Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

BlueEyes

Members
  • Περιεχόμενα

    75
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by BlueEyes

  1. Ρωτώ συγκεκριμένα για τη διάκριση πολυκατοικία/μονοκατοικία. Η νομιμότητα, το εξοικονομώ και όσα περιγράφεις είναι άσχετες έννοιες. Πολυ συγκεκριμένα έχεις τριώροφο κτήριο χωρίς σύσταση με 3 διαμερίσματα. Κανεις ΠΕΑ για το διαμέρισμα ισογείου. Βάζεις μονοκατοικία ή πολυκατοικία και απο που προκύπτει.
  2. Μπορείς να μου πεις από προκύπτει γιατί το έχω σαν απορία (αν και συμφωνώ μαζί σου). Το γράφει κάπου στη νομοθεσία;
  3. Ο νόμος δεν λέει να ελέγξουμε το Α. Συμφωνώ οτι πολλά θα έπρεπε μα γίνονται αλλιώς ωστόσο αν πάμε με αυτή τη λογική δεν θα μπορούμε να εφαρμόσουμε τίποτα.
  4. Νομίζω ότι δεν είναι και το πιο "νόμιμο" να κάνει άλλος την αυτοψία από αυτόν που κληρώνεται.
  5. Απο πληροφόρηση που είχα δεν έχει ανοίξει ακόμα το επόμενο στάδιο 7.γ Όταν λες ότι πήγες για ΠΕΑ συναδέλφων όχι δικά σου τι εννοείς;
  6. Πήρα σχέδια και πήγα ξανά μέτρησα. Έβαλα ότι είδα άσχετα αν είχε παραστατικά για αυτά.
  7. Ποιες θεωρείται τις υποχρεώσεις του Β Ενεργειακού Επιθεωρητή εκτός του Β' ΠΕΑ;
  8. Απο τη στιγμή που λέει αίτημα θεωρώ οτι αιτούμαστε και δίνεται αυτόματα.
  9. Σε συνέχεια της ερώτηση σου, θέτω και εγώ το εξής, για εισοδηματική κατηγορία 1 μπορεί να μπει εγγυητής κάποιος άλλος εκτός δημοσίου;
  10. Αναφέρεται στον οδηγό. Η κατηγορία 1 έχεις ως εγγυητή το δημόσιο. Οι υπόλοιπες (2-5) θέλουν εγγυητή.
  11. Αυτο που θέλει να πει ο Νίκος είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες και μηχανικοί (βάζω και μένα μέσα) για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενταχθούν στο πρόγραμμα μελέτησαν την κατοικία με επεμβάσεις οι οποίες απέδιδαν μεγαλύτερες βαθμολογίες (περισσότερα μόρια). Για να το επιτύχεις αυτό, είτε μείωσες τη δαπάνη των επεμβάσεων είτε επέλεξες συστήματα τα οποία θα σου παρέχουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Προφανώς και είναι αθέμιτος ανταγωνισμός όταν κάποιος έχει υπολογίσει τη θερμοπρόσοψη με 45€/τμ και κάποιος με 55€ ενώ κάποιος άλλος με 63€/τμ
  12. Καλησπέρα, καλή αρχή! Υπάρχουν πίνακες με ημερομίσθια ανάλογα την εργασία π.χ. για τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων υπάρχει ανα τ.μ. 0,2 ημερομίσθια (τυχαίο το νούμερο) εσύ βάζεις τα τετραγωνικά σου και σου βγαίνει ο πίνακας που θα καταθέσεις στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ γενικά ζητάει, συμβόλαιο, ταυτοτητα ιδιοκτητη, δηλωση αναγγελίας οικοδομοτεχνικού έργου (υπάρχει προσχέδιο απο το κατάστημα του ΙΚΑ ή μπορεις να το βρεις και online), ΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ 3 (αυτος που είπαμε παραπάνω και προϋπολογισμός του έργου. Γενικά υπάρχουν προγράμματα που αυτή τη δουλεια τη βγάζεις σε μισή ώρα και σου εξάγουν έτοιμους τους απαιτούμενους πίνακες.
  13. Αναφέρει τη βεβαίωση ΑΣΠΕ που είναι κάτι για πολύτεκνους. Ίσως αυτή να έχει υπογραφεί ψηφιακά και στο pdf να λέει "no valid signature". Αυτό που θεωρώ πρέπει να κάνεις είναι: να βγάλεις τη βεβαίωση και να την υπογράφει σε ένα νέο και τέλος.
  14. Στο καινούργιο πρόγραμμα σου έτυχε; Μήπως δεν είναι πιστοποιημένη η ηλεκτρονική υπογραφή;
