Μετάβαση στο περιεχόμενο

tastopo

Members
  • Περιεχόμενα

    83
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tastopo

  1. Καλημέρα ! @Pavlos33 Eυχαριστώ πολύ ....προς τα κει προσανατολίζομαι κι εγω! @Didonis εύλογες οι απορίες σου συνάδελφε! Να πω πως εκτός από το σπίτι έχει και κάτι λοιπές παραβάσεις αλλά εκείνες είναι ξεκάθαρες και δεν τις ανέφερα... όσον αφορά στο γκίνες πράγματι πρέπει να μπει ο συγκεκριμένος! Στην περιοχή οι περισσότερες άδειες εκείνης της εποχής δείχνουν μονοκατοικία με υπόγειο και στην πράξη έχουν φτιάξει ωραιότατα διόροφα...Απορώ με τις αυτοψίες τι γινόταν....χωριό οικοδόμων...έβγαζαν μια άδεια να υπάρχει κι έπειτα εξαντλούσαν τη φαντασία και την τέχνη τους...Γιαυτό σου λέω... ο κυριούλης τυπικότατος με την άδειά του...για το σπίτι... Τίτλος δεν υπάρχει . Είναι ξεκάθαρο. Υποθέτω στην άδεια θα κατέθεσαν καμία ΥΔ ότι είναι δικό τους το οικόπεδο...μέχρι εκεί...Και καλούμαστε εμείς να διορθώσουμε προβλήματα αιώνων .. Να στε καλά συνάδελφοι! Θα πάω και μια βόλτα στην πολεοδομία να δω τι θα μου πουν και θα ενημερώσω!Καλή συνέχεια
  2. Καλησπέρα! Λοιπόν μπόρεσα κ είδα το συμβόλαιο του ομορου αυτού δηλαδή που συμπεριλαμβάνεται στο τοπογραφικό αδείας.Τα υπόλοιπα 800 τμ δηλαδή που ανήκουν στον ξάδερφο. Αυτός έχει αποδοχή κληρονομιάς όπου ο κληρονομούμενος πατέρας του του αφήνει οικόπεδο περί τα 800 τμ χωρίς τοπογραφικό αλλά από τα περιγραφόμενα σύνορα προκύπτει ότι είναι αυτό.Δεν αναφέρει ότι προήλθε από κατάτμηση κλπ....δεν έχω άλλη λύση παρά να αποτυπώσω την υπάρχουσα κατάσταση.το θέμα που μένει να λυθεί είναι το κατά πόσον το κτήριο παραμενει νόμιμο....αν το περιγράψω στην τεχνική έκθεση και επικαλεστώ λάθος αποτύπωση κατά την έκδοση της άδειας , δεδομένου ότι είναι και τώρα άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο και εφόσον κατάτμηση δεν έχει γίνει συμβολαιογραφικά....ούτε καν άτυπη δεν προκύπτει βάσει και του ομορου συμβολαίου...τι λέτε γίνεται? Η να τα παρατήσω? Γιατί άντε να εξηγήσω στον πελάτη ότι το σπίτι του είναι αυθαίρετο...που μου ήρθε με τον φάκελο της άδειας παραμασχαλα..
  3. Δεν υπάρχει θέμα δασικού ευτυχώς! Στην περιοχή τώρα τρέχει η κτηματογράφηφη. Τίτλο ιδιοκτησίας και πιστοποιητικό ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν. Για τους όμορους θα ψάξω να τους βρω κ να δω τι γίνεται. Ευχαριστώ και πάλι.
  4. @Pavlos33 @geoste Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης δεν υπάρχει σίγουρα. Αν έγινε..έγινε στα λόγια κ ενδεχομένως πριν καν βγει η άδεια. Μπερδεμένες καταστάσεις στα χωριά όπου έλεγχος αμφιβάλλω αν υπήρχε.....Μπορώ να επικαλεστώ ότι έγινε λανθασμένη αποτύπωση οικοπέδου και σήμερα με νέα καταμέτρηση να μεταβιβαστεί το οικόπεδο με το κτήριο του να είναι νόμιμο (εφόσον δεν έχει αυθαιρεσίες και το οικόπεδο συνεχίζει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?)
  5. Είναι πράγματι προ του 23. Από τη μία πλευρά εφάπτεται με δρόμο αναγνωρισμένο (το όριο του οικισμού είναι ο δρόμος αυτός, ότι βρίσκεται μετά τον δρόμο ατό θεωρείται εκτός σχεδίου). Από τις άλλες πλευρές εφάπτεται με άλλα οικόπεδα δομημένα και μη τα οποία είναι εντός οικισμού. Οπότε καμία επαφή με δασική έκταση. Μίλησα προ λίγου με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μου είπε ότι κατά την έκδοση της αδείας υπεδείχθη εκ παραδρομής (!) μεγαλύτερο το οικόπεδο συμπεριλαμβάνοντας ένα όμορο το οποίο ανήκει σε ξάδελφο του ιδιοκτήτη.......όπως το είπατε. Έκοβαν και έραβαν... Πάντα λέει ήξερε ότι το οικόπεδο του ήταν 2200. Στην άδεια υπεδείχθη λανθασμένα 3000....οπότε τι γίνεται σε αυτή τη μπερδεμένη περίπτωση???
  6. Ο κανόνας στην περιοχή είναι τα δύο στρέμματα. Το σημερινό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 2 200 τμ με το απαιτούμενο πρόσωπο άρα άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα. Στο τοπογραφικό αδείας το απεικονίζει 3000 τμ.
