Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dr Engineer

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dr Engineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δίνω και εγώ το παρών στο συγκεκριμένο topic. Όσον αφορά τους Ευρωκώδικες, θεωρητικά ισχύουν ήδη, αλλά στο μπάχαλο που ζούμε ποιός θα ελέγξει με Ευρωκώδικες? Ερώτηση: Έχει διαβάσει κανείς το Εθνικό Προσάρτημα του 8? (και ειδικά αυτό για τα τοιχώματα?)
  2. Έχει και αναλυτικό τιμοκατάλογο... http://www.geosoftware.gr/shop/price-list/
  3. "Στο τραπέζι του διαλόγου έχει μπει και το ενδεχόμενο αναδρομικής κατάργησης της αυτοτελούς φορολογόγησης (δηλαδή για τα εισοδήματα του 2009), λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που υπάρχουν για την αύξηση των κρατικών εσόδων. Το μέτρο αφορά, μεταξύ άλλων, σε βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, αθλητές, πολιτικούς μηχανικούς, γιατρούς, τελωνειακούς και εφοριακούς, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά φόρου." 1. To άσχημο είναι ότι τώρα που το λένε δέν προλαβαίνουμε να "ψάξουμε" για έξοδα. Άν όμως αυτό το μέτρο περάσει έκ των υστέρων, ενώ έχουμε ήδη φορολογηθεί για το 2009, τότε υποψιάζομαι ότι θα υπάρξουν προσφυγές (όπως και για την έκτακτη εισφορά) και θα δικαιωθούμε. 2. Ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε ποιά ακριβώς εξόδα δικαιολογούνται ώς επαγγελματικά. Και να υπάρξει πίεση (από το ΤΕΕ) ώστε αυτά να διευρυνθούν. 3. Μήπως συμφέρει να ίδρυση εταιρείας (π.χ. ΟΕ ή ΕΠΕ) στις οποίες είναι περισσότερα τα εξόδα που μπορούν να δικαιολογηθούν? ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  4. Γιαννης-ιος, ενδιαφέρον θέμα... αλλά για να μήν διαβάζω τα 190!?!? προηγούμενα posts (πολλά εκ των οποίων είναι offtopic καθότι σχολιάζουν την ιδιότητά σου), ερωτώ: το σύστημα το έχεις δοκιμάσει πειραματικά? Μπήκα στο site σου και δέν βρήκα κάποια τέτοια πληροφορία. Επίσης τα κείμενα που έχεις στο site σου μπάς και υπάρχουν και σε κάποιο pdf για να τα τυπώσω και να τους ρίξω μιά ματιά με την άνεσή μου? Ευχαριστώ
  5. Από το στομα μου το πήρες.. και εγώ αυτό θα πρότεινα.. και πέρα από αυτά που λές, time history, εφέδρανα, cable elements, moving loads.. και κόστος 3.500E (ίσως και λιγότερο).. καλου κακού ας ζητήσει προσφορά
  6. Προσωπικά είμαι γενικά ευχαριστημένος από την λύση strad+strudl που χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια. Επί της ουσίας του θέματος... θα ήθελα καλύτερα σχέδια!!!
  7. Σου προτείνω και αυτό: http://www.strad.gr/forum/viewtopic.php?f=36&t=758 τό ίδιο και εδώ: http://www.engineering-intelligence.gr/ei/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=105 στο e-mhxanikoi είχες κάνει αίτηση?
