Μετάβαση στο περιεχόμενο

george_t

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by george_t

  1. Καλημέρα. ΄Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τη γίνεται στην περίπτωση που ένα ακίνητο εκτός σχεδίου, ΄έχει πλευρά ή πρόσωπο σε εγκαταλελειμμένο τμήμα επαρχιακού δρόμου ή παλιά εθνική εγκαταλελειμμένη. Πια η απόσταση που κρατάμε από τον άξονας; Όταν ένα τμήμα εγκαταλειφθεί τη ισχύει; Το ακίνητο για το οποίο ρωτάω είναι στην Κρήτη.
  2. Αν θεωρήσουμε ΑΒ μια πλευρά ΒΓ δευτερη που έχουν ουτως η αλλος μεταξυ τους μια γωνία, γίνεται τίποτα? Δηλαδή ΑΒΓ δεν είναι ευθεία είναι μια πολύ αμβλία γωνία.
  3. Συνάδελφοι βοήθεια. Το οικόπεδο της φωτογραφίας προκύπτει απο κατάτμηση κατ επιθυμία πελάτη. Βρίσκεται σε οικισμό < 2000 κατοίκων εντός ορίων οικισμού. Ο δρόμος έχει πλάτος 5μ. Το ερώτημα: Εϊναι άρτιο - οικοδομήσιμο το οικόπεδο?
  4. Είναι 100% σίγουρα 1200 με απόφαση νομάρχη. Ευχαριστώ πολύ.
  5. Συνάδελφοι μια ερώτηση - απορία. Σε οικισμό < 2000 κατοίκων (εντός ορίων) θέλουμε να γίνει κατάτμηση οικοπέδου σε τρία κομμάτια. Η αρτιότητα είναι 500 εντός του συνεκτικού τμήματος και 1200 στο μη συνεκτικό τμήμα του οικισμού. Τη πρόβλημα υπάρχει: Μικρό τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται στο μη συνεκτικό τμήμα. Μετά την κατάτμιση που θέλει ο ιδιοτήτης προκύπτουν 2 τμήματα 500μ άρτια εντός συνεκτικού τμήματος και ένα 1100 με το μεγαλύτερο μέρος στο συνεκτικό και ένα τμήμα περίπου 200μ στο μη συνεκτικό. Τα υπόλοιπα στοιχεία προσωπο και βαθος είναι εντάξει. Η απορία είναι το τμημα με 1100μ είναι άρτιο? δηλαδή ανήκει στο συνεκτικό ή στο μη συνεκτικό κομμάτι? γιατί αν δεν ανήκει τοτε δεν μπορεί να γίνη κατάτμηση αφού προκύπτει μη αρτιο οικόπεδο. Ευχαριστώ συνάδελφοι
  6. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν τα τοπογραφικά που προορίζονται για επισύναψη στα δικαιολογιτικά εταιρείας για ενίσχυση απο το ΕΣΠΑ έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες η ειδικές προδιαγραφές?
  7. Ξέρει κάποιος συνάδελφος κάποιο λογισικό με το οποίο μπορώ να "προσαρμόσω να πειράξω"ή αλλιώς να διορθώσω τα σφάλματα σε κάποιες φωτογραφίες (raster αρχεία) απο google earth pro με βαση τα τριγωνομετρικά της περιοχής την οποία καταλαμβάνει ή κάποια άλλη φωτογραμμετρική μέθοδο. Η γεωγραφική έκταση της καθε φωτογραφείας έιναι της τάξεως των 4000Χ4000 χιλιόμετρα. Το civil3d η το Land desktop έχουν κάποια τέτοια λειτουργεία? Το χρειάζομαι γιατί θέλω να φτάξω ένα έγχρωμο υπόβαθρό πάνω στο οποίο θα βάλω κάποια δίκτυα υποδομής (ύδρευση αποχέτευση) και είναι η μοναδική πηγή (φτηνών έγρωμων αεροφωτογραφειών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Μια σημαντική ερώτηση απορία. Τα ορθομετρικά υψόμετρα που δίνει η ΓΥΣ αναφέρονται στη μεταλική βάση που βρίσκεται στην κορυφή του Βάθρου ή στο μπουλόνι που παρα πολλές φορές βρίσκεται στην βάση του βάθρου? Ρωτάω γιατί σε παρα πολλά βάθρα που έχω βρεί δεν υπάρχει τέτοιο μπουλόνι (ή έχει καταστραφεί??) ενω βλέπω οτι στα στοιχεία που δίνει η ΓΥΣ δίνεται και το ύψος του βάθρου. Ρωτάω γιατί πρέπει να κάνω μια εργασία που απαιτεί ακρίβεια στον προσδιορισμό των ορθομετρικών υψομέτρων. Δεν είναι απαραίτητο για να πάρεις ΜΙΑ απάντηση .... να γεμίζεις όλα τα συναφή θέματα με ερωτήσεις. Γίνεται 1 ερώτηση σε συναφές θέμα ή ανοίγεις νέο θέμα και ρωτάς. Παρακαλώ να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό. Ευχαριστώ GRTOPO
  9. Αν θελήσω να βγάλω οικοδομική άδεια, ή να πάρω δάνειο υποθηκεύοντας το ακίνητο θα πρέπει να απεικονίζω τον δρόμο στο τοπογραφικό διάγραμμα (δηλαδή με σύμφέρει?) ή αυτό θα έχει αρνητική επίτωση στην αξία του ακινήτου. Το δρόμο τον άνοιξαν μόνοι τους οι γέιτονες πληρώνοντας κάποιον με χωματουργικό μηχανημα.Κάτι πολύ συνηθησμένο στην Κρήτη την δεκαετία του 80-90.
  10. Είμαι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου μεγαλύτερο απο 4 στρεμάτα που βρίσκεται στην Κρήτη. Το πρόβλημα έιναι οτι πριν απο αρκετά χρόνια πέρασαν ένα χωματόδρομο μέσα απο το χωράφι(χωρίς έγραφη άδεια ή συμβολαιογραφική παραχώρηση) χωρίζοντας το σε δύο τμήματα φυσικά μη αρτια. Απο τα όρια του αγροτεμαχίου διερχόταν αγροτικό κύριο μονοπάτι (λιθόστρωτο σε μεγάλο μέρος του που διατηρήται σε πολλά σημεία) που ήταν εκεί πριν το 1923. Με αυτά τα δεδομένα μπορώ καταργίσω τον δρόμο ο οποίος πέρασε παράνομα χωρίς έγραφη άδεια, και κατστρέφει ουσιαστκά το ακίνητο?
  11. Παρακαλω μήπως κάποιος συνέδελφος ξέρει αν οι Αγρονομοι τοπογράφοι μηχανικοί ως διπλωματούχοι μπορούν να υπογράψουν μια Αιτηση για άδεια πισίνας, ως διπλωματούχοι μηχανικοί? Απαιτήται ειδική οικοδομική άδεια για μια πισίνα 9χ3 κατασκευασμένη απο πλασικό υλικό? Παρακαλώ μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει.
  12. Το ΗΕΡΟS θα μπορεί να παίξει τον ρόλο της βάσης όπου και όταν θα είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσεις και εφόσων έχεις τις κατάλληλες προυποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ιστοσελίδα. Πάντως την στιγμή που μιλάμε είναι σε λειτουργία.
  13. Μπορείς να πάρεις ένα μονόσυχνο δέκτη GPS (Magelan, Trimble, Topcon κλπ) περίπου 4000 ευρώ και με την βοήθεια του HEPOS είναι δυνατόν πιά να επιτύχεις ακρίβεια εκατοστού αν βρείς τριγωνομετρικό. Με άλλες φτηνότερες λύσεις είναι λίγο απίθανο να επιτύχεις τέτοια ακρίβεια. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς κάτι φτηνότερο south ή αλλο
  14. καλύτερο GPS? Εγώ πιστεύω ότι ότι και να πάρεις ειναι πιά καλό. Απλά πρέπει να ξέρεις τη θέλεις και πως θα το χρησιμοποιήσεις για να καταλήξεις. Έχω δουλέψει με Promark 3 μονόσυχνο και Topcon διπλόσυχνο τι κάθε ένα έχει την ιδιαιτερότητα του. Αν έχεις λεφτά πέρνεις διπλόσυχνο αν δεν έχεις κάνεις ιεράρχιση για το πώς θα το χρησιμοποιήσεις και αποφασίζεις. Φυσικά υπάρχουν και φτηνές εταιρείες που πουλάνε διπλόσυχνα gps, αν ψάξεις την αγορά θα βρείς.
  15. Το ΗΕΡΟΣ λειτουργεί ήδη και θα είναι μια καλή λύση αν και εφόσον υπάρχει σήμα στην περιοχή που θα μετράς. Αν λειτούργήση και με ένα μονόσυχνο δέκτη θεωρητικά θα μπορείς να κάνεις static μέτρηση και ίσως και αποτύπωση με δεδομένο τον ανοικτό ορίζοντα. Όσοι έχουν πάρει δύο μονόσυχνους δέκτες θα μπορούν να τους κάνουν ROVER και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.
  16. έχω πάρει το promark3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως αναφορά τιμή προς απόδοση ενώ σκέφτομαι να το αναβαθμήσω σε ΡΤΚ για να αυξήσω τις δυνατότητες του. Πάντως αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για ένα διπλόσυχνο GPS τότε δεν το συζητάμε, με λίγο κυνήγι θα αποσβεστεί σύντομα.
  17. Παρακαλώ πολύ όποιος συνάδελφος ξέρει, επειδή είμαι σχετικά νεος στο χώρο των πολεοδομικών θεμάτων, σε τοπογραφικό διάγραμμα για την πώληση οικίμστος εντός οικισμοού προ του 1923 τη θα πρέπει να αποτυπωθεί και να απεικονιστεί εκτός φυσικά απο το σχέδιο του οικισμού και τις δηλώσεις του μηχανικού? Θα πρέπει να είναι ενταγμένο στο κρατικό δίκτυο ή δεν απαιτήται? ΄Το οίκημα είναι μικρό 5Χ5 και είναι κολητό σε άλλα παλιά οικήματα. Ευχαριστώ προκαταβολικά τους συναδέλφους.
  18. με τη μέθοδο αυτή μπορείς να στήσεις το όργανο από όπου σε βολέυει (ορατότητα ως προς γνωστά σημεία ελέγχου) και απο 2 γνωστα σημεία (οταν μετράς αποστάσεις και γωνίες) και τουλάχιστον 3 όταν μετράς μόνο γωνίες μπορείς να υπολογίσεις τις συντέταγμένες της θέσης σχετικά γρήγορα ανάλογα με τη δυνατοτήτων όργανο διαθέτεις. Όσα περισσότερα γνωστά σημεία βλέπεις τόσο καλύτερη ακρίβεια μπορείς να πετύχεις. Είναι μία μέθοδος που χρησιμεύει σε πολλές περιπτώσεις π.χ. υπολογισμός νέου τριγωνομετρικού, για ένταξη οικοπέδων ενώ είναι χρησιμότατη και σε εργοταξιακό περιβάλλον. Αν θέλεις περισσότερες διευκρινήσεις ρώτησε οτι θές
  19. Θα κοστίσει όμως κάτι παραπάνω αν είναι να σου φέρουν περί τα 9000Χ3=27000 κυβικά μπάζα απο κάπου αλλού
  20. Κάποια εταιρεία χωματουργικών που βρίσκεται στην περιοχή που είναι το αγροτεμάχιο θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει
  21. Είναι αυτό εντός η εκτός σχεδίου και σε σχέση με την Ζώνη?
  22. Τελικά αυτό το γεωτεμάχιο αφού επικοινώνισσα με το Δήμο στην περιοχή του οποίου ανήκει μου είπαν οτι η ευρύτερη περιοχή δεν έχει χαρακτηριστεί. Στην Δασική υπηρεσία που μίλησα μου είπαν οτι για να μου απαντήσουν αν είναι Δασική η όχι πρέπει να κατατεθεί άιτηση του ενδιαφερομένου με 7 τοπογραφικά διαγράμματα, και να γίνει αυτοψία, μια διαδικασία που απαιτεί περίπου 1,5 μήνα. Τελικά τη θα πρέπει να γραφτεί στη δήλωση του μηχανικού για την οικοδομησιμότητα με δεδομένο οτι η περιοχή δεν έχει κανένα χαρακτησισμό ακόμα?
  23. μήπως ξέρει κάποιος το πλάτος της δουλείας διέλευσης για μέση τάση που συναντάμε πολύ συχνά έξω, και ποσο είναι της υψηλής?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.