Μετάβαση στο περιεχόμενο

hjiannis

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

hjiannis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νά ρωτήσω!! Ξέρει κανείς αν κάποιος που είναι με δόσεις στον 4014 μπορεί να μπει στον 4178 με εφ άπαξ και να πάρει την 20% έκπτωση?
  2. Οχι δε μπορώ να δώ! εκτός αν πάω με κατσαβίδια και αρχίσω και ξεβιδώνω την πρόσοψη και βρώ κάνα αυτοκόλλητο μέσα!! Συμφωνώ ότι παίρνουμε τον β.α. για 100% !!!
  3. από το PDF του κατασκευαστή ποιόν βαθμό απόδοσης πέρνετε? αυτόν για 30% ή για 100% Και πώς γνωρίζετε την ισχύ του λέβητα? εγώ όσους επιτοίχιους λέβητες έχω δει, κανένας δεν είχε πάνω ταμπελάκι με την ισχύ του. Και το PDF που βρίσκω είναι για όλες τις κατηγορίες του συγκεκριμένου λέβητα, οι οποίες έχουνε και διαφορετικό βαθμό απόδοσης!!
  4. Στη Πολεοδομία Ελασσόνας μου είπανε ότι αν η Κοινοτική άδεια δεν είναι θεωρημένη απο τη Πολεοδομία, τότε θεωρήτε άκυρη και το κτίσμα είναι αυθαίρετο! Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο?
  5. ξέρει κανείς πώς βάζουμε το μειωτικό συντελεστή 0.15 που προβλέπει το άρθρο 70 στο σύστημα των αυθαιρέτων?
  6. Η απάντηση που έλαβα μαι mail από το ΥΠΕΚΑ είναι: Το άρθρο 70 ορίζει : .....καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα του ν. 4014/2011... Εσείς πως το ερμηνεύετε αυτό? Ότι δεν είναι ανάγκη να είναι πρώτη και μοναδική κατοικία?
  7. Γνωρίζει κανείς αν θα πρέπει να ειναι κύρια και μοναδική κατοικία το αυθαίρετο των ΑΜΕΑ πάνω απο 80% αναπυρία. Δε το διευκρινίζει αυτό ο νόμος 4042/12.
  8. athilenio ευχαριστώ πολύ που ασχολήσε με το θέμα μου! Τα σώματα έχουνε έναν διακόπτη. Αν είναι σωστοί δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να βρέις καλό τεχνικό για τετοιες περιπτώσεις απο οτι κατάλαβα.
  9. aithilenio ο θερμοστατης είναι καλός και τον δουλέυω στους 25 βαθμούς. Πρόκειτε για λέβητα δαπέδου πετρελαίου. Στο συλλέκτη υπάρχουνε 8 προσαγωγές και 8 επιστροφές. Για φιλτρο νερού δε νομίζω. Για τους διακόπτες δε γνωρίζω! δεν ειμαι τεχνικός! Το δεδομένο οτι παρατήρησα βελτίωση της απόδοσης με ρίθμυση του κυκλοφορητή στο μέγιστο πώς το κρίνεις?
  10. athilenio το πρωτο σωμα-μικρο ζεμεταει. Τα άλλα τα ποιο απομακρυσμένα οχι? Δηλαδη μπορέις να τα πιάνεις για πολύ ώρα. Πες νου τι αλλα στοιχεία θέλεις.
  11. Καταρχήν ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον σας!!! Λοιπόν να πω ότι το δίκτυο μου δουλεύει στα 2 μπαρ. Η θερμοκρασία του λέβητα είναι 85 βαθμούς κελσίου. Ο λέβητας που βρίσκεται στο ισόγειο εξυπηρετεί μόνο την οικία μου που βρίσκεται στο 1ο όροφο (120 τ.μ. -8 σώματα). Δεν τίθεται τέτοιο θέμα milto και sdim. Το ζεστό νερό εισέρχεστε απο το πάνω μέρος του σώματος και εξέρχεται από το κάτω (το καταλαβαίνεις από το σωλήνα που ανεβαίνει ο οποίος καίει) . Εννοείτε ότι και όλοι οι διακόπτες μου-βάνες είναι 100% ανοιχτοί. Δεν έχουν όλα τα σώματα πρόβλημα. Τα μικρά και αυτά που είναι κοντά στο πίνακα δουλεύουνε σχετικά καλά. Πρόβλημα έχω με αυτά που είναι απομακρυσμένα από τον πίνακα (μεγάλη διαδρομή πλαστικού σωλήνα να φτάσει το σώμα ξεκινώντας από το πίνακα) και είναι σχετικά μεγάλα. Καταλήγω ότι φταίει ο κυκλοφορητής, διότι όταν το ρύθμισα στο μέγιστο της απόδοσης του, παρατήρησα μια μικρή βελτίωση(μοντέλο wilo rs 30/6 (30/70)). Υποθέτω αν τον αντικαταστήσω με έναν ισχυρότερο να λυθεί το πρόβλημα μου. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.
  12. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Σε κατοικία 120 τ.μ. που βρίσκετε στο 1ο όροφο , τα σώματα έχουνε μικρή απόδοση. Δηλαδή καίνε από τη μέση και πάνω , ενώ από τη μέση και κάτω είναι ελάχιστα ζεστά με αποτέλεσμα να μην έχω όλη την απόδοση των σωμάτων. Το λεβητοστάσιο βρίσκεται στο ισόγειο. Έχω κάνει εξαέρωση. Μήπως ξέρετε τη φταίει? Μια θεωρία που άκουσα είναι ότι θέλει μεγαλύτερο κυκλοφορητή.
  13. Τελικά ξέρει κανείς ποιες μελέτες απαιτούντε για την συνάινωση καταστημάτων?(καθέραιση μεσοτοιχείας) Ο πολεοδομια στη λάρισα μου λέει να διαβάσω του νομους. Να πώ οτι στη περίπτωση μου η αρχική ΟΑ είναι απο το 1959 και οτι δεν απαιτήτε ΚΕΝΑΚ.
  14. Παιδιά την αξία του κτηρίου πώς την υπολογίζω για να κάνω τον έλεγχο του 25%? Κανονικά με το πρόγραμμα των αμοιβών (υπολογισμός συμβατικού προυπολογισμού), λες και πρόκειτε για καινούργιο κτίριο? Το δεδομένο οτι το παρόν κτίριο έχει κάποια παλαιότητα δε λαμβάνετε υπ`όψη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.