Μετάβαση στο περιεχόμενο

Latg

Core Members
  • Περιεχόμενα

    282
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Latg

  1. Συνάδελφε προφανώς και δεν επιτρέπονται στην πρασιά. . . . Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την διαφωνία που διαπραγματευόμαστε.

    Τα μόνα πράγματα που επιτρέπονται στην πρασιά είναι όσα αναφέρονται στο αρ. 17 παρ. 8.Β  και επιπλέον: Άρθ. 11 παρ 6.ιθ  Θεμρομόνωση, επενδύσεις κτλ  - Αρθ. 23 παρ. 4 κατασκευή φερόντων στοιχείων για Στατικές Ενισχύσεις  νομίμως υφιστάμενων - Άρθ. 11 παρ 6.λα κατασκευές εύρεσης αρχαίων.

    Επιτρέπονται δηλαδή στην πρασιά όσα περιοριστικά επιτρέπει ο νόμος.
    Αυτά επιτρέπονται στην πρασιά.
    Δεν επιτρέπεται στην πρασιά ότι δεν απαγορεύεται από τον νόμο όπως ισχυρίζεται ο συνάδελφος


    Και έτσι εν γένει διαβάζεται η πολεοδομική νομοθεσία.  Επιτρέπεται μόνο ότι ορίζει ο νόμος. Δεν επιτρέπεται ότι δεν απαγορεύει ο νόμος.

    Ο συνάδελφος μου παραθέτει συνταγματικές ερμηνείες που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα για να ισχυριστεί το αντίθετο. Ε εγώ διαφωνώ.

  2. Στους ακάλυπτους εκτός Δ, δ και εκτός πρασιάς πάντως επιτρέπονται. Αρ. 17 παρ. 7η:

    η) Εγκαταστάσεις παθητικών ή ενεργητικών ηλιακών συστημάτων, αντιθορυβικών συστημάτων, κλιματιστικών και αντλιών θερμότητας, που κατασκευάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

    Οπότε δε το ακούω ότι επιτρέπονται μόνο στο κέλυφος.
    Και αν πάω με τη λογική των συναδέλφων τα βάζω και πρασιά καθώς στο μεν 7η του αρ. 17 τα επιτρέπει στο δε 8.Β του αρ. 17 δεν τα απαγορεύει . . .



    Για να ρωτήσω και κάτι άλλο για να καταλάβω πως ακριβώς διαβάζετε οι υπόλοιποι την πολεοδομική νομοθεσία.
    @Αλέξανδρος
    Μπορώ να μπω σε Σοφίτα από κεντρικό κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο ?

    Στέγαστρο στο δώμα μπορώ να βάλω ?

     

    Μπορώ σε φλατ οικόπεδο να κάνω όλη τη διαμόρφωση με επίχωση 1,50μ ?


     

  3. 45 λεπτά πριν, Αλέξανδρος said:

    Στην χώρα μας όλα επιτρέπονται, εκτός αν απαγορεύεται κάτι ρητώς με νόμο.

    Είναι το ακριβώς αντίθετο στην πολεοδομική νομοθεσία.

    Μπερδεύεις ζητήματα ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πολεοδομικά ζητήματα.

    Τέσπα ότι νομίζει κανείς, πάνε βάλε αντλία θερμότητας στην πρασιά και πες του δεν είμαστε δικτατορία στο αρ. 17 παρ. 8.Β δεν απαγορεύει την αντλία θερμότητας στην πρασιά.




     

    • Upvote 2
    • Downvote 1
  4. Στην πολεοδομική νομοθεσία γενικά επιτρέπεται μόνο ότι προβλέπει η νομοθεσία, δεν χρειάζεται και ποτέ δεν κάθετε να ασχοληθεί να απαγορεύει και όσα δεν επιτρέπονται. Είναι θέμα "time efficiency". 
    Έτσι διαβάζεται η πολεοδομική νομοθεσία.

    Ταυτόχρονα βέβαια αυτοί που γράφουν την πολεοδομική νομοθεσία είναι και ψιλο άμπαλοι. Οπότε βρισκόμαστε σε αυτά τα παράλογα ποστ να λέμε ο καθένας τη γνώμη μας...
    Και αυτό ακριβώς αναφέρω, τη γνώμη μου (γράφω "θεωρώ").