  8. "Ακόμα δεν τον είδαμε … Γιάννη τον βαφτίσαμε!".... Να δούμε το πρόγραμμα πρώτα σε trial έστω έκδοση και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Το θετικό είναι πώς όταν εμφανίζονται νέα προγράμματα στην αγορά, "πιέζονται" και τα υπάρχοντα να βελτιωθούν. Το αρνητικό είναι πώς οι "παιδικές" αρρώστιες ενός νέου προγράμματος είναι άπειρες, οπότε ας δουλευτεί 2-3 χρόνια πρώτα.. και βλέπουμε
  9. Δηλώνω και εγώ παρών στην ομάδα. Δουλεύω το πρόγραμμα πολλά χρόνια. Για το θέμα της κατανομής φορτίων, να το δούμε σε συγκεκριμένο ξυλότυπο? Ας το λύσουμε προσεγγιστικά "με το χέρι", με Π.Σ (όσοι έχουν γενικό πρόγραμμα ΠΣ). και με strad (fea ή/και μεταφορά από ζώνες επίλυσης ή/και γεωμετρικά) και να κάνουμε τις συγκρίσεις μας. Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και κανά άλλο ελληνικό πρόγραμμα τι βγάζει (άν έχει κάποιος πρόσβαση). Άν βρώ χρόνο το Σ/Κ θα κάνω μερικά τρεξίματα.. κ ενημερώνω.
  10. α) Πολύ σπάνια συμβαίνει. Άν σου προκύπτει συχνά πρέπει να προβληματιστείς για σφάλμα είτε δικό σου, είτε του προγράμματος που χρησιμοποιείς. β) Εξαρτάται από το πρόγραμμα. Δέν είναι πάντως απαραίτητο να υπάρχει διαφραγματική λειτουργία για να κάνεις κατανομή σεισμικών φορτίων. γ) Φασματική = ελαστική ανάλυση, άρα υποχρεωτικά τα ελατήρια συμπεριφέρονται γραμμικά. Ακόμα και εάν το πρόγραμμά σου έχει την δυνατότητα μή-γραμμικών στοιχείων, τότε το σωστό είναι να κάνεις δυναμική μη-γραμμική ανάλυση (non-linear time history) και όχι φασματική (δέν νομίζω να σου δίνεται κάν αυτή η δυνατότητα από κάποιο πρόγραμμα, αφού δέν μπορώ να φανταστώ και το φυσικό της νόημα). Σε διαφορετική περίπτωση το καλύτερο που μπορείς να κάνεις (και που υποστηρίζεται από ελληνικό πρόγραμμα) είναι να χρησιμοποιήσεις δυναμικό δείκτη εδάφους, δηλαδή σταθερά εδάφους ανάλογη της ιδιοπεριόδου της κατασκευής. δ-ε) Δέν ισχύει για το σύνολο των προγραμμάτων. Κάθε πρόγραμμα κάνει τις δικές του παραδοχές, και πρέπει να είσαι ενήμερος για τις παραδοχές που κάνει αυτό που χρησιμοποιείς. Εσύ ποιό πρόγραμμα/προγράμματα δουλεύεις και έχεις παρατηρήσει τα παραπάνω?
  11. απα πα πα Εμένα μου έκανε πάρα πολύ άσχημη εντύπωση η από κοινού "ανακοίνωση" (ουσιαστικά παρουσίαση προγράμματος ήταν) ενός εκ των καθηγητών (μέλος και του προεδρείου) με εταιρεία λογισμικού. Εδώ μηχανικοί χρήστες των προγραμμάτων δέν ασχολήθηκαν σοβαρά απότι φάνηκε. Θα ασχοληθούν οι φοιτητές, που δέν έχουν και την εμπειρία? Εμπιστεύεσαι εσύ αποτελέσματα από φοιτητή που δέν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του μελέτη?
  12. sundance.. άν θές και την δική μου γνώμη SONY και πάλι SONY!!! Από το 1999 που πήρα τον πρώτο, είναι ο 3ος φορητός που έχω (Compaq-SONY-SONY) και σε 1-2 χρόνια που θα τον ξανα-αλλάξω πάλι SONY θα πάρω. H οθόνη τους είναι μακράν η καλύτερη που υπάρχει (δουλεύω σε 1920Χ1200) και έχω καταργήσει τελείως το desktop (βέβαια οι μεγάλες οθόνες έχουν και το κόστος + το βάρος τους). Και το service τους πάρα πολύ καλό (άν και μόνο 1 φορά σε όλα αυτά τα χρόνια χρειάστηκε) Όσο για το κάθε πότε τον αλλάζεις, παλαιότερα στα 3 χρόνια χρειαζόσουν σίγουρα νέο υπολογιστή. Τώρα κάπως έχει φρενάρει ο ρυθμός ανάπτυξής τους και βγάζεις 4-5 χρόνια. Τα 10-20 που λές είναι προφανώς υπερβολικά. Για την τιμή? Ο πρώτος έκανε 1.1εκ δρχ. Τώρα και να θές να πάρεις κάποιον με τόσα λεφτά δέν βρίσκεις. Ο επόμενος 2.6Κ ευρώ, και αυτός γύρω στα 2.4Κ . Σήμερα με 1.5-2.0Κ παίρνεις πολύ καλό εργαλείο για τη δουλεία σου, με καλή οθόνη (το βασικότερο σε έναν φορητό) και μήν τσιγκουνευτείς στην μνήμη!
  13. Παλαίοτερο τεύχος των 4Μηνων νέων (May 2006) λέει ότι η 4Μ είχε αναπτύξει για την Τσιγκομετάλ πρόγραμμα για Ιστούς (ISTOS). Δέν ξέρω όμως εάν το εμπορεύεται κάποια από τις 2 εταιρείες και εάν σε καλύπτει. Ρώτα τους καλού κακού μήπως βρείς τίποτα σχετικό
  14. 1ον. Όσον αφορά το STRAD (επειδή είμαι και εγώ χρήστης) σε ρωτάει πρίν κάνει τον έλεγχο, οπότε άν δέν θές δέν τον κάνεις. 2ον (και ουσιαστικότερον). Κατα τη γνώμη μου, η παραπάνω πρόταση δέν σημαίνει πώς αν bw>Η/20 δε χρειάζεται κανένας έλεγχος. Απλά σου λέει πως άν bw < H/20 τότε πρέπει να κάνεις τον έλεγχο υποχρεωτικά! Διαφορετικά? Άν δούμε και στα σχόλια λέει ότι "για συνήθη οικοδομικά έργα ο έλεγχος ευστάθειας ικανοποιείται άν ισχύει η συνθήκη b>=q*lw/60" Που θα πεί ότι και "bw>Η/20" να έχεις, εάν π.χ. εχεις b=25cm, q=3.5, lw=4.5m, τότε θές έλεγχο ευστάθειας. Επίσης έλεγχο θέλεις εάν για οποιοδήποτε λόγο κρίνεις ότι το έργο σου δέν είναι σύνηθες οικοδομικό Αρα για να μην γίνει ο έλεγχος θα πρέπει ΚΑΙ bw>Η/20 ΚΑΙ b>=q*lw/60 (ΚΑΙ σύνηθες οικοδομικό)
  15. 1ον. Πολύ σωστό θεωρητικά, αλλά νομίζω πως είναι ανέφικτο. Έχεις δεί κάτι παρόμοιο σε οποιαδήποτε ξένη χώρα? Στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξει πιστοποίηση ώς προς τη διαδικασία ανάπτυξης (παραγωγής), το οποίο για εμάς ώς χρήστες είναι μηδαμινής σημασίας. Πιστοποίηση ως προς την ορθότητα αποτελεσμάτων δέν έχω τύχει να διαβάσω πουθενά (πλήν κάποιων πολύ ειδικών περιπτώσεων κατσκευών -όχι κτηριακά προφανώς- στις ΗΠΑ). Άρα, σε ένα βαθμό (μικρό ή μεγάλο ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία μας) βασιζόμαστε στο λογισμικό και κατ' επέκταση στην αξιοπιστία και τις γνώσεις αυτών που το αναπτύσσουν. 2ον. Καποια παρόμοια επιτροπή υπήρξε πριν λίγα χρόνια στο ΤΕΕ, σχετική με το λογισμικό, στην οποία συμμετείχαν και καθηγητές. Αργότερα υπήρξε και κάποιο σχετικό βιβλιο παραδειγμάτων. Καλη ιδέα για αρχή, αλλά κατά τη γνώμη μου τα συγκεκριμένα παραδείγματα αφενός δέν είναι ακριβή και αφεταίρου δέν είναι πλήρη αφού περιορίζονται στην ανάλυση και όχι στο σχετιασμό ή στην προσομοίωση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.