Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Thanos98

Members
  • Περιεχόμενα

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Everything posted by Thanos98

  1. Καλησπέρα και πάλι, Η σχολή του ΠΑΔΑ είναι αυτή που αντιστοιχεί στο biomedical engineering. Κάποιος/α θα λάβει τις βασικές γνώσεις (μαθηματικά, βιοχημεία, φυσική) και έπειτα θα δεχθεί ερεθίσματα για ιστούς, νανουλικά, βιουλικά,επεξεργασία εικόνας, βιολογική μοντελοποίηση. Τα μαθήματα του οδηγού σπουδών είναι παραπλήσια με αυτά που θα συναντήσεις σε κάποιο μπάτσελορ στην Ευρώπη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν γνωρίζω σαν τι μετράει το πτυχίο. Το αναφέρω για την περίπτωση που θα χρειαστεί κάποιος να κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό. Εγώ δεν βλέπω κάποιο μειονέκτημα. Επίσης πολλά μαθήματα σε επεξεργασία εικόνας, ακτινολογία και ιατρική. Αντιθέτως η σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εμένα εμβαθύνει πιο πολύ στον τομέα της πληροφορικής. Λείπουν για εμένα η ιστική μηχανική και φυσικά τα υλικά και τα κύτταρα.
  2. Καλησπέρα, Μπορείς να μου στείλεις τις σχολές ; Αυτές στο ΠΑΔΑ είναι ; Επίσης με ποιο κομμάτι της βιοιατρικής θα ήθελες να ασχοληθείς ;
  3. Καλησπέρα, Οι σχολές μηχανικών (μηχανολόγων, χημικών, ηλεκτρολόγων), το φυσικό, το χημικό και η πληροφορική σου δίνουν τα εφόδια για να ασχοληθείς με το biomedical engineering. Μετέπειτα υπάρχουν ορισμένα μεταπτυχιακά, άλλα δωρεάν άλλα με πληρωμή. Ωστόσο όταν φτάσεις σε εκείνο το σημείο ίσως ίσως (ανάλογα με τους προσωπικούς στόχους) η μετανάστευση να είναι μονόδρομος. Σαν μηχανολόγος στο διδακτορικό συνάντησα δυσκολίες όταν έπρεπε να ασχοληθώ με πρωτεϊνες. Επίσης είναι ένας κλάδος όπου υπάρχουν διαφορετικές ειδικότητες και πρέπει να συνεργαστείς. Γιατροί, βιοτεχνολόγοι, χημικοί είναι οι κύριες. Μετά είναι οι μηχανικοί. Σε Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία και ΗΒ το διδακτορικό είναι έξτρα προσόν για ανάληψη θέσεων r&d από την μικρή μου εμπειρία για το κλάδο του biomedical σε εταιρίες τύπου Roche, Novartis, Bayer κλπ.
  4. Ευχαριστώ για το μήνυμα. Η βιομηχανία στην βόρεια Ελλάδα φυτοζωεί. 4-5 εταιρίες μικρού-μεσαίου μεγέθους υπάρχουν που ασχολούνται με τεχνολογία αιχμής, οι 2 εξ αυτών με προγράμματα. Δυστυχώς είναι ελάχιστες οι θέσεις.
  5. Ο ένας έκανε άνοιγμα στον χώρος της εστίασης - τουριστικά της πόλης.
  6. Καλησπέρα, τώρα είδα το μήνυμα. Η επένδυση αφορά νέα γραφεία (δηλαδή νέο χώρο και μου έδειξαν που σκέφτονται) και επίσης αγορά χώρου για δημιουργία αποθήκης ώστε να αγοραστούν ορισμένες συσκευές πχ. τόρνος. Υποθέτω ότι το δεύτερο κομμάτι αφορά την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα. Συνεχώς γυρνάει η σκέψη στο μυαλό μου της επιστροφής, αλλά με τρομάζει η προσπάθεια του νέου ξεκινήματος, γνωρίζοντας τον γολγοθά που έχω να ανέβω (ΕΦΚΑ, δημ.υπηρεσίες, καλή επικοινωνία, πελάτες). Επίσης έχω φτιάξει και ένα πλάνο για να ανοίξω το δικό μου γραφείο και περίπου γνωρίζω τα χρήματα που χρειάζονται για την ενοικίαση, αγορά προγραμμάτων κλπ. . Δεν ξέρω εάν επιτρέπεται να αναφέρω νούμερο.
