Μετάβαση στο περιεχόμενο

andkour

Core Members
  • Περιεχόμενα

    222
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Files δημοσιεύτηκε από andkour

  1. ThermoKENAK

    Το πρόγραμμα έχει την δυνατότητα υπολογισμού και ελέγχου του Um(έλεγχος Θερμομονωτικής Επάρκειας) αναλυτικά σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.Επίσης σε αυτη την εφαρμογή υπολογίζονται αναλυτικά τα U για διάφορα δομικά στοιχεία του κελύφους σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.Η πρώτη έκδοση είναι αυτή.Θα ακολουθήσουν και νέες εκδόσεις με επίπλεον υλικά και διάφορες αναβαθμίσεις.
    --------------------------------------------------
    Λογισμικό ThermoKENAK-v.2.21(νέα έκδοση). (Υπολογισμός 𝐔 𝛂𝛑ό 𝛍𝛆𝛌𝛆𝛕𝛈𝛕ή 𝛋𝛂𝛊 𝛆ύ𝛒𝛆𝛔𝛈 𝛕𝛐𝛖 𝐝𝐦𝐢𝐧 𝛉𝛆𝛒𝛍𝛐𝛍𝛐𝛎𝛚𝛕𝛊𝛋𝛐ύ 𝛖𝛌𝛊𝛋𝛐ύ 𝛔ύ𝛍𝛗𝛚𝛎𝛂 𝛍𝛆 𝛕𝛐𝛎 𝚱𝚬𝚴𝚨𝚱). -------------------------------------------------------------------- Στην 𝛎έ𝛂 έ𝛋𝛅𝛐𝛔𝛈(𝟐.𝟐𝟏) του λογισμικού το U αδιαφανών επιφανειών υπολογίζεται από τον μελετητή (υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας της διατομής μέσα από βιβλιοθήκη υλικών). Το πρόγραμμα δίνει επίσης την δυνατότητα στον μηχανικό να υπολογίσει 𝛂𝛋𝛒𝛊𝛃ώς 𝛕𝛐 𝛆𝛌ά𝛘𝛊𝛔𝛕𝛐 𝛑ά𝛘𝛐ς 𝛉𝛆𝛒𝛍𝛐𝛍𝛐𝛎𝛚𝛕𝛊𝛋𝛐ύ 𝛖𝛌𝛊𝛋𝛐ύ(𝐝𝐦𝐢𝐧) ώστε η αδιαφανής επιφάνεια να πληροί τις απαιτήσεις θερμομόνωσης κατά ΚΕΝΑΚ. Με αυτές τις τιμές U θα υπολογιστεί και το 𝐔𝐦 𝛕𝛐𝛖 𝛋𝛕𝛊𝛒ί𝛐𝛖 𝛄𝛊𝛂 𝛕𝛐𝛎 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛅𝛊𝛐𝛒𝛊𝛔𝛍ό 𝛕𝛐𝛖 𝐏𝐠𝐞𝐧 𝛉έ𝛒𝛍𝛂𝛎𝛔𝛈ς(ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση: http://www.facebook.com/freelogismiko

    2.041 downloads

    15 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  2. Πρόγραμμα Υπολογισμών ΠΕΑ-ΚΕΝΑΚ

