Μετάβαση στο περιεχόμενο

armar

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by armar

  1. Καλησπέρα, η δική μου γνώμη είναι ότι το ProMark3 βρίσκεται περισσότερο καιρό στην αγορά και είναι εξαντλητικά δοκιμασμένο. Για το Sokkia δεν υπάρχουν ακόμα δοκιμές και άρα δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τυχόν bugs. Επίσης, δεν γνωρίζω τιμή για το GSR. Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM.
  2. Καλησπέρα στην παρέα, Έχω να τονίσω το εξής: με δύο static μετρήσεις σε δύο άγνωστα σημεία και σχετικά δύσκολο περιβάλλον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε λάθος fixed! Για να το εντοπίσουμε υπάρχουν 2 τρόποι: 1. Αν Α το γνωστό σημείο και Β,Γ τα άγνωστα, κάνουμε και ένα δεύτερο στήσιμο του δέκτη από το Α π.χ. στο Β και μετράμε και το διάνυσμα Β-Γ. Έτσι, μπορούμε να υπολογίσουμε το σφάλμ α κλεισίματος του τριγώνου ΑΒΓ (στα λογισμικά θα το βρείτε ως loop closure). 2. Μετράμε την απόσταση μεταξύ των δύο σημείων με το γεωδαιτικό σταθμό, την πολλαπλασιάζουμε με το συντελεστή κλίμακας της περιοχής και συγκρίνουμε με την υπολογισμένη από το GPS. Χοντρικά, δικαιολογούνται 4cm στα 100m! Με τον 1ο τρόπο, μπρούμε ενδεχομένως από το γραφείο να τη σώσουμε τη μέτρηση (αφού πήραμε και πλεονάζουσα), με το 2ο τρόπο θα πρέπει αναγκαστικά να ξαναβγούμε για μέτρημα.
  3. Καλησπέρα και από μένα, Εγώ πρέπει να κάνω μελέτη για τοπικό ρυμοτομικό σε περιοχή εντός ζώνης 500μ από οικισμό προϋφιστάμενο του 1923. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με τη διαδικασία που περιγράφτηκε παραπάνω? (δεν υπάρχει εγκεκριμένο ΓΠΣ)
  4. Συνάδελφε Θεοχάρη, Τα 2 σημεία έχουν μετρηθεί με static L1 εδώ και 2 χρόνια και φυσικά με base στα 2χλμ περίπου. Εδώ είναι το ζήτημα: Μπορεί κάποιος με base από Αθήνα να δουλέψει στο Βραχάτι εν προκειμένω, με ικανοποιητική ακρίβεια (2-3cm)? Για μένα η απάντηση είναι ΝΑΙ, εφόσον όμως συμπεριλάβει στα αποτελέσματά του τυχόν προσθετικές διορθώσεις Δx,Δy ώστε να έχει ισοδύναμα αποτελέσματα με το αν δουλέψει με base στην Κορινθία (μοιραία εισάγεται ως σφάλμα -συστηματικό?- η μετακίνηση των τοπικών τριγωνομετρικών σε σχέση με την Αθήνα). Φυσικά, το ίδιο ισχύει αν κανείς δουλεύει και στα 50 χλμ, αλλά με μικρότερα αναμενόμενα Δx,Δy!
  5. Συνάδελφε Θεοχάρη, δεν τα έχω κρατήσει, αλλά απ' 'οτι θυμάμαι, κατά x και y υπήρχαν διαφορές των 35cm περίπου, που σημαίνει ότι τα τριγωνομετρικά της Κορινθίας έχουν κουνηθεί κατά την παραπάνω ποσότητα σε σχέση με τα τριγωνομετρικά της Αθήνας. Και το λέω αυτό, διότι και το "τριγωνομετρικό" της JGC, που αποτέλεσε και το base μου, έχει προσδιοριστεί με εμπροσθοτομίες από τα γύρω τριγωνομετρικά του λεκανοπεδίου.
  6. Το "πείραμα" όπως εξήγησα έγινε 2 φορές. Με το που άναψα το δέκτη και εκανα τις σχετικές ρυθμίσεις, πέτυχα λύση fixed σε χρόνο <1min. Στη συνέχεια, "έσπασα" τη λύση κάνοντας RTK RESET για να αναγκάσω το δέκτη να ξανακάνει επίλυση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχω λύση fixed και πάλι σε χρόνο <1min. Δεν υπάρχει ακμία αμφιβολία ότι ο δέκτης δούλευε σωστά, από τη στιγμή μάλιστα που έλεγξα και την απόσταση μεταξύ των δύο γνωστών σημείων. Τι πιο αξιόπιστο τεστ θα έκανε κάποιος για να πιστεί? Η δοκιμή στο Βραχάτι έγινε στις 29-6 08:30 με 16 δορυφόρους εν όψει και 13 από αυτούς να χρησιμοποιούνται για επίλυση.
  7. Ναι, οι συντεταγμένες καταγράφηκαν. Άλλωστε, για να κάνω β' θεμελιώδες στο λογισμικό, έπρεπε να τα καλέσω από τη μνήμη τα σημεία.
  8. Εγώ προσωπικά νοίκιασα το ProMark 500 με GSM σε απόσταση 35Km περίπου. Είχα λύση fixed σε κάτω από 15 sec (κάνοντας rtk reset για να τη "σπάσω" για επιβεβαίωση). Ως base χρησιμοποίησα το reference station της αντιπροσωπείας. Επανέλαβα το ίδιο πείραμα στο Βραχάτι (Κορινθίας)...Με το ίδιο base, τις ίδιες ρυθμίσεις, μόνο που το μηχάνημα έγραψε απόσταση 88 Km!!! Και είχα λύση fixed σε χρόνο κάτω από 60 sec!!! Φυσικά δεν το πιστεψα, οπότε έκανα reset rtk και είχα πάλι λύση fixed κάτω από λεπτό!! Αποτυπώνω δύο τριγωνομετρικά που είχα ιδρύσει παλιότερα στην ταράτσα του κτηρίου, επίτηδες τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους 13.00μ, και ζητάω από το λογισμικό πεδίου να κάνει β θεμελιώδες. Η οριζόντια απόσταση προέκυψε 12.97μ!!! Εκεί κυριολεκτικά προσκύνησα!!!!!!!
  9. Καλησπέρα σε όλους! Πείτε μου τι ακριβώς μετατροπή σας λείπει και θα κοιτάξω τι μπορώ να σας φτιάξω (σε C), οπότε θα τρέχετε ένα exe, θα επιλέγετε όνομα αρχικού αρχείου, όνομα τελικού αρχείου και θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε! Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να σας δώσω source code με υπορουτίνες μετατροπής όπς π.χ. φ,λ ΕΓΣΑ <-> xy κλπ., ώστε να κάνετε την εφαρμογή που εσείς επιθυμείτε!
  10. Παρακαλώ πείτε μου ΦΕΚ κλπ. για όρους δόμησης εντό ζώνης 500μ για προ 1923 οικισμό. Ευχαριστώ
  11. Μήπως να έψαχνες στου Παπασωτηρίου τα βιβλία του Ρωμαλιάδη;
  12. Πάρε τηλ. στην Κτηματική (27410-24172) και ζήτα το Γιώργο Σουλάντζιο (Α.Τ.Μ.). Αυτός θα σου διευκρινήσει την απορία σου. Εγώ που έκανα μετατροπή από ΕΓΣΑ σε ΗΑΤΤ τη ζώνη αιγιαλού παραλίας για διπλανή περιοχή, διαπίστωσα ότι αφήνοντας στο cood.gr την default επιλογή για μετατροπή σε ΗΑΤΤ είχα τα αποτελέσματα που περίμενα.
