Μετάβαση στο περιεχόμενο

tzomakas

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tzomakas

  1. Καλησπερα..εχω ακομη την απορια τι ισχυει τελικα σε οικισμο κατω των 2000 κατοικων με πολεοδομικη μελετη κατοπιν αποφασης Νομαρχη..το ΑΑΠ 289 η Αποφαση Νομαρχη με ευμενεστερους ορους δομησης του ΑΑΠ 289;
  2. Χρονια πολλα !!!..οχι μονο με υγεια ,αλλα και τυχη...Γιατι και στον Τιτανικο ηταν υγιεις!
  3. το πρόβλημα μου Παυλε,είναι ότι η πολεοδομία δεν δέχεται ότι υφίσταται αυτοδίκαια η ζώνη,επειδή δεν υπάρχει οριοθέτηση με ΦΕΚ.Θεωρω ότι ερμηνεύει αυθαίρετα το άρθρο 14 του ΝΔ του 23,με έρεισμα ένα έγγραφο του 2014.
  4. .....δεν υπάρχουν (καθορισθεί) όρια προ του 23 τμήματος..
  5. Καλησπέρα...τελικά όταν δεν υπάρχει οριοθέτηση του οικισμού με πράξη της διοίκησης,υπάρχει αυτοδικαίως η ζώνη και αν ναι,ποια είναι η αφετηρία μέτρησης της ζώνης;
  6. Παυλε ''εντος οικισμου τμημα'' εννοεις το θεωρητικο αρτιο..σωστα;εκει εφαρμοζω ολους τους ορους δομησης του εντος..αυτο εχω καταλαβει..και μαλιστα μπορεις να συστησεις και καθετη
  7. ..ισως επειδη τα 10 μ αφορουν μονο την εκτος σχεδιου δομηση...οκ...σε ενα κατα παρεκκλιση εκτος σχεδιου ομως π.χ 750 μ2 το ποιο συνορευει με δασικη εκταση ,δεν θα παω στα 2.50 μ αλλα στα 10 μ..σωστα; ειναι υποχρεωση του οικοδομουντα η τηρηση των 10 μ.Το θεμα μας ειναι αν ο νομοθετης τα 10 μ τα εβαλε για την προστασια του δασους γενικα η την προστασια της οικοδομης...δεν μπορει το δασος να αντιμετωπιζεται διαφορετικα στη περιπτωση μου..γνωμη μου..
  8. ...ευχαριστω κατ'αρχην για την συμμετοχη σου στο ερωτημα μου...εννοω το τμημα που θα παρω απο το εκτος σχεδιου ,για να συμπληρωσω το θεωρητικο αρτιο οικοπεδο...το τμημα αυτο λοιπον ειναι τμημα απο ιδιωτικη δασικη εκταση..επομενως διατυπωνω ξανα το ερωτημα μου: η αποσταση της οικοδομης μου απο το οριο του θεωρητικου αρτιου οικοπεδου θα ειναι 2.50 η θα εφαπτεται (συμφωνα με τους ορους δομησης του εντος), οταν ομως ταυτοχρονα ειναι και οριο ιδιωτικης δασικης εκτασης;Τα 10 μ. απο οριο δασικης τα συνανταμε στην εκτος σχεδιου δομηση..στην δικη μου περιπτωση ομως,τι ισχυει;η δικη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει να τηρηθουν τα 10 μ.,ως δυσμενεστερη περιπτωση και οχι τα 2.50 μ ,οπως ισχυει εφαρμοζοντας τους ορους δομησης του εντος.Eτσι θεωρω οτι προστατευεται και η δασικη εκταση .Και επισης εννοειται οτι τα μεγεθη εκμεταλλευσης θα υπολογισθουν επι του μη δασικου τμηματος. ..επανερχομαι ...αν υποθεσουμε οτι το τμημα Α ειναι το πραγματικον εμβαδον εντος οικισμου.Το τμημα Β ειναι το εμβαδον που χρειαζομαι για να συμπληρωσω την αρτιοτητα ,το οποιο περιεχει ομως και ιδιωτικη δασικη εκταση...το Α+Β ειναι το θεωρητικο αρτιο.. Ερωτω ποια θα ειναι τοτε η αποσταση της οικοδομης;Oταν στο θεωρητικο αρτιο υπαρχει και ιδιωτικη δασικη εκταση;Eλπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος..η πολεοδομια μου απαντα οτι θα εφαρμοσω τους ορους δομησης του εντος(2.50 μ η 0.00 η λιγωτερο) αγνοωντας την ιδιωτικη δασικη εκταση και οτι τα 10 μ απο δασικη εκταση τα τηρουμε μονο στην εκτος σχεδιου δομηση. Παρακαλώ να δώσετε μεγάλη προσοχή στις κάτωθι παρατηρήσεις: (1) Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". (2) Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  9. Καλημερα ...εχω την εξης περιπτωση...οταν το τμημα που θα προσαρτησω ,για να αποκτησω την θεωρητικη αρτιοτητα ειναι δασικη εκταση ,ποια θα ειναι η αποσταση που θα τηρησω για την οικοδομη;ειναι 10 μ που προβλεπεται απο το οριο δασικης εκτασης;
