Μετάβαση στο περιεχόμενο

jinero

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jinero

  1. Νομίζω ότι ο πίνακας 3 πάει πακέτο με τον αναλυτικό της πολεοδομίας (είναι πχ για ανακινίσεις και δηλώνεις όλα στεγασμένα και μη στεγασμένα(, ενώ οι πίνακες 1 και 2 είναι για ανέγερση (στεγασμένων και μη εστεγασμένων αντίστοιχα) συνάδελφοι έχω το εξής: 1_νέα ξύλινη κατοικία που θα κατασκευαστεί από συγκεκριμένη εταιρεία, κάνω πίνακα 1 για μη εστεγασμένα (χρώματα, πλακάκια κλπ) + πίνακα 2 για εστεγασμένα (ξύλινος φέρων οργανισμός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος) + πίνακα 3 (για διάφορες κατασκευές περιβάλλοντος χώρου)? 2_και στους πίνακς 1 και 2 δηλώνω τα ίδια εμβαδά του κτιρίου?
  2. πλέον η σοφίτα μπορεί να κατεβαίνει και από κάτω απο το δοκάρι στήριξης της στέγης, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει σοφίτα ομο επίπεδη με δόμηση
  3. Συμφωνώ ότι το καλύτερο είναι ρύθμιση για τις όψεις, προκύπτουν και σωστά σχέδια και να μην βασιζόμαστε στα παράθυρα του νόμου (αυτό έκανα και σε δικό μου ακίνητο). Υπάρχουν περιπτώσεις (κάποιες φορές δεν αποφεύγονται) που ο ιδιοκτήτης αρνείται πεισματικά (να μπει σε περιττά έξοδα, όπως είπε). Θεωρείται σωστά τα παραπάνω γραφόμενα? Όλο το παραπάνω το αναγράφω στην τεχνική έκθεση της ταυτότητας και σκέφτομαι να ανεβάσω σχέδιο αποτύπωσης (το σκαναρισμένο άδειας με σημειωμένη διαφορά ανοιγμάτων). Το κενό στα παραπάνω είναι ότι θα πρέπει με το ίδιο τρόπο στην συνέχεια να εκδώσεις άδεια μικρής κλίμακας σε περίπτωση ανακαίνισης ή να μπει σε εξοικονομώ ή να μεταβιβάσει με την σύμφωνη γνώμη συμβολαιογράφου. Αλλά με έναν περίεργο τρόπο φαίνονται όλα αυτά εφικτά και το ακίνητο τελικά θα συνοδεύεται από ένα σχέδιο χωρίς ρύθμιση?
  4. Σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν.4495/2017, παρ.2 (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4964/22): «από τις διατάξεις της παρ. 1 (περιγράφει περιπτώσεις όπου απαγορεύονται οι δικαιοπραξίες) εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που: θ) εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 εξαιρουμένων των περιπτώσεων β,γ,δ. Η παράγραφος 3 του άρθρου 81 περιλαμβάνει: α) κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας η βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης, και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού, όχι το β) η αλλαγή χρήσης χώρων του κτιρίου από κύρια σε άλλη επιτρεπόμενη στην περιοχή χρήση, χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια σε εντός σχεδίου και ορίων οικισμών, όχι το γ) η αλλαγή χρήσης χώρων του υπογείου από βοηθητική σε κύρια, καθ’ υπέρβαση του συντελεστή δόμησης, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις υπογείου χώρου, όχι το δ) η μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών του διαγράμματος δόμησης/κάλυψης (κάλυψη, δόμηση, ύψος), σε ποσοστό έως δέκα τοις εκατό (10%) και έως τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), ε) η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας της παραγράφου 2 του άρθρου 29, που διενεργούνται χωρίς την προηγούμενη έκδοση της εν λόγω έγκρισης, [εδώ περιλαμβάνεται και η τροποποίηση όψεων και ανοιγμάτων] στ) η εκτέλεση εργασιών και εγκαταστάσεων κατά παράβαση διατάξεων του κτιριοδομικού κανονισμού, ζ) οι εργασίες και κατασκευές της Κατηγορίας 3 της περίπτωσης γ΄ του άρθρου 96 που δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις του άρθρου 30 και της παραγράφου 2 του άρθρου 29. Οπότε τελικά όταν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις εκδίσουμε βεβαίωση ότι στο ακίνητο υπάρχουν αυθαίρετες κατασεκευές που υπάγονται στι εξαιρε΄σεις του Νόμου, χωρίς να γίνει ρύθμιση (όπως κάνουμε στα προ 55)?
  5. γνωρίζει κάποιος μέρες και ώρες που λειτουργεί το αρχείο Συγγρού 77? νομίζω ότι είναι κλειστό μόνο Πέμπτη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.