόνο, ποια είναι διαφορά πριν και τώρα ; Πριν δεν θα έπαιρνε δάνειο ; Και για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο που έφυγαν οι δύο άλλες εταιρίες
 4. Με βήμα 10% . Ωστόσο δες και τύπο Sutherland
 5. (Φαντάζομαι και ίδια πίεση) Αν τα μ1 και μ2 είναι γνωστά αέρια και γνωρίζεις τα ποσοστά τους στο μείγμα μπορείς να κάνεις το εξής : Mm/μ = y1M1/μ1 + y2M2/μ2 y : ποσοστό μ : ιξώδες Μ : ατομικό βάρος Αλλά θα κοιτάξω και στον munson μήπως βρω τύπο (δυστυχώς ήταν πριν κάποια εξάμηνα η ρευστομηχανικη) Edit : https://neutrium.net/fluid_flow/estimating-the-viscosity-of-mixtures/
 6. Τι εννοείτε την έλλειψη χάσματος ; Ότι είναι ισότιμα ; Το ΠΑΔΑ απέκτησε 5ετή τμήματα , το οποίο και ισχυριζόμουν εδώ μέσα ότι θα αποκτήσει πρώτο τα 5ετή προγράμματα .
 7. Η Κεραμέως ήδη από τον Φεβρουάριο έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με τις συγχωνεύσεις των πανεπιστήμιων και ότι η ΝΔ θα τις καταργήσει . Όπως επίσης κινδυνεύουν και τα μη βιώσιμα οικονομικά περιφερειακά πανεπιστήμια . Αυτό για το μηχανογραφικό θα είναι πρόβλημα αν και εφόσον καταργήσουν όσα έκανε ο Γαβρόγλου , διότι δεν θα προλάβουν να ακυρώσουν τα μηχανογραφικά και ενώ ήδη έχουν απορροφηθεί κονδύλια για τη σύσταση των νέων σχολών. Πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών πρώτη φορά και εγώ τα ακούω . Λίγο που έψαξα στην Γερμανία , μόνο στο Αμβούργο έχει ένα . Άλλα είναι ιδιωτικά άλλα όχι. Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζω πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα .
 8. Ήδη σε αρκετά ιδρύματα έχουν παγώσει οι συζητήσεις. Περιμένουν τις πολιτικές αλλαγές που θα προκύψουν . Ωστόσο υπάρχει θέμα με το μηχανογραφικό και τις σχολές που έχουν ανακοινωθεί στα νέα πανεπιστήμια . Οι εκλογές είναι κατά την διάρκεια του μηχανογραφικού . Αν βγει η ΝΔ θα καταργήσει τις νέες σχολές άμεσα ; Θα δώσει παράταση στα μηχανογραφικά ; ή θα κάνει αλλαγές μετά από 1-2 χρόνια .
 9. @Steelman Ποιος έχει υποβαθμίσεις τις σπουδές στην Ελλάδα ; Ο Έλληνας φοιτητής ; Δεν απάντησες ακόμη. Επιπλέον έχω αντίθετη άποψη από αυτήν που προβάλεις για τον κλασικό Έλληνα φοιτητή . Μην τους τσουβαλιάζουμε όλους . Αλλά στην Ελλαδίτσα κοντά ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πουλάει η απαξίωση , πουλάει η <<χαλαρότητα>> του Έλληνα φοιτητή , πουλάει ο <<καταληψίας>> Έλληνας φοιτητής αντιθέτως δεν πουλάνε οι επιτυχίες των Ελλήνων φοιτητών ή πιο σωστά δεν προβάλλονται τόσο όσο τα προαναφερθέντα . Το μυαλό και η μαγκιά του καθένα φτάνουν εκεί που τα ορίζει ο ίδιος και κανένας τρίτος . Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι κάθε ελληνικό ίδρυμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ξένα εφόσον έχει τις ίδιες παροχές με αυτά . Και τι εννοώ ; Τις επιδοτήσεις από το κράτος που κάθε χρόνο μειώνονται και τον σεβασμό από την Πολιτεία . Ανέφερες πιο πριν για το ΑΠΘ και τα ναρκωτικά . Μέσα Νοεμβρίου αν δεν κάνω λάθος η αστυνομία κάνει επιχείρηση σκούπα στην Καμάρα- Ροτόντα για τα ναρκωτικά και τους μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο . Φταίνε το ίδρυμα και οι φοιτητές και για αυτήν την κατάσταση ;; Φταίνε επίσης που δεν υπάρχουν λεφτά για έρευνα από τα ιδρύματα ή μήπως θεωρείς ότι ο Έλληνας φοιτητής δεν έχει όρεξη για έρευνα ;; @maneni Πώς ορίζεις τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα ήθελα κάποια ευρωπαϊκά παραδείγματα εάν είναι εύκολο για να μπορέσω να παραθέσω την άποψή μου .
 10. Ενδιαφέρουσα άποψη: οι φοιτητές έχουν καταστρέψει την παιδεία στην Ελλάδα ...
 11. Σύγκριση Γερμανίας - Ελλάδας δεν υφίσταται . Πώς θα απορροφηθούν από την αγορά εργασίας ; Κάπου διάβασα για τους καθηγητές των ΤΕΙ , κάποια μηνύματα πιο πάνω, ένας λόγος που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είναι η τοποθέτησή τους σε προσωποπαγείς θέσεις . όπως γράφει και ο λάχανος , έχουμε ανάγκη την μείωση των εισακτέων. Το πρόβλημα θα διογκωθεί τα επόμενα χρόνια .
 12. Στο σχέδιο νόμου . Το είδα το σημείο 5 αλλά δεν καταλαβαίνω ΄τι σημασία έχει όταν ο σύλλογος είναι σε αδράνεια . Η πρόταση πέρασε πρώτα από την σύγκλητο της πολυτεχνικής και μετά από του πανεπιστημίου . http://prntscr.com/ndlzd5 σε αυτές τις δύο θα οδηγηθούν οι φοιτητές του ΤΕΙ .
 13. Η επιτροπή, που θαυμάζετε τόσο, άλλο αποφάσισε . Κατατακτήριες .
 14. Ποιο πολιτικό ρουσφέτι ; Γιατί βλέπετε δράκους ; Το τμήμα ξεκίνησε το 1999 από το ΑΠΘ και συστάθηκε από τους εκεί καθηγητές . Ο οδηγός σπουδών ακολουθούσε των Μηχανολόγων του ΑΠΘ . Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μηχανολόγους με ειδίκευση σε ενεργειακά θέματα. Αυτό όμως αρχικά δεν πέτυχε. Αποτέλεσμα ήταν από το 2005 να αλλάζουν το πρόγραμμα σπουδών και να το κάνουν παρόμοιο με των υπολοίπων τμημάτων ΜΜ ( δημιουργία θέσεων ΔΕΠ κλπ ). Το 2008 έχουν πάρει διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι σε 4 χρόνια θα χτιστεί πανεπιστημιούπολη . Το 2009 απλώς μετονομάστηκε όπως έχουν μετονομαστεί και άλλα πολυτεχνειακα τμήματα στη χώρα όπως οι ηλεκτρολόγοι στο Βόλο και στην Κρήτη . Ήδη 5 χρόνια λειτουργούσε με το νέο πρόγραμμα σπουδών. Γιατί αναφέρεις συνδικαλιστές , ρατσισμούς και κόμπλεξ , έννοιες που ουδεμία σχέση έχουν με την κατάσταση . Να θυμίσω ότι την τελική απόφαση για το πόρισμα την πήρε το υπουργείο , μήπως είναι και αυτοί ρατσιστές ; Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος , ο πρόεδρος του ΤΕΙ είχε συμφωνήσει να οι φοιτητές να πάρουν πρώτα πτυχίο και μετά να δώσουν 10-15 μαθήματα για να πάρουν το δίπλωμα. Στο οτιδήποτε αναφέρεστε φαντάζομαι σε όλους τους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων και σε αυτούς που γράφουν σε αυτό το φόρουμ συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας . Σύγκλητος των καθηγητών(φυσικά και όχι οι φοιτητές ) . Η επιτροπή Γαβρόγλου άλλαξε το πόρισμα που στάλθηκε και πήρε την τελική απόφαση με τα ζητήματα που είχαν προκύψει όσον αφορά τους καθηγητές και τους φοιτητές. Δεν μπορώ να διαβάζω για κόμπλεξ ή ρατσισμό, δύο έννοιες άσχετες με το θέμα μας , εκτός και εάν έχουν προηγούμενα με το ΤΕΙ το υπουργείο.
