Μετάβαση στο περιεχόμενο

gedoris

Members
 • Περιεχόμενα

  39
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

7 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Σχετικά gedoris

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τελικά υπάρχει κάποιος (με ιδία κεφάλαια) που να έχει εκταμιευτεί το ποσό της επιδότησης? Ξέρουμε κατά πόσον το 2μηνο που λέει ο οδηγός για την πληρωμή ισχύει?
 2. Σελίδα 53 του Οδηγού λέει "Η καταβολή της επιχορήγησης και η εκταμίευση του συνολικού ποσού του δανείου ολοκληρώνεται εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου". Δήλωση πιστοποίησης ονομάζει ο οδηγός αυτή που κατατίθεται από τον Ωφελούμενο, όχι του Προγράμματος (αυτή την ονομάζει "απόφαση ολοκλήρωσης" στη σελίδα 52). Άρα συνεχίζω να πιστεύω ότι το 2μηνο μετράει από το κλείσιμο φακέλου από τον Ωφελούμενο
 3. 31/10 έκλεισα φάκελο με ιδία κεφάλαια, πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και μου είπε η κοπέλα ότι ο οδηγός λέει 2 μήνες... Θα δούμε.. Όπως είναι φυσικό, ακόμη τίποτε, περιμένω.
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα, επανέρχομαι να ενημερώσω το topic με τις τελευταίες εξελίξεις. Τελικά οι αναγγελίες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες μου παραδόθηκαν σήμερα. Θυμίζω, για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του Π.Δ. 108/2013 (ορισμένες δραστηριότητες) τις υδραυλικές και των εγκαταστάσεων καύσης του ΠΔ114/2012, των δραστηριοτήτων του ΠΔ.115/2012 και των ψυκτικών εγκαταστάσεων του ΠΔ1/2013. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις σημαντικές πληροφορίες, ιδιαίτερα το συνάδελφο από τη Ρόδο!!!!
 5. Πιστοποιητικό στεγανότητας είναι, πάει στην ΕΔΑ, θέλει υπογραφή από εγκαταστάτη αερίων καυσίμων σύμφωνα με το ΠΔ 114. Προς το παρόν τα υπογράφει φίλος ΜΜ, ο οποίος δεν ασχολείται με τεχνικό κομμάτι, μόνο μελετητικό. Έχω κάνει αναγγελία έναρξης δραστηριότητας στην Περιφέρεια για εγκαταστάτη και περιμένω απάντηση, όπως και ο φίλος ΠΜ που την έχει ήδη πάρει από το 2017. Όπως κι αν έχει, θεωρώ ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από τον αρχικό σκοπό που είχε (δεν μπορώ πλέον να την παρακολουθήσω - εγώ την άρχισα καθαρά σαν θέμα ερμηνείας του νόμου και έχει φτάσει σε "άλλο" επίπεδο). Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα ενηνερώσω το topic με το αποτέλεσμα που θα έχει. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον άλλον η περίπτωσή μου στο μέλλον. Ενημερωτικά, στην Περιφέρεια το πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή (ή τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν και αντίστοιχο ερώτημα έστειλαν στο Υπουργέίο και μου το κοινοποίησαν) είναι ότι το σύστημά τους - που είναι πανελλήνιο - δεν περιλαμβάνει άλλες ειδικότητες εκτός των ΜΜ και ΗΜ. Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Νότιο Αιγάιο. Επανέρχομαι με νεότερες πληροφορίες. Καλή συνέχεια σε όλους
 6. εργαστήριο μηχανουργείου γίνεται σε διπλωματούχους μηχανικούς???? Ο νόμος αναφέρεται σε διπλωματούχους μηχανικούς, όχι ΤΕΙ... Εγώ συγκεκριμένα πραγματοποιώ ο ίδιος ελέγχους στεγανότητας σε αγωγούς φυσικού αερίου με ψηφιακό μιλιμπαρόμετρο testo... Αλλά ας μιλάμε γενικά, να μην το προσωποποιήσω...
 7. Χωρίς να θέλω να προσβάλω καμία ειδικότητα, έχει διδαχθεί κανένας ΗΜ ή ΜΜ πως να βιδώνει σωλήνα με κάβουρα χωρίς να έχει διαρροές? Σε ποιο μάθημα ο καθηγητής εμφανίστηκε με κάβουρα ή φιλιέρα ή πρέσσα στη σχολή? Αυτά τα διδάσκονται (ίσως) σε ΙΕΚ. Αυτά τα ΠΔ είναι για τεχνικά επαγγέλματα. Αυτό που ρωτάω είναι το εξής: ποιο είναι το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο που δεν έχει π.χ. ένας ΠΜ και έχουν οι ΗΜ και ΜΜ για να μπορέσει να ασκήσει το επάγγελμα του υδραυλικού?
 8. Συνάδελφε αν θέλεις διάβασε λίγο τα προηγούμενα post, μην λέμε τα ίδια. Ενημερωτικά στο συγκεκριμένο Υπουργείο που εξέδωσε την διευκρινιστική εγκύκλιο υπάγονται οι Περιφέρειες (οι οποίες είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες αναγγελίες).
