Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giorgos85

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Giorgos85's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το είδα από χθες αυτό σε αυτά που το ανέβασες. Έτσι το βρήκα και το συγκεκριμένο αλλά ήθελα και την επιβεβαίωση καλού κακού! Απλά μου έλυσες τώρα την απορία τι είναι το 506.2.4. και τι το 506.4 (!) Πάλι εξαιρετικά χρήσιμος και to the point που λέγανε και στο χωριό! Σε ευχαριστώ και πάλι!
  2. Ή για να το πω και καλύτερα ψάχνω ποιος κωδικός είναι το συγκεκριμμένο μηχάνημα (αν όχι ο 506.4)
  3. παιδιά και ένα τελευταίο. Το 506.4 είναι εκσκαφέας τύπου LIEBHERR A-912, 122HP ? Aν διαβάζω σωστά τα αρχεία του georgegaleos αυτό πρέπει να είναι με τιμή 526,58 € για το Γ' 2012.
  4. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και κυρίως για το χρόνο σας!
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο! georgegaleos πάντα πολύ βοηθητικά όσα μας δίνεις και φτιάχνουμε βιβλιοθήκη. gvarth ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα και πέτυχες και τα δύο που είχα βάλει στο μάτι. Το ίδιο ψάχνω και για τους φορτωτές όπως φαίνεται και στο αντίστοιχο κομμάτι του ΑΤΕΟ: http://prntscr.com/he70hs Συγεκριμένα θα σε παρακαλούσα όταν μπορέσεις και εάν είναι εύκολο να μου στείλεις και για τα 503.3. και 504.4. Πάντως δεν θα έπρεπε να μπορώ να τα βρω κάπου αυτά και χωρίς πρόγραμμα; Σε αυτό που μου έστειλε ο georgegaleos που είναι ο επίσημος ΑΤΕΟ λέει απλά οτι 502 είναι προωθητήρ Bulldozer τύπου D7 και 504 Φορτωτής 3/4 yd^3. Τις τιμές δλδ λίγο πολύ που υπάρχουν και στην τιμαριθμική. Τα 502.1, 502,2 κτλ που είναι και όλο το ζουμί δεν τα αναφέρει πουθενά!
  6. Καλησπέρα, ψάχνω τιμές για Φορτωτή και Τσάπα (εκσκαφέα) για δημόσιο έργο. Έχω καταλήξει οτι μάλλον οι τιμές που θέλω βρίσκονται στα ΑΤΕΟ και και μάλλον είναι οι 502 κτλ και 504 κτλ. Μπορώ να βρω τις τιμές τους από τα αναλυτικά τιμολόγια του Γ 2012 που με ενδιαφέρει αλλά δεν μπορώ να βρω τις περιγραφές των άρθρων (τι αφορά για παράδειγμα το 502.1 και τι το 502.2 κτλ) Αυτό είναι και γενικότερη απορία που μπορεί να βρει κανείς τις περιγραφές των άρθρων του ΑΤΟΕ, ΑΤΕΟ κτλ πέρα από τις τιμές τους που είναι στον σατε, γγδε κτλ.. Μάλλον όλα αυτά θα ήταν πιο εύκολα αν είχα ε΄να πρόγραμμα αλλά δεν έχω δυστυχώς.. Καμία ιδέα?
  7. Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει σε ηλεκτρονική μιρφή τον παλιό ΑΤΟΕ με τις αναλύσεις τιμών? προ Σουφλιά εννοώ. Ευχαριστώ.
