Μετάβαση στο περιεχόμενο

katzin

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by katzin

  1. Παιδια, μια ερώτηση ήθελα να κάνω: Σε οικοδομική άδεια του 2011 για τροποποίηση απο 1 κατάστημα σε 2 και αλλαγή χρήσης αυτών, τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει ρεύμα και στο δευτερο κατάστημα. Όχι μόνο η άδεια είναι πριν τις 1-3-12, αλλά και οι εργασίες εσωτερικά (1 διαχωριστικό στη μέση και 2 wc) έγιναν πριν τις 1-3-2012, όμως δεν έχω όμως τρόπο να το αποδείξω. Όψεις και όγκος δεν μεταβάλλονται. Για τη ρευματοδότηση λοιπόν του δευτερου καταστήματος χρειάζομαι ελεγκτή δόμησης ή θεωρώ το φύλλο αδείας όπως παλιά με υπεύθυνες δηλώσεις;
  2. Συνάδελφοι, τελικά είμαστε όλοι μπερδεμένοι σε σχέση με τον 4014. Εγώ έχω 2 οικοδομές με αδεια σε ενα οικόπεδο τα οποία υπόγεια τους έχουν γίνει κατοικιες. Το ενα είναι ξεμπαζωμενο ( δηλ ισόγειο) και το άλλο σε υπόγεια στάθμη. Οπότε βάζω για το ενα ΥΔΚΧ και το άλλο ΥΔΒΧ; ευχαριστώ.
  3. Συνάδελφοι, μια ερώτηση για τα προ του 83, για όποιον μπορεί να βοηθήσει. Τριώροφο με υπόγειο δηλωμένο με τον Ν. Τρίτση β' φάση το οποίο ήταν αποπερατωμένο το ισόγειο και οι υπόλοιποι όροφοι στο στάδιο της τοιχοποιϊας που αποπερατώθηκαν το 2002 και 2007, το δηλώνω ως κατηγορία 2 και τελειώνω; Ή μήπως επειδή δεν ήταν αποπεράτωμένο χάνω την κατηγορία 2 και πάω 4 ή 5; Ο 4014 προέβλεπε πρόστιμο αποπεράτωσης με αναλυτικό προϋπολογισμό αλλά στον 4178 δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Μπορώ με αυτόν τον τρόπο να πάρω οριστική εξαίρεση απο κατεδάφιση πληρώνοντας μόνο το παράβολο;
  4. Σε παλαιό πετρόχτισκο προ του 55 χωρίς οικοδομική άδεια το οποίο λειτουργεί έκτοτε ως οινομαγειρείο. Είχε κλείσει ένα διάστημα και ξανα άνοιξε το 2007. Ούτε άδεια λειτουργίας έχει ούτε τίποτα. Για να το δηλώσω τώρα θεωρώ οτι δεν πάει προ του 75 καθώς δεν είναι κατοικία. Το μόνο αποδεικτικό έγγραφο το οποίο έχω είναι μια ένορκη βεβαίωση που βεβαιώνει οτι δούλευε απο το 55 σαν καφενείο-οινομαγειρείο. Η έναρξη που έχει κάνει στην εφορία οταν ξαναάνοιξε είναι του 2007. Ποιά είναι η γνώμη σας; Μπορώ να το δηλώσω σαν προ του 83 με την ένορκη βεβαίωση ή πρέπει να το δηλώσω σαν μετα του 2004 με συντελεστή αλλαγής χρήσης; Ευχαριστώ.
  5. Παιδιά καλησπέρα. Νέος στο forum, το οποίο θεωρώ πολύ χρήσιμο για κάθε είδους πληροφορίες, ειδικά για τον νέο νόμο 4178 ο οποίος απο ότι φαίνεται θα μας προβληματίσει αρκετά, όπως και ο προηγούμενος. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: Τριώροφη οικοδομή δηλωμένη με τον νόμο του Τρίτση προ του 83 δηλ. κατηγορία 2, κανονικά πληρώνει το παράβολο και τελειώνει. Εχει κάνει όμως μια αυθαιρεσία στο δώμα (ένα μικρό διαμέρισμα) μετά το 2004. Οπότε πάω το τριώροφο με το παράβολο και το διαμέρισμα με κανονικό πρόστιμο; Εαν ναι, οι ιδιοκτήτες είναι 2 (εξ'αδιαιρέτου ανδρόγυνο) εκ των οποίων ο ένας με 85% αναπηρία. Μπορώ να πληρώσει το 15% του προστίμου του αρ. 17; Εννοείται οτι ο ένας εκ των ορόφων είναι κύρια κατοικία, αλλά δεν είναι μοναδική. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.