  7. Θα μάθω ότι μπορώ περισσότερο και θα επανέλθω. Προς το παρόν γνωρίζω ότι η άδεια βγήκε ελλείψει συμβολαίου (συνηθισμένο στην περιοχή) και ότι στο ε9 δηλώνεται η έκταση του σημερινού υφιστάμενου οικοπέδου. Αυτό θέλουν να μεταβιβάσουν. Απλώς έχω στα χέρια μου τη άδεια στην οποία φαίνεται το οικόπεδο μεγαλύτερο. Και φοβάμαι οι αυτό επηρεάζει την νομιμότητα του κτηρίου. Να σημειώσω ότι και με την υφιστάμενη-σημερινή άκταση το οικόπεδο παραμένει άρτιο και οιδκοδομήσιμο.
  8. Καλημέρα. Μου ζητήθηκε να κάνω τοπογραφικό σε ένα οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει κατοικία και να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας για το κτίριο καθώς πρόκειται να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης. Τωρινός τίτλος ιδιοκτησίας δεν υπάρχει. Θα επικαλεστούν τη χρησικτησία. Αποτύπωσα λοιπόν και είδα οι το κτήριο δεν φέρει αυθαιρεσίες σύμφωνα με την εκδοθείσα αδεία. Το οικόπεδο όμως μου προέκυψε πολύ μικρότερο..... Δηλαδή, στο τοπογραφικό της αδείας (εκδόθηκε κατά το 1980) το οικόπεδο φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πρόκειται για οικισμό χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο. Ιδιοκτησιακό καθεστώς δηλαδή. Στην υφισταμένη κατάσταση το κτίριο τηρεί τις αποστάσεις από τα όρια κλπ. Το σχήμα όμως και το μέγεθος του οικόπεδου διαφέρουν...Θεωρώ το κτήριο αυθαίρετο? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  9. Καλησπέρα. Έχω ιδιοκτήτη που έχει αγοράσει σε οικισμό προ του 23 ,με τέσσερα διαφορετικά συμβόλαια ,τέσσερα άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση οικόπεδα (περίπου 400 τμ το καθένα) ,τα οποία είναι συνεχόμενα. Θέλει να εκδώσει οικοδομική άδεια για να κτίσει και στα τέσσερα (με μία οικοδομική άδεια). Από την πολεοδομία λένε ότι προκύπτει αυτοδίκαια συνένωση (χωρίς να έχει γίνει συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης) με αποτέλεσμα το οικόπεδο που προκύπτει να μην είναι άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς λαμβάνει υπόψιν σαν ημερομηνία δημιουργίας του ενιαίου οικοπέδου (χωρίς να έχει ζητηθεί συνένωση) την ημερομηνία αγοράς των επιμέρους οικοπέδων (2014) και άρα πρέπει να τηρείται ο κανόνας των 2 στρεμμάτων.Ισχύει? Δηλαδή τα τέσσερα μόνα τους κτίζονται , αλλά όλα μαζί όχι? Ευχαριστώ.
  10. Οπως σωστα επισημαινεις,ιδιοκτητες του αγροτεμαχιου ειναι τα δυο μελη της ΟΕ σαν φυσικα προσωπα. Ταυτοχρονα οι ιδιοι σαν μελη της ΟΕ ασκουν κτηνοτροφικη δραστηριοτητα στο αγροτεμαχιο αφου ειναι ιδιοκτητες του χοιροστασιου. Οποτε αν καταλαβαινω σωστα τακτοποιω με την ευνοικη ρυθμιση των 300 ευρω αφου τα μελη της ΟΕ εχουν δηλωσει στον ΟΣΔΕ τις σταυλικες-χοιροτροφικες εγκαταστασεις και στα στοιχεια ιδιοκτητων περναω τους δυο ιδιοκτητεςτου αγροτεμαχιου και μελη της ΟΕ σαν φυσικα προσωπα.
  11. Ιδιοκτήτες τοσο της γης οσο και του χοιροτροφειου ειναι τα δυο μελη της ΟΕ. Έχουν κάνει ΕΑΕ για το έτος 2015 όπου έχουν δηλώσει ζωικό κεφάλαιο και σταυλικές εγκαταστάσεις.έχουν άδειες για το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων απλώς έχουν και κάποια αυθαίρετα τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν το 2011. Γενικότερα πληρούν τις προυποθεσεις απλως το ρωτησα γιατι δεν μου ξανατυχε περιπτωση εταιριας και μαλιστα χοιροτροφειου. Πρόκειται για νομικό δηλαδή πρόσωπο.Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό?
  12. Καλημερα! Εχω περιπτωση εταιριας ΟΕ που εχει στην κατοχη της χοιροτροφειο. Εχουν κανει δηλωση ΟΣΔΕ για το 2015 οπου φαινονται οι σταυλικες εγκαταστασεις και εχει δηλωθει το ζωικο κεφαλαιο. Προχωραω κανονικα με τα 300 ευρω ετσι δεν ειναι?Θελω να πω υπαρχει προβλημα που προκειται για νομικο προσωπο μιας και μιλαμε για εταιρια ΟΕ??
  13. Καλησπέρα. Έχω περιπτωση ιδιοκτητη που του εκανε καταγγελια για αυθαιρετα.Πηγε η πολεοδομια και εκανε καταγραφη των αυθαιρετων. Ο ιδιοκτητης αποφασισε να τακτοποιησει ολα τα αυθαιρετα του. Υπαρχει ομως το εξης προβλημα...Σε καποιο μικρο τμημα του οικοπεδου του ο αλλος γειτονας (οχι αυτος που κατηγγειλε) εχει χτισει εδω και χρονια καποια κτισμτα τα οποια σιγουρα θα εχουν αυθαιρεσιες. Για το τμημα αυτο ειχε γινει παλιοτερα ιδιωτικο συμφωνητικο πωλησης ουσιαστικα της μικρης εκτασης οικοπεