Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIKITA

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by NIKITA

  1. μια διευκρίνιση : είχε εξοφληθεί το 35% του προστίμου , όπως αυτό είχε υπολογιστεί στο 4014/11;(πες ναι σε παρακαλώ!)...γιατί στο 4178/13 συνήθως (τουλάχιστον στις δικές μου περιπτώσεις) βγαίνει μεγαλύτερο.
  2. Αυτό ακριβώς αναφέρει στο προφίλ της στο facebook η συσπείρωση αριστερών μηχανικών (θέλω να πιστεύω ότι το γνωρίζουν από έγκυρη πηγή)......"update 31/10 6μμ: Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο ΕΤΑΑ αποφασίστηκε η παράταση εξόφλησης των ειδοποιητηρίων (δε γνωρίζουμε ακόμα ημ/νία, μάλλον 15/12)"
  3. Το αναφέρει όντως εκεί που είπες...οκ...ευχαριστώ!
  4. martha1, το άκουσες απλά αυτό που λες για το ότι δόθηκε παράταση για την εξόφληση του β΄εξαμήνου του 2013 ή το είδες κάπου επίσημα αναρτημένο;αν ναι πες μας να το δούμε κι εμείς ...ευχαριστώ!
  5. Μετά από μεταπήδηση προσωρινής δήλωσης από το Ν.4014/11 στο νέο νόμο, στον οποίο είχαν επιλεγεί ως τρόπος πληρωμής οι μηνιαίες δόσεις (οπότε και τώρα η αντιστοίχιση στον τρόπο πληρωμής στο 4178/13 θα ναι πάλι οι μηνιαίες δόσεις) και έχει εξοφληθεί μέχρι τη στιγμή της μεταπήδησης το 27%του προστίμου, όταν φτάσει το 30% με την εξόφληση 2-3 δόσεων του νέου πλέον νόμου, θα υπολογιστεί αυτόματα η έκπτωση του 10%; Εάν το έχει δοκιμάσει κάποιος παρακαλώ ας μας πει.
  6. Σύμφωνοι leo-zen....από εκεί και πέρα με ποια λογική επαναλαμβάνω έκαναν αλληλένδετα την κατηγορία με το ποσοστο υπέρβασης ανά φύλλο καταγραφής με αποτέλεσμα να μη σε αφήνει το σύστημα να επιλέξεις συντελ. υ.δ. <50% ενώ η ιδιοκτησία που ελέγχεις είναι κατηγορίας 5;(σου κάνει υπολογισμό προστίμου, αλλά δε σε αφήνει να προχωρήσεις σε υπαγωγή, βγάζει μήνυμα για διόρθωση).Τι κάνεις τότε;Βάζεις στο 1ο φ.κ. κατηγορία 4 και στο 2ο κατηγορία 5 για να δεχτεί το σωστό συντελεστή υ.δ. που αναλογεί στα συγκεκριμένα τ.μ. του συγκεκριμένου φ.κ. ;.....Δεν περιμένω απάντηση για να μαι ειλικρινής.....άντε και καλή συνέχεια σε όλους. υ.γ. θεωρώ ότι όταν λένε κατηγορία ακινήτου εννοούν της αυτοτελους ιδιοκτησίας, αφού όπως έχουμε πει οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ανέφικτο και τρελό και ό,τι άλλο θέλετε , το να ελέγξουμε όλο το ακίνητο (όλη την οικοδομής π.χ.), αλλά και άδικο, εάν κάποιος έχει αυθιαρεσιούλα 5τ.μ., να μπει αναγκαστικά κατηγορία 5, γιατί αθροισματικά οι αυθαιρεσίες όλης της οικοδομής στην οποία "ανήκει" η αυτοτελής ιδιοκτησία του, κατατάσουν την οικοδομή σε αυτή την κατηγορία.
  7. Καλημέρα!...Δηλαδή Makiaveli λες πως για να βρω την κατηγορία στην οποία ανήκει η αυτοτελής ιδιοκτησία που ελέγχω, συγκρίνω με τη συνολική δόμηση της άδειας . Είμαστε σίγουροι για αυτό;Δεν είναι λίγο "κουφό" να συγκρίνω την υπέρβαση ενός π.χ. διαμερίσματος με τη συνολική δόμηση και των 10-20-30 ...(όσα έχει τελοσπάντων η οικοδομή);Βέβαια με συμφέρει πολύ αυτό, γιατί διαφορετικά οι περισσότερες ιδιοκτησίες πάνε για κατηγορία 5 με ό,τι σημαίνει αυτό (τακτοποίηση για 30 μόνο χρόνια, έλεγχο απο ελεγκτή δόμησης μετά από 7 χρόνια και "κάτι" για αγορά συντελεστή μελλοντικά αν δε θες να έχεις κι άλλες ιστορίες...) Όσον αφορά στο τρόπο εύρεσης του συντελεστή υπέρβασης δόμησης σε κάθε φύλλο καταγραφής, νομίζω είναι κατανοητός.Το θέμα μου είναι σε κάθε φύλλο καταγραφής τι κατηγορία βάζεις;Eπειδή έχουν "στήσει" με τετοιο τρόπο το σύστημα του τεε, ώστε να είναι αλληλένδετα το "ποσοστό υπέρβασης δόμησης" με την επιλογή της "κατηγορίας", δεν μπορείς να επιλέξεις στο ίδιο φύλλο καταγραφής για παράδειγμα συντελεστη Υ.Δ. >50% και ταυτόχρονα κατηγορία 4(αντικρούονται αυτά τα δύο και δε σε αφήνει να προχωρήσεις). Οπότε ή έχει πρόβλημα ο τρόπος που "έστησαν " το σύστημα ή κάνουμε λάθος στο ότι συγκρίνουμε την Υ.Δ. της ιδιοκτησίας μας με τη συνολική της άδειας προεκιμένου να βρούμε κατηγορία. Και στην τελική, για να καταλάβω κι εγώ και όλοι μας...μία δεν είναι η κατηγορία στην οποία ανήκει μια ιδιοκτησία;Με ποια λογική "κολλήσανε" την κατηγορία σε κάθε φύλλο καταγραφής;;;;!!!Βάζω πάντα την ίδια είτε έχω φύλλο με 5τ.μ. είτε με 500τ.μ.;!λογικά όχι...αλλά... Όσοι πιστοί προσέλθετε και πείτε γνώμες.....
  8. Οπότε σύμφωνα με αυτά που λες παραπάνω, προκειμένου να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκει το ακίνητο που ελέγχεις, π.χ. σε διαμέρισμα ισογείου με δόμηση πραγματοποιούμενη(διαμερίσματος) σύμφωνα με την άδεια 50τ.μ. και υπέρβαση δόμησης 10τ.μ. λόγω κλεισίματος η.χ. και 15τ.μ. λόγω κλεισίματος πέργκολας, θα συγκρίνεις τα μεγέθη αυτά ως εξής : 10+15*100/50=50%>40% άρα κατηγορία 5; Στο φύλλο καταγραφής των 10τ.μ. η.χ. σαν συντελεστή υπέρβασης δόμησης βάζεις πάλι >50% επειδή ανήκει το ακίνητο στην κατηγορία 5, άσχετα που 10τ.μ.<50τ.μ.; Στο δεύτερο φύλλο καταγραφής με τα 15τ.μ. κλεισμένης πέργκολας (διαφορετικο φύλλο γιατι έχει και υπέρβαση κάλυψης) τι συντελεστή υπέρβασης δόμησης βάζεις;πάλι >50% επειδή ανήκει το ακίνητο στην κατηγορία 5; Ή βάζεις σε κάθε ένα από τα 2 φύλλα καταγραφής κατηγορία 4 για να μπορείς να υπολογίσεις το πρόστιμο με συντελεστή υπερβ.δόμησης <50% και αναφέρεις απλά στην τεχνική έκθεση ότι το διαμέρισμα ανήκει στην κατηγορία 5; Θέλω να πω, στα φύλλα καταγραφής άσχετα με το πόσα τ.μ. δηλώνω σε κάθε ένα από αυτά , βάζω πάντα την ίδια κατηγορία και τον ίδιο συντελεστή υπέρβασης δόμησης, επειδή ουσιαστικά η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ της ιδιοκτησίας μου είναι ΜΙΑ; Ελπίζω αν μη σας μπέρδεψα πάρα πολύ....και δεν απευθύνεται η ερώτηση αποκλειστικά σε σένα Μakiaveli. Απλά ήσουν αφορμή και μου φάνηκαν λογικά αυτά που έγραφες.
  9. Συνάδελφοι μια ερώτηση : σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης των υπόλοιπων δόσεων του προστίμου του ν.3843/10(μετά δηλαδή το τέλος Μαίου), έχει τη δυνατότητα ο υπόχρεος να πληρώσει με κάποια προσαύξηση(και αν ναι με ποιον τρόπο, με τι ποσοστό κ.λ.π) ή χανει το δικαίωμα πλέον της τατκοποίησης με το νόμο αυτό; Αμφιβάλλω αν έχει τη δυνατότητα καθυστερημένης πληρωμής με προσαυξήσεις αλλά λέω μήπως κάποιος έχει ακούσει κάτι διαφορετικό...
  10. Οπότε αφού η επικρατούσα χρήση αφορά στη χρήση του ρυθμιζόμενου ακινήτου, όπως αναφέρει "από πάνω" και ο Clemenza, και όχι στην επικρατούσα χρήση του κτιρίου (π.χ. σε περίπτωση κτιρίου κατοικιών με κατάστημα στο ισόγειο, σε περίπτωση τακτοποίησης αποθηκευτικού χώρου καταστήματος σε χώρο κύριας χρήσης καταστήματος, δεν υπολογίζω συντελεστή αλλαγής χρήσης. Καλά τα λέω; Ή κάνω λάθος;
  11. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση Ιάσονα...να ' σαι καλά.
  12. Καλημέρα σε όλους. Έχω μία απορία που την είχαν κι άλλοι συνάδελφοι, αλλά από όσα διάβασα στη συνέχεια δεν πήραν απάντηση(αμφιβάλλω και αν υπάρχει). Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει χρονικό περιθώριο από τη στιγμή που πληρώνεται το παράβολο μέχρι τη στιγμη της επιλογής του τρόπου πληρωμής; Έχω περιπτώσεις πελατών που πλήρωσαν παράβολο πριν από 2 μήνες και θέλουν να γνωρίζουν τα χρονικά περιθώρια που έχουν μέχρι να αρχίσουν να πληρώνουν το πρόστιμο, ώστε να βάλουν σε σειρά προταιρεότητας τις υποχρεώσεις τους. προσοχή : Δεν εννοώ την προθεσμία που εχω από τη στιγμή της επιλογής δόσεων ή εφάπαξ πληρωμής μέχρι την πραγματοποίηση αυτής η οποία είναι ένας μήνας. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.