    Πρόκειται για ενα προγραμμα σε visual basic το οποίο εκτελεί υπολογισμούς απαραίτητους για την σύνταξη του ΠΕΑ.Υπολογίζονται οι συντελεστές σκίασης(όλα τα είδη για οποιονδήποτε προσανατολισμό).Στους πινακες excel που επισυνάπτω μπορείτε να μεταφέρετε τα αποτελέσματα.
    Επίσης το πρόγραμμα εκτελεί υπολογισμούς σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1.Υπολογίζεται αναλυτικά το Uκουφωμάτων.(μεταλλικα-συνθετικά-ξύλινα).Ο υπολογισμός γίνεται για οποιοδήποτε ποσοστό του πλαισίου και οχι μόνο για το 20-30-40% που δίνεται στην ΤΟΤΕΕ-1 αλλα και στο πρόγραμμα του ΤΕΕ.
    Επίσης γίνεται ο υπολογισμός απαιτησης ΖΝΧ(για ολες οι κατηγορίες θερμικών ζωνών).
    Στην έκδοση VB ΠΕΑ 1-42.zip προστέθηκε ο υπολογισμός της συνολικά εγκατεστημένης ισχύος φωτισμού.
    Στην έκδοση 1-5 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας πινακα σκιάσεων με δυνατότητες εκτύπωσης& εξαγωγής σε αρχείο excel.Στην τελευταία καρτέλα(πλευρικές σκιάσεις-αριστερά-) υπάρχει το σχετικό κουμπί.Σε επόμενη έκδοση θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων για εισαγωγή μεγάλου αριθμού δομικών στοιχείων και την δημιουργία του σχετικού πίνακα με διάταξη τέτοια ώστε τα αποτελέσματα να μεταφέρονται απευθείας στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
    Στην έκδοση 1-6 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αερισμού λόγω διείσδυσης απο κουφώματα.
    Στην έκδοση 1.70 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του συντελεστή θερμοπερατότητας U των αδιαφανών επιφανειών.Για αρχή προστέθηκαν οι μπατικές τοιχοποιίες και σε επομένες εκδόσεις θα προστεθούν και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία.
    Στην έκδοση 1.80 υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού του συντελεστή θερμοπερατότητας U των αδιαφανών επιφανειών για τις τοιχοποιίες όλων των ειδών.
    Ανάλογα με το έτος οικ.αδειας και τα λοιπά στοιχεία του κτιρίου λαμβάνεται αυτοματα το ποσοστό του φέροντα οργανισμού στην τοιχοποιία και υπολογίζεται ο τελικός συντελεστής U.
    Στην έκδοση 1.91 υπάρχει η δυνατότητα αναλυτικού υπολογισμού του πραγματικού Uτοιχοποιίας με βάση τα στοιχεία(Uκουφώματος&Eκουφώματος)κουφωμάτων που θα εισαχθουν αλλά και των λοιπών χαρακτηριστικών της τοιχοποιίας.
    Στην έκδοση 1.98e προστέθηκε ξεχωριστό αρχείο excel για αυτόματο υπολογισμό σκιάσεων για την έκδοση ΠΕΑ.Στο αρχείο περιέχεται ο πίνακας σκιάσεων από ορίζοντα.Στην συνέχεια θα προστεθούν και τα υπολοιπα είδη σκιάσεων.(στην τελική μορφή θα υπολογίζονται οι σκιάσεις για τυχαίο προσανατολισμό και γωνία σκίασης).
    Με την έκδοση 2.01 είναι δυνατόν να υπολογιστούν(σε excel) οι συντελεστές σκιασης για οποιαδήποτε γωνία σκίασης και για τυχαίο προσανατολισμό(στην καρτέλα προγράμματος:"Υπολογισμοί ΤΟΤΕΕ-1-->Πίνακες excel").
    Με την έκδοση(v.2.24) υπολογίζεται αναλυτικά ο συνολικός βαθμός απόδοσης(ngem=ngm*ng1*ng2) λέβητα-καυστήρα σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1
    ______________________________________________________________________________.
    Έκδοση v.2.50: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ σε πρόγραμμα ΠΕΑ-ΚΕΝΑΚ αφού πλέον περιλαμβάνονται και υπολογισμοί για Μ.Ε.Α.
    Προστέθηκε ο υπολογισμός ελάχιστου εμβαδού ηλιακών συλλεκτών για την κάλυψη του 60% του ΖΝΧ απο ΑΠΕ(σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ & ΤΟΤΕΕ-1).
    Στην έκδοση 3.51 γίνεται παραγωγή και εκτύπωση του πίνακα σκιάσεων.Επίσης προστέθηκε η δυνατότητα ονοματοδοσίας κάθε δομικού στοιχείου για να είναι δυνατός ο έλεγχος μετά την καταχώρηση των δομικών στοιχείων .Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των αποτελεσμάτων(έτσι μπορεί να δημιουργηθεί αρχείο μελετών) αλλά και εξαγωγής τους σε διάφορες μορφές αρχείων συμπεριλαμβανομένου του excel οπότε μπορεί να γίνει και άμεση μεταφορά των σκιάσεων στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
    Στην έκδοση(3.55) γίνεται ο υπολογισμός του φυσικού φωτισμού λόγω πλευρικών ανοιγμάτων σύμφωνα με την παράγραφο 5.1.3.2 της ΤΟΤΕΕ-1.
    Στην έκδοση(3.58) υπολογίζεται αυτόματα ο βαθμός κάλυψης φορτίου θέρμανσης της θερμικής ζώνης εφόσον έχουμε περισσότερα του ενός συστήματα θέρμανσης(παραγωγή).
    Στην έκδοση (3.60) έχει ενσωματωθεί ο Πίνακας 2.3 της ΤΟΤΕΕ-1 για τον υπολογισμό του απαιτούμενου νωπού αέρα και γίνεται αυτόματα ο έλεγχος ποιότητας αέρα (που αναγραφέται στο ΠΕΑ).
    Στην έκδοση(3.71) γίνεται ο υπολογισμός(σύμφωνα με τον Ν.4409/2016) της τάξης της ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, για εισαγωγή στην διαδικτυακή εφαρμογή του buildingcert.gr.
    Στην νέα έκδοση(3.75) προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού ισχύος φωτισμού και για λαμπτήρες τύπου Led.Η προσθήκη αυτή έγινε κατ΄απαίτηση συναδέλφων γιατί η ΤΟΤΕΕ-1 δεν περιλαμβάνει αυτούς τους λαμπτήρες.
    Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και αλλες κατηγορίες υπολογισμών.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Για την σειρά εκδόσεων 17.xx (κατάλληλες και για το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ")επισκεφθείτε την διεύθυνση
    http://www.facebook.com/freelogismiko
    Παρουσίαση της  έκδοσης 17.33 με υπολογισμό ngen λέβητα-καυστήρα
    Στην έκδοση 17.40 υπολογίζονται τα ψυκτικά φορτία κλιματισμού και το max Pgen για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021.
    Στην έκδοση 17.42 υπολογίζεται το max Pgen(& για τιμές<20Kw) σε περίπτωση αντικατάστασης/τοποθέτησης νέων συστημάτων θέρμανσης για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021.
    https://youtu.be/oy8mrABqxak
    Αξιολογήστε την εφαρμογή εδώ:
    https://goo.gl/Trg69F



