Μετάβαση στο περιεχόμενο

Draf

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Draf

  1. μηπως ειχαν τιποτα επιδοματα που εξαιρουνται απο την εισφορα αλληλεγγυης; Γιατι αυτο κοιταει, το εισοδημα επιβολης εισφορας αλληλεγγυης. Η εγινε καμια πατατα στην αιτηση και δε δηλωθηκε το οικογενειακο εισοδημα (δε μπηκε το ΑΦΜ του/της συζηγου/συβιου-ας) γιατι δεν ενεργοποιηθηκε η αντιστοιχη επιλογη στην οικογενειακη κατασταση στα βασικα στοιχεια ωφελουμενου.
  2. Ασχετο, αλλα κινουνται σχετικα γρηγορα οι Τραπεζες. 5-6 αιτησεις εχουν ηδη παρει προεγγκριση δανειου σε ποσο, 3-4 εργασιμες;
  3. αυτο το κομματι της πλατφορμας σχεδιαστηκε απο τις τραπεζες. ενημερωσε τον πελατη σου να επικοινωνησει με την τραπεζα του, σε αντιστοιχη περιπτωση (συνταξιουχου) αυτο εκανε.
  4. αριθμητικος ελεγχος γινεται μονο. Ποιοτικος γινεται πριν βγει η αποφαση υπαγωγης.
  5. Επιλαχωντες; Γιατι να υπαρξουν "επιλαχωντες" οταν το ιδιο το προγραμμα λεει οτι αδιαθετα κονδυλια πανε αυτοματα στον επομενο κυκλο Δες την παρουσιαση του προγραμματος απο την Σδουκου ... οσοι την ειχαν δει ελεγαν και εδω και αλλου οτι καταθεση δικαιολογητικων θα γινει το Μαρτιο. Που λες να το ξερανε? Λες να διαβασαν τον καφε?
  6. εξ αρχης αυτος ηταν ο προγραμματισμος. Δικαιολογητικα αφου συμπληρωθουν οι αιτησεις και κλεισει συνολικα το συστημα, το ειχαν πει και στη σχετικη βιντεο-κονφερανς-παρουσιαση του προγραμματος.
  7. o προυπολογισμος και το ποσο επιδοτησης δεν αλλαζουν. Εντος του προυπολογισμου, και αφου το 2ο ΠΕΑ βγαζει οτι επιτευκτηκε ο ενεργειακος στοχος υπαρχει η δυνατοτητα να παιξεις/αλλαξεις με τις παρεμβασεις, απλα ξερεις οτι αν πχ εχεις παρει εγκριση για 25,000 (λεμε) και παρουσιασεις τιμολογια για 26,000 το χιλιαρικο θα πληρωθει απο την τσεπη του ωφελουμενου.
  8. Οι τροποποιησεις στο Ε9 ειναι δωρεαν (δε χρεωνεται το 100ευρω). Γιατι δε τα φτιαχνετε να ειναι σωστα να τελειωνετε ΄;
  9. Τυπικα η αιτηση ειναι κατ αρχην εγκεκριμενη, το ποσο που της αναλογει εχει δεσμευτει απο τον προυπολογισμο. Μετα τον ελεγχο των δικαιολογητικων ειναι προς υπαγωγη, και μετα βγαινει η αποφαση υπαγωγης βαση της οποιας προχωραει ο δικαιουχος στις παρεμβασεις. Και απο την ημερομηνια εκδοσης της οποιας αρχιζει να τρεχει το 12μηνο μεσα στο οποιο πρεπει να ολοκληρωθουν οι παρεμβασεις. Αλλα συνοπτικα, ναι τωρα ολοι οι επιτυχοντες και οι μηχανικοι των περιμενουν να ξανανοιξει η πλατφορμα προς εισαγωγη δικαιολογητικων. Σχετικο email θα σταλει στους δικαιουχους και στους οποιους συμβουλους εχουν δηλωσει.
  10. Ολες οι αιτησεις κλειδωνουν, οταν τελειωσει οοολος ο κυκλος (με τις πολυκατοικιες) θα ξανανοιξει το συστημα να μπουν τα δικαιολογητικα. Δεη, αδειες, νομιμοποιησεις. Μετα θα βγει η αποφαση υπαγωγης. Κατα Μαρτιο μερια λεει το αισιοδοξο σεναριο.
  11. Τα κλιματιστικα ειναι στην κατηγορια Θερμανσης/Ψυξης η οποια επιτρεπει αναβαθμιση, αρα αντικατασταση. Η εξωτερικη πορτα με η χωρις υαλοπινακα παει 1. Α, Β η Γ (αναλογα το υλικο που θα επιλεξεις) 2 Εξωστοθυρα.
  12. φανταζομαι οτι αφου υπαρχει το προαπαιτουμενο να χρησιμοποιειται ως κυρια κατοικια, η μη ηλεκτροδοτηση την εξαιρει. Γιατι μεταξυ μας, μη κοροιδευομαστε, στο 2020 δεν νομιζω να υπαρχει ακινητο που χρησιμοποιειται ως κυρια κατοικια καποιου και δεν εχει ηλεκτροδοτηθει ποτε, ασχετο με το τι δηλωνεται στο Ε1
  13. απο το FAQ (https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/Συχνές+Ε%26Α+Εξοικονομώ+Αυτονομώ.pdf) 20. Ερ. Υπό κατασκευή ή ημιτελείς κατοικίες εντάσσονται στο Πρόγραμμα; Απ.: Ημιτελείς κατοικίες δεν είναι επιλέξιμες για το Πρόγραμμα. Όταν το Πρόγραμμα αναφέρεται σε «κατοικίες», νοούνται οι αποπερατωμένες και ήδη ηλεκτροδοτημένες.
  14. Απο τον πινακα διαμερισματων; εκει μπαινει το αφμ του ιδιοκτητη-ωφελουμενου. Με το ΑΦΜ του ιδιοκτητη, η ΑΑΔΕ δε μπορει να διασταυρωσει αν το διαμερισμα ιδιοκατοικειται ως πρωτη κατοικια η ενοικιαζεται/εχει παραχωρηθει;
