Μετάβαση στο περιεχόμενο

pakr

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pakr

  1. Καλησπέρα, έχω ένα θεματάκι προς συζήτηση που αφορά τους τελικούς στόχους (σελίδα 21 οδηγός): α) Για τις εισοδηματικές κατηγορίες 1 και 2 απαιτείται η κάλυψη (1) των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται και (2) επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (σε σχέση με το πραγματικό κτίριο καταλαβαίνω εγώ) μεγαλύτερης από το 40% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων). β) Για τις εισοδηματικές κατηγορίες 3 έως 7 απαιτείται η κάλυψη (1) των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται και (2) επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 70% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων). Θα μείνω στο (α) καθώς το (β) είναι παραπλήσια περίπτωση. Έτσι όπως το γράφει, αν πχ έχω ένα κτίριο που βγάζει 400 KWh (Ενεργειακή Κατηγορία Η) και το κτίριο αναφοράς είναι στις 100 KWh, τότε το 40% του κτιρίου αναφοράς προ παρεμβάσεων είναι 40 KWh οι οποίες αφαιρούνται από την αρχική κατάσταση με τελικό αποτέλεσμα την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας μετά τις παρεμβάσεις 360 KWh (Πάλι Ενεργειακή Κατηγορία Η). Προσωπικά το θεωρώ γελοίο εάν συμβαίνει αυτό και θέλω να πιστεύω ότι δε το εξέφρασαν σωστά. Εάν πάλι η σύγκριση δεν γίνεται με το αρχικό πραγματικό κτίριο αλλά με το αρχικό κτίριο αναφοράς (και το έχουν εκφράσει τουλάχιστον ελλιπώς), τότε το ίδιο ακίνητο θα έχει τελική κατανάλωση 100-40 = 60 KWh και αποκτά ενεργειακή κατηγορία Β+ (εάν δεν έχουμε ριζικές αλλαγές στα συστήματα ώστε να αλλάξει ριζικά και το κτίριο αναφοράς). Αυτή η περίπτωση πιστεύω ότι εξυπηρετεί ορθότερα το σκοπό της χρηματοδότησης του προγράμματος από την EU αλλά το βρίσκω λίγο δύσκολο να έχουν θέσει τέτοια όρια. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι που να το διευκρινίζει και δεν το έχω βρει. Εαν είναι έτσι παρακαλώ κάποιος συνάδελφος να το κοινοποιήσει.
  2. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ Κύριε υπουργέ, Με την απόφαση 1402 / 362 / Α2 (ΑΔΑ: 6ΥΑΦ4653Ο7-7Χ6), δημοσιεύθηκε την 21/3/16 τροποποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Στο άρθρο Α, παράγραφος 3 της τροποποίησης, μεταβάλλεται το σημείο 5 του κεφαλαίου Ι.1.4, όπου προστίθεται ο εξής όρος: «Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να γίνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΚΑΔ που διέθετε/αν ήδη ο εταίρος/οι εταίροι του επιχειρηματικού σχεδίου ως ατομικοί επιχειρηματίες κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (θα πρέπει να είναι διαφορετικός/οί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο).» Αποφασίσατε, με άλλα λόγια, να αποκλείσετε τις συναφείς με την απασχόληση τους καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες των υφιστάμενων επαγγελματιών - που λόγω της εμπειρίας τους πάνω στο αντικείμενο έχουν προφανώς πιο συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες θέσεις και ιδέες σε καινοτομία που αφορά το επάγγελμά τους - παραχωρώντας την ενίσχυση εξ ολοκλήρου σε ανθρώπους χωρίς την αντίστοιχη εξειδίκευση και εμπειρία. Η απόφασή σας αυτή του αποκλεισμού, δεν έχει καμία λογική πάνω στην πραγματική ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και των Ελλήνων που αυτή τη στιγμή κάνουν προσπάθεια μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες για την ανάπτυξη της οικονομίας και της καινοτομίας στην χώρα μας. Ως ενεργός πολίτης της Ελλάδος, παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφαση 1402/362/Α2 άμεσα και να προχωρήσετε σε εκ νέου τροποποίηση αναιρώντας την άστοχη προσέγγιση. Με τιμή, Πασχάλης Ακριβόπουλος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. http://www.amek.gr/nea/
  3. Μόνον αυτό: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR Που αφορά στη μεταβίβαση. Για τη διαδικασία τα βρίσκεις στο άρθρο 24, 2.β.
  4. Δυστυχώς η αναζήτηση με παρέπεμψε σ΄αυτό το θέμα μόνον. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την ενασχόληση σας.
  5. Άν κάποιοι κύριοι Μηχανολόγοι ή Ηλεκτρολόγοι μπορούν να μας πληροφορήσουν για κάτι περισσότερο ή αν μπορούν έστω να κρίνουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο site http://www.ionheater.info όσον αφορά την κατανάλωση ή την αποτελεσματικότητα του συστήματος, θα παρακαλούσα κι εγω να το κάνουν. Ευχαριστώ.
  6. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/kwdikoi Κάτω κάτω έχει οδηγίες και την απαιτούμενη αίτηση. Άν δεν πήγες ακόμη στο ΤΕΕ τζάμπα το χρόνο σου θα χάσεις αν πας γιατί θα σου πούνε να δείς στο site.
  7. Καλησπέρα σας, έχω μια άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) τα ακάθαρτα του οποίου θα οδηγούνται σε βόθρο. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει όσον αφορά το φεκ που περιγράφει το τι γίνεται στην περίπτωση καταστήματος όσον αφορά τον απαιτούμενο όγκο του βόθρου; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.