Μετάβαση στο περιεχόμενο

sada

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sada's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ. Για Σαλαμίνα είναι Χ=450839.66 Υ=4192357.02. Αν μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε την τιμή ζώνης.
  2. Καλημέρα σας γνωρίζει κάποιος την τιμή ζώνης για τακτοποίηση αυθαιρέτου (προ 83) στη θέση Κολώνες Σαλαμίνας είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού. Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. - akis73
  3. Ευχαριστώ Δημήτρη. Ο χώρος αυτός είναι υπόγεια αποθήκη όταν επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση οι οριζόντιες ιδιοκτησίες των υπόγειων αποθηκών των δυο ιδιοκτητών τότε η πρόσβαση (θύρα εισόδου) σε αυτόν τον υπόγειο χώρο κάτω από την στοά βρίσκεται στο τμήμα του διπλανού ιδιοκτήτη....Ανεξάρτητα με το αν ο διπλανός την δηλώσει ή χτίσει τοίχο γιατί δεν ξέρω τι από τα δύο θα κάνει όταν έρθει η ώρα...στο σχέδιο κάτοψης θεωρείς ότι πρέπει να φανεί ή όχι?
  4. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής: Σε ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα (ιστορικό κέντρο), ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει μεταβίβαση μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας καταστήματος με πατάρι και μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας αποθήκης υπογείου. Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης έχει νοικιάσει και την διπλανή οριζόντια ιδιοκτησία ισόγειου καταστήματος με πατάρι και οριζόντια ιδιοκτησία αποθήκης υπογείου, και όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι λειτουργικά συνενωμένες. Εγώ θα κάνω τακτοποίηση για τις δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες που με αφορούν (μια δήλωση για ισόγειο κατάστημα με πατάρι και μια για αποθήκη υπογείου)? Στην κάτοψη θα δείξω την πραγματική εικόνα δηλαδή την συνένωση των χώρων των δικών του και του διπλανού και θα επισημάνω με διακεκομμένη γραμμή το όριο των ιδιοκτησιών? Επίσης για τις αυθαιρεσίες αφού βρίσκονται εντός όγκου του κτιρίου δεν απαιτείται έγκριση επιτροπής αλλά μια τεχνική έκθεση σωστά? Ένα θέμα που υπάρχει είναι το εξής: Στο υπόγειο έχει γίνει επέκταση τμήματος του υπογείου κάτω από τον χώρο της στοάς. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από το τμήμα που ανήκει στον άλλο ιδιοκτήτη της διπλανής οριζόντιας ιδιοκτησίας αποθήκης υπογείου. Τι πρέπει να κάνω με αυτό το κομμάτι του υπογείου αφού ουσιαστικά δεν ανήκει σε κανέναν δεν φαίνεται στην κάτοψη της σύστασης? Μπορώ να πω πως δεν αφορά την δική μου τακτοποίηση επειδή η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από την διπλανή οριζόντια ιδιοκτησία υπογείου?
  5. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ, επομένως γενικά όταν μετράμε τα 70τμ σαν όριο για τις στεγαστικές ανάγκες προσθέτουμε όλες τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες πλην την κύριας κατοικίας και αν η επιφάνειά τους < 70τμ τότε η κύρια κατοικία παίρνει τον μειωτικό? μπορεί να μπει μειωτικός και στην τακτοποίηση της αποθήκης και της θέσης στάθμευσης του υπογείου ή όχι? (έχουν χιλιοστά )
  6. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση που κάνω τακτοποίηση σε ακίνητο που για τον ιδιοκτήτη είναι η κύρια κατοικία του. Είναι μόνος του. Στο Ε9 φαίνεται ότι έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε άλλο ακίνητο επιφάνειας118,50τμ με ποσοστό 12,5%. Μπορώ για την τακτοποίηση του διαμερίσματος το οποίο προκύπτει συνολικά 66τμ να χρησιμοποιήσω για τις παραβάσεις που θα βάλω (λοιπή παράβαση, επιφάνεια αυθαίρετη κλπ) μειωτικό συντελεστή κύριας κ μοναδικής κατοικίας? Επίσης έχει μια αποθήκη και μια θέση στάθμευσης στο υπόγειο με ξεχωριστά χιλιοστά, δεν νομίζω ότι αυτά επηρεάζουν την κατάσταση. Ευχαριστώ!
  7. sada