 15. Δεν μπορεί να διαφωνεί κάποιος ; Και μάλιστα αυτοί που έχουν άμεση επαφή με τις σπουδές . Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα .Για παράδειγμα σε εμάς ήταν υπέρ του κλεισίματος των ΤΕΙ , ναι στην δημιουργία νέων τμημάτων που θα απορροφήσουν τους φοιτητές αλλά και θα δώσουν τη δυνατότητα στους ήδη πτυχιούχους να πάρουν πτυχίο πολυτεχνείου δίνοντας επιπλέον μαθήματα (10-15 σε αριθμό).Το τελευταίο βέβαια δεν πέρασε από την επιτροπή Γαβρόγλου και αντ΄αυτού ορίστηκαν οι κατατακτήριες όπως ήταν μέχρι λίγο καιρό. Σε αυτό που διαφωνούσαν ήταν στην άμεση ένταξη των φοιτητών του ΤΕΙ στο πολυτεχνείο(χωρίς να αποκτήσουν πρώτα το πτυχίο του ΤΕΙ) και ανάμιξη των φοιτητών. Αξιολόγηση στα Πανεπιστήμια υπάρχει και μάλιστα αυστηρή . Άλλοι σε μία νύχτα ανέβαιναν τρεις βαθμίδες ... Κυρίως όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τις θέσεις των ακαδημαϊκών ( καθηγητές , αν. καθηγητές , λέκτορες κλπ) και την μεταφορά καθηγητών του ΤΕΙ σε αντίστοιχες του νέου ιδρύματος . Δεν διαφωνώ με την αλλαγή στην παιδεία . Διαφωνώ στο χρόνο και φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με δουλειά του ποδαριού . Είναι μια σημαντική αλλαγή αλλά πιστεύω απαιτούσε περισσότερο χρόνο , μελέτη και κονδύλια .Ειδικά το δεύτερο όσο πάει και μειώνεται...
 16. Συμφωνώ μαζί σας . Να προσθέσω ότι και η μετάβαση από την μία θέση στην άλλη δεν γίνεται με ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά με ψηφοφορία ! Η παιδεία και ειδικότερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειαζόταν μια αλλαγή . Η αλλαγή αυτή έγινε αλλά αντί να πάμε προς τα μπροστά , γυρίσαμε 180 μοίρες . Έρευνα - μηδενική Προγράμματα σπουδών-απαρχαιωμένα Πιο σώφρων θα ήταν να γίνει μια αναδιάρθρωση των ήδη υπάρχων τμημάτων μηχανικών , ακόμη και κλείσιμο μερικών. Αυτό βέβαια θα πρέπει να συνδυαστεί με δραματική μείωση των αριθμό των εισακτέων και του προσωπικού κλπ κλπ . Εκεί όμως καλείσαι να αντιμετωπίσεις τους τοπικούς άρχοντες . Αντ' αυτού δημιουργούμε νέες σχολές και αυξάνουμε των αριθμών των μηχανικών . Τι θα πετύχουμε ; Τη συσσώρευση εργατικού δυναμικού και την απαξίωση ( βέβαια υπάρχει ήδη αυτή ) του επαγγέλματος . Τρέμω και μόνο στην ιδέα που σε λίγο καιρό θα βγω στην αγορά εργασίας . Όταν ξεκινούσα έβλεπα το <<βουνό>> από χιλιόμετρα μακριά , σε λίγο θα αναγκαστώ να το σκαρφαλώσω... Προσωπικά δεν βλέπω φως στο τούνελ . Αισθάνομαι ότι ως μηχανικοί , οφείλουμε να κυνηγήσουμε την εξειδίκευση της εξειδίκευσης και την συνεχόμενη βελτίωση και εκπαίδευση.
 17. https://www.esos.gr/arthra/62294/polynomoshedio-dimioyrgei-24-nea-tmimata-mihanikon-kai-ta-ektoxeyei-sta-80-analytikoi Ο συνολικός αριθμός των εισαγομένων σε πανεπιστημιακά Τμήματα Μηχανικών θα διπλασιαστεί και θα φθάσει περίπου στους 13.350 ετησίως ! Θα έχουμε λοιπόν σύμφωνα με το esos 13350 εισακτέους σε τμήματα μηχανικών με το νέο νομοσχέδιο , όμως σύμφωνα με πολλούς χρήστες εδώ ήταν αναγκαίο . 13350 μηχανικοί ετησίως , σε 5-6 χρόνια που θα βγουν (από τότε που θα μπουν ) θα τους απορροφήσει η αγορά ; ή μήπως θα συνεχίσουμε να παράγουμε ανέργους ; Πώς το κρίνεται ; Ήταν η αλλαγή που χρειαζόταν ο κλάδος των μηχανικών ή ταφόπλακα ; Μήπως η αλλαγή θα έπρεπε να ήταν κάποια άλλη ;
 18. Εξαρτάται και από το είδος της ροής . Αλλά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η ταχύτητα των σωματιδίων είναι ίδια με του ρευστού μας (ακαδημαϊκά τουλάχιστον έτσι το κάναμε) Για παράδειγμα : http://prntscr.com/nbp4xk , το προφίλ ταχύτητας σε τυρβώδη ροή Η μέση ταχύτητα για την τυρβώδη ροή : http://prntscr.com/nbp5uo ΥΓ : Τα σχήματα είναι από το βιβλίο του Munson .
