Μετάβαση στο περιεχόμενο

Camden

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Camden

  1. Ακριβώς για αυτό ρωτάω.. Είναι κτίριο προ του 55, ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να το "νομιμοποιήσει" εκμεταλλευόμενος τις κείμενες διατάξεις για τα προ 55, και πάει όλο το κτίριο για αυθαίρετο... Επιπλέον δεν έχει και τίτλο, ο οποίος θα του αποδωθεί μέσω χρησικτησίας.. Μύλος δλδ..
  2. Καλημέρα! Στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει ούτε άδεια, ούτε τίτλος ούτε σχέδια, ουτε εγκεκριμένα σχέδια, πώς μπορεί να εκδοθεί βεβάιωση? Υπάρχει κάποιο αλλάγή στο αρχικό "λεκτικό" ?
  3. Δημήτρη, Αυτό που δεν καταλαβάινω είναι ότι έρχεται και μου λέει ότι έχει το τμήμα από χρησικτησία. Δεν υπάρχει όμως έως τώρα ένα έγγραφο, ή μια δικαστική απόφαση ή έστω ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που να τεκμηριώνει ότι το τμήμα αυτό του ανήκει. Ενδεχομένως να υπάρχει και τρίτος αδερφός που να ισχύριστεί ότι το τμήμα του γηπέδου αυτού είναι δικό, του από δική του χρησικτησία. Εγώ ότι και να μου πει ο ιδιοκτήτης δεν ξέρω τι ισχύει και σίγουρα δεν μπορώ να στηριχτώ στην καλή πίστη. Όσον αφορά τον συμβολαιογράφο και τον δικηγόρο, ο akakios με κάλυψε απόλυτα. Δεν ξέρω τί προσχέδιο συμβολαίου θα μου υποδυχθεί, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην δική μου βεβάιωση και πως τελικά θα συνταχθεί - αυτό είναι που φοβάμαι. Όσον αφορά την αυτοδίκαια άκυρη δικαιοπράξία, δεν ξέρω αν στέκει νομικά ή όχι σαν όρος, αλλά όπως και να το κάνουμε, αποκλειστική χρήση σε τμήμα αγρού δεν μπορείς να έχεις. Και δεν είναι λίγοι οι συμβολαιογράφοι που εξακολουθούν να το κάνουν για ιδία συμφέροντα εν αγνοία του πολύ κόσμου, δυστυχώς.. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!
  4. Συνάδερφοι καλησπέρα. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση: Μου ζητήθηκε να τακτοποιηθεί κτίριο προυφιστάμενο του 1955 και να εκδοθεί η αντίστοιχη βεβάιωση προκειμένου να μεταβιβαστεί. Το κτίριο βρίσκεται σε τμήμα γηπέδου μη αρτίου και μη οικοδομησίμου, έκτασης 800 μ2. Συνολική έκταση γηπέδου 3990 μ2. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο τίτλο για το εν λόγω τμήμα γηπέδου, παρά μόνο ένα τοπογραφικό το οποίο πιστοποιεί ότι το εν λόγω γήπεδο των 800 μ2 είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Έχει μοιράσει αυθαίρετα με τον αδερφό του προφορικά την έκταση των 3990 μ2 και μάλιστα έχουν χτίσει και μία μάντρα μεταξύ τους. Ο λόγος που η μοιρασιά έγινε στα 800 μ2 είναι ότι υπάρχει εγκεκριμένο και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ Γ.Π.Σ για τον οικισμό, ο οποίος προβλέπει ότι μελλοντικά, όταν και γίνει η επάκταση του οικισμού, στην περιοχή η αρτιότητα θα είναι 800 μ2. Μιλώντας με τον δικηγόρο και ρωτώντας τον πώς σκέφεται να τους δώσει νομικά αυτά τα 800 μ2, μου απαντάει με "αποκλειστική χρήση χώρου" και χρησικτησία και βέβαια μένω εμβρόντητος γιατί η εποχή που γίνοταν κάθετες συνιδιοκτησίες σε εκτός σχεδίου γήπεδα έχει τελειώσει από το 1992. Για την χρηστικτησία δεν υπάεχει καμία δικαστική απόφαση. Το ακίνητο δεν αποδυκνείεται νομικά και γραφειοκρατικά ότι έιναι προ του 1955, παρά μόνο με ένα διάγραμμα κάλυψης το οποίο επισυνάπτεται για μια κοινοτική άδεια προσθήκης καθ'επέκταση του 1994. Η άδεια αυτή αφορούσε στο γήπεδο έκτασης 3990 μ2 στην οποία άδεια όμως τα 3990μ2 εμφανίζονται σαν οικόπεδο εντός οικισμού!!! Ο πελάτης για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να κινήσει τις διαδικασίες για να αποδέιξει ότι το κτίριο είναι προ του 55 γιατί πιστέυει ότι με τον 4014 τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1.Έχει νόημα να ασχοληθώ με την υπόθεση ή μπορεί ο συμβολαιογράφος να αλλάξει εντελώς τα συμβόλαια μεταβίβασης και να βρεθώ εξ απροόπτου? Προσωπικά δεν τον πολυεμπιστεύομαι πλέον γιατί εν γνώση του προχωρά σε αυτοδίκαια άκυρη δικαιοπραξία. 2.Το γεγονός ότι υπάρχουν εντός του γηπέδου τόσο η προυφιστάμενη του 1955 οικοδομή όσο και το μεταγενέστερο σπίτι του αδερφού του καθιστά άκυρη την κατάτμηση του γηπέδου στο τμήμα των 800 τμ που διατέινεται ότι έχει ο ιδιοκτήτης ή μπορεί να του καταχωρηθεί το τμήμα αυτό με αυτό τον τρόπο? 3.Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να του αποδωθεί αυτό το τμήμα γηπέδου των 800 μ2? Ευχαριστώ για την υπομονή σας με το σεντόνι και όποια βοήθεια ευπρόσδκεκτη!!