  10. ..Συνάδελφε καλησπέρα..έχω περίπτωση τεμνομενου οικοπέδου από το όριο οικισμού..οπότε παίρνοντας το θεωρητικό άρτιο οικόπεδο ,περιέχεται και δασική έκταση στο θεωρητικό άρτιο οικόπεδο..ποια είναι κατά την γνώμη σου η απόσταση της οικοδομής από το όριο της δασικής έκτασης;στη δόμηση εκτός σχεδίου είναι ξεκάθαρο ότι πάμε στα 10 μ...σε εντός οικισμού υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη;
  11. Συναδελφε,καλησπερα...ηθελα την αποψη σου..εχω περιπτωση μειζονος οικοπεδου ,το οποιο τεμνεται απο οδο εγκεκριμενης πολεοδομικης μελετης (1998) ,σε δυο αυτοτελη οικοπεδα..το πρωτο αρτιο και οικοδομησιμο κατα κανονα(500 τμ.και 15 μ.προσωπο) ,το δευτερο μη αρτιο (480 τμ) ως προς το εμβαδον, αρτιο ομως ως προς το προσωπο.Το δευτερο ειναι οικοδομησιμο με το αρθρο 25;..η χρηζει τακτοποιησης;...η κατατμηση σιγουρα δεν ειναι με υπαιτιοτητα του ιδιοκτητη..σε ευχαριστω!
  12. καλημερα συναδελφε και ευχαριστω για την απαντηση σου..πρεπει να σου πω οτι η νεα οδος που τεμνει την αρχικη ιδιοκτησια εχει ηδη διανοιγει με παραχωρηση σε κοινη χρηση (εγκ.25/87),οποτε το μη αρτιο οικοπεδο ως προς το εμβαδον ηδη γεωμετρικα εχει δημιουργηθει και ειναι επισης και γωνιακο.Απλα σκεπτομουν μηπως θα μπορουσα να προσθεσω τα υπολοιπα τμ για να συμπληρωσω την αρτιοτητα με τον ομορο (ιδιωτικος διακανονισμος δηλαδη) για να μην περιμενω την πραξη αναλογισμου οταν και οποτε συνταχθει.
  13. Eπομενως εχεις την ιδια αποψη..θεωρειται ολο εντος οικισμου..
  14. Συναδελφε καλησπερα..εχω περιπτωση οικοπεδου πολλαπλασιου του κανονα(αρτιοτητα 500 τμ) και με την εγκριση της πολεοδομικης μελετης (1998) το τεμαχιζει σε δυο οικοπεδα με διανοιξη νεας οδου.Το ενα αρτιο κατα κανονα και το αλλο μη αρτιο ως προς το εμβαδον αλλα αρτιο ως προς το προσωπο.Η κατατμηση προφανως δεν ειναι με υπαιτιοτητα του ιδιοκτητου.Θεωρειται οικοδομησιμο με το αρθρο 25 το μη αρτιο ,ανεξαρτητου χρονου ρυμοτομιας;Στην περιοχη δεν εχει γινει η πραξη αναλογισμου.Η πολεοδομικη μελετη δεν προβλεπει κατα παρεκκλιση αρτια οικοπεδα που δημιουργουνται απο την ρυμοτομια και μαλιστα υπολειπεται το μη αρτιο οικοπεδο απο τον κανονα μονο 20 τμ.Ο χρονος δημιουργιας του αρχικου οικοπεδου ειναι το 1998 ,δυο μηνες μετα την εγκριση του ρυμοτομικου σχεδιου. Ποια ειναι η αποψη σου:..σε ευχαριστω!!!
  15. ..το εγγραφο ομως του 2003 κανει αναφορα στην αποφαση 78933/90....και αν δεν δεχθουμε την αποψη της γνωμοδοτησης του 1990 οδηγουμεθα στο παραδοξο συμπερασμα οτι μπορουν να δομουνται με τους ορους της σχετικης νομοθεσιας οικοπεδα 100,200,300 τμ που ευρισκονται ολοκληρα μεσα στα ορια αυτα και δεν μπορουν να οικοδομηθουν τα τεμνομενα απο το οριο του οικισμου,καιτοι το εντος αυτου τμημα τους ειναι μεγαλυτερο κατα πολυ απο τα ανω εμβαδα.Ετσι ομως δεν δημιουργει ανισοτητες μεταξυ των ιδιοκτητων;Kαι γιαυτο θεωρω εγινε δεκτη η γνωμοδοτηση του 1990.
  16. Συναδελφε υπαρχει η αποφαση με αριθμο 78933/10889/90 που εκανε αποδεκτη την 192/90 γνωμοδοτηση της Νομικης Δ/νσης του ΥΠΕΧΩΔΕ ,στην παραγραφο (β) αναφερει τα εξης:Για την θεωρηση της κατα παρεκκλιση αρτιοτητας οικοπεδων που τεμνονται απο ορια οικισμων,γινεται δεκτο ,οτι η κατα παρεκκλιση αρτιοτητα του αρθρου 5 παρ.1 εδαφιο Β ,αφορα εξισου και οικοπεδα που τεμνονται απο ορια οικισμων και δεν διαθετουν την κατα κανονα αρτιοτητα του αρθρου 7 παρ.1.Στην περιπτωση αυτη θεωρειται οτι η ιδιοκτησια εμπιπτει στο συνολο της εντος του οριου του οικισμου.Συνεπως στην ανωτερω περιπτωση ,συμφωνα με την εγκυκλιο οικοδομει στα 825 τμ που εχει συνολικα.
  17. Συναδελφε,εφοσον η αρτιοτητα εναι 1000 τμ,θεωρειται ολο εντος οικισμου.Επομενως τηρουνται τα 2,50 απο πλαγια ορια η σε επαφη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.