    Νόμος 4495/2017

    Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε!
  8. Καλημερα συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής: Ιδιοκτήτης που θελει να νοικιασει τον ισόγειο χωρο καταστήματος συμφωνα με την οικοδομικη αδεια στον δήμο για δημοτικό νηπιαγωγειο. Από τον Σεπτέμβριο ο χώρος λειτουργεί ως νηπιαγωγειο κ έχει βγει κ ΠΕΑ. Τώρα ο Δήμος του ζητάει βεβαίωση πει μη αυθαιρεσίας κ πιστοποιητικο στατικής επάρκειας. Πως θα βγει βεβαίωση μη αυθαιρεσιων αφου η χρήση είναι άλλη κ μάλιστα μετά 28/07/2011?
  9. sada

    Νόμος 4495/2017

    Σε ευχαριστούμε πολύ!
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατηγορία 4 και τον υπολογισμό του ποσοστού υπερβάσεων. Πρόκειται για μια επέκταση στο Δώμα περίπου 9,86τμ μιας νόμιμης οικίας (στην νόμιμη οικία υπάρχει μια υπέρβαση ύψους). Για την επέκταση δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης καθώς είναι μέσα στο νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Επειδή η επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ. > 40% x 14χιλιοστά x (ΣΔ=3,60)ΧΕοικ =167,30τμ = 3,37τμ, προκύπτει ότι δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία 4, επομένως επιλέγουμε κατηγορία 5. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Σχετικά με τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης έχουμε: Επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ Επιτρεπόμενη δόμηση με σημερινούς όρους δόμησης = ΣΔ x Εμβαδόν οικοπέδου = 3,60 x 167,30τμ= 602,28τμ. 14%o x 602,28τμ. = 8,43τμ. Άρα η υπέρβαση δόμησης είναι μεταξύ 100% και 200%: 100% x 8,43τμ. = 8,43τμ. < 9,86τμ. < 200% x 8,43τμ = 16,86τμ. Είναι σωστό? Η εξαίρεση στον υπολογισμό για τα εντός νομίμου περιγράμματος εννοεί και εντός νόμιμου όγκου?????Γιατί αν θεωρηθεί μόνο το περίγραμμα πάω κατηγορία 4 και υπέρβαση <50%?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατηγορία 4 και τον υπολογισμό του ποσοστού υπερβάσεων. Πρόκειται για μια επέκταση στο Δώμα περίπου 9,86τμ μιας νόμιμης οικίας (στην νόμιμη οικία υπάρχει μια υπέρβαση ύψους). Για την επέκταση δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης καθώς είναι μέσα στο νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Επειδή η επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ. > 40% x 14χιλιοστά x (ΣΔ=3,60)ΧΕοικ =167,30τμ = 3,37τμ, προκύπτει ότι δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία 4, επομένως επιλέγουμε κατηγορία 5. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Σχετικά με τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης έχουμε: Επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής = 9,86τμ Επιτρεπόμενη δόμηση με σημερινούς όρους δόμησης = ΣΔ x Εμβαδόν οικοπέδου = 3,60 x 167,30τμ= 602,28τμ. 14%o x 602,28τμ. = 8,43τμ. Άρα η υπέρβαση δόμησης είναι μεταξύ 100% και 200%: 100% x 8,43τμ. = 8,43τμ. < 9,86τμ. < 200% x 8,43τμ = 16,86τμ. Είναι σωστό? Η εξαίρεση στον υπολογισμό για τα εντός νομίμου περιγράμματος εννοεί και εντός νόμιμου όγκου?????Γιατί αν θεωρηθεί μόνο το περίγραμμα πάω κατηγορία 4 και υπέρβαση <50%?
  12. Καλησπέρα σας ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα το οποίο τακτοποιεί έχει ποσοστό ιδιοκτησίας 50-50%. Μαζί με το διαμέριμα υπάρχει και μια ΘΣ πυλωτής παρακολούθημα και μια υπόγεια αποθήκη επιφ 14τμ, περίπου, με ξεχωριστά χιλιοστά. Η επιφάνεια του διαμερίσματος είναι μαζί με τις αυθαιρεσίες 111,50τμ. Ο σύζυγος έχει και άλλο ακίνητο στο όνομά του εντός Αττικής επιφ =73,85τμ. Η σύζυγος δεν έχει κάτι άλλο. Κύρια κατοικία είναι καθώς αυτήν δηλώνουν στο Ε9. Μοναδική είναι? Θεωρώ πως όχι αφού έχουν σαν οικογένεια (111,50+73,85)τμ > 70τμ, σωστά? Το ίδιο θα ίσχυε εάν λαμβάνονταν και τα παιδιά τους που είναι ενήλικα μεν αλλά μάλλον είναι προστατευόμενα , οπότε τότε οι στεγαστικές ανάγκες πληρούνται με 100τμ. Οπότε πάλι (111,50+73,85)τμ > 100τμ, σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.