Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

thief7710

Core Members
  • Περιεχόμενα

    272
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by thief7710

  1. Αν δεν έχω τίτλο που να βεβαιώνει χρόνο δημιουργίας δεν βεβαιώνω παρέκκλιση.
  2. Στα κατά κανονα άρτια δεν είχα θέμα. Τα υπόλοιπα από την στιγμή που δεν είχαν τίτλο δεν είχαν και παρέκκλιση.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έχω κατά καιρούς κάνει αρκετά τοπογραφικά διαγράμματα και έχω εκδόσει βεβαιώσεις νομιμότητας για αγροτεμάχια η οικόπεδα για τα οποία οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τίτλο κτήσης. Οποτε σε ένα συμβόλαιο επικαλούνταν χρησικτησία πληρώνοντας τον αντίστοιχο φόρο και ταυτόχρονα μεταβίβαζαν πχ στα παιδιά τους. Τωρα διαβάζω σε διαφορά μέρη ότι ότι απαγορεύεται να βγάλουμε ΗΤΚ αν δεν έχει τίτλο ο ιδιοκτήτης. Ότι θα πρέπει πρώτα να πάνε δικαστικά και να αποκτήσουν τίτλο και μετά να προχωρήσουν σε μεταβίβαση και έκδοση ΗΤΚ. Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό;
  4. Η ολη λογική για τη βεβαίωση (και κατα επέκταση για την ΗΤΚ) είναι στο έγγραφο της Κουκουτση που ανέβασε ο Δημήτρης. Έχουμε στον ίδιο τίτλο: 1ο στάδιο κατάτμηση (δεν χρειάζεται βεβαίωση ή ΗΤΚ) και 2ο στάδιο μεταβίβαση του διαιρετού τμήματος (εδώ χρειάζεται η βεβαίωση-ΗΤΚ διότι εδώ έχουμε σύσταση εμπράγματου δικαιώματος) Εμείς -δυστυχώς- δίνουμε τη βεβαίωση-ΗΤΚ πριν και απο τα δύο στάδια, αλλά δεν είναι δυνατό να τη δώσουμε μετά το πρώτο και πριν το δεύτερο.
  5. Το ίδιο ερώτημα ισχύει τόσα χρόνια και με τις βεβαιώσεις νομιμότητας όπου δίναμε βεβαίωση για το μεταβιβαζομενο επίσης.
  6. Τοπογραφικό σίγουρα θα κάνω για τα 50 στρμ και θα δείξω το τμημα των 10 στρμ που θα κοπεί. Κατά τα αλλά μαζί σου!
  7. Με ανησυχούν άτομα απο άλλο φόρουμ που μου λένε οτι πρέπει να κάνω ΗΤΚ για το όλο και μετά θα έχω 4 μήνες απο τη σύνταξη του συμβολαίου για να την τροποποίησω. Τί να πω. Πήγα σήμερα να ρωτήσω και την υποθηκοφύλακα της περιοχής και μου είπε οτι και αυτή πιστεύει οτι πρέπει να βγει ΗΤΚ για το διαιρετό μεταβιβαζόμενο τμήμα.
  8. Να προσθέσουμε Δημήτρη επίσης ότι δεν γίνεται συμβόλαιο κατάτμησης ΣΚΕΤΟ χωρίς ταυτόχρονη μεταβίβαση. Γίνονται στο ίδιο συμβόλαιο. Άρα δεν υπάρχει χρονική στιγμή στην οποία θα εγώ έχω στα χέρια μου τίτλο για το διαιρετο χωρίς αυτό να έχει μεταβιβαστεί για να βγάλω τότε την ΗΤΚ για το τμημα αυτό.
  9. Τις ίδιες ακριβώς ενστάσεις είχα πριν 10τοσα χρόνια που μου ζήτησαν πρώτη φορά βεβαίωση νομιμότητας για τμημα που θα κοπεί και θα μεταβιβαστεί και έλεγα πως είναι δυνατό να βγάλω βεβαίωση για τμημα ενώ τώρα έχω τίτλο για το όλο;!; Αλλά τελικά έτσι ήταν.
