Μετάβαση στο περιεχόμενο

kalomoiri

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kalomoiri's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, Πρόκειται να αγοράσω αγροτεμάχιο και για την σύνταξη του συμβολαίου απαιτείται βεβαίωση περί μή ύπαρξης αυθαιρεσιών και ΥΔ του σημερινού Ιδιοκτήτη. Μπορώ να εκδώσω την βεβαίωση εγώ παρά το ότι θα είμαι η νέα ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου η υπάρχει πρόβλημα?
  2. Οπότε και σε ότι αφορά το άρθρο 16 του Ν.4178 υπάγεται στην παρ. 1ε του άρθρου 16 περί Προνοιακών δομών ΟΤΑ?
  3. Επειδή κάνω αναφορά στην δήλωση και στην τεχνική έκθεση σε ποια ακριβώς κατηγορία υπάγεται καθώς δεν μου έχει ανατεθεί η μελέτη στατικής επάρκειας παρά μόνο η δήλωση, θεωρώ ότι πρέπει να το αναφέρω. Η γνώμη σου ποια είναι σε ποια κατηγορία θα το έβαζες?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω Δημοτικό Διώροφο κτίριο και εξ΄ολοκλήρου αυθαίρετο, στο οποίο στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και χρησιμοποιείται ως εξής: Α) το ισόγειο έχει χρήση φυσικοθεραπευτηρίου στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας εμβαδού 117,82τμ. Β)ο Α όροφος έχει χρήση Κοινωνικών υπηρεσίών - ΚΑΠΗ εμβαδού 117,82τμ. Για την μελέτη στατικής επάρκειας τι χρήση λαμβάνω? Κτίριο Κοινωνικής Πρόνοιας ή Δημοσίων Υπηρεσιών.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για την τακτοποίηση Ισόγειου Μεταλλικού κτηρίου με επικρατούσα χρήση "γενικής αποθήκης" ιδιοκτησίας Δήμου απαιτείται η σύνταξη ΔΕΔΟΤΑ? Το ότι είναι δημοσίου συμφέροντος με επηρεάζει σε αυτό?
  6. Μάλλον θα το πάω σαν ένα έργο αφού μία σύμβαση υπάρχει, ένα ΤΠΥ θα κοπεί και θα κάνω καταμερισμό της αμοιβής σε κάθε δήλωση. Άλλωστε το θέμα να υπάρχει διαφάνεια σε ότι αφορά τις αμοιβές και να πληρωθούν τα απαραίτητα ποσά το οποίο και θα γίνει. Και κάτι επιπλέον Τελικά η εισφορα υπερ ΤΣΜΕΔΕ καταργήθηκε ή όχι? έχει κάποιος την νομοθεσία βάσει της οποίας έχει καταργηθεί εισφορά ΤΕΕ και ΕΜΠ (ή και ΤΣΜΕΔΕ)?
  7. Πολύ σωστά συνάδελφε. Σε αυτό αν συνυπολογίσεις ότι στην σύμβαση ανάθεσης το ποσό είναι κατ΄αποκοπή για την τακτοποίηση όλων των κτισμάτων το μπέρδεμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το θέμα είναι τι κάνω εγώ? Να το θέσω αντίστροφα το ερώτημα. Έστω ότι δημιουργώ ένα έργο στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και βάζω σε όλες τις δηλώσεις του 4178 το ίδιο ΑΑ έργου με κατανεμημένο το ποσό της σύμβασης ανά έργο στην συμφωνηθείσα, με επεξήγηση στα σχόλια. Ποιο θα είναι το πρόβλημα? Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάπου ή να υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση ελέγχου?
  8. Σίγουρα η δήλωση θα γίνει ανά οικόπεδο/γήπεδο. Ο προβληματισμός είναι σχετικά με τις αμοιβές. Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ θα δημιουργήσω ένα έργο ή 8?
  9. Δίκιο έχεις και εγώ αυτούς του προβληματισμούς έχω, αλλά από το ΤΕΕ μου είπαν ότι εφόσον υπάρχει μία σύμβαση κανονικά θα πρέπει να γίνει ένα έργο με 8 κύριες εργασίες ένα για οικόπεδο όπου θα περιγράφεται το κάθε ένα ξεχωριστά. Ο λόγος που θεωρητικά πρέπει να γίνει αυτό είναι ότι υπάρχει ένα συμφωνητικό. Αλλά έστω ότι το κάνω με ένα έργο αμοιβών μετά στην Δήλωση του 4178 θα βάλω το ίδιο Α/Α των αμοιβών σε όλες τις δηλώσεις? και με τι συμφωνηθείσα αμοιβή? ι θα βάλω το σύνολο της σύμβασης ή επιμερισμένο το ποσό στα 8 έργα?
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει τη τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων σε 8 διαφορετικές ιδιοκτησίες ενός Δήμου. Δηλαδή 8 διαφορετικές δηλώσεις ν. 4178. Σε ότι αφορά τις αμοιβές για κάθε ιδιοκτησία θα δημιουργήσω και ένα έργο στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ ή εφόσον πρόκειται για μια ανάθεση θα θα δημιουργήσω ένα έργο με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει?
  11. Έχω κτίριο Δημοσίου συμφέροντος με χρήση Διοίκηση το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1972 ανευ οικοδομικής άδειας. Αν έχω καταλάβει σωστά δηλώνεται κατηγορία 5 με παλαιότητα προ του 1983 ή μήπως τα προ του έτους 1983 δηλώνονται μόνο στην κατηγορία 2 εφόσον πληρούνται προϋποθέσεις?
  12. Καλημέρα, δηλαδή αν κατάλαβα καλά η άποψή σου είναι ότι δεν χρειάζεται η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού? και όσες αυθαίρετες κατασκευές δηλώνονται σύμφωνα με τον νόμο με πολεοδομικές παραβάσεις πως θα τις δηλώσω?
  13. Αυτό το γνωρίζω ωστόσο πρέπει να δηλώσω τις αυθαίρετες κατασκευές και παρά το ότι δεν υπολογίζονται πρόστιμα πρέπει να δηλωθούν σωστά. Πως λοιπόν θα δηλωσω τους χώρους αυτούς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.