Μετάβαση στο περιεχόμενο

vmavro

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vmavro

  1. Ναι, μόνο που υπάρχει ο καδ αυτός στις δραστηριότητες μας χρειάζεται εγγραφή στο γεμη. Θεωρείτε εμπορικός καδ και με βάση τη νομοθεσία θέλει εγγραφή. Επειδή, όμως, εγγραφή στο γεμη, αυτή καθεαυτή δεν υφίσταται, κάνουμε εγγραφή στο βιοτεχνικό επιμελητήριο πχ (οι ηλεκτρολόγοι) και έπειτα παίρνουμε τους κωδικούς του γεμη.
  2. Χαίρετε, Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι έχει καταργηθεί η εξαίρεση για έκδοση άδειας λειτουργίας για μεταποιητικά εργαστήρια <10 kw; Ευχαριστώ.
  3. Γεια σου συνάδελφε. Λοιπόν θα σου πω τι γνωρίζω ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ και ευελπιστώ να τοποθετηθεί και κάποιος πιο έμπειρος να μας διαφωτίσει περαιτέρω.
  4. Η ΥΑ 130414 υποχρεώνει, με εξαιρέσεις φυσικά.
  5. Χαίρομαι που αναπτύσσουμε το θέμα καθότι είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο. Η άποψή μου είναι να αποφεύγονται κατά το δυνατόν, κοινόχρηστα δίκτυα εντός ιδιόκτητων χώρων. Σε πρόσφατη μελέτη, σε ένα συγκρότημα κατοικιών με 9 πολυόροφα διαμερίσματα στο ίδιο κτήριο, σχεδιάστηκε η παραπάνω λογική, σε συνεργασία με εταιρία συστημάτων πυραν/υσης διεθνούς φήμης. Σε μικρότερα κτίρια πάλι το ίδιο θα επέλεγα, εάν το κόστος το επέτρεπε. Παρακάτω οι απαντήσεις μου, με italic. Σκοπό δεν έχω να διαφωνήσω, εξάλλου η μελέτη έχει πολλούς δρόμους, αλλά να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει. Το σύστημα που περιέγραψες το βρίσκω πολύ σωστό και ειδικά για εφαρμογές με χαμηλό κόστος είναι μονόδρομος.
  6. Όχι, τα είπες πολύ σωστά και εμπεριστατωμένα.
  7. @tasosknp Έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις 50kwh από τις οποίες επιδοτούνται οι 10,8kwh.
  8. Γεια σου @Lefteris95A . Το σχόλιό μου πήγαινε σε αυτό: Δηλαδή στην περίπτωση άνω των 3 ορόφων που απαιτείται, είναι πιο λογικό να μπουν αυτόνομα συστήματα σε κάθε διαμέρισμα.
  9. Συνάδελφε, όταν βρεις χρόνο παράθεσέ την σε παρακαλώ να την έχουμε υπόψη. Διότι η απόφαση 130414 είναι πριν την νομοθέτηση του ελοτ 60364, ο οποίος από όσο γνωρίζω υποχρεώνει τους ΔΔΡ στις καταναλώσεις.
  10. Χαίρετε συνάδελφοι μηχανικοί, Θέλω να κάνω επέκταση σε κατασκευαστική δραστηριότητα, ώστε να μπορώ να αναλάβω κάποια ανακαίνιση (τουλάχιστον για αρχή). Ξέρω ότι πρέπει να κάνω επέκταση δραστηριότητας και προσθέτω κατάλληλο κατασκευαστικό ΚΑΔ. Κατά συνέπεια εγγράφομαι και στο ΓΕΜΗ. ερ1: Ξέρετε τι άλλο χρειάζεται και επίσης τι επιπλέον πάγια έξοδα θα έχω (πχ λόγω εγγραφής στο ΓΕΜΗ); ερ2: Παράλληλα θα ασχολούμαι κατά κύριο λόγω ως μελετητής (με παροχή υπηρεσιών). Θα με επηρεάσει η εγγραφή στο ΓΕΜΗ κάπως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
  11. Υπάρχει απάντηση σε αυτό; Η λογική μου, λέει ότι κάθε διαμέρισμα θα έχει το δικό του αυτόνομο σύστημα, το οποίο θα διασυνδέεται με το κεντρικό.
  12. Σου είναι εύκολο να παραθέσεις τον νόμο, γιατί δεν τον βρήκα μετά από μια σύντομη αναζήτηση στο θέμα.
  13. @orestis_evg94 Όπως τα λέει ο Προφέσορας είναι. Να προσθέσω μόνο κάτι-με κάθε επιφύλαξη. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μη δηλώσεις κάποιον καδ που θεωρείται εμπορικός, καθότι μετά θα χρειαστεί να εγγραφείς στο ΓΕΜΗ και δε ξέρω και με τι άλλο συνοδεύεται αυτό.. Τους εμπορικούς μπορείς να τους δεις εδώ: 96618 13-08-2022 ΚΑΔ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡ.pdf
  14. Παύλο ελπίζω να έχεις βγάλει άκρη κοντά τρία χρόνια μετά. Πάντως εγώ όσο το έψαξα κλίνω στο ότι από τη στιγμή που έχει κανείς κατασκευαστικό ΚΑΔ (άρα εγγραφή στο ΓΕΜΗ) είναι σχεδόν σίγουρο ότι δικαιούται ΦΙΧ.
  15. Οι ΚΑΔ των μηχανικών για κατασκευή είναι όμως μέσα. Όπως ο 41.20. Δηλαδή όλοι οι μηχανικοί που ασχολούνται με κατασκευές είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.