  7. Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι και εγώ σε παρόμοια κατάσταση με τον συνάδελφο Germanos007. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι μου ζητήθηκε να μπω συνεταιρικά σε ένα γραφείο στη Θεσ/νικη που έχει έτοιμη πελατεία. Ωστόσο μου ζητήθηκε ένα κεφάλαιο για την επένδυση και η αλήθεια είναι ότι με έβαλε σε σκέψεις. Εγώ παρομοίως βρίσκομαι στο εξωτερικό και εργάζομαι ως ερευνητής αλλά σκεφτόμουνα να κάνω ένα διάλειμμα. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με κατευθύνει ή να κοινοποιήσει κάποιο σύνδεσμο σχετικά με τα χαρτιά που απαιτούνται, τυχόν νούμερα (ασφάλειες, ΙΚΑ ) κλπ γιατί έχω χάσει κάθε επαφή ; Αναφέρονται κάπου στο ΤΕΕ ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Μόλις γυρίσω από το γραφείο θα το τσεκάρω. Ουσιαστικά ο συντηρητής που έκανε την συντήρηση τον Σεπτέμβριο και ξανά ήρθε τέλη Νοεμβρίου για το ίδιο πρόβλημα μου είπε ότι εάν ξανά εμφανιστεί θα πρέπει να αλλαχτεί ο λέβητας. Επειδή εγώ μόνο τηλεφωνικά μίλησα μαζί του, μιας και απουσίαζα στο γραφείο, θα επιβεβαιώσω τι ακριβώς καθάρισε και εαν έχει κάνει τον εναλλάκτη. Σε κάθε περίπτωση εάν είναι ο εναλλάκτης το θέμα, με σώνεται γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα κανω update όταν έχω νεότερα. @alto2 @JohnnyHoliday Update 2 Ήρθε ο μάστορας και ήμουν παρόν. Μου προτείνει χημικο καθαρισμό ξανά ή αλλαγή λέβητα. Απλώς μου τόνισε ότι ο χημικός καθαρισμός εγκυμονει το κίνδυνο να καταστραφεί ο λέβητας επειδή γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον προηγούμενο (2 μήνες). Εν τω μεταξύ ο χημικός καθαρισμός που μου έκανε την προηγούμενη φορά κράτησε μετά βίας 30 λεπτά ενώ διάβασα ότι θέλει τουλάχιστον 2 ώρες και προβληματιζομαι λίγο. Αντικατάσταση του εναλλάκτη είναι αδύνατη, επειδή είναι διθερμικος. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Ναι, μικρή ροή όταν ανοίγω προς το ζεστό. Στο κρύο είναι κανονική η ροή. Θα τα καθαρίσω και θα επιχειρήσω και αλλαγή. Η θέρμανση λειτουργεί κανονικά. Ένα άλλο που με μπερδεύει είναι ότι όταν μου το ξανά έκανε αυτό, και ήρθε ο συντηρητής, επανηλθε κανονικά η ροή και προχώρησα στην τοποθέτηση φίλτρου στην κεντρική παροχή. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν γίνεται να καθαριστεί πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα Σε περίπτωση που δεν βρεθεί και εδώ λύση, παω φουλ για αλλαγή; Να ρωτήσω και κάτι ακόμη διότι συνέβη πριν λίγο και ψάχνω το εγχειρίδιο . Υπάρχει περίπτωση να βγαίνει εκτός ο λέβητας και να μην το καταλαβαίνω; Όταν ζητώ ζεστό νερό, με πολύ χαμηλή ροή, έρχεται μετά από κάποια ώρα αλλά δεν είναι αρκετή η πίεση ώστε να λειτουργήσει το τηλέφωνο του μπάνιου.