  5. Συνάδερφοι μια διευκρίνιση,ιδίως από εσάς που έχετε τακτιοποιήσει σοφίτα... Σοφίτα 82 μ2, με μέγιστο ύψος στον κορφιά 2.80μ, τα τετραγωνικά αυτά στο ΤΕΕ θα τα δηλώσω σαν ΥΔ ΚΧ ή ΥΔ Βοηθητικών χώρων? Για την υπέρβαση ύψους εννοέιται ότι την δηλώνω.. Η σοφίτα δημιουργήθηκε με άδεια για στέγη και έχει προσβαση από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής..
  6. Στα 6000€ + Φ.Π.Α. είσαι... Εμένα ο μήνας μετά την προέγκριση τελείωνε στις 20/3 και πάλι με πήγαν στα 6000€ + Φ.Π.Α. Ο λόγος είναι ότι την έγκριση άργησαν να την υποβάλλουν. Αν π.χ. είχαν έρθει για επίσκεψη 10/3 και κατέθεταν την έγκριση στον διευθυντή τους στο τοπικό κατάστημα στις 15/3, θα ήμουν στα 6000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Αλλά Ελλαδάρα, τι να πεις... Να τους πάρεις πάντως ένα τηλ να το επιβεβαιώσεις...
  7. Σήμερα που πέρασα από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι το καθεστώς από 21/3/2011 έχει αλλάξει και πλέον απαιτούνται 6000€ + Φ.Π.Α. Δυστυχώς αυτό είναι το τελικό
  8. Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά για αυτό τσακώνομαι τώρα με τους ανεύθυνους από τον ΟΑΕΔ...
  9. Είσαι λάθος, τα 6000€ είναι χωρίς τον Φ.Π.Α Με άλλα λόγια είναι 6000€ + Φ.Π.Α Αrmin,το μπλοκάκι δεν είναι εξαρτημένη εργασία και μπορείς και να δουλεύεις έτσι αλλού και να έχεις την δική σου επιχείρηση.
  10. Βαψίματα και ξυλουργικές εργασίες περνάω και εγώ συνάδερφοι τώρα... SOS (Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και πιο πριν) Τα 6000€ που απαιτούνται για την πρώτη δόση είνα καθαρά, χωρίς δηλ. τον Φ.Π.Α.
  11. Συνάδερφοι σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Από το ψάξιμο που έχω κάνει μέχρι στιγμής, το D5 μου φάινεται το πιο value for money (δεδομένης και της επιδότησης του ΕΣΠΑ) βεβαίως!
  12. Μια ερώτηση για το D5 Όταν μετράς οριζόντιες αποστάσεις, πως ξέρεις ότι είναι "αλφαδιασμένο" και στην απόλυτη (λέμε τώρα) ευθέια? Όταν η γωνία του κλισιομέτρου έιναι στο 0? Επίσης, η μέτρηση γίνεται πάντα από το πίσω μέρος της συσκευής ή μπορεί να αλλάξει όπως πχ στα hilti? Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Έχω την εξής περίπτωση. Κτίριο υφιστάμενο προ του 55, για το οποίο το μονο που υπάρχει είναι το τοπογραφικό, (ούτε κατόψεις ούτε κανένα άλλο αρχιτεκτονικό σχέδιο). Σε αυτό παρουσιάζεται το εντός οικοπέδου υφιστάμενο κτίριο, γίνεται αναφορά για max Η 7.00μ και αναφέρεται το εμβδαδόν του κάθε ένα από τους 2 ορόφους του κτιρίου. Το θέμα είναι ότι στο κτίσμα έχει κατασκευαστεί σοφίτα προφανώς παράνομα.Η απορία μου λοιπόν έιναι κατά πόσο μπορέι να τακτοποιηθεί, αφού ελλέιψει σχεδιών, και με δεδομένο ότι κάθε όροφος έχει ύψος 3μ, στα 8.2μ-6μ=2.2μ, μπορώ να ισχυριστώ ότι η σοφίτα προυπήρχε στο νόμιμο περίγραμμα, χωρίς όμως να αυτή να αναφέρεται στο τοπογραφικό. 2.Στην περίπτωση που όντως μπορώ να την τατκοποιήσω,η γραμμοσκίαση σε ποιό σχέδιο πρέπει να γίνει? Πρέπει να κάνω αποτύπωση του χώρου ή πάνω στο τοπογραφικό στο περίγραμμα του υφιστάμενου κτιρίου?
  14. Οκ και εγώ νομίζω ότι τα 25m είναι το ελάχιστο πρόσωπο! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
  15. Ο κανόνας, αν υπόθέσουμε ότι το μονοπάτι είναι αναγνωρσιμένος δρόμος, για άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα ποιος είναι?
  16. Συνάδερφοι καλημέρα! Έχω την εξής περίπτωση: Πελάτης έχει εκτός σχεδίου γήπεδο έκτασης 7150 m2. Οστόσο, μου ζητάει να το μετρήσω πάλι, καθώς αν συνυπολογιστούν και κάποια πρανή που δεν φάινονται στο ήδη υπάρχον τοπογραφικό, μπορεί η έκτασή του να υπερβεί τα 8000 m2. Σκοπός βέβαια είναι η κατάτμηση σε 2 άρτια γήπεδα.Το όλο γήπεδο έχει πρόσωπο σε μονοπάτι προ του '23. Η απόρία μου είναι η εξής: το κάθε νέο δημιουργούμενο οικόπεδο πρέπει να έχει πρόσωπο στο μονοπάτι 25 m ή 45 m?
  17. Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, είναι 3 χρόνια είτε μετά την απόκτηση του πτυχίου είτε μετά την έναρξη επαγγέλματος (όποια από τις επολογές σε βολεύει καλύτερα δλδ, που προφανώς είναι η δεύτερη)
  18. Να σας πώ και εγώ εν τάχυ τις εντυπώσεις μου... Κατέβασα το Demo της ti software και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, καθώς μου φάνηκε ολίγον "δύσχρηστο" και δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του. Για παρουσίαση δεν πήγα, και εκεί ομολογώ ότι μπορεί να σχηματίσω καλύτερη εικόνα. Η υποστήριξη και η πολιτική της εταιρίας ωστόσο είναι ένα δυνατό plus. Είδα την παρουσίαση της Civiltech σε ημερίδα στο ΤΕΕ και μου έκανε θετική εντύπωση. Φοβερό γραφικό περιβάλλον, πολυ καλή συνεργασία με αρχιτεκτονικά, στα θετικά ότι έχει προεπιλεγμένες τιμές για συντελεστές U που αντιστοιχούν στο κτήριο αναφοράς, συν το ότι αν σχεδιάσεις τα επιμέρους δομικά στοιχεία (τοίχους, σκυρόδεμα, ανοίγματα) σε διαφορετικά layers στο αρχιτεκτονικό σου πρόγραμμα και εισάγεις το dxf, το Energy Building καταλαβαίνει ότι πρόκειται για διαφορετικά υλικά. Οι θερμογέφυρες του κτηρίου υπολογίζονται αυτόματα, μπορέις να επιλέξεις το είδος της από τα ενσωματωμένα σχέδια της ΤΟΤΕΕ, υλικά διαλέγεις από τα δεδομένα της βιβλιοθήκης ή να προσθέσεις και τα δικά σου, ενώ είναι δυνατός και ο σκιασμός του κτιρίου και του οικοπέδου από τα γειτονικα κτίρια καθ'ολη την διάρκεια του έτους. (Αυτά βέβαια γίνοντια και στα 3 προγράμματα για τον κενακ) Όσον αφορά την 4μ, μου φάνηκε ένα οκ πρόγραμμα, που κάνει πάνω κάτω ό,τι και της Civiltech, με την διαφορά ότι δίνει πιο πολύ έμφαση στα 2d παρά στα 3d που κάνει η δεύτερη. Στα θετικά ότι κάνει και το ηλιακό διάγραμμα, όπως ανέφερε και ο συνάδερφος παραπάνω, πράγμα το οποίο δεν έχω διασαφηνίσει αν κάνει το Energy Building και κατά πόσο το ζητάνε στις πολεοδομίες ή αρκούνται μόνο στον σκιασμό του κτιρίου. Συνοψίζοντας λοιπόν, μάλλον καταλήγω προς το πρόγραμμα της Civiltech γιαόλους του λόγους παράνω συν ότι 1} δεν έχω προηγούμενα προγράμματα της 4μ, για να τα συσχετίσω με το κενακ της 2} η έκτπωση σαν καινούριος μηχανικός της Civiltech από τα 1200 στα 750 παίζει σημαντικό ρόλο. Οι μόνες που απορίες/ενστάσεις αφορούν στην υποστήριξη από την Civiltech μετά το πέρας του τριμήνου από την αγορά του προγράμματος. Αυτά από εμένα, καλή αναζήτηση!
  19. Συνάδερφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση βεράντας προς τακτοποίηση και κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο thread βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται.Τελικά οι βεράντες μπορούν να τακτοποιθούν?Είχε κάποιος αντίστοιχη περίπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.