    9.612 downloads

    92 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  3. Πρόστιμα Αυθαιρέτων με τον Ν.4495/2017

    Υπολογισμός προστίμων αυθαιρέτων σύμφωνα με το νέο φύλλο καταγραφής όπως αυτό τέθηκε(από 1έως 22-9-2016) σε διαβούλευση από το ΥΠΕΝ.
    Δυνατότητα υπολογισμού για απεριόριστα φύλλα καταγραφής,επίσης υπολογίζεται το παράβολο υπερ δημοσίου(το οποίο δεν επιστρέφεται) σύμφωνα με το αρθρο 83.
    Στην έκδοση 1.06t προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού προστίμου και με τον Ν.4178/2013 ώστε να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης των προστίμων και με τους δύο νόμους.
    Το πρόγραμμα υπολογίζει αυτόματα την αύξηση ή μείωση του προστίμου που προκύπτει από την εφαρμογή του νέου νόμου.
    Στην έκδοση 1.08t διορθώθηκε σφάλμα σε συντελεστή υπολογισμού.(ευχαριστώ τον συνάδελφο Faethon11).
    Παρακαλώ τους συναδέλφους ας το τσεκάρουν για τυχόν λάθη.
    Στην έκδοση 1.12t εισάγονται οι Τ.Ζ του 2011(Ν.4178/13) και αυτόματα μετατρέπονται σε Τ.Ζ.του 2016 σύμφωνα με το ΦΕΚ 48Β/20-1-2016 και καταχωρούνται σε ξεχωριστό πεδίο.Ετσι τα πρόστιμα Ν.4178/13 και νέου νόμου υπολογίζονται το κάθε ένα με την σωστή Τ.Ζ. και είναι απόλυτα συγκρίσιμα μεταξύ τους.Επίσης τα φ.κ είναι διαχειρίσιμα και μπορεί να γίνει ολική ή μερική τροποποίηση-διαγραφή του κάθε φ.κ. χωρίς να απαιτείται η επανάληψη της όλης διαδικασίας εξ΄αρχής.Το πρόγραμμα ενημερώθηκε στην έκδοση 1.12 σύμφωνα με τις επισημάνσεις-παρατηρήσεις των συναδέλφων :Didonis και themoiko.
    Στην έκδοση 1.20 υπολογίζονται τα πρόστιμα σύμφωνα με το νομοσχέδιο όπως αυτό κατατέθηκε προς ψήφιση στην βουλή τις 20-9-2017.Υπάρχουν διαφοροποιήσεις με το νομοσχέδιο της διαβούλευσης (π.χ. αυτοτελή υπόγεια κτλ).
    Στην έκδοση 1.24 έγινε ενημέρωση με τις αλλαγές που προέκυψαν στην συνεδρίαση της επιτροπής της βουλής στις 11-10-2017(αύξηση δόσεων στις 100 κτλ) και προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του προστίμου ανάλογα με τον τρόπο εξώφλησης του και τον χρόνο υπαγωγής.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Στην έκδοση 1.50 είναι διαθέσιμος ο υπολογισμός προστίμων με τον Ν.4495/2017 και προστέθηκε και η μείωση λόγω ταυτόχρονης υποβολής της ΜΣΕ.
    Σημαντικές αλλαγές της έκδοσης 1.64:
    α)Διόρθωση του γινομένου των συντελεστών κάλυψης-δόμησης-πλ.αποστάσεων-πρασιάς ώστε σε περίπτωση ύπαρξης οικ.άδειας το γινόμενο να είναι max=2.
    β)Προσθήκη δυνατότητας υπολογισμού προστίμου για στάσιμους οικισμούς και σταυλικές εγκαταστάσεις.
    Νέα έκδοση 1.72: Βελτιώθηκε η ρουτίνα υπολογισμού των δόσεων,λαμβάνεται υπόψην η ελάχιστη δόση(50ευρώ) και το παράβολο του άρθρου 99 και αυτόματα υπολογίζεται το ποσό δόσης και ο αριθμός δόσεων.
     