    Τώρα ότι η σοφίτα μπορεί να είναι ανοιχτός χώρος με "μορφή ημιυπαίθριου" κάτω από τη στέγη και να μετρήσει στο εμβαδόν της σοφίτας είναι απόλυτα ξεκάθαρο, όπως και απόλυτα ξεκάθαρο είναι ότι στην πολεοδομική νομοθεσία επιτρέπεται μόνο ότι προβλέπεται (π.χ. άρθρο 19 για τις κατασκευές πάνω απο το κτίριο και άρ. 17 για τις κατασκευές στον ακάλυπτο, δεν κάθετε να πει τι απαγορεύει.... Σου λέει περιοριστικά τι επιτρέπεται. )
     

  5. Μιλάμε για εξώστες συνάδελφε, υπολογισμένους ως προβόλους, το δοκάρι που κολλάει ?

    Δεν μπορεί κάποιος που είναι μηχανικός να θεωρεί ότι εξώστης στηρίζεται σε άλλο εξώστη.
    Απλά πράγματα.
    Μη φέροντα κατακόρυφα αρχιτεκτονικά στοιχεία ανάμεσα σε εξώστες ακόμη και αν έχουν σίδερα.

  6. είναι ξεκάθαρα εξώστες. Είτε τα πούμε μη φέροντα αρχιτεκονικά στοιχεία είτε ακόμη και τοίχους εφόσον είναι στο όριο καθώς σύμφωνα με τον Κ.Κ. ισχύουν τα παρακάτω:

    Άρθρο 9
    ΤΟΙΧΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ - ΜΕΣΟΤΟΙΧΟΙ

    1.Κατά την ανέγερση κτιρίων σε επαφή με το κοινό όριο όμορων οικοπέδων κατασκευάζεται για κάθε κτίριο ξεχωριστός τοίχος σε επαφή προς το κοινό τους όριο και με όλο το πάχος εντός του οικοπέδου του ανεγειρόμενου κτιρίου. Ο καθένας από τους πιο πάνω τοίχους είναι εξωτερικός τοίχος του κάθε κτιρίου και πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κανονισμού αυτού.
    ....

    2.3. Στην περίπτωση που κατασκευάζεται εξώστης σε επαφή με το κοινό όριο όμορων οικοπέδων δεν επιβάλλεται η κατασκευή του τοίχου της παρ. 1.

    Δε λέει δεν επιτρέπεται. Σου λέει είναι επιλογή σου.


    Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για να είναι φέρον στοιχείο πρέπει να μεταβιβάζει τα φορτία στο έδαφος. Το να έχει μια κολόνα ανάμεσα σε εξώστες σίδερα δεν την καθιστά φέρον στοιχείο, δεν στηρίζεται ο ένας εξώστης πάνω στον άλλο, ο κάθε εξώστης είναι πρόβολος, απλώς απαιτούνται σίδερα για κατασκευαστικούς λόγους.

  7. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάτι παραπάνω.
    Αλλά αυτό που έχεις γράψει είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
    Αν δεν συμφωνήσουν ζητάς γραπτή απάντηση και ζητάς να προωθηθεί το ερώτημα στην αποκεντρωμένη.

    • Like 1
  8. NOK AΡ. 15 ΠΑΡ. 8. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του ν. 3028/2002 (Α΄ 153), επιτρέπεται προσαύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους μέχρι ένα (1,00) μ., στις περιπτώσεις στις οποίες ισχύει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις :

    α) το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για στάθμευση οχημάτων,

    β) το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (πυλωτές) κατ’ εφαρμογή της περ. ιζ΄ της παρ. 6 του άρθρου 11 και ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος της διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση οχημάτων,

    γ) κατασκευάζεται φυτεμένο δώμα επιφάνειας μεγαλύτερης του 50% από την καθαρή επιφάνεια του δώματος ή φυτεμένη στέγη επιφάνειας μεγαλύτερης του 50% από την καθαρή επιφάνεια της στέγης. Στον υπολογισμό της φυτεμένης επιφάνειας συμμετέχουν οι ασκεπείς κατασκευές για την υποδοχή στοιχείων νερού και οι πισίνες σε ποσοστό 50% της επιφάνειάς τους,

    δ) πραγματοποιείται μείωση του επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης του οικοπέδου κατά 5%.

    Η περ. γ) εφαρμόζεται και σε υφιστάμενα κτίρια στα οποία έχει γίνει εξάντληση ύψους περιοχής.

    Επιτρέπεται προσαύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους, μέχρι ένα (1) μέτρο όταν ισχύει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις και δύο (2,00) μ., όταν ισχύουν δύο από τις παραπάνω προϋποθέσεις και ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις καθορισμού μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους από πάσης φύσεως διατάγματα, εφόσον δεν περιέχεται ρητή αντίθετη πρόβλεψη σε αυτά.

  9. 1 ώρα πριν, BAS said:

    Με τα έρκερ υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με αυτά που βρίσκονται σε ύψος κάτω από 3 μ. 

    Σύμφωνα με τον ΝΟΚ δεν επιτρέπονται στους υποχρεωτικούς ακάλυπτους, αλλά επιτρέπονται στις πρασιές, αρκεί να είναι σε πρόβολο. 

    Υπάρχει επίσης ένα θέμα ερμηνείας για τα έρκερ όταν έχουμε εσοχές λόγω στερεού, αν και για μένα, αλλά και για παλαιό υπάλληλο υδομ που γενικά έχει σφικτές ερμηνείες του νόμου, το στερεό δημιουργεί νέες Ο.Γ. άρα ο χώρος θεωρείται πρασιά. 

    Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που έχουμε έρκερ πάνω από προαιρετικό ακάλυπτο και σε ύψος λιγότερο από 3 μ.  

    Η μία περίπτωση είναι να θεωρηθεί ότι δεν εμπίπτει στον περιορισμό των υποχρεωτικών ακαλύπτων, ή άλλη να μετρήσει στην κάλυψη και στην δόμηση, αλλά στους ψηλότερους ορόφους να θεωρηθεί ΕΡΚΕΡ.

    Σύμφωνα με τον ΝΟΚ

    Οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται εντός των, υποχρεωτικών ακαλύπτων, σε ύψος άνω των 3,00 μ. και όταν βρίσκονται
    εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου δεν
    επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ και η απόστασή τους από τα όρια του
    οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μ.

    Το ίδιο ελάχιστο ύψος τηρείται και σε περίπτωση κλειστών εξωστών προς τον πίσω υποχρεωτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, ενώ
    για το προκήπιο δεν υπάρχει σχετική δέσμευση με την προϋπόθεση ότι δεν αναιρείται η έννοια του εξώστη. Κατά συνέπεια, στην
    τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει κενό μεταξύ της τελικής διαμορφωμένης στάθμης του εδάφους και του κλειστού εξώστη.

     

    Αρα για μένα αυτό που είναι το χαρακτηριστικό του έρκερ, είναι η κατασκευή του ως εξώστη, το μήκος του μέχρι 80 εκ, ή 1/4 των Δ ή δ και το 20 % της όψης. 

     

    Αυτό δεν είναι ο ΝΟΚ, είναι οι Τεχνικές Οδηγίες που ερμήνευαν τον ΝΟΚ όπως εκδόθηκε το 2012.

    Σήμερα ο ΝΟΚ λέει:

    Αρ. 16 παρ. 5δ:

    δ) Οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται εντός των, πλάγιων» * Διαγράφηκε με τον Ν.4315/14) υποχρεωτικών ακαλύπτων, σε ύψος άνω των 3,00 μ. και όταν βρίσκονται εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ και η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μ..

    Και για τα προκήπια:  Αρ. 17 παρ. 1β: Τα προκήπια είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι


    'Αρα στην πρασιά και εντός Δ ή δ θες 3μ. Στους προαιρετικούς ακάλυπτους εκτός Δ/δ και εκτός πρασιάς μπορείς να έχεις έρκερ σε απόσταση <3μ.

     


     



  10. Η ίδια η σοφίτα κάτω από την κεκλιμένη στέγη μπορεί να έχει την "μορφή" ημιυπαίθριου καθώς σύμφωνα με τον ορισμό Αρ. 2 πα.ρ 81 "Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη του κτιρίου και δύναται το δάπεδό της να βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος από το σημείο έδρασης της στέγης...." αλλά θα πρέπει και το ανοιχτό/στεγασμένο/ μη θερμαινόμενο τμήμα να μετρήσει στο εμβαδόν της σοφίτας για τον έλεγχο του 50%.


    ΑΗΧ μόνος του σε συνέχεια της σοφίτας καταρχάς σημαίνει ότι έχω όροφο συνεπίπεδο με σοφίτα κάτι που δεν προβλέπεται από τις διατάξεις (και θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται) ενώ ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι μπορώ να έχω όροφο συνεπίπεδο με σοφίτα το ύψος του κτιρίου θα πρέπει να το ελέγξω μέχρι την πλάκα οροφής του ΑΗΧ άρα πιθανόν να μη βγαίνει.

     

  11. Αρ. 2 παρ. 64. Πλάγια όρια μεσαίου οικοπέδου είναι αυτά, που το ένα άκρο τους βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής ή έχουν κοινό άκρο με το τμήμα πλάγιου ορίου που βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής και δεν είναι πίσω όριο. Πλάγια όρια γωνιακού, δισγωνιαίου ή διαμπερούς οικοπέδου είναι όλα τα όρια των οικοπέδων αυτών με τις όμορες ιδιοκτησίες.

    • Like 1
  12. Οι χώροι φυλακίων προβλέπονται στον ΝΟΚ αρ. 17 στις παραγράφους 4.ι  , 7.ιστ  και 8Β.ζ επομένως επιτρέπονται και εντός Δ/δ και εντός πρασιάς αλλά και εντός υποχρεωτικών αποστάσεων εκτός σχεδίου καθώς το αρ. 17 ισχύει εκτός σχεδίου και δε μετράνε σε κανένα μέγεθος σύμφωνα με την παρ. 6.ιστ του άρθρου 11 (και συνδυαστικά με τα άρθρα 12  και 13) καθώς είναι κατασκευή που επιτρέπεται στους ακάλυπτους ( ο τίτλος του άρθρου 17 είναι "Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις").

    Αρ. 17 παρ. 4.ι  , 7.ιστ  και 8Β.ζ "Χώροι φυλακίων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής."

    Στον Κ.Κ. 2023 Υπ. Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/2023

    μας λέει στο άρθρο 2
    - οι χώροι φυλακίων, σε κτίρια (όπως ενδεικτικά αναφέρονται Υπουργεία, δικαστικά μέγαρα, σωφρονιστικά καταστήματα, κτίρια ξένων διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, κ.ά) για τα οποία επιβάλλεται η λήψη ιδιαίτερων μέτρων υψηλού βαθμού ασφαλείας, όπως προβλέπονται από τους ειδικούς κανονισμούς και προδιαγραφές που ισχύουν, για τον έλεγχο του κτιρίου και των εγκαταστάσεων των δικτύων εξυπηρέτησης του, μετά από πρόταση του αρμόδιου για τη λειτουργία του κτιρίου φορέα.


    και στο αρ. 19 παρ. 6
    6. Η κατασκευή των χώρων φυλακίων επιτρέπεται στο προκήπιο και στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου μετά από γνωμοδότηση του ΣΑ. Τα κτίρια των φυλακίων είναι ισόγεια με μέγιστο ύψος 4 m, η επιφάνεια τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% της επιφάνειας του υποχρεωτικώς ακάλυπτου χώρου ή προκηπίου, σε καμία περίπτωση δε, δεν επιτρέπεται κάθε κτίριο φυλακίου να είναι μεγαλύτερο των 150 m2. Σε περίπτωση που η χρήση του κτιρίου μεταβληθεί, πριν την έγκριση της νέας χρήσης του κτιρίου επιβάλλεται η απομάκρυνση ή κατεδάφιση των κτιρίων των φυλακίων.

    • Upvote 2
  13. 1 ώρα πριν, EIrini_Pr said:

    Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.

     

    Το όμορρο σε εκείνη τη θεση έχει έξωστη, νομίζω σε αυτήν περίπτωση εξαιρέιται της υποχρέωσης τοιχου. Σωστά;

     

    Tο περίγραμμα του παραπάνω ΑΗΧ είναι 20,86 μ 

    Οποτε αφού τα ανοίγματα αθροίζονται,  2,34 + 6,45 > 35% x 20,86.  Σωστα;

    Δεν εξετάζουμε τι είναι το όμορο. Εσύ εφόσον κάνεις ΑΗΧ έχεις υποχρέωση να κάνεις τοίχο. Αν εσύ έκανες εξώστη σε επαφή δεν θα είχες υποχρέωση (παρ. 2.3 του αρ. 9 του Κ.Κ. 2023)

    Σωστά ο έλεγχος ικανοποιείται.