  10. Καλησπέρα σε όλους. Επειδή αναζήτησα στο φόρουμ και δεν βρήκα το ανάλογο νήμα. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση :Σε λέβητα φα (2009) η πίεση είναι 1.3 bar. Το πρόβλημα συναντάται στο ζεστό νερό στην κουζίνα και στο μπάνιο όπου είναι πολύ χαμηλής πίεσης. Η θέρμανση λειτουργεί κανονικά. Συντήρηση/καθαρισμός γίνεται κάθε χρόνο και έχει τοποθετηθεί και φίλτρο για το νερό που πηγαίνει στον λέβητα. Είναι η 2η φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα (μετά από καθαρισμό) που εμφανίζεται χαμηλή πίεση στο ζεστό νερό. Αυτό είναι δείγμα ότι ο λέβητας παρέδωσε πνεύμα; Τουλάχιστον ο μάστορας που τον πέρασε αυτό μου ανέφερε ωστόσο έχω κάποιους ενδοιασμούς γιατί δεν μου κολλάει. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν αξίζει να ελέγξω κάποια αλλη παράμετρο πριν προχωρήσω σε αλλαγή ( δυστυχώς); ΥΓ: Σε περίπτωση που το έχω τοποθετήσει σε λάθος πεδίο ( υπάρχει και το νήμα για τα Μηχανολογικά) ας με ενημερώσει κάποιος Moderator.
  11. Από την μεριά μου , ναι έχω δει διαφορά και είναι σημαντική και δη στο εξωτερικό. Αυτά για ακαδημαϊκή καριέρα.
  12. Ή υπάρχει διαφορά ή δεν υπάρχει. Αυτό το <<μόνο στα χαρτιά>> πώς επιβεβαιώνετε ; Είναι κάποιος αστικός μύθος ;
  13. Τι σημαίνει δεν ταιριάζει σε κορίτσια ; Δεν υπάρχει λογική. Να μην σε απασχολεί το ζήτημα της πόλης. Εφόσον η Θεσσαλονίκη είναι κοντά στην μόνιμη κατοικία σου, να στοχεύεις αυτήν και έπειτα Βόλο (νομίζω έχει, μπορεί να κάνω και λάθος). Το τι συμβαίνει στις σχολές μέσα δεν το γνωρίζω. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι σύνθετη. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους τους αποφοίτους. Στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να κοπιάσεις. Με τον ιό τα πράγματα πήγαν 1-2 χρόνια πίσω. Επέλεξε αυτήν τη σχολή που σ αρέσουν περισσότερο τα μαθήματα. Το πτυχίο από μόνο του δεν ανοίγει καμια πόρτα, αλλά η δικιά σου προσπάθεια στα 5 χρόνια σπουδών θα καθορίσει το μέλλον σου. Καλή συνέχεια.