    Οδηγίες εγκατάστασης νέας έκδοσης(v.1.72):Σε όσους η/υ είναι εγκατεστημένη παλαιότερη έκδοση πρέπει να γίνει απεγκατάσταση για να εγκατασταθεί η νέα.
    Για νεότερες εκδόσεις με αναλυτικές εκτυπώσεις φύλλων καταγραφής,συγκεντρωτικού πίνακα προστίμων,δημιουργία&εκτύπωση υπεύθυνων δηλώσεων ιδιοκτήτη,εκτύπωση αναλυτικού προυπολογισμού κτλ
    επισκεφθείτε την διεύθυνση:http://www.Facebook.com/Freelogismiko
     
    Αξιολογήστε την εφαρμογή εδώ:
    https://goo.gl/EDg4Lj
    Βίντεο παρουσίασης:

    5.981 downloads

    118 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  4. Αμοιβές μηχανικού Ν.4178/2013+Αδειών Δόμησης+έντυπα

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπολογίζει την αμοιβή μηχανικού για ρυθμίσεις του Ν.4178/2013.Επιλέγετε το είδος εργασίας (αναλογα με τα χρόνια εμπειρίας του μηχανικού) και αυτόματα το πρόγραμμα υπολογίζει την αμοιβή του μηχανικού με βάση τις ελαχιστες ημέρες ή ώρες εργασίας.Βέβαια μπορούν να εισαχθούν και τιμές μικρότερες των ελαχίστων(συμφωνηθείσα αμοιβή).
    Επίσης υπολογίζεται και η αμοιβή τοπογραφικού(για οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού) καθώς και οι κρατήσεις και το συνολικό κόστος για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
    Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης συνοπτικού κοστολογίου αμοιβών και κρατήσεων για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
    Στην έκδοση 1.4 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης του εντύπου ΤΣΜΕΔΕ με το οποίο πληρώνουμε την εισφορά σε Εθνική.
    Στην έκδοση 1.5 προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης στις εκτυπώσεις διακριτικού υδατογραφήματος με την επωνυμία του τεχνικού γραφείου και άλλων στοιχείων του μηχανικού.
    Στην έκδοση 1.9 προστέθηκε(για την αμοιβή εργασιών του Ν.4178/13) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.
    Στην έκδοση 2.1 προστέθηκε(για την αμοιβή τοπογραφικού) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.(μέσα απο το menu υπολογισμού κρατήσεων τοπογραφικού).
    Στην έκδοση 2.19 προστέθηκε(μέσα από το menu κρατήσεων τοπογραφικού) η δυνατότητα υπολογισμού του συνολικού κόστους της αμοιβής+κρατήσεων μηχανικού για την ρύθμιση(συμπεριλαμβανομένου και του τοπογραφικού).
    Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.
    Στην έκδοση 2.31 προστέθηκε ο υπολογισμός του ΚΗ Ψηφίσματος(για οικοδομικές άδειες).
    Στην εκδοση 2.45 προστέθηκε για την αμοιβή τοπογραφικού εκτός σχεδίου η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για εξάρτηση σε ΕΓΣΑ 1987(εμπροσθοτομίες&οπισθοτομίες) και διορθώθηκε λάθος στην ρουτίνα υπολογισμού των αμοιβών λόγω πολυγωνομετρίας(αριθμός στάσεων).
    Επίσης προστέθηκε στο πρόγραμμα το πρόσθετο vb Powerpacks.dll της Microsoft για να είναι συμβατή η εφαρμογή με όλες τις εκδόσεις των windows(απο xp-sp1 και άνω).
    Στην έκδοση 2.57 περιλαμβάνεται η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για στατικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
    Στην έκδοση v.2.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για αρχιτεκτονικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
    (Στο πρόγραμμα άλλαξα κατηγορία και από Λογισμικό Αυθαιρέτων το μετέφερα στην κατηγορία Λογισμικό Αμοιβών).
    Στην έκδοση 2.94 προστέθηκαν ο υπολογισμός αμοιβών εγκαταστάσεων(παθητική πυροπροστασία-ύδρευση-αποχέτευση) και ο αυτόματος υπολογισμός ΚΗ ψηφίσματος βάσει του προυπολογισμού του έργου.
    Στην έκδοση 3.02 προστέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χώρων (γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία κτλ) και έτσι μπορεί για οποιοδήποτε είδος κτιρίου να γίνει αυτόματος υπολογισμός προυπολογισμού και αμοιβών μελετών.
    Στην έκδοση 3.24 διορθώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24% και στις αμοιβές αδειών δόμησης υπολογίζεται η συνολική αμοιβή μηχανικού με δυνατότητα απεριόριστων καταχωρίσεων είδους χώρου,εμβαδού και κατηγορίας μελέτης.
    Στην έκδοση 3.32 έγινε επανασχεδιασμός όλου του μενού εισαγωγής δεδομένων και αποτελεσμάτων.Επίσης προστέθηκαν και οι υπολογισμοί για τις υπόλοιπες μελέτες εγκαταστάσεων.Υπάρχει δυνατότητα απεριόριστων καταχωρήσεων χώρων,είδους μελετών,προυπολογισμών κτλ με επιλογή στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων(μεμονωμένη ή συγκεντρωτική ανά χώρο,μελέτη προυπολογισμό κτλ). Τέλος υπολογίζεται το ΚΗ για τον συνολικό προυπολογισμό.
    Στην έκδοση 3.35 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και για τις υπόλοιπες Η/Μ μελέτες καθώς και η μελέτη θερμομόνωσης(για παλιές οικοδομικές άδειες-αναθεωρήσεις ,πριν την εφαρμογή ΚΕΝΑΚ).
    Στο μενού εισαγωγής υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταχώρησης-υπολογισμού της αμοιβής ΚΕΝΑΚ.
    Εγιναν επίσης βελτιώσεις στις ρουτίνες αποφυγής σφαλμάτων κατά την εισαγωγή των δεδομένων.
    Στην έκδοση 3.42 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών και για προσθήκες-επισκευές-διαρυθμίσεις-μεταρυθμίσεις.Οι αμοιβές αυτές επισημαίνονται με διαφορετικό χρώμα στα αποτελεσματα για να γίνονται εύκολα διακριτές σε σχέση με τις αμοιβές των νέων οικοδομών.
    Στην έκδοση 3.51 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για τον έλεγχο στατικής μελέτης υπάρχοντος κτιρίου(με ή χωρίς αντισεισμικό υπολογισμό).Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την έκδοση αδειών νομιμοποίησης με τον Ν.4178/2013 κτλ.
    Στην έκδοση 3.64 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών επίβλεψης,πολλάπλής εισαγωγής διαφορετικών χώρων και βελτιώθηκε το μενού του προγράμματος.Επίσης βελτιώθηκαν οι ρουτίνες υπολογισμού ώστε να υπάρχει ακρίβεια της τάξης δεύτερου δεκαδικού στις αμοιβές σε σχέση με το λογισμικό του ΤΕΕ.
    Στην έκδοση 3.67 βελτιώθηκε η ρουτίνα για τον υπολογισμό και παρουσίαση των επιβλέψεων έτσι ώστε να είναι δυνατόν να υπολογιστεί μεμονωμένα κάθε αμοιβή στην επίβλεψη(π.χ. στην περίπτωση που θέλουμε να υπολογισούμε μόνο αμοιβή επίβλεψης στατικών).Επίσης στους πίνκακες αποτελεσμάτων προστέθηκε αυτόματα ο χαρακτηρισμός :"Μελέτη" ή "Επίβλεψη" για να είναι διακριτό κάθε φορά στο τι αφορά ο υπολογισμός της αμοιβής.
    Στην νέα έκδοση 3.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και εκτύπωσης του νέου εντύπου ΕΜΠ(πρώην ΤΣΜΕΔΕ) όπως ισχύει από 1-7-2016.
    Για την εγκατάσταση του προγράμματος κανετε extract στο αρχειο winzip και εκτελείτε το setup.exe.
     
