Jump to content

sada

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About sada

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε κτίριο με άδεια 1998, υπάρχει επέκταση στον Α' όροφο κτιρίου (το μελετάω σαν ενιαίο κτίριο, όχι κάθε οριζόντια ιδιοκτησία ξεχωριστά) κατά 40εκ στην πρόσοψη εντός της πρασιάς. Εξετάζω την περίπτωση του 5% για τον Α' όροφο και μπορώ να πατήσω πάνω στην κατηγορία 3 παρ. ιειε. Το συνολικό ύψος του κτιρίου είναι μικρότερο από αυτό της οικοδομικής άδειας και του επιτρεπόμενου φυσικά, όμως η στάθμη του Α΄ορόφου είναι ψηλότερη από την αντίστοιχη της άδειας με απόκλιση μεγαλύτερη του 5%. Χάνω την δυνατότητα να το εντάξω στην κατ3 παρ ιειε? Διαφορετικά αναγκαστικά πάω κατηγορία 5? Ευχαριστώ
 2. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την περίπτωση ενημέρωσης φακέλου για αλλαγή χρήσης ενός ισόγειου καταστήματος σε κατοικία. Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι ότι στην πρόσοψη θα αλλάξει από τζαμαρία σε θύρα εισόδου και παράθυρο με συναίνεση ιδιοκτητών. Το λουτρό θα μεγαλώσει λίγο, θα γίνει κουζίνα με δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης που θα συνεχιστεί από το λουτρό. Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι το ρολόι της ΔΕΗ βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος, αυτό δημιουργεί θέμα? Από τις εργασίες που επιτρέπονται με ΕΕΜΚ αναφέρει διάνοιξη νέου ανοίγματος εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και δεν αντίκειται σε ειδικότερες διατάξεις, το αναφέρω γιατί θέλει να ανοίξει ένα παράθυρο μικρό προς τον ακάλυπτο πίσω, όμως ο κανονισμός το απαγορεύει, οπότε φαντάζομαι δεν μπορεί να το κάνει (Αναρωτιέμαι τι υπερισχύει από τα δυο)?Δεδομένου ότι δεν έχω αλλαγή στο ΔΚ προς το δυσμενέστερο, δεν έχω προυπολ >25000€, θα μπορούσα να πάω με ενημέρωση φακέλου? Δεν έχω πάρει μια σαφή απάντηση και στο ψάξιμο που έχω κάνει, αν κάποιος το έχει κάνει θα ήθελα τα φώτα του.
 3. Καλησπέρα σε όλους! Επειδή δεν γνωρίζω το θέμα θα ήθελα να με κατευθύνετε στο εξής: Ένας ιδιοκτήτης ισόγειου καταστήματος θέλει να το μετατρέψει σε κατοικία. Απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης ή αρκεί ενημέρωση φακέλου? Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία? Για τις μετέπειτα εργασίες που θα γίνουν για την αλλαγή χρήσης πρέπει να γίνει κάποια περαιτέρω ενέργεια? Επίσης τα καταστήματα έχουν τζαμαρία αυτό θα αλλάξει σε πόρτα εισόδου και παράθυρο αυτό προβλέπεται?
 4. Καλησπέρα υπάρχει περίπτωση διαμερίσματος από το πατάρι του οποίου διέρχονται οι σωλήνες αποχέτευσης του από πάνω ορόφου. Οι από πάνω έχουν πρόβλημα με τις σωληνώσεις τους, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο ιδιοκτήτης του από κάτω διαμερίσματος που πλημμυρίζει. Επειδή δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες του από πάνω διαμερίσματος, υπάρχει κάποια διαδικασία με την οποία μπορούν να κινηθούν οι ιδιοκτήτες του από κάτω διαμερίσματος? Υπάρχει κάποια διάταξη που απαγορεύει την διέλευση σωλήνων αποχέτευσης από άλλο διαμέρισμα?. Οι ιδιοκτήτες μπήκαν μέσα το 1979.
 5. Το άρθρο 100 παρ. 9 του Ν4495/2017 ως προς την παράβαση αναφέρεται σε διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης. Οι 3 θέσεις ανήκουν σε ξεχωριστούς ιδιοκτήτες με χιλιοστά επί του οικοπέδου και η τρίτη θέση θα καταλάβει κοινόχρηστο χώρου του υπογείου. Το υπόγειο είναι βοηθητική χρήση (έχει ΘΣ, αποθήκες, λεβητοστάσιο κλπ)