  14. Αεροναυπηγική(αεροπλάνα) και κατασκευαστικός λίγο δύσκολο. Αεροναυπηγική και ενεργειακός ναι. Ταλαντώσεις των φτερών (εάν υπάρχει η δυνατότητα αξίζει να δεις και πειραματική ταλάντωση ολόκληρου φτερού, όταν το είδα ήταν απλά εντυπωσιακό) Soft robotics
  15. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Το Πολυτεχνείο σου δείχνει τον τρόπο. Ο φοιτητής από την μεριά του οφείλει να αξιοποιήσει τα μέσα που διαθέτει το πανεπιστήμιο για την βελτίωση των ικανοτήτων του και του βιογραφικού του. Το πανεπιστήμιο δεν ευθύνεται που ο χ φοιτητής δεν γνωρίζει autocad/solidworks. Στο youtube αλλά και ξένα πανεπιστήμια έχουν ολόκληρα μαθήματα που μπορείς διαδικτυακά και δωρεάν να παρακολουθήσεις και να πάρεις και πιστοποίηση. Όσον αφορά την εργασιακή εμπειρία, υπάρχουν προγράμματα πρακτικής/κινητικότητας στα πολυτεχνεία και μάλιστα επί πληρωμή. Συμμετέχουν σχεδόν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης και κορυφαία πανεπιστήμια και εταιρίες. Το erasmus είναι ένα από αυτά. Για αυτό που ευθύνεται το πολυτεχνείο, είναι που δεν προετοιμάζει τους φοιτητές για την πραγματική αγορά, την διαπραγμάτευση του μισθολογικού κλπ. Εκεί που αναφέρεις ''όποιος δεν τα δέχεται πάει εξωτερικό'' δεν ισχύει. Τα 550 μπορεί να είναι βασικός μισθός (που φθάσαμε!) αλλά δεν τιμά έναν μηχανικό (που τα έχει ανάγκη) αλλά προπαντός τον εργοδότη. Δυστυχώς είναι τέτοια η ανάγκη που οδηγεί κάποιους εκεί. Αν οι μηχανικοί ήταν πιο οργανωμένοι, είχαν ένα ΤΕΕ πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο, ίσως ήταν διαφορετικό το μισθολογικό κομμάτι στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση από την κοινωνία. Βρίσκουν και τα κάνουν. Από την άλλη που είναι ο σύλλογος των μηχανικών ; Απών. Που είναι η συλλογική ευθύνη ; Απούσα. Καλή συνέχεια στην επιλογή σου.
  16. Δεν ανέφερες την εκπαίδευση. Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η εταιρία συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα με διάρκεια 6 μηνών που σου προσφέρει 550 ευρώ και στη συνέχεια σου προτείνει μπλοκάκι. Η πρόταση που πρέπει να απαντήσεις είναι τα 550 + ΙΚΑ. Σου φτάνουν ; (νοίκι,μετακίνησεις,φαγητό κλπ) Το μετά το βλέπεις...γιατί μπορεί να μην σ'αρέσει.
  17. Η πρόταση σε εσένα έγινε. Εσύ κρίνεις αν σε ικανοποιεί ή όχι. Εγώ προσωπικά για 550 θα πήγαινα να δουλέψω σερβιτόρος ή οτιδήποτε άλλο εκτός από μηχανικός. Με τα tip μπορεί να έβγαζα και παραπάνω. Η επιλογή είναι δική σου. Αν θες εργάζεσαι κα δωρεάν. Αυτό το σαν κύριος με ξενίζει αφάνταστα. Τι εννοείτε ;
  18. Μα πώς δεν είναι το πρόβλημα τα χρήματα όταν έχεις μηδενική έρευνα ; Όταν εκμεταλλεύεσαι μόνο ΕΣΠΑ και Horizon ; Όταν έχει ελλιπή κονδύλια για μηχανές, εγκαταστάσεις ; Όταν δεν μπορείς να εμπνεύσεις τους φοιτητές να παράγουν έργο με τον ανεκδιήγητο μισθό των 550 ευρώ ως διδάκτορες και φεύγουν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η στελέχωση ολόκληρων τμημάτων βασίζεται σε έκτακτους διδάσκοντες ! Πώς γίνεται η αρχιτεκτονική του ΔΠΘ να μην έχει δικό της κτήριο και να στεγάζεται σε ένα αχούρι ; Πώς γίνεται πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ να έχει i3 8ετίας ως υπολογιστές προσομοιώσεων ;
  19. Ολόσωστο. Να συμπληρώσω ότι δεν έχουν επιχειρήματα γιατί προωθούν την ιδιωτική εκπαίδευση. Ίσως να βοηθήσουν τα <<φιλαράκια>> τους. Αν έκαναν αύξηση 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο στην Παιδεία, θα βλέπαμε διαφορετικά αποτελέσματα σε 5 χρόνια.