     

    1 ώρα πριν, Faethon11 said:

    Γιατί είναι ΑΗΧ?

    Αν ήταν μόνο η κάτω επιφάνεια, θα ήταν πάλι ΑΗΧ??

    image.png.18c25a2ca088749d72df211560c6b362.png

    Ναι

  14. Είναι σαφώς ΑΗΧ και στο όμορο πρέπει να βάλεις τοίχο σύμφωνα με την παρ. 2.2 του αρ. 9 του Κτιριοδομικού Κανονισμού 2023.

    Το 2,34 και το 6,45 πρέπει να είναι σύμφωνα με τις Τεχνικές Οδηγίες και αθροίζονται ΄συμφωνα με το 2ο σχήμα των Τ.Ο. που βάζω:

    image.png.8bb5efa86b03d2e8aff5bdd6cc4d3207.png

     

    image.png.910766c05ca82487c209ece369a067c6.png

  15. Υπάρχει το έγγραφο ΔΑΟΚΑ 79956/3213/ 31-12-2019  που συμφωνεί με το έγγραφο ΔΙΠΕΧΩΣΧ 6096/30-8-19 το οποίο λέει:
    «…Άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι η συγκεκριμένη διάταξη παραπέμπει σε φυσικά συστήματα δόμησης στα οποία συντρέχουν ταυτόχρονα και οι τρεις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, δηλαδή πρόκειται για υλικά στην πρωτογενή τους μορφή, τα οποία έχουν υποστεί την απολύτως απαραίτητη επεξεργασία, είναι ανακυκλώσιμα και φυσικά. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι τα βιομηχανικά κατασκευασμένα υλικά, τα οποία περιέχουν πρωτογενή υλικά δεν πληρούν και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και επομένως τα κτίσματα που πρόκειται να κατασκευαστούν με αυτά δεν μπορούν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης της παρ.6κβ του Αρθ-11 του Ν-4067/12….»

    • Like 1
  16. Όχι στο Δ ή δ δεν επιτρέπεται τέτοια σκάλα. Μόνο για πρόσβαση στο υπόγειο επιτρέπεται εντός Δ ή δ.

    Το cours angleise δεν είναι δόμηση. Είναι κατασκευή στον ακάλυπτο.
    Ο τίτλος του άρθρου 17 είναι
    "Άρθρο 17 Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις"

    και στο άρθρο 17 παρ. 4α μας λέει:
    4. Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται:
    α) ...  κουρ ανγκλαίζ (cours anglaises) συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους ενάμισι (1,50) μ ...


    Δηλαδή τι άλλο να γράφει ο νόμος για να μην ερμηνεύει ο καθένας όπως τον θέλει...
    Είπαμε ισχύει ότι γενικά είναι χάλια ο νόμος αλλά ορισμένες ερμηνείες συναδέλφων των ΥΔΟΜ δεν ξέρω σε τι όνειρο τις είδανε. . .

  17. To cours anglaise σίγουρα επιτρέπεται σύμφωνα με το αρ. 17 παρ. 4.α εφόσον φυσικά έχει τις προϋποθέσεις (1/2 όψης και πλάτος <1,50μ). 

    Σκάλα μεταλλική όταν λέμε ? Που πηγαίνει ? Υπάρχει σχήμα για να δούμε και τι εννοείς σκάλα ? Υπάρχει διαφορά αν είναι ανοιχτό κλιμακοστάσιο.




     

  18. Δεν υπάρχει κάτι επιπλέον.
    Ο νόμος λέει το παρακάτω άρα άμα το κτίριο συνολικά (παλιό και προσθήκη) έχει 16% μικρότερη κατανάλωση θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις το 10%

    2. Σε κτίρια με χρήση κατοικίας με κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας μικρότερης του 16% του Κτιρίου Αναφοράς του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), σύμφωνα με την Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ), ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται κατά 10%.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.