Jump to content

BlueEyes

Members
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BlueEyes

 1. Καλησπέρα, καλή αρχή! Υπάρχουν πίνακες με ημερομίσθια ανάλογα την εργασία π.χ. για τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων υπάρχει ανα τ.μ. 0,2 ημερομίσθια (τυχαίο το νούμερο) εσύ βάζεις τα τετραγωνικά σου και σου βγαίνει ο πίνακας που θα καταθέσεις στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ γενικά ζητάει, συμβόλαιο, ταυτοτητα ιδιοκτητη, δηλωση αναγγελίας οικοδομοτεχνικού έργου (υπάρχει προσχέδιο απο το κατάστημα του ΙΚΑ ή μπορεις να το βρεις και online), ΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ 3 (αυτος που είπαμε παραπάνω και προϋπολογισμός του έργου. Γενικά υπάρχουν προγράμματα που αυτή τη δουλεια τη βγάζεις σε μισή ώρα και σου εξάγουν έτοιμους τους απαιτούμενους πίνακες.
 2. Αναφέρει τη βεβαίωση ΑΣΠΕ που είναι κάτι για πολύτεκνους. Ίσως αυτή να έχει υπογραφεί ψηφιακά και στο pdf να λέει "no valid signature". Αυτό που θεωρώ πρέπει να κάνεις είναι: να βγάλεις τη βεβαίωση και να την υπογράφει σε ένα νέο και τέλος.
 3. Στο καινούργιο πρόγραμμα σου έτυχε; Μήπως δεν είναι πιστοποιημένη η ηλεκτρονική υπογραφή;
 4. Σε όσα ΠΕΑ έκανα τα οποία δεν είχα κάνει εγω τακτοποίηση εξασφάλισα εξ αρχής όλο το φάκελο απο τον πελάτη. Ηρθα σε επικοινωνία με τον μηχανικό και οργάνωσα όλο το φάκελο ώστε να είμαι έτοιμος. Σε περίπτωση που δεν βρήκα όλο το υλικό (προφανώς και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις) δεν ανέλαβα τις υποθέσεις..... Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ καλό να γίνονται με σκοπό να οργανώνεται ο κλάδος διότι νιώθω ότι έχουμε μείνει πίσω και πνιγόμαστε μόνοι μας.
 5. Δεν τσακωνόμαστε συζήτηση κάνουμε. Δεν είπα να αναλάβεις μόνο καθαρές υποθέσεις, απλά πριν προχωρήσεις με το Α ΠΕΑ να έχεις τακτοποιήσει το κτήριο σου. Πολλοί δεν κατέθεσαν ΗΤΚ ωστόσο ήταν λάθος τους διότι εξ αρχής έπρεπε να τα είχαν ετοιμάσει. Η αίτηση για το ΕΚΟ σύμφωνα με τον οδηγό, προϋποθέτει νομιμότητα. Πώς θα ελέγξεις νομιμότητα αν δεν έχεις το φάκελο στο χέρια σου; Και κάτ' επέκταση αν δεν έχεις νομιμοποιημένο κτήριο πως κανείς αίτηση; Εδώ φταίμε εμείς, αυτή είναι η άποψη μου. Συνοπτικά αναφέρω ότι, το εξοικονομώ είναι ένα εύκολο πρόγραμμα. Αυτό δεν αναιρεί ότι απαιτεί έξοδα αρκετά και από τον πελάτη ειδικά με την υποχρέωση ΗΤΚ. Αν εξ αρχής, και το τονίζω αυτό, εξ αρχής ο έλεγχος ήταν σωστός δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις ΗΤΚ.
 6. Καταρχάς δυσκολεύομαι πολύ να διαβάσω το κείμενο σου με τις εναλλαγές έντονης και απλής γραφής. Στη συνέχεια ως προς απάντηση και στο συνάδελφο παραπάνω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οταν αναλαμβάνεις μια περίπτωση θεωρώ πως πρέπει από την αρχή να τα διορθώσεις όλα και μετά να προχωρήσεις. Εχει κόστος; Ναι. Αν δε θέλει να το κάνει, ας μην το κάνει. Παρόλα αυτα δεν μπορεις να αναλάβεις να προχωρήσεις μια δουλεια που δεν εχεις επισημο φακελο στα χέρια σου, ή δεν εχεις κάνει τακτοποίηση, ή δεν εχεις κανει ανασυσταση ή τελος πάντων δεν εχεις φτιάξει το φάκελο. Υπάρχει μια ευθυνοφοβία στον κλάδο για αυτό λοιπόν παραθέτω και λέω τα εξής: 1) Αν έχεις κάνει έλεγχο για την έκδοση Α ΠΕΑ (δηλαδη ελεγχο νομιμοτητας-και φορολογικά στοιχεία) 2) Αν έχεις κάνει σωστό Α ΠΕΑ 3) Αν εχεις κάνει σωστη ΗΤΚ (που με βάση τα προηγούμενα δεν εχεις κάποιο πρόβλημα) Γιατι να μην προχωρήσεις σε εργασίες αφού είσαι επιλέξιμος; Αναφέρεται τρόπους και προβλήματα να "κολλήσει" να γίνει απένταξη κλπ. Ποιοι ειανι αυτοι; Εγω ξαναλέω αν εχεις κάνει σωστη προετοιμασία από την αρχή και ξέρεις τι υπογράφεις δεν διακρίνω καμία απολύτως ανησυχία. Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απλο συγκριτικά με άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιχορηγήσεις. Θεωρώ ότι μόνοι μας δυσκολεύουμε τη ζωή μας