  15. Σε όσα ΠΕΑ έκανα τα οποία δεν είχα κάνει εγω τακτοποίηση εξασφάλισα εξ αρχής όλο το φάκελο απο τον πελάτη. Ηρθα σε επικοινωνία με τον μηχανικό και οργάνωσα όλο το φάκελο ώστε να είμαι έτοιμος. Σε περίπτωση που δεν βρήκα όλο το υλικό (προφανώς και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις) δεν ανέλαβα τις υποθέσεις..... Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ καλό να γίνονται με σκοπό να οργανώνεται ο κλάδος διότι νιώθω ότι έχουμε μείνει πίσω και πνιγόμαστε μόνοι μας.
  16. Δεν τσακωνόμαστε συζήτηση κάνουμε. Δεν είπα να αναλάβεις μόνο καθαρές υποθέσεις, απλά πριν προχωρήσεις με το Α ΠΕΑ να έχεις τακτοποιήσει το κτήριο σου. Πολλοί δεν κατέθεσαν ΗΤΚ ωστόσο ήταν λάθος τους διότι εξ αρχής έπρεπε να τα είχαν ετοιμάσει. Η αίτηση για το ΕΚΟ σύμφωνα με τον οδηγό, προϋποθέτει νομιμότητα. Πώς θα ελέγξεις νομιμότητα αν δεν έχεις το φάκελο στο χέρια σου; Και κάτ' επέκταση αν δεν έχεις νομιμοποιημένο κτήριο πως κανείς αίτηση; Εδώ φταίμε εμείς, αυτή είναι η άποψη μου. Συνοπτικά αναφέρω ότι, το εξοικονομώ είναι ένα εύκολο πρόγραμμα. Αυτό δεν αναιρεί ότι απαιτεί έξοδα αρκετά και από τον πελάτη ειδικά με την υποχρέωση ΗΤΚ. Αν εξ αρχής, και το τονίζω αυτό, εξ αρχής ο έλεγχος ήταν σωστός δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις ΗΤΚ.
  17. Καταρχάς δυσκολεύομαι πολύ να διαβάσω το κείμενο σου με τις εναλλαγές έντονης και απλής γραφής. Στη συνέχεια ως προς απάντηση και στο συνάδελφο παραπάνω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οταν αναλαμβάνεις μια περίπτωση θεωρώ πως πρέπει από την αρχή να τα διορθώσεις όλα και μετά να προχωρήσεις. Εχει κόστος; Ναι. Αν δε θέλει να το κάνει, ας μην το κάνει. Παρόλα αυτα δεν μπορεις να αναλάβεις να προχωρήσεις μια δουλεια που δεν εχεις επισημο φακελο στα χέρια σου, ή δεν εχεις κάνει τακτοποίηση, ή δεν εχεις κανει ανασυσταση ή τελος πάντων δεν εχεις φτιάξει το φάκελο. Υπάρχει μια ευθυνοφοβία στον κλάδο για αυτό λοιπόν παραθέτω και λέω τα εξής: 1) Αν έχεις κάνει έλεγχο για την έκδοση Α ΠΕΑ (δηλαδη ελεγχο νομιμοτητας-και φορολογικά στοιχεία) 2) Αν έχεις κάνει σωστό Α ΠΕΑ 3) Αν εχεις κάνει σωστη ΗΤΚ (που με βάση τα προηγούμενα δεν εχεις κάποιο πρόβλημα) Γιατι να μην προχωρήσεις σε εργασίες αφού είσαι επιλέξιμος; Αναφέρεται τρόπους και προβλήματα να "κολλήσει" να γίνει απένταξη κλπ. Ποιοι ειανι αυτοι; Εγω ξαναλέω αν εχεις κάνει σωστη προετοιμασία από την αρχή και ξέρεις τι υπογράφεις δεν διακρίνω καμία απολύτως ανησυχία. Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απλο συγκριτικά με άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιχορηγήσεις. Θεωρώ ότι μόνοι μας δυσκολεύουμε τη ζωή μας
  18. Ποιο ειναι το κυμαινόμενο ρίσκο; Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος; Εγω προσωπικά δεν διακρίνω κανένα ρίσκο, με το πρόγραμμα 2021 το οποίο σε καθιστά επιλέξιμο. Παρόλα αυτά θέλω να ακούσω τη γνώμη σας. Αν μπορείτε να τις παραθέσετε πιο αναλυτικά και όχι γενικά.
  19. Όταν λέτε "φρόνιμο" τι εννοείται. Από τη στιγμή που καταθέτεις αληθή στοιχεία και είσαι επιλέξιμος δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ακούσω τη γνώμη σας, για το τι έχετε αντιμετωπίσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.