  20. Ίσως θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένοι όσοι ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση. Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας ως μέσο ενδυνάμωσης έχει αποτύχει πανηγυρικά στην Ευρώπη. Όταν διαβάζω απόψεις ότι με ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βελτιωθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα να μάθω αυτοί που τις εκφράζουν ποια χώρα έχουν ως παράδειγμα. Διότι αν κάνουμε μια βόλτα στην Κ. Ευρώπη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κομπάρσοι. Η εξίσωση αποφοίτων ΙΕΚ με διπλωματούχους είναι εγκληματική...απλά τώρα έχει ησυχία. Μην φωνάζετε για να μην ξυπνήσουν μερικοί
  21. Όποιος έχει τη μύγα , μυγιάζετε. ΥΓ : Άλλο η ferrari άλλο το dacia ΥΓ2: Κάποιοι όμως είναι υπομηχανικοί ... στον τρόπο σκέψης τους.
  22. Καλησπέρα σας , @judge_vag Με έπιασε μια θλίψη (Μηχανολόγος και εγώ) διαβάζοντας όλο το νήμα και μια απογοήτευση για το γολγοθά που (μας) περιμένει τους νέους μηχανικούς. Ήδη η αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει σχεδόν κλείσει ή έχει γίνει ειδική. Θέλει προσπάθεια και υπομονή ( η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα...). Γιατί δεν κοιτάζεις προς Καναδά, Αμερική ή Αυστραλία ; Για ποιο λόγο δεν έχεις συμπεριλάβει την Κύπρο ; Το καλοκαίρι 3 άτομα που ήξερα έγιναν δεκτά σε βιομηχανία( NDT) και σε διδακτορικό. Με μισθό από όσο ξέρω κοντά στα 1200. Δεν γνωρίζω για το κόστος ζωής εκεί. Ο καθηγητής που έκανες την διπλωματική δεν σου πρότεινε κάτι για το μέλλον ; Άλλοι γνωστοί σου τι έκαναν μετά την λήψη του πτυχίου. Πρακτική που έκανες και πόσο καιρό ; Κέρδισες κάτι από εκεί ; Μήπως να χτυπήσεις μια πόρτα προς τα εκεί ; Στον τομέα αρκετές εταιρίες είτε στο linkedIn είτε στο σάιτ τους ζητάνε για πρακτικάριους. Δεν ξέρω αν σε ικανοποιεί ο μισθός, αλλά θα έχεις μια τριβή με το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς. Εγώ ετοιμάζομαι για 6μηνη πρακτική στην Ελβετία(σε περίεργο αντικείμενο θα έλεγα, όχι και τόσο γνωστό στην Ελλάδα) , έχω πάει ήδη Γερμανία, και θα ενημερώσω για το πώς είναι η κατάσταση εκεί. Με όσους μίλησα τουλάχιστον είναι ευχαριστημένοι. ΥΓ : Όσον αφορά το μισθό στην αρχή, προσωπικά δεν θα συμβιβαζόμουν με έναν χαμηλό μισθό, όχι γιατί δεν θέλω να εργαστώ, αλλά γιατί θεωρώ ότι υποβαθμίζει την συνολική μου προσπάθεια και το σύνολο των μηχανικών. Οπότε πολύ πιθανόν να έκανα κάτι άλλο πχ. σερβιτόρος έτσι ώστε να αμείβομαι το ίδιο. Αυτό είναι προσωπική άποψη.
  23. Πολύ ενδιαφέρον. Έχουν και άλλα πανεπιστήμια (ελληνικά ή ξένα) τέτοιου είδους προγράμματα ; ή ακόμη και εμβάθυνση σε συγκεκριμένους τομείς ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.