    Δείτε ένα βίντεο παρουσίασης-χρήσης του προγράμματος αμοιβών(για την έκδοση 3.67) εδώ:

    6.017 downloads

    41 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  5. Πρόγραμμα Σκυροδέματος

    Μια απλή εφαρμογή η οποία για όλες τις κατηγορίες σκυροδέματος υπολογίζει βασικά χαρακτηριστικά(θλιπτική,εφελκυστική αντοχή,μέτρο ελαστικότητας κτλ).Επίσης υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού βασικών εντατικών μεγεθών σε συνήθεις φορείς.
    Στην νέα έκδοση 1.15 μπορεί να γίνει προμέτρηση βάρους οπλισμού πλακών,υπολογισμός As,υπολογισμός όγκου σκυροδέματος και αναλογίας οπλισμού.
    Σε επόμενες εκδόσεις θα υπάρξει ενσωμάτωση υπολογισμού προμετρήσεων και άλλων δομικών στοιχείων και υπολογισμού εντατικών μεγεθών και άλλων φορέων για πλήθος φορτίσεων.

    1.050 downloads

    8 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  6. Προγράμματα για Μηχανικούς

    Σε αυτή την εφαρμογή είναι συγκεντρωμένα σε μια λίστα (βάση δεδομένων σε server) όλα τα προγράμματα που υπάρχουν στα download του forum (με πληροφορίες για το κάθε application) ,τα οποία είναι ενημερωμένα στην τελευταία έκδοση τους.
    Ετσι θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται download στο κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά(με ενημέρωση της εφαρμογής όταν υπάρξει νέα έκδοση) άλλα και για να γνωρίζει κάποιος το πλήθος των προγραμμάτων που είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.
    Με την v.2(michanikos.gr_edition) προστέθηκε η δυνατότητα να υπάρχει πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού στα σχετικά link του forum τα οποία παρουσιάζουν όλες τις εφαρμογές στην τελευταία(ενημερωμένη) τους έκδοση.
    Η έκδοση αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για τα μέλη του michanikos και θα ήθελα να ευχαριστήσω το forum για την φιλοξενία των προγραμμάτων μου.

    1.878 downloads

    9 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  7. WebNavigator

    Ενας απλός περιηγητής(browser) για το internet.