  13. Πάρε τηλ. στο Δήμο Κερατέας και ζήτα το Θάνο Οικονόμου (ο Τοπογράφος). Πιθανόν να έχει κάποιο στοιχείο να σου πει. Ωστόσο, συμφωνώ με τον grtopo "ότι κανείς (και ορθώς) δεν θα σου δώσει όρους δόμησης τηλεφωνικά για αυτή τη θέση".
  14. Είναι αρκετά πολύπλοκοι για να γραφτούν. Προτείνω το βιβλίο "Γεωμετρική Γεωδαισία και Δίκτυα" εκδόσεων "Ζήτη". Εκεί θα βρεις και πολλά άλλα...
  15. Το μόνο που υπάρχει είναι αρχείο κανάβου σ σχέση με το WGS84 και είναι αυτό που χρησιμοποιούν όλα τα λογισμικά επίλυσης GPS. Περισσότερα εδώ: http://cddis.nasa.gov/926/egm96/egm96.html.
  16. Ναι. Νομίζω ότι όταν ο κατακόρυφος κύκλος δείχνει 0.0000, τότε το τηλεσκόπιο θα πρέπει να δείχνει στο Ζενίθ, αλλιώς έχω το λεγόμενο σφάλμα δείκτη. Είναι όντως έτσι?
  17. Δεν είμαι από κει αλλά βρήκα τα εξής: 1. ΦΕΚ 79Δ/06 "Χαρακτηρισμός Δημοσίου δάσους ως προστατευτικού, έκτασης 3,70 στρ. στη θέση "Κρι", περιφέρειας Δ. Δ. Φουρνά, Δήμου Φουρνά, Νομού Ευρυτανίας." 2. ΦΕΚ 80Δ/06 Χαρακτηρισμός Δημόσιου δάσους ως απολύτως προστατευτικού, έκτασης 256,00 στρ. στη θέση "Κρι", οικισμού Κορίτσας, περιφέρειας Δ.Δ. Κλειστού, Δήμου Φουρνά, Νομού Ευρυτανίας. 3. ΦΕΚ 103Δ/06 Χαρακτηρισμός Δημόσιου δάσους ως απολύτως προστατευτικού, έκτασης 92,00 στρ. στη θέση "Γαβλόρεμα Κρανιές" οικισμού Μεσοχωρίου, περιφέρειας Δ. Δ. Κλειστού, Δήμου Φουρνά, Νομού Ευρυτανίας. 4. ΦΕΚ 103Δ/06 Χαρακτηρισμός Δημόσιου δάσους ως απολύτως προστατευτικού, έκτασης 274,00 στρ. στη θέση "ΚιούγκιαΛεύκα", οικισμού Πλατάνου, περιφέρειας Δ. Δ. Κλειστού, Δήμου Φουρνά, Νομού Ευρυτανίας. 5. ΦΕΚ 109Δ/06 Χαρακτηρισμός Δημόσιου δάσους ως απολύτως προστατευτικού, έκτασης 419,00 στρ. στη θέση "Παλιοκοπράκι Μουρτάρη", περιφέρειας Δ.Δ. Βράχας, Δήμου Φουρνά, Νομού Ευρυτανίας. 6. ΦΕΚ 1218Δ/03 Αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την κατασκευή του έργου: "Παράκαμψη Φουρνάς" στο Ν. Ευρυτανίας. 7. ΦΕΚ 301Δ/01 Συμπλήρωση και τροποποίηση της απόφασης 59486/ 1668/3.10.83 ως προς τον επανακαθορισμό των ασφαλών ζωνών και των προϋποθέσεων δόμησης στους οικισμούς Παλαιού Μικρού Χωριού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Τριποτάμου, Κοψαίϊκων, Καϊπανακίου, Προυσσού, Κουλίου, Φουρνάς, Ψιανών και Καστανούλας του Νομού Ευρυτανίας.
  18. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το σφάλμα δείκτη? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.