Μετάβαση στο περιεχόμενο

aga

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

aga's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μερικά ερωτήματα σχετικά με τον τίτλο του θέματος: α) Προβλέπεται να πάει αέριο στη χαλκίδα? β) Τα έργα που γίνονται προς νότια Εύβοια στο Βασιλικό στον κεντρικό δρόμο έχουν σχέση με αέριο? γ) Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι από που θα παίρνει αέριο?
  2. Αυτή την περίοδο, τις αιτήσεις για Φ/Β σε στέγες τις δέχεται η ΔΕΗ? Παίρνουν έγκριση?
  3. Quiz: Αν σε ένα νέο κτίριο,με νέα ενεργειακή μελέτη απόδοσης κατα ΚΕΝΑΚ γίνει ο έλεγχος από τον ενεργειακό επιθεωρητή και δεν καταταχθεί σε κατηγορία τουλάχιστον Β', τότε ποιες οι συνέπειες για τους μηχανικούς που υπέγραψαν την αρχική μελέτη?
  4. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ΤΟΤΕΕ δεν είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο... Έχοντας φάει με το κουτάλι τα ανοιχτά πρότυπα της IETF.org, μου φαίνεται παράλογο. Αναγνωρίζω ότι όποιος κάνει επιθεώρηση θα αγοράσει το πρόγραμμα και θα λάβει τις ΤΟΤΕΕ, αλλά γιατί να μην μπορεί να τις διαβάσει και κάποιος 'ανήσυχος' ιδιοκτήτης ή κάποιος μηχανικός που ασχολείται με άλλα πράγματα και στον ελεύθερο χρόνο του θέλει πχ να διαβάζει ΤΟΤΕΕ? (βίτσια είναι αυτά )
  5. Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις 2,3,4 της ΔΕΗ και ακούγοντας το μπάχαλο που επικρατεί κατά την κατάθεση φακέλων, θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους που ασχολούνται επαγγελματικά με τις αδειοδοτήσεις Φ/Β, καθώς και να ευχηθώ "kalo kouragio" στους υποψήφιους επενδυτές...
  6. Σ'ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Μήπως γνωρίζεις ποιος ειναι ο ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός? Οι αμφιβολίες μου πάντως παραμένουν για την απόσβεση, ειδικά αν το κόστος του πιστοποιητικού πέσει στα τάρταρα
  7. Αν το δούμε από επενδυτική σκοπιά, το κόστος απόκτησης της ιδιότητας του ενεργ.επιθεωρητή είναι στο περίπου: α) Κόστος σεμιναρίων ΤΕΕ 900ευρώ και βάλε β) Software κενακ 900ευρώ και βάλε γ) Hardware Εξοπλισμός ενεργ.επιθεωρητη (θερμική κάμερα κλπ κλπ)... x(?)*1000 ε... Αν υπολογίσουμε και την επερχόμενη κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των μηχανικών, οι απορίες που προκύπτουν είναι οι εξής: 1) Πόσο χαμηλά αναμένεται να πέσει το κόστος απόκτησης ενός ενεργειακού πιστοποιητικού τους επόμενους μήνες? 2) Πότε αναμένει κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής να κάνει απόσβεση και να αρχίσει να έχει κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα (πόσα πιστοποιητικά πρέπει να υπογράψει)? Αξίζει τελικά το χρήμα, ο κόπος και ο χρόνος που απαιτείται?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.