 6. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με θέσεις στάθμευσης υπογείου. Υπάρχει κάτοψη υπογείου από πολεοδομία το οποίο συμφωνεί με την κάτοψη της σύστασης. Μεταξύ του ενός ορίου του υπογείου και ενός υποστυλώματος φαίνεται να υπάρχουν 3 θέσεις στάθμευσης. Το θέμα είναι ότι στην πράξη δεν μπορούν να μπουν 3 αυτοκίνητα καθώς είναι αδύνατον να γίνουν οι ελιγμοί για είσοδο και έξοδο από το γκαραζ. Μπορεί να γίνει νέα κάτοψη υπογείου όπου να δείχνει 2 θέσεις μεταξύ ορίου και κολώνας και την τρίτη σε κάποια άλλη θέση του υπογείου? Αντιλαμβάνομαι ότι θα απαιτηθεί τροποποίηση σύστασης για το υπόγειο από την συμβολαιογράφο? Από πολεοδομία τι θα απαιτηθεί? Ευχαριστώ!
 7. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω περίπτωση κτιρίου, που αποτελείται από δύο μεζονέτες που είναι σε επαφή, για τις οποίες είχε βγει άδεια το 2009. Οι εργασίες δεν έχουν αποπερατωθεί. Οι εργασίες αφορούν τοποθέτηση ασανσερ, δίκτυα σωληνώσεων θέρμανσης, εργασίες περιβάλλοντος χώρου, τοποθέτηση πλακιδίων, εσωτερικών θυρών, κλπ, υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά γενικά. Το 2017 έγινε τακτοποίηση τμήματος του κτιρίου. Τώρα ο ιδιοκτήτης σκέφτεται να αποπερατώσει το κτίριο. τι διαδικασία απαιτείται?
 8. Καλημέρα και πάλι! Αν το κτίριο στην περίπτωσή μου ιστορικό κέντρο, προϋπάρχει του χαρακτηρισμού, κτίριο με άδεια του 1965 και ο χαρακτηρισμός έγινε με ΦΕΚ1979, απαλλάσσεται από την διαδικασία επιτροπής για αυθαιρεσίες που έχουν γίνει, οι οποίες έγιναν στην κατασκευή, δεν έχω τρόπο να τα αποδείξω, μόνο από το γεγονός ότι είναι συνδεδεμένα με το κτίριο από την κατασκευή (επέκταση μήκους ερκερ, επέκταση εξώστη κατά μήκος και αλλαγές στα κουφώματα)?Δεν το έχω διαβάσει πουθενά μέσα στο νόμο, ότι δεν απαιτείται επιτροπή, ισχύει κάτι τέτοιο?
 9. Εμένα η περιοχή μου είναι το Μεταξουργείο και αναφέρεται ως ιστορικό κέντρο σύμφωνα με το ΦΕΚ567Δ /1979, έχω άδεια του 1965. Στο άρθρο 116 παρ. 1 τελευταίο εδάφιο αναφέρει ξεκάθαρα ότι περνάω από επιτροπή... σε συνδυασμό με http://old.domiki.gr/oikismoi/attikh.htm έχω καταλάβει κάτι λάθος?
 10. Στην παρ.2 άρθρο 116 λέει ότι πρέπει πρώτα να υποβάλλω τα δικαιολογητικά των παρ. 1,10 και 11 (έχει ξεμείνει από Ν4178 που αντιστοιχεί σε αίτηση, παράβολο, πρόστιμο,)του άρθρου 99 και μετάυποβολή αίτησης στην επιτροπή αυθαιρέτων της παρ. 3 του ν4495?
 11. Οπότε δεν υποβάλλω αρχικά αίτηση στην πολεοδομία Σωκράτους? Πήγα σήμερα στην Σωκράτους στον 5ο όροφο και μου είπαν ότι πρέπει σε πρώτη φάση να κάνω εκεί αίτηση, η οποία θα λέει τι ακριβώς? αφού δεν έχω κάνει κάποια υπαγωγή στον Ν4495 ακόμα? Τι ισχύει τελικά? Αν γνωρίζεις και μπορείς να με κατευθύνεις θα με βοηθούσες!
 12. Καλημερα σε ολους!εχω περιπτωση αυθαιρεσιας σε ακινητο που βρισκεται στο ιστορικο κεντρο στην αθηνα.ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει την διαδικασια με την επιτροπη να με καθοδηγησει λιγο. Κανω πρωτα υπαγωγη στον νομο πληρωνω παραβολο κ προστιμο και τι αλλο απαιτειται για την επιτροπη και με ποια σειρα γινεται?ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!
 13. Ναι το σχέδιο της οικοδομικής άδειας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του συμβολαίου. Σε αυτήν την περίπτωση που δεν μπορεί να δοθεί συναίνεση πως το αντιμετωπίζουμε? αν μου δώσει η ιδιοκτήτρια υπ. δήλωση ότι έχει γίνει εκ κατασκευής με καλύπτει? Γνωρίζω ότι αυτό αναφέρεται σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.