  10. Το ότι ζητάνε οι συμβολαιογράφοι ταυτότητα για τα ακίνητα δεν αλλάζει παρ όλα αυτά αγαπητέ Δημήτρη. οποτε το ερώτημα μου παραμένει. ΗΤΚ για το αρχικό η για το μεταβιβαζομενο τμημα;
  11. Καλησπέρα σε όλους. Σε περίπτωση κατάτμησης και ταυτόχρονης μεταβίβασης τμήματος αγροτεμαχίου ΗΤΚ κάνουμε, όπως και με τις βεβαιώσεις νομιμότητας, για το διαιρετο μεταβιβαζομενο τμημα; πχ από χωράφι 50 στρμ κόβουμε διαιρετο 10 στρμ το οποίο μεταβιβάζεται σε αλλον.
  12. Τι εννοείς γέροντα; Ποιος είναι ο μεγάλος; edit: ωχ πες μου ότι άνοιξα τον αρχικό νόμο και όχι την τροποποίηση του Ιουλίου και το η δεν υπάρχει πια
  13. Καλησπέρα σε όλους. Τα τυφλά προ του 2003 τελικά χάνουν την αρτιότητα τους μετά από 2 χρόνια η όχι; Θυμάμαι ότι είχαμε γράψει εδώ μέσα ότι δεν αποτελουν παρέκκλιση τα συγκεκριμένα και άρα δεν τα καταργεί ο συγκεκριμένος νόμος αλλά τώρα βλέπω το άρθρο 40 παρ. 1 εδάφιο η που λέει ότι μπορούν να οικοδομηθούν αν βγει άδεια τώρα πριν την 2ετια.
  14. Αν είσαι περιοχή με ΓΠΣ, ΖΟΕ κτλ πιστεύω οτι δεν σε περιορίζει ο νέος νόμος για τα εκτός σχεδίου.
  15. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον νόμο και δεν μπορώ να καταλήξω: ο περιορισμός στις συνενώσεις της παραγράφου 6 ισχύει παντού εκτός σχεδίου η μόνο σε περιοχές όπου δεν έχουμε ΓΠΣ, ΖΟΕ κτλ? Εγώ θεωρώ πως ισχύει μόνο αν ΔΕΝ έχω ΓΠΣ και ΖΟΕ, με βάση την αλλαγή στο άρθρο 31 «Με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου επιδιώκεται ο περιορισμός της δόμησης σε περιοχές, για τις οποίες δεν υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου επιπέδου.» και την αρχή του άρθρου 33 "Άρθρο 33 Όροι δόμησης 1. Για τις ανάγκες της δόμησης των κτιρίων της παρ. 1 του άρθρου 32...."
  16. Στο παράδειγμα που αναφέρεις δεν μπορώ να κάνω συνένωση αν τουλάχιστον ένα απο τα 3 τεμάχια δεν είναι άρτιο. Έτσι δεν είναι? Άσχετο που το αποτέλεσμα της συνένωσης είναι αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο. Μιλάω για συμβολαιογραφική συνένωση και όχι απλά να βγάλω άδεια στη συνολική έκταση. Θέλουν οι πελάτες να γίνει συνένωση και διανομή στη συνέχεια. (Στα 4 αγροτεμάχια που περιγράφω παραπάνω θα ενωθεί και άλλο ένα άνω των 4.000 τμ, θα προκύψει ένα μεγαλό >16.000 τμ το οποίο στην συνέχεια θα το κόψουν σε 2 άρτια 8αρια. Δεν ανέφερα το 5ο αγροτεμάχιο επειδή δεν είναι ούτε αυτό άρτιο και οικοδομήσιμο οπότε δεν αλλάζει την ερώτηση μου.) Το 33 παρ. 6 αφορά της περιοχές με ΓΠΣ (όπως αυτή που είμαι εγώ) η περιοχές που ΔΕΝ έχουν πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου? Έχει ξεκαθαριστεί αυτό?