    47 downloads

    1 σχόλιο

    Υποβλήθηκε

  8. ΔΕΔΟΤΑ 4178+Τεχνική Έκθεση

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο εισάγοντας όλα τα απαραίτητα δεδομένα σύμφωνα με το ΦΕΚ 405Β/20-2-2014 υπολογίζει Αρχική και Τελική Δομική τρωτότητα του κτιρίου και παράγει όλα τα σχετικά εντυπα του ΔΕΔΟΤΑ και τον σχετικό ΠΙΝΑΚΑ(ΑΔΒ).Ολοι οι υπολογισμοί γίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και ταυτοχρονα δημιουργούνται έτοιμες προς εκτύπωση οι 5 σελίδες(40 πεδία) του ΔΕΔΟΤΑ.Οι επιλογές εκτύπωσης είναι πολλές(απευθείας εκτύπωση,εξαγωγή σε word,excel,jpeg αλλά και σε pdf για άμεση αποστολή στο σύστημα του ΤΕΕ).
    Επίσης υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να εισαχθούν τα στοιχεία των ενοτήτων Α έως ΣΤ (με κατευθειαν εισαγωγή στοιχείων από το κεντρικό μενού) να υπολογιστει η ΑΔΒ&ΤΒ και ο ΠΙΝΑΚΑΣ(ΑΔΒ).
    Στην τελευταία έκδοση(1.6) προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης της τεχνικής έκθεσης που απαιτεί το ανωτέρω ΦΕΚ.
    Στην έκδοση 1.71 προστέθηκαν τα έντυπα του ΔΕΔΟΤΑ4178/2013 όπως ακριβώς περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 405/Β/20-2-2014.
    Στην έκδοση 1.77s έγιναν βελτιώσεις&προσθήκες στο μενού του προγράμματος.
    Επίσης στο εξώφυλλο και στην τεχνική έκθεση του ΔΕΔΟΤΑ προστέθηκε η δυνατότητα εμφανισης υδατογραφήματος με τα στοιχεία του μηχανικού.
    Στην έκδοση 1.80s προστέθηκε το εργαλείο tooltip για την εμφάνιση πληροφοριών κατά την καταχώρηση στα πεδία ,που βοηθούν στην σωστή εισαγωγή των δεδομένων στο πρόγραμμα.
    Με την έκδοση 1.88s ειναι δυνατή η αποθήκευση των δεδομένων που εισάγονται στο ΔΕΔΟΤΑ σε αρχείο κειμένου(txt) το οποίο ειναι αναγνώσιμο απο οποιόνδήποτε editor.Ετσι κάθε συνάδελφος μπορεί πρίν φορτώσει την μελέτη στο πρόγραμμα να κάνει προεπισκόπηση στα δεδομένα εισαγωγής αλλά και να δημιουργήσει αρχεία με όλες τις μελέτες του.
    Στην έκδοση 1.95 βελτιώθηκε η προεπισκόπηση αλλά και η εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ έτσι ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία του πίνακα βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ.(η βελτίωση έχει γίνει μέχρι και την κατηγορία Φέρουσα Τοιχοποία ΤΔ-στην επόμενη έκδοση θα γινει η βελτίωση και στις υπόλοιπες κατηγορίες-).
    Στην έκδοση 2.07 έχει γίνει η πλήρης βελτίωση στην προεπισκόπηση και εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ για όλες τις κατηγορίες δομικών τύπων κτιρίου.
    Στην έκδοση 2.11 είναι δυνατή η συγχώνευση των επιμέρους αρχείων pdf που παράγει το πρόγραμμα σε ένα ενιαίο για υποβολή στο σύστημα του ΤΕΕ(Από το menu:"Βοήθεια" επιλέγετε :"Συγχώνευση αρχείων pdf").
    Στην έκδοση 2.25 προστέθηκε ο αναλυτικός πίνακας έντασης λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ4178 και σχετικό κουμπί στο μενού του προγράμματος για εισαγωγή των τιμών.
    Η έκδοση 2.33 έχει την δυνατότητα της αυτόματης δημιουργίας-εκτύπωσης-εξαγωγής σε διαφορους τύπους αρχείων της Τεχνικής Εκθεσης που απαιτείται για το ΔΕΔΟΤΑ όπως απαιτεί ο νόμος 4178/2013 και το σχετικό ΦΕΚ .
    Η δημιουργία της τεχνικής έκθεσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και γίνεται από τα στοιχεία που έχουν εισαχθεί στις Ενότητες Α-Β-Γ-Δ-Ε του ΔΕΔΟΤΑ.Υπάρχει όμως και η δυνατότητα εισαγωγής τεχνικής έκθεσης όχι αυτόματα αλλά κατ΄επιλογή του μηχανικού.
    Η έκδοση 2.45 έχει την δυνατότητα προβολής των συντελεστών τρωτότητας κατά την εισαγωγή των δεδομένων ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την τιμή της ΑΔΒ του κτιρίου.Επίσης βελτιώθηκε το κεντρικό μενού
    Η τελευταία έκδοση 2.55 περιλαμβάνει τον Πίνακα Εντασης Λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ σε αρχείο μορφής pdf και excel έτσι ώστε(ο πίνακας) να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα και για άλλες μελέτες.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Για εγκατάσταση κάνετε extract τα αρχεία του φακέλου winzip και εκτελείτε το αρχείο setup.exe.
    ΠΡΟΣΟΧΗ:Εαν έχετε παλιότερη έκδοση εγκατεστημένη στον η/υ σας πρέπει απο το control panel-->remove programms να κάνετε απεγκατάσταση της παλιάς έκδοσης για να εγκαταστήσετε την καινούργια.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ελπίζω να φανεί χρήσιμο στους συναδέλφους και αν θέλετε μπορειτε να προτείνετε βελτιώσεις ή να επισημάνετε ατέλειες για να διορθωθούν σε επόμενες εκδοσεις.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Προεπισκόπηση του αρχείου pdf που αποστέλεται στο ΤΕΕ στο παρακάτω link:
    https://app.box.com/s/lkh5ixucvm883s6y4mi3lwdx6iobdsfw
    Δείτε μια παρουσίαση του προγράμματος εδώ:

    14.911 downloads

    131 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  9. Λογισμικό για τον Ν.4178/2013

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σε visual basic το οποίο υπολογίζει τα πρόστιμα αυθαιρέτων σύμφωνα με τον νέο νόμο Ν.4178/13.Απλό και εύχρηστο πιστεύω οτι θα βοηθήσει τους συναδέλφους που ασχολούνται με το αντικείμενο.Για παρατηρήσεις-διορθώσεις γραψτε στο post η επικοινωνήστε μαζι μου.
     
    Η έκδοση 1.61a είναι ενημερωμένη με τις αλλαγές που έγιναν στο φύλλο καταγραφής αυθαιρέτων απο το ΥΠΕΚΑ στις αρχές του 2014.Επίσης ειναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά windows(από xp-sp2 και μετά).Επίσης προστέθηκε splash-screen με τις γενικές πληροφορίες του προγράμματος.
    Η νέα έκδοση 1.7 έχει την δυνατότητα εκτύπωσης του αναλυτικού προυπολογισμού(εως την κατηγορία4-σε επομενη έκδοση θα προστεθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες-) όπως αυτός προβλέπεται στο Παράρτημα Β του Ν.4178/2013.
    Στην έκδοση 1.73 προστέθηκαν και οι κατηγορίες 5 εως 8.(προσοχή:διαβάστε το πεδίο:"Εκτυπώσεις-->Αναλυτικός προυπολογισμός" στο μενού του προγράμματος για σωστές εκτυπώσεις).
    Στην έκδοση 1.77 προστέθηκε και η δημιουργία των εντύπων που απαιτεί ο Ν.4178/13.Για αρχή προστέθηκε η δημιουργία-εκτύπωση της υπεύθυνης δήλωσης ανάθεσης/εξουσιοδότησης του ιδιοκτήτη στον μηχανικό.Θα την βρείτε στην επιλογή :"Εκτυπώσεις-->έντυπα" του μενού.
    Στην έκδοση 1.80 προστέθηκαν οι κατηγορίες 8 εως και 16 του παραρτηματος Β του Ν.4178/2013.
    Στην έκδοση 2.01 δημιουργείται και τυπώνεται όλος ο αναλυτικός προυπολογισμός(για όλες τις κατηγορίες εργασιών) του παραρτηματος Β του Ν.4178/2013 με συγκεντρωτικά αποτελεσματα ανα φύλλο, συγκεντρωτικά συνολικά αποτελέσματα και αυτόματο υπολογισμό του αριθμού παραβάσεων.Επίσης δημιουργείται και το αντίστοιχο αρχείο pdf έτοιμο για αποστολή στο ΤΕΕ.
    Στο νέο πρόγραμμα (v.2.51t)εκτυπώνεται η αναφορά υπολογισμού προστίμων όπως ακριβώς παρουσιάζεται και στο επίσημο λογισμικό διαχείρισης δηλώσεων Ν.4178/2013 του ΤΕΕ.
    Στην τελευταία έκδοση v.3.05 εκτυπώνεται η αναφορά υπολογισμού προστίμων περιλαμβάνοντας και τα φύλλα καταγραφής όπως ακριβώς παρουσιάζεται και στο επίσημο λογισμικό διαχείρισης δηλώσεων Ν.4178/2013 του ΤΕΕ.

    3.595 downloads

    18 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  10. Αμοιβές Επισκευής Σεισμοπλήκτων

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υπολογίζει την αμοιβή μελετών και επιβλέψεων μηχανικού αλλά και τις κρατήσεις για την έκδοση άδειας επισκευής σεισμοπλήκτου όπως προβλέπει το ΦΕΚ 455/Β/25-2-2014.
    Επίσης δημιουργείται αναλυτική αναφορά υπολογισμού αμοιβών+κρατήσεων (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Τ.Α.Σ.)με δυνατότητα εκτύπωσης.

    469 downloads

    1 σχόλιο

    Ενημερώθηκε

  11. Λογισμικό Διαχείρισης-Υποβολής ΑΠΔ

    Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με στόχο την εξυπηρέτηση του Εργοδότη, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ "ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ", για την διαχείριση και υποβολή ΑΠΔ. Το λογισμικό δίνει την δυνατότητα για την: Δημιουργία αρχείου για Ψηφιακό Μέσο (Δισκέτα ή CD) και την υποβολή του στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ.
    Δημιουργία αρχείου για υποβολή μέσω διαδικτύου με την μέθοδο φόρτωσης αρχείου (upload).
    Το λογισμικό υποστηρίζει και την δημιουργία-διαχείρηση-υποβολή για ΑΠΔ οικοδομετεχνικών έργων.
    Το λογισμικό παρέχεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
    Το αρχείο LinkAPDIKA.doc περιέχει τον σύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο του προγράμματος.
    Επίσης κατεβάζετε το αρχείο(οδηγιών) εδώ:
     
