Μετάβαση στο περιεχόμενο

kalomoiri

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kalomoiri

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, Πρόκειται να αγοράσω αγροτεμάχιο και για την σύνταξη του συμβολαίου απαιτείται βεβαίωση περί μή ύπαρξης αυθαιρεσιών και ΥΔ του σημερινού Ιδιοκτήτη. Μπορώ να εκδώσω την βεβαίωση εγώ παρά το ότι θα είμαι η νέα ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου η υπάρχει πρόβλημα?
  2. Οπότε και σε ότι αφορά το άρθρο 16 του Ν.4178 υπάγεται στην παρ. 1ε του άρθρου 16 περί Προνοιακών δομών ΟΤΑ?
  3. Επειδή κάνω αναφορά στην δήλωση και στην τεχνική έκθεση σε ποια ακριβώς κατηγορία υπάγεται καθώς δεν μου έχει ανατεθεί η μελέτη στατικής επάρκειας παρά μόνο η δήλωση, θεωρώ ότι πρέπει να το αναφέρω. Η γνώμη σου ποια είναι σε ποια κατηγορία θα το έβαζες?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω Δημοτικό Διώροφο κτίριο και εξ΄ολοκλήρου αυθαίρετο, στο οποίο στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και χρησιμοποιείται ως εξής: Α) το ισόγειο έχει χρήση φυσικοθεραπευτηρίου στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας εμβαδού 117,82τμ. Β)ο Α όροφος έχει χρήση Κοινωνικών υπηρεσίών - ΚΑΠΗ εμβαδού 117,82τμ. Για την μελέτη στατικής επάρκειας τι χρήση λαμβάνω? Κτίριο Κοινωνικής Πρόνοιας ή Δημοσίων Υπηρεσιών.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για την τακτοποίηση Ισόγειου Μεταλλικού κτηρίου με επικρατούσα χρήση "γενικής αποθήκης" ιδιοκτησίας Δήμου απαιτείται η σύνταξη ΔΕΔΟΤΑ? Το ότι είναι δημοσίου συμφέροντος με επηρεάζει σε αυτό?
  6. Μάλλον θα το πάω σαν ένα έργο αφού μία σύμβαση υπάρχει, ένα ΤΠΥ θα κοπεί και θα κάνω καταμερισμό της αμοιβής σε κάθε δήλωση. Άλλωστε το θέμα να υπάρχει διαφάνεια σε ότι αφορά τις αμοιβές και να πληρωθούν τα απαραίτητα ποσά το οποίο και θα γίνει. Και κάτι επιπλέον Τελικά η εισφορα υπερ ΤΣΜΕΔΕ καταργήθηκε ή όχι? έχει κάποιος την νομοθεσία βάσει της οποίας έχει καταργηθεί εισφορά ΤΕΕ και ΕΜΠ (ή και ΤΣΜΕΔΕ)?
  7. Πολύ σωστά συνάδελφε. Σε αυτό αν συνυπολογίσεις ότι στην σύμβαση ανάθεσης το ποσό είναι κατ΄αποκοπή για την τακτοποίηση όλων των κτισμάτων το μπέρδεμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το θέμα είναι τι κάνω εγώ? Να το θέσω αντίστροφα το ερώτημα. Έστω ότι δημιουργώ ένα έργο στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και βάζω σε όλες τις δηλώσεις του 4178 το ίδιο ΑΑ έργου με κατανεμημένο το ποσό της σύμβασης ανά έργο στην συμφωνηθείσα, με επεξήγηση στα σχόλια. Ποιο θα είναι το πρόβλημα? Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάπου ή να υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση ελέγχου?
  8. Σίγουρα η δήλωση θα γίνει ανά οικόπεδο/γήπεδο. Ο προβληματισμός είναι σχετικά με τις αμοιβές. Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ θα δημιουργήσω ένα έργο ή 8?
  9. Δίκιο έχεις και εγώ αυτούς του προβληματισμούς έχω, αλλά από το ΤΕΕ μου είπαν ότι εφόσον υπάρχει μία σύμβαση κανονικά θα πρέπει να γίνει ένα έργο με 8 κύριες εργασίες ένα για οικόπεδο όπου θα περιγράφεται το κάθε ένα ξεχωριστά. Ο λόγος που θεωρητικά πρέπει να γίνει αυτό είναι ότι υπάρχει ένα συμφωνητικό. Αλλά έστω ότι το κάνω με ένα έργο αμοιβών μετά στην Δήλωση του 4178 θα βάλω το ίδιο Α/Α των αμοιβών σε όλες τις δηλώσεις? και με τι συμφωνηθείσα αμοιβή? ι θα βάλω το σύνολο της σύμβασης ή επιμερισμένο το ποσό στα 8 έργα?
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει τη τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων σε 8 διαφορετικές ιδιοκτησίες ενός Δήμου. Δηλαδή 8 διαφορετικές δηλώσεις ν. 4178. Σε ότι αφορά τις αμοιβές για κάθε ιδιοκτησία θα δημιουργήσω και ένα έργο στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ ή εφόσον πρόκειται για μια ανάθεση θα θα δημιουργήσω ένα έργο με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει?
  11. Έχω κτίριο Δημοσίου συμφέροντος με χρήση Διοίκηση το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1972 ανευ οικοδομικής άδειας. Αν έχω καταλάβει σωστά δηλώνεται κατηγορία 5 με παλαιότητα προ του 1983 ή μήπως τα προ του έτους 1983 δηλώνονται μόνο στην κατηγορία 2 εφόσον πληρούνται προϋποθέσεις?
  12. Καλημέρα, δηλαδή αν κατάλαβα καλά η άποψή σου είναι ότι δεν χρειάζεται η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού? και όσες αυθαίρετες κατασκευές δηλώνονται σύμφωνα με τον νόμο με πολεοδομικές παραβάσεις πως θα τις δηλώσω?
  13. Αυτό το γνωρίζω ωστόσο πρέπει να δηλώσω τις αυθαίρετες κατασκευές και παρά το ότι δεν υπολογίζονται πρόστιμα πρέπει να δηλωθούν σωστά. Πως λοιπόν θα δηλωσω τους χώρους αυτούς?
  14. Ο λέβητας υπάγεται στην κατηγορία 3 ενώ το στέγαστρο στην παρ. 5 του άρθρου 18 και σύμφωνα με την εγκύκλιο 4/3-12-2013 σηλώνονται ως εξής: α) Αυθαίρετες µικρές κατασκευές : Οµαδοποιούνται οι αυθαιρεσίες που αναφέρονται ρητά στην Κατηγορία 3 ή στην παρ. 5α του άρθρου 18 του νόµου και επιλέγεται ο τρόπος υπολογισµού του ενιαίου ειδικού προστίµου, δηλ. ή κατά τα οριζόµενα στην Κατηγορία 3 ή µε αναλυτικό προϋπολογισµό. Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες µικρές παραβάσεις της Κατηγορίας 3 µε παραβάσεις της παρ. 5α του άρθρου 18 του ν. 4178/13 (δηλ. αυτές που δεν εµπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήµατος Α΄ του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου, καθώς και εγκαταστάσεις όπως ορίζονται στην παρ. 19 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012) είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισµού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5α του άρθρου 18) προκειµένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιµο. Στην περίπτωση αυτή δεν επιλέγεται η Κατηγορία 3 στο σχετικό φύλλο καταγραφής, αλλά όποια άλλη κατηγορία εκ των : Κατηγορία 1 προ ΑΔΑ: ΒΛ080-ΓΧΙ 4 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια.
  15. Το κτίριο είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο και πρόκειται για κτίριο Δημοσίου συμφέροντος. Σε ότι αφορά το κενό ουσιαστικά τμήμα της στάθμης του Υπογείου 150τμ. που χρησιμοποείται ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει μεγαλύτερο ελεύθερο ύψος και εκτείνεται σε όλο το ύψος του Υπογείου και το Ισογείου και Δεν αποτελεί αίθριο. η οροφή του Υπογείου διαμορφώνεται σε δύο στάθμες. Σε ότι αφορά τον ανοικτό υπόστυλο χώρο (πυλωτή) είναι ελεύθερος χώρος διέλευσης κοινού.
  16. Καλημέρα συνάδελφοι, σε τετραώροφο κτίριο με ισόγειο εμβαδού 400τμ., σε τμήμα της στάθμης του ισογείου έχω εσωτερικό κενό 150τμ. και σε τμήμα της έχω ανοικτό υπόστυλο χώρο εμβαδού 70τμ. πως υπολογίζεται το πρόστιμο? Επίσης τμήμα του ανοικτού υπόστυλου χώρου εμβαδού 40τμ. συνεχίζεται στο Β΄ όροφο πως υπολογίζεται το πρόστιμο?
  17. Καλημέρα συνάδελφοι, Στην κατηγορία 5 μπορώ να δηλώσω παλαιότητα προ του 1975 και προ του 1983?
  18. Την σχετική διάταξη του νομου την γνωρίζω ωστόσο όταν κάνω την υπαγωγή και σύμφωνα με την χρήση των κτιρίων δηλώνω στο στατικό έλεγχο μελέτη στατική επάρκειας η οποία απαιτείται για την πληρότητα των δικαιολογητικών της δήλωσης. Παρά το ότι δηλαδή απαιτείται για την πληρότητα δεν έχω υποχρέωση?
  19. Καλήμερα συνάδελφοι, Μου έχει ανατέθεί η δήλωση αυθαίρετων κτισμάτων δημοσίου εδνιαφέροντος στην οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η εκπόνηση της μελέτης στατικης επάρκειας. Η εξαίρεση της μελέτης στατικής επάρκειας αναφέρονταν και στην πρόσκληση και στην σύμβαση ξεκάθαρα και αυτό έγινε λόγω έλλειψης χρημάτων. Τι ευθύνη έχω εγώ αν δεν γίνει ποτέ η μελέτη στατικής επάρκειας?
  20. 1)Σε ότι αφορά την χρονολογία η απορία μου είναι στην ΥΔ του Δημάρχου και κατ΄επέκταση στην τεχνική έκθεση να δηλώσω χρονολογία αποπεράτωσης πριν το 2011 εφόσον δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ημερομηνία? ή να αναφέρω απλά παλαιότητα 2004-2011 χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένο έτος? 2)Σε ότι αφορά την αποτύπωση, εννοώ ότι αφού δεν έχω διάγραμμα δόμησης δεν γνωρίζω ακριβώς τα τμ. για παράδειγμα των πλακοστρώσεων βάσει σχεδίων. Προφανώς για τις λοιπές κατασκευές θα γίνει αποτύπωση προκειμένου να συνταχθεί ο αναλυτικός. σωστά? το ότι συντάσσεται ο αναλυτικός για τις λοιπές παραβάσεις είναι δεδομένο αλλά έχω υποχρέωση να το ανεβάσω? 4)Σε ότι αφορά την περιγραφή: ισόγειο 100τμ με εξώστες 25τμ. και η/χ 10τμ με χρήση παιδικός σταθμός ή κοινωφελές κτίριο με χρήση υγείας και κοινωνικής πρόνοιας θεωρείται αναλυτική περιγραφή? Για να κάνω πιο κατανοητή την ερώτηση μου στο άρθρο 11 παρ. 4 λέει ξεκάθαρα "Τεχνική έκθεση εξουσιοδοτημένου αρμόδιου μηχανικού με την περιγραφή της αυθαίρετης κατασκευής ή της αυθαίρετης χρήσης μόνον ως προς το εμβαδόν και τη χρήση του αυθαιρέτου". Αντίθετα στο άρθρο 16 παρ.1 προτελευταίο εδάφιο αναφέρει "υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος μετά την υποβολή: i) αίτησης, ii) τοπογραφικού διαγράμματος και iii) τεχνικής έκθεσης μηχανικού, με αναλυτική περιγραφή των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων Κατά την γνώμη σας ποια η διαφορά των δύο τεχνικών εκθέσεων που περιγράφονται παραπάνω?
  21. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε περίπτωση δήλωσης αυθαίρετων κατασκευών δήμου έχω τις εξής απορίες: 1)η χρονολογία αποπεράτωσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με κάποια σχετική ακρίβεια, ή τουλάχιστον δεν μπορεί να προσδιοριστεί η χρονολογία της κάθε κατασκευής που υπάρχει εντός του οικοπέδου οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Γνωρίζω ότι το κτίριο κατασκευάστηκε πριν το έτος 1982 από αεροφωτογραφία, και οι λοιπές κατασκευές (περιβάλλον χώρος, περίφραξη, κιόσκι κ.α.) σε άγνωστο χρόνο. από αεροφωτογραφίες του 1989, του 1994 και του 2011 βλέπω ότι έγιναν πριν το 2011 σε διάφορες φάσεις. Μπορώ τα δηλώσω πριν το 2011 όλα εκτός το κτίριο αναφέροντας στην τεχνική έκθεση ότι δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο? σαφώς εφόσον το δηλώσει ο Δήμαρχος. 2)Για τον υπολογισμό του προστίμου των λοιπών κατασκευών πέραν του κτιρίου υποχρεούμαι να συντάξω αναλυτικό προϋπολογισμό εφόσον στο άρθρο 16 δεν αναφέρεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά? αν ναι πως θα γίνει αφού δεν γίνεται ακριβής αποτύπωση του κτιρίο? 3)παρά το ότι εξαιρείται από το άρθρο 2 του ν.4178 είμαι υποχρεωμένη να διερευνήσω το αν υπάγεται σε κάποια από τις περιπτώσεις του άρθρου 2 και να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση? 4) πόσο αναλυτική πρέπει να είναι η περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών? μόνο τετραγωνικά κύριων και βοηθητικών και χρήση? τι γίνεται με εξώστες ύψος η/χ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.