  8. Δυστυχώς αναλύσεις τιμών είχε μόνο ο παλιός ΑΤΟΕ. Από τον Σουφλιά και μετά κόψανε τις αναλύσεις και βάζουν απλά τιμές ... γιατί; γιατί έτσι αποφασίσανε και βασικά για να πετσοκόψουν τις τιμές... Για να έχεις μία ιδέα για το πώς ήταν οι αναλύσεις μπορείς να βρεις παλιούς ΑΤΟΕ που είναι αριστουργήματα αν και διαβάζονται δύσκολα... Θα σε βοηθήσουν όμως μόνο στο σκεπτικό καθώς δεν ισχύουν πια. Αν θες να κάνεις μία Ν.Τ. η λογική είναι αυτή που γράφεις παραπάνω. Υλικά και εργασία. Όπου υπάρχει τιμή χρησιμοποιείς συμβατικό ή υπάρχον άρθρο αλλιώς καταφεύγεις σε Τιμές Εμπορίου. Γενικά διάβασε άρθρο 57 του 3669/08 για τον καθορισμό νέων τιμών που λέει τι κάνεις σε κάθε περίπτωση και με ποια διαδικασία χρησιμοποιείς Τ.Ε. Έχει εκδοθεί και το Δ' τρίμηνο του 2012 απλά δεν θα το βρεις πουθενά αναρτημένο αυτή τη στιγμή γιατί το έχουν προσβάλει όλες οι οργανώσεις και περιμένουμε το ΣΤΕ. Επίσης έχει εκδοθεί και ο ν.4313/17-12-2014 που καλύπτει τις αναθεωρήσεις μετά το 2013. Οπότε θεωρητικά μπορείς να κάνεις αναγωγή στο τρίμηνο που θέλεις. Απλά και ο νόμος αυτός και η ιστορία με το αν παίρνουμε σαν τελευταίο το Γ ή το Δ του 2012 έχει περιπλέξει την κατάσταση και ειλικρινά κι εγώ δεν ξέρω τι κάνει κανείς πλέον. Όπως όλα στη χώρα και αυτό είναι ένα μεγάλο μπάχαλο. Υ.Γ. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω Ν.Τ σήμερα μάλλον θα κατέληγε να την πάρω αυτούσια όπως έχει δημοσιευθεί στα ενιαία τιμολόγια...
  9. Τη διαδικασία στην εξήγησε ο Kpapaxr παραπάνω. Το 20,42€ που βλέπεις είναι παλαιότερη τιμή για το ωρομήσθιο. Σωστά το βγάζεις τώρα 19,86. Για να βρεις τις τιμές σε ισχύ για οποιοδήποτε άρθρο είτε θα αγοράσεις ένα πρόγραμα για να τα βρίσκεις εύκολα είτε θα βρεις τα ενιαία τιμολόγια στο site pedmede / sate ή οπουδήποτε αλλού, που είναι ένα δύσχρηστο pdf χιλιάδων σελίδων και θα ψάξεις να βρεις εκεί ποια είναι η τιμή. Το ΦΕΚ αυτό έχει δημοσιευθεί το Φεβρουάριο του 2013 επομένως δεν χρειάζεται να μπλέξεις και με αναθεωρήσεις (για την ώρα)
  10. Έτσι όπως τα λες. Εφόσον έχει επί έλλατον δαπάνη έστω και σε μία ομάδα θα πας τεχνικό συμβούλιο. Αν δεν έχεις βέβαια την υποστήριξη της υπηρεσίας και καλή αιτιολόγηση δεν ξέρω πώς θα το περάσεις.
  11. Έχει δει κανείς το νέο νόμο (4313/17-12-2014, ΦΕΚ 261Α) σχετικά με το νέο τρόπο υπολογισμού των αναθεωρήσεων; Όλοι πιστεύαμε οτι θα βγει κάτι καλύτερο αλλά όπως τα υπολογίζω πάλι αρνητικά βγαίνουν και μάλιστα περισσότερο από ότι προηγουμένως. Ο λόγος( ΓΔΤΚν / ΓΔΤΚα) βγαίνει για τα περισσότερα τρίμηνα μικρότερος της μονάδας. Έχει κανείς άλλη άποψη;
  12. καλημέρα. Ήθελα να σας ρωτήσει αν γνωρίζει κανείς κόστος αγοράς crusher και από που μπορώ να προμηθευτώ. Πέρα από edill grappa κυκλοφορεί κάτι άλλο στην ελληνική αγορά; Γνωρίζετε γενικά ποιος φέρνει πλέον τέτοια μηχανήματα στην Ελλάδα; Ευχαριστώ.
  13. σε ευχαριστώ. πολύ βοηθητικό. Το ερώτημα είναι κατά πόσον είναι επίσημα όπως λέει και ο KF. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για Νέες Τιμές;
  14. Καλημέρα, Ψάχνω να βρω τα αναλυτικά τιμολόγια ΑΤΕΚ για νέες τιμές σε δημόσιο έργο. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να υπάρχουν; Γιατί δεν υπάρχουν στα σατε, πεδμεδε κτλ; Επίσης μετά τη δημοσίεσευση του ΦΕΚ 363/13 έξακολουθούν να έχουν άραγε εφαρμογή;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.