 19. Καλημέρα σας Έχω να κάνω μια εργασία στην οποία καλούμαι να υπολογίσω τον παράγοντα απόδοσης ενός ηλιακού συλλέκτη από χαλκό με συγκεκριμένα στοιχεία . Κατά κάποιον περίεργο λόγο στα στοιχεία που μου δίνονται , περιλαμβάνονται και συντελεστής συναγωγής και θερμικής αγωγιμότητας . Η ερώτησή μου είναι η εξής : Ο παράγοντας απόδοσης είναι διαφορετικός από την απόδοση του συλλέκτη ; Δεύτερον , μπορείτε να μου δείξετε κάποια ηλεκτρονική βιβλιογραφία ; διότι από τύπους έχω τους εξής που βρήκα σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο : Q= Ac *GT* FR*(τ*α)-A c* FR *UL*( Ti − Ta) και n = Q/Ac*GT . Όμως έχω εντελώς διαφορετικά δεδομένα στην εργασία . Ευχαριστώ
 20. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας . Ακόμη είμαι στη θεωρία αλλά έχω μπει και στο περιβάλλον του fem . Στη σχολή χρησιμοποιούμε το Ansa της Beta . Ικανοποιητικό έως ένα βαθμό ( έχοντας ακούσει και τις γνώμες συμφοιτητών ) . Το elmer μου είχαν ότι είναι φινλαδικών παν/μιων και είναι καλό , θα το κοιτάξω . Ναι το comsol είναι εκείνο που έρχεται πιο κοντά για τη χρήση που το θέλω αλλά δεν έχει φοιτητική έκδοση , εκτός και εάν δεν ψάχνω καλά . Σε αντίθεση με το Lusas που διαθέτει . Μήπως κάνω λάθος που κοιτάζω αποκλειστικά προγράμματα που να είναι κοντά στο θέμα μου ; Ή θα έπρεπε να ξεκινήσω από το γενικό στο ειδικό ;
 21. Περίπου κατάλαβα πως τι εννοείται με M.sc και την εξειδίκευση σε συγκεκριμένο τομέα . Αλλά το παράδειγμα που έδωσα δεν είναι τυχαίο . Σε ένα τέτοιο μαστερ μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με υλικά , βιουλικά και νανουλικά , φαινόμενα ροής , ακόμα και με καταπονήσεις σε οστά , σπονδύλους , κατασκευή (πχ. τεχνητών βαλβίδων, stent ) . Αυτόν τον μηχανικό θα του απαγορευτεί στη συνέχεια να υπογράψει ένα κατασκευαστικό έργο ; Για να κάνει τέτοιες μελέτες προφανώς και έχει το γνωστικό επίπεδο . Και ένας μηχανολόγος προφανώς και στα 5 χρόνια διδάσκεται πολλά από τα παραπάνω και με τα δύο χρόνια μάστερ σίγουρα εμβαθύνει σε κάποιους τομείς . Νομίζω ότι το να καθορίζεται η πορεία του μηχανικού από το μάστερ θα έλεγα ότι είναι πρακτικά αδύνατο .
 22. Θα διαφωνήσω στο ότι ο τίτλος του master θα ορίσει την πορεία του κάθε μηχανικού . Το master δεν αναιρεί τις γνώσεις που έχει πάρει . Δείχνει όμως την εξειδίκευση που αρέσει στον κάθε μηχανικό . Να δώσω και ένα παράδειγμα πχ. κάποιος παίρνει M.SC. Biomedical Engineering . Αυτός και μόνο ο τίτλος σας καλύπτει για την εξειδίκευσή του ; Από αυτόν και μόνο τον τίτλο αντιλαμβάνεστε με τι έχει ασχοληθεί και με τι είναι ικανός να ασχοληθεί ;
 23. Δεν θέλω να εμποδίσω την ροή της συζήτησης . Απλώς να παραθέσω μια είδηση https://www.esos.gr/arthra/60994/mplokare-o-doatap-stin-isotimia-ton-xenon-ptyhion-me-ta-integrated-masters που αφορά τα πτυχία των ξένων πανεπιστημίων και κατά συνέπεια τα επαγγελματικά δικαιώματα .
 24. Αρχικά νόμιζα ότι απευθύνεται μόνο σε πολιτικούς μηχανικού . Στη συνέχεια όμως διαπίστωσα ότι αφορά και άλλες ειδικότητες το software . Σε τι διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα , ή μάλλον τι το κάνει ξεχωριστό . Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.