 7. Ποιο ειναι το κυμαινόμενο ρίσκο; Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος; Εγω προσωπικά δεν διακρίνω κανένα ρίσκο, με το πρόγραμμα 2021 το οποίο σε καθιστά επιλέξιμο. Παρόλα αυτά θέλω να ακούσω τη γνώμη σας. Αν μπορείτε να τις παραθέσετε πιο αναλυτικά και όχι γενικά.
 8. Όταν λέτε "φρόνιμο" τι εννοείται. Από τη στιγμή που καταθέτεις αληθή στοιχεία και είσαι επιλέξιμος δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ακούσω τη γνώμη σας, για το τι έχετε αντιμετωπίσει.
 9. Αυτο που λες δεν ισχύει. Μπορει αυτοματοποιημένα να στις πήγε επιλαχούσες όμως θα υποβάλλεις ένσταση και χειροκίνητα οι μηχανικοί θα το διορθώσουν. Επίσης παίζει ανάλογα την αίτηση. Εμένα σε πλήρως αυθαίρετο τμήμα προ 75 το πήρε μια χαρά.
 10. Δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις τακτοποίηση κατ3 εφόσον δεν έχεις αλλαγή στα τετραγωνικά. Στο ΠΕΑ τι ανοίγματα έχεις δείξει;
 11. Γιατί δεν το πας με μικρής κλίμακας;
 12. Μετά απο επικοινωνία με το ΤΕΕ, με ενημέρωσαν οτι το σύστημα υπολογίζει αυτόματα την παλαιότητα με βάση την πιο παλιά άδεια/τακτοποηση/ΒΔ που έχεις καταθέσει στις πραξεις. (Είχα μια τακτοποίηση χωρίς άδεια προ 75) και την εβγαζε >2012. Αναγκαστικά το πας έτσι και παράλληλα κάνεις ένσταση για να μπει "χειροκίνητα" μηχανικός στην πλατφόρμα να αλλάξει την παλαιότητα. Με αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τακτοποίηση. Μια απλή ένσταση και είσαι οκ.
 13. Ισχύει ναι. Μετά από επικοινωνία που είχα με το ΤΕΕ, με ενημέρωσαν ότι είναι bug του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες οι προγραμματιστές με σκοπό την επίλυση του θέματος.
 14. Το πρόβλημα που υπήρχε με την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και τα χωνευτά κουφώματα, εξακολουθεί να ισχύει; Ναι μεν έχει διαγραφεί στον οδηγό του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ωστόσο βάσει ΤΟΤΕΕ αναφέρεται ξεκάθαρα. Υπάρχει κάποια διαφορετική οδηγία που μου διαφεύγει;
 15. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενα σύστημα ΗΤΚ που ετοιμάζεται 10 χρόνια και δεν μπορεί να στήσει σωστά κάποιος την ταυτότητα. Τρομερά λάθη, (πχ δεν καταχωρείται ψιλή και επικαρπια μαζί). Εδώ δεν μπαίνει σωστά η ημερομηνία κατασκευής. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι συντονισμένα;
 16. Επικοινώνησα με το πρόγραμμα χθες και μου ανέφεραν ότι θα βγει ανακοίνωση που θα μεταβούν οι αιτήσεις στο επόμενο στάδιο. Ούτως η άλλως και τώρα να έχεις έτοιμη την ΗΤΚ δεν μπορείς να την υποβάλλεις με κάποιο τρόπο.
 17. Όχι δεν έχει ξεκινήσει. Θα μετράει απο όταν μεταβούν σε αυτό το στάδιο οι αιτήσεις. Θα βγει ανακοίνωση.
 18. Ολες οι αιτήσεις που καταχωρήθηκαν επιτυχώς υπάρχουν στους πίνακες. Ψάξε λίγο καλύτερα τις κατηγορίες.
 19. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Δεν το θυμόμουν καλά. Προφανώς και η τιμή είναι μακριά απο την πραγματικότητα. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε σε κατοικίες δίχως σύσταση. Το θέμα είναι να υπάρχει μια τάση απο όλους να μην απαξιωθεί οικονομικά η ταυτότητα.
 20. Γνωρίζει κάποιος αν η ΗΤΚ είναι επι πιστώσει ή την πληρώνει ο πελατης και του επιστρέφονται;
 21. Θεωρούμε ότι έχουν περαιωθει οι εργασίες στο 100% όπως προτάθηκαν, ή/και καλύτερες (πρόταση για 6 τοποθέτηση 8). Πάνω λοιπόν σε αυτές τις εργασίες να βάλεις έξτρα υλικά και συστήματα με μηδενικό κόστος χωρίς να τα επιδοτηθεις.
 22. Συμφωνώ απόλυτα. Μπορείς να κάνεις κανονικά επεμβάσεις. Η επιδότηση είναι για αυτά που δηλώνεις και βρίσκεται μέσα στους στόχους.
 23. Η ενεργειακή κατάταξη είναι λίγο "ψέμα". Δηλαδή αν σε ενα διαμέρισμα 50-60 τμ δεν εχεις σύστημα θέρμανσης αλλά a/c με υψηλούς βαθμούς απόδοσης, το κάνεις Α. Προφανώς μαζί με μονώσεις κατακόρυφων και οριζόντιων στοιχείων, Η/Θ και κουφώματα με χαμηλό συντελεστή θερμοπερατότητας. Η εξίσωση που σου εξάγει τις kWh δεν είναι τόσο ρεαλιστική κατά την άποψη μου.
 24. Δεν είναι υποχρεωτικό να το δηλώσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.