  17. Καλησπέρα σας. Σε περιοχή με ΓΠΣ το οποίο ορίζει την αρτιότητα στα 8.000τμ και καταργεί τις παρεκκλίσεις έχω 4 τεμάχια όμορα του ίδιου ιδιοκτήτη. Τα 3 βλέπουν σε κοινοτική οδό και δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Τα εμβαδα τους είναι 1500 1500 και 4000. Το 4ο γεωτεμάχιο βρίσκεται πίσω από αυτά τα 3 είναι τυφλό έχει εμβαδον 4500 τμ και έχει τίτλο πριν το 2003. (1995 αν θυμάμαι καλά) Μπορω να κάνω συνένωση; Οι δυο προϋποθέσεις α) το αποτέλεσμα να είναι πάνω από 4.000τμ (8.000 στην περίπτωση μου αφού αυτή είναι η αρτιότητα της περιοχής;) - εδώ είμαι οκ αφού το συνολικό εμβαδον είναι 12500τμ β) τουλάχιστον ένα να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο - το έχω αφού το τυφλό εξακολουθεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον δεν αποτελεί παρέκκλιση και άρα δεν έχει καταργηθεί από το ΓΠΣ; Η επειδή είμαι σε ΓΠΣ τα α και β δεν με ενδιαφέρουν;
  18. Στην περίπτωση της Natura έχουμε κατώτατο όριο αρτιότητας ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ τα 10.000τμ. Στην περίπτωση του ΓΠΣ που έλεγα είχα κατώτατο όριο ,αρτιότητας μόνο, τα 10.000τμ. Άρα θεωρώ ότι μπορείς να κόψεις και πιο μικρό κομμάτι απλά δεν θα είναι άρτιο. Γιατί να κριθεί αυτοδικαίως άκυρη η κατάτμηση; (Δεν έγινε τελικά η κατάτμηση τότε εγκυκλοπαιδικά συνεχίζω την συζήτηση)
  19. Πρέπει να σβήσεις τα πιστοποιητικά που υπάρχουν μέσα στο usb. εγώ έχω ένα oberthur αγορασμένο το 2018 και στην σελίδα της εταιρίας που το αγόρασα λέει ότι δεν υποστηρίζεται πλέον από την ΑΠΕΔ. Άλλου διαβάζω ότι ισχύει άλλου όχι.
  20. Είδα το "εντός σχεδίου" που έγραψες στον Δημήτρη και νόμιζα έλεγες για αγροτεμάχια. Δηλαδή εντός οικισμού μπορείς να βγάλεις άδεια ενώ το όμορο είναι μη οικοδομήσιμο?
  21. Στο δικό μου μυαλό (και όχι επειδή με βολεύει στην συγκεκριμένη περίπτωση) καταλαβαίνω οτι αφορά όλες τις περιπτώσεις. Μιλάει απλά για συνενώση και ζητά τουλάχιστον ένα να είναι άρτιο με κάποιο τρόπο.
  22. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά αλλά νιώθω ότι παίζουμε με τις λέξεις. Αν ο άρτιος αγόραζε το τυφλό θα βελτίωνε το οικόπεδο του. Αν ο πίσω αγοράσει το άρτιο και συνενώσει σε αυτό το τυφλό γιατί είναι διαφορετικό. Δεν διαφωνώ μαζί σας αυτή τη στιγμή. Απλά σχολιάζω ότι προσπαθώ να κάνω το σωστό και πρέπει να καταφύγουμε σε «πατέντα», αν μου επιτρέπεται ο όρος, κάνοντας 2-3 διαφορετικά συμβόλαια Παντως και αν απλά μείνουν δυο όμορα οικόπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη, πλέον άδεια θα μπορώ να βγάλω στο όλο έτσι δεν είναι; Σε αυτή την περίπτωση τι νόημα έχει το «μη άρτιο κι οικοδομήσιμο» του τυφλού;
  23. Καλημέρα Δημήτρη. Η αγορά γίνεται επειδή πάει να βγει άδεια σε 3ο όμορο και δεν είναι άρτιο το πίσω. Όλα τα οικόπεδα ανήκουν σε άτομα της ίδιας οικογένειας. επισης πρότεινα να πουληθεί και μια λωρίδα 6 μέτρα από το 3ο όμορο όπου πάει να βγει η άδεια και συνένωση ώστε να καταλήξουμε να έχουμε ένα άρτιο κατά κανονα αλλά δεν θέλουν να το κάνουν. συνενωση γιατί λες ότι δεν μπορεί να κάνει ο Συμβολαιογραφος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.