Μετάβαση στο περιεχόμενο

ba2323

Members
  • Περιεχόμενα

    119
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ba2323's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις απαντήσεις τους στο θέμα μου. Εγώ καταλαβαίνω ότι χρειάζεται είτε μια επικαιροποίηση είτε μια σαφής διατύπωση του νομικού πλαισίου που καθορίζει τους ελέγχους δόμησης. Ως μέλος περιφερειακού ΤΕΕ θα προσπαθήσω από μέρους μου να το θέσω στα κεντρικά όργανα.
  2. Αν είναι δυνατόν διοικητικές κυρώσεις για τέτοιες διαφορές. Κατατοπιστικότατο το έγγραφο συνάδελφε. Ευχαριστώ!
  3. Αναφέρομαι σε εμπειρότερους ελεγκτές δόμησης για την άποψη τους: Σε τελικό έλεγχο τριώροφης οικοδομής έχω τις εξής αποκλίσεις: 1) Διαφορά πάχους θερμομόνωσης από 8 εκ. σε 12 εκ. (με ενημέρωσε ο επιβλέπων ότι έγινε για να χωνευτούν κάποιες σωληνώσεις) 2) Διαφορές διαστάσεων εξωτερικού περιγράμματος της τάξης των 20 εκ. σε κάποιες πλευρές (συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς του πάχους θερμομόνωσης) 3) Δεν έχει υλοποιηθεί η κατασκευή της στέγης 4) Εξώστης που εμφανίζεται συνεχής στο διάγραμμα δόμησης έχει διαχωρισθεί σε 2 επιμέρους εξώστες. Πως θα αντιμετωπίζατε τα ανωτέρω?
  4. Ναι αλλά εκτός από την νομιμοποίηση υπάρχει και το κομμάτι της προσθήκης (των εξωτερικών τοίχων που δεν έχουν κτίσει) . Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να γίνει μελέτη κενακ για τον διαμορφωθεντα χώρο?
  5. Το κυριότερο πρόβλημα μου σε αυτήν την περίπτωση είναι ο κενακ. Πως να κάνω μελέτη που να βγαινει με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξωτερικοί τοίχοι έχουν ήδη χτιστεί?
  6. Δεν υπέβαλα τίποτα ακόμα. Απλά ψάχνω να βρω με ποια διαδικασία θα προχωρήσω.
  7. Εγώ έχω μια περίπτωση στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει μεγάλο μέρος της πυλωτής αυθαίρετα με ολοκληρωμένες τις εργασίες Η/Μ, πλακάκια, επιχρίσματα κλπ. Απομένει να χτιστούν 2 εξωτερικοί τοίχοι για να κλείσει όλο το κομμάτι που θέλει. Με δεδομένο ότι υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης μπορώ να χρησιμοποιήσω την διαδικασία της αποπεράτωσης αυθαιρέτου και αν ναι: 1) Κάνω τακτοποίηση όλα τα μ2 της πυλωτής ασχέτως δεν έχουν κτιστεί όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι? 2) Με τον ΚΕΝΑΚ τι ακριβώς μπορώ να κάνω με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξωτερικοί τοίχοι έχουν ήδη κτιστεί και σοβατιστεί? 3) Με το ΙΚΑ τι ακριβώς γίνεται σε μια τέτοια διαδικασία? Ευχαριστώ πολύ!
  8. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει γιατί είναι εντελώς άδικο. Πχ κάποιοι κάνανε αίτηση στον Α Κύκλο και τους το πέρασε σαν πολυκατοικία και δεν μπόρεσαν να το προχωρήσουν...Ας ρωτήσουμε όλοι μήπως και πάρουμε κάποια επίσημη απάντηση
  9. Στην περίπτωση που σε μια μονοκατοικία πχ 100 μ2 ο ιδιοκτήτης κάνει δωρεάν παραχώρηση τα 50 στον γιο του και αυτός αναγράφει στο Ε1 του τα άλλα 50 θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
  10. Αυτοί που έκαναν αίτηση στον Α κύκλο και για χ ψ λόγους (Δεν μπόρεσαν να πάρουν δάνειο, έγινε λάθος στο σύστημα, κλπ κλπ) δεν κατάφεραν να πάρουν το πρόγραμμα έχουν δικαίωμα εκ νέου αίτησης? Στον οδηγό λέει ότι κάθε ΑΦΜ έχει δικαίωμα μιας αίτησης αλλά μου φαίνεται τελείως άδικο να αποκλείονται από την διαδικασία....
  11. Που είναι η ανακοίνωση? Αυτό είναι άρθρο της Μπακλατζή που γράφει στο B2green. Πόσα ακόμα άρθρα θα βγάλουν χωρίς έγκυρη πληροφόρηση
  12. 1) Μπορούν να γίνουν 2 διαφορετικές αιτήσεις για 2 μεμονωμένα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας αρκεί να είναι από διαφορετικό ιδιοκτήτη? 2) Επίσης ιδιοκτήτης που εντάχθηκε στο παλιό εξοικονομώ για άλλη κατοικία και τώρα διαμένει σε άλλη που δηλώνει ως κύρια μπορεί να κάνει αίτηση στο νέο πρόγραμμα?
  13. Στο βγάζει γιατί δεν έχεις καταχωρήσει ακόμα το 2ο ΠΕΑ. Μου έτυχε και μένα αυτό που λες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.