  15. Μιλησα με ελεγκτη του υπουργειου για το θεμα Πολυκατοικιες Τυπου Β' και κυρια κατοικια Η απαντηση του ηταν οτι μπορει κτιριο να κανει αιτηση, αλλα η επιδοτηση θα ειναι αναλογη του αθροισματος των χιλιοστων οσων διαμερισματων ειναι κυριες κατοικιες. Οσες δεν ειναι θα πρεπει να συμβαλουν με ιδια κεφαλαια. Δηλαδη εστω [απλοποιημενα μαθηματικα] σε πολυκατοικια 10 διαμερισματων τυπου Β εγκρινεται δαπανη 40,000 για κοινοχρηστες παρεμβασεις. Εστω ολα τα διαμερισματα ειναι ιδια και το καθενα ειναι 100/1000, 8 ειναι κυριες κατοικιες, 2 δεν ειναι. Για τα 8 διαμερισματα που ειναι κυριες κατοικιες το εξοικονομω αυτονομω θα επιδοτησει το 70% των 800/1000 του προυπολογισμου [0,7*(0,8*40,000)] = 22,400 ευρω. Οι ιδιοκτητες των 8 κυριων κατοικιων θα πρεπει να συμβαλουν με ιδια κεφαλαια ο καθενας 1200 ευρω (συνολο για τους 8 9,600 ευρω) Οι ιδιοκτητες των 2 διαμερισματων που δεν ειναι κυριες κατοικιες θα πρεπει ο καθενας να συμβαλουν με 4000 ευρω ιδια κεφαλαια (συνολο 8,000 ευρω) 22,400+9,600+8,000 = 40,000
  16. μα η πολυκατοικια τυπου Β δεν ειναι κατοικια, ειναι κοινοχρηστες παρεμβασεις μονο. Και το κειμενο που σου επισυναψα δεν ειναι τυχαιο κειμενο, ειναι απο την παραγραφο 2.2 που αναλυονται τα κριτηρια επιλεξιμοτητας. Αν ηθελε να ελεγξει για κυρια κατοικια θα μπορουσε να ελεγξει για κυρια κατοικια, αν αυτου επιλεγει να ελεγξει μονο για χρηση κατοικιας. Τεσπα, νομιζω κανουμε κυκλους σε κατι που ο οποιοσδηποτε μπορει να ενημερωθει απλα καλvντας το helpdesk.
  17. Και τοτε γιατι ο ιδιος ο οδηγος ξεχωριζει την τυπου Β, και αφαιρει τη λεξη "κυρια"
  18. Φυσικα και εντασσεται, που το προβλημα. Απο τη στιγμη που οι παρεμβασεις ειναι αποκλειστικα κοινοχρηστες και δεν απτονται της κατοικιας, δεν υπαρχει κανενα νοημα να ελεγχθει αν 1/10 η 10/10 διαμερισματα ειναι κυριες κατοικιες η οχι. Αρκει να ειναι κατοικιες ολα τα διαμερισματα. Φαντασου, απο την αλλη πλευρα, πολυκατοικια 30 διαμερισματων εκτων οποιων 1 ειναι αδειο εκ κληρονομιας καποιου που μενει σε αλλη πολη να μην μπορει να αναβαθμισει ανελκυστηρα, κοινοχρηστο συστημα θερμανσης κοκ εξαιτιας αυτου του ενος διαμερισματος (για να δουμε την αναποδη οψη του παραδειγματος σου).
  19. διαφωνω Ειδικά στην αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β που αφορά αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παρεμβάσεις, η χρήση κατοικίας των διαμερισμάτων προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης σε συνδυασμό με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (βλ. κεφ. 2.3.1). Για πολυκατοικιες τυπου Β υπαρχει σαφης διαχωρισμος, και τιθεται σαφες προαπαιτουμενο, δηλαδη τα διαμερισματα να εχουν κυρια χρηση κατοικιας, οχι χρηση κυριας κατοικιας (η 1ης)
  20. Γιατι να ταυτοποιηθει ; Η Πολυκατοικια απαιτει κυρια χρηση κατοικιας στα διαμερισματα (οχι δηλαδη γραφεια, ιατρεια κλπ) Η τυπου Β δεν ακουμπαει καθολου τους χωρους κατοικιας, οποτε γιατι να εξεταστει αν αυτοι ειναι κυρια κατοικια η δευτερευουσα; Το προγραμμα το νοιαζει μονο να ειναι κατοικιες, και υπαρχει σαφης προβλεψη οτι αυτο τεκμηριωνεται απο το ΠΕΑ και απο την αποφαση γενικης συνελευσης.
  21. η συνδεση γινεται μεσω του ταξις/ααδε, που ναι εχει αναβαθμιστει σιγουρα μια πιθανως 2 φορες σε ενα χρονο ...
  22. καλα δουλευομαστε? που βαζεις ως αποδειξη προβληματων συνδεσης το 2020 αρθρο του 2019? Το 2020 δεν υπηρχαν προβληματα συνδεσης. Για τωρα μιλαμε, οχι για το τι εγινε στο εξοικονομω του 2010.
  23. μα, το λεει η ανακοινωση προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος που τέθηκαν υπόψη του Υπουργείου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς και να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. τους λεμε ακουστε μας, γκρινιαζουμε οταν μας ακουνε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.