 9. Η επιμονή μου έγκειται στο γεγονός στο να προλάβω συζητήσεις περί θεωρητικού υποβάθρου και σχολών... Κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει.
 10. Μα τα ΠΔ αυτά είναι για εγκαταστάτες, δεν είναι για μελετητές. Αφορούν τεχνική εργασία, όχι μελέτη και διαστασιολόγηση. Το έχω κάνει ξεκάθαρο σε αρκετά post πιο πριν. Ελπίζω και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που απάντησαν σε αυτό το topic να μην μπερδεύτηκαν. Γι'αυτό και δεν έβρισκα το λόγο να ανοιχτεί κουβέντα περί υποβάθρου, κλπ. Αφορά καθαρά εφαρμογή μελετών σε τεχνικό επίπεδο (κάβουρα, κατσαβίδι, κλπ)
 11. Σου είπα, όσο θεωρητικό υπόβαθρο έχω εγώ στα υδραυλικά, άλλο τόσο έχει και ένας Ηλ. Μηχανικός. Κανένα! Συμφωνώ απόλυτα στο ότι μπορεί κάποιος να λέει ψέματα και να μην έχει ιδέα πως να πιάσει έναν κάβουρα. Επίσης, απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιο μάθημα σε κανένα τμήμα που να σου δείχνει πώς να βιδώσεις ένα σωλήνα χωρίς να έχεις διαρροές, οπότε τη συζήτηση περί υποβάθρου δεν τη βρίσκω αποδοτική. Δεν ξεκίνησα εγώ (αν δεις και στα προηγούμενα post) τη συζήτηση περί ΑΕΙ και ΤΕΙ, οπότε αρνούμαι να τη συνεχίσω γιατί ξέρω ότι δεν βγάζει πουθενά. Επίσης, συμφωνώ στο θέμα της μπανανίας, αλλά θέλοντας και μη η μπανανία έχει κάποιους νόμους που πρέπει (?) να εφαρμόζονται, όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει. Οπότε, πρακτικά, όποιος έχει αντίρρηση σε αυτό μπορεί κάλλιστα να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να διεκδικήσει αλλαγή αυτών των νόμων. Επίσης, στην μπανανία αυτή ζούμε και εργαζόμαστε, οπότε ορισμένες φορές οι νόμοι "μας βολεύουν" (βλέπε αναβάθμιση ΤΕΙ). Ο καθένας κοιτάει από την δικιά του σκοπιά, δεδομένου ότι δεν ξέρω κανένα ΤΕΙτζή που να διαμαρτύρεται γιατί του έδωσαν δικαιώματα. Ακούω μόνο ΤΕΙτζήδες γιατί δεν τους συμπεριφέρεται το ΤΕΕ με τον ίδιο τρόπο όπως τα Πολυτεχνεία. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ένας Πολ. Μηχ. να μην έχει δικαίωμα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και να έχει ένας Ηλ. Μηχ. Μήπως, το δικαίωμα υπογραφής στα υδραυλικά από ηλεκτρολόγους "ήρθε" από σπόντα λόγω μηχανολόγων, με νομοθεσίες παλιές? (ρητορική ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση) Φιλικά, Γιώργος
 12. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί η συζήτηση αρχίζει να πηγαίνει σε προσωπικό επίπεδο... Stayros προσωπικά έχω πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε ηλεκτρολογικά, ψυκτικά, υδραυλικά και θέματα αερίων καυσίμων (σε θέματα εγκαταστάσεων) από σχεδόν όλους τους ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους που ξέρω (και πίστεψέ με δεν είναι λίγοι). Τονίζω, εγκαταστάσεις, όχι μελέτες. Επίσης, ακόμη και σε θεωρητικό υπόβαθρο δεν υπολείπομαι σε τίποτε π.χ. στις υδραυλικές εγκαταστάσεις από ένα ηλεκτρολόγο μηχανικό. Και αν έχεις ενδοιασμό για την ειδικότητά μου, αναρρωτήσου με ποια λογική ένας πολιτικός μηχανικός δεν έχει δικαίωμα υπογραφής σε υδραυλικές εγκαταστάσεις και έχει ένας ηλεκτρολόγος. Το topic έχει απαντηθεί πλήρως με την ανάρτηση της άδειας από Πολ. Μηχ. Ευχαριστώ
 13. Συνάδελφοι, πάτε να ανοίξετε μεγάλη κουβέντα που είναι off-topic... Φιλικά πάντα!! Για να βοηθήσω τη ροή της κουβέντας, η συγκεκριμένη αναγγελία που αφορά εγκαταστάσεις είναι για αυτούς που θέλουν να υπογράφουν ότι "πιάνουν" οι ίδιοι τον κάβουρα ή το κατσαβίδι σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, δεν είναι για μελέτη.. Ενημερωτικά, πλέον οι αναγγελίες των Ενεργειακών Επιθεωρητών γίνονται με ένα απλό mail από σχεδόν όλες τις ειδικότητες. Μελετάς τον Κανονισμό και κάνεις ΠΕΑ. Απ'ότι συμπεραίνω, η λογική των νόμων αυτών είναι ότι θεωρεί ο νομοθέτης ότι ένας Μηχανικός (διπλωματούχος ή πτυχιούχος, δεν το εξετάζω αυτό) έχει την ευθύνη της υπογραφής του και ότι αν δεν αισθάνεται ο ίδιος "σίγουρος" για το τι υπογράφει, απλά δεν το κάνει.
 14. Και να πεις ότι δεν την ανέβασα... Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν δυσκολία κατανόησης ορισμένοι της νομοθεσίας...
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.