    https://app.box.com/s/fe83kj0h4q9fcue6akh4uppdh0n9qm1o

    980 downloads

    1 σχόλιο

    Ενημερώθηκε

  12. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη-ΦΕΚ 1457/Β/5-6-2014

    Η υπεύθυνη δήλωση στατικών που απαιτείται από τον ιδιοκτήτη σύμφωνα με το ΦΕΚ 1457/Β/5-6-2014 και με την οποία επιλέγει το κανονιστικό πλαίσιο που θέλει να εφαρμοστεί κατά την μελέτη του φέροντα οργανισμού του κτιρίου του(για την έκδοση άδειας δόμησης).
    Το αρχείο 1 αφορά την περίπτωση 4α του ΦΕΚ(προυπάρχοντες κανονισμοί ΕΑΚ,ΕΚΩΣ κτλ)
    Το αρχείο 2 αφορά την περίπτωση 4β του ΦΕΚ(Ευρωκώδικες).

    2.809 downloads

    10 σχόλια

    Υποβλήθηκε

  13. Πίνακας Σκιάσεων (ΤΟΤΕΕ-1)

    Πρόκειται για αρχείο excel με το οποίο γίνεται αυτόματος υπολογισμός σκιάσεων για την έκδοση ΠΕΑ. Στο πλήρες αρχείο(έκδοση v.1.8) περιέχεται ο υπολογισμός για όλες τις περιπτώσεις σκιάσεων για οποιαδήποτε γωνία σκίασης και για τυχαίο προσανατολισμό.
    Στην τελευταία έκδοση 1.9(στο φύλλο σκιάσεων ορίζοντα και προβόλων) προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής των γεωμετρικών στοιχείων υπολογισμού της γωνίας σκίασης(για τοίχους&ανοίγματα) ώστε αυτή να υπολογίζεται αυτόματα.

    2.155 downloads

    8 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  14. Προυπολογισμός(παράρτημα Β) Ν.4178/2013.

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υπολογίζει σύμφωνα με το παράρτημα Β του Ν.4178/2013 τον αναλυτικό προυπολογισμό των παραβάσεων του ανωτέρω νόμου.Υπολογίζονται τα ποσά ανα εργασία, συγκεντρωτικά και αυτόματα γίνεται η αναγωγή σε αριθμό παραβάσεων.Υποστηρίζεται απευθείας εκτύπωση αλλά και εξαγωγή σε πολλούς τύπους αρχείων(συμπεριλαμβανομένου και pdf για άμεση αποστολή στο ΤΕΕ).
     
    Στην έκδοση 1.5 υπάρχει η δυνατότητα υποβολής στοιχείων ιδιοκτητη-μηχανικού,αριθμού δήλωσης Ν.4178/13 κτλ για πλήρη εισαγωγή στο φύλλο του προυπολογισμού.
     
    Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το αρχείο pdf που αποστέλεται στο ΤΕΕ.
     
    http://app.box.com/s/v8b2wnsk7su0ybz9htci
     
    Οδηγός Αναζήτησης του Ν. 4178/13 (Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης)

    3.023 downloads

    18 σχόλια

    Ενημερώθηκε

  15. Υπολογισμός Αμοιβών ΠΕΑ

    Πρόκειται για ενα πρόγραμμα για τον υπολογισμό αμοιβών ΠΕΑ.Κανετε extract τα αρχεια απο το winzip και εκτελείτε το setup.exe.
    Δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής-κρατήσεων(αναλυτικά)-συνολικού κόστους ενεργειακής επιθεώρησης.
    Δυνατότητα εισαγωγής συμφωνηθείσας αμοιβής και υπολογισμός κρατήσεων(αναλυτικά)-συνολικού κόστους ενεργειακής επιθεώρησης βασει της συμφωνηθείσας αμοιβής(αυτόματη προσαρμογη σποτελεσμάτων ανάλογα με την επιλογή συμβατικής ή συμφωνηθείσας αμοιβής)..
    Στην έκδοση v.1.5 προστέθηκε η δυνατότητα εκτυπώσεων της πλήρης αναφοράς του υπολογισμού των αμοιβών και συνολικού κόστους με επιλογές απευθείας εκτύπωσης αλλά και εξαγωγή σε διάφορους τύπους αρχείων(συμπεριλαμβανομένου pdf).

    1.143 downloads

    1 σχόλιο

    Ενημερώθηκε

  16. Πρόγραμμα υπολογισμού προστίμων του Ν.4178/2013

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σε visual basic το οποίο υπολογίζει τα πρόστιμα αυθαιρέτων σύμφωνα με τον νέο νόμο Ν.4178/13.Απλό και εύχρηστο πιστεύω οτι θα βοηθήσει τους συναδέλφους που ασχολούνται με το αντικείμενο.Για παρατηρήσεις-διορθώσεις γραψτε στο post η επικοινωνήστε μαζι μου.

    1.596 downloads

    6 σχόλια

    Ενημερώθηκε

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.