Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλέξανδρος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.292
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Αλέξανδρος

  1. 7 minutes ago, Caan said:

    O.k (αν και η κοιτόστρωση μπορεί να μην είναι με αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας, αλλά τα υποστυλώματα, των οποίων εξετάζεται η επάρκεια ή όχι στην αγκύρωση, είναι..).

    Συμφωνώ και για αυτό υπολογίζω αντίστοιχα το μήκος της αναμονής. Το τμήμα όμως της ράβδου εντός της κοιτόστρωσης δεν ενδιαφέρεται για την πλαστιμότητα του υπόλοιπου φορέα (άποψή μου). 

  2. On 10/20/2023 at 5:07 PM, Ανάχαρσης said:

    Όχι, γιατί βάσει του Κτιριοδομικού: «έμμεσος φυσικός φωτισμός χώρου είναι ο φυσικός φωτισμός που φτάνει στο χώρο μέσω άλλου κλειστού χώρου του κτιρίου που έχει άμεσο φυσικό φωτισμό».

    Δηλαδή μπορείς να έχεις έμμεσο φωτισμό μέσω κλειστού χώρου και όχι μέσω ημιυπαίθριου?

  3. 1 hour ago, JohnnyHoliday said:

    Δεν ρωτάει αυτό. Ρωτάει εάν απαιτείται ενδικο βοηθημα/μέσο (ήτοι προσφυγή στη δικαιοσύνη). Το ποιά είναι η διαδικασία, είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν την αμφισβήτησε παραπάνω.

    Σε έργο πριν από χρόνια όπου έτρεξα την διαδικασία δεν απαιτήθηκε προσφυγή

  4. Δεν ξέρω τι άκουσες και από ποιον. Είναι σαφής οι οδηγίες προς τα μέλη του ΣΑ και ορθώς δεν προβαίνουν σε έλεγχο ΝΟΚ. Αυτό είναι πλέον ευθύνη μηχανικού ή ΥΔΟμ αν επιλέξει ο μηχανικός. Αν νομίζεις πως κάποιος μηχανικός δεν έχει κάνει σωστά την δουλειά του μπορείς να κάνεις καταγγελία στην αρμόδια ΥΔΟΜ και τα θέματα λύνονται. Δεν μπλέκει κάπου το ΣΑ

    • Like 1
  5. 3 hours ago, petros71 said:

    Aρα βάζω το αρχιτεκτονικό μου ταλέντο, κάνω μια γουάου πρόσοψη που είναι έξω απο το περίγραμμα των εξωστών, η πολεοδομία μου λέει οχι δεν μπορείς, το ΣΑ μου λεει ναι μπορείς. Αρα τι γίνεται; Eχουμε δηλ. μια διάκριση το ότι αν δεν είμαι ο γουάου αρχιτέκτονας παίρνω τα @@ μου;

    Αυτά που γράφεις δεν έχουν λογική. Η νομοθεσία τα έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρονια

  6. On 8/31/2023 at 2:47 PM, petros71 said:

    Πάντως με βεβαίωση όρων δόμησης, εχω δει καραμπινάτα λάθη συναδέλφων που περάσανε ΣΑ και στη πολεοδομία γελάγανε. 

    Σε μια παρόμοια περίπτωση (δεν έγινε τελικά η άδεια) και κατά τη φάση προέγκρισης των αρχιτεκτονικών ο προϊστάμενος της πολεοδομίας μου είπε "μέσα απο τους εξώστες" για ερώτηση που αφορούσε κάθετες ξύλινες περσίδες στις όψεις...

    Δεν εξετάζει το ΣΑ τα του ΝΟΚ. Απαγορεύεται ρητώς. Μην τα μπερδεύουμε!!!

  7. Είναι αυτό τώρα αυτό υπέρβαση δόμησης???? Τί ύψος έχει??? Είναι αυτό με ύψος κάτω από 1,5μ χώρος????

     

     

    Σε αντίστοιχη περίπτωση που έκανα νομιμοποίηση συμφωνήσαμε με την υπηρεσία πως είναι γαλοίο τέτοιοι χώροι να μετράνε στα πολεοδομικά μεγέθη. Στο ΣΚ έγραψα παρατήρηση πως είναι πρόσβαση ελέχου του φέροντος οργανισμού και όλα καλά!!!!

  8. Μου έχει συμβεί κάποιες φορές το λογισμικό να ζητάει ξαφνικά ενεργοποίηση χωρίς καμία αλλαγή στο σύστημα. Το εκνευριστικό με αυτήν την διαδικασία είναι το ότι καίγεσαι να τελειώσεις κάποια πράγματα και πρέπει να περιμένεις την ενεργοποίηση. 

    Πρέπει όμως να παραδεχτώ πως η ενεργοποίηση γίνεται σχετικά γρήγορα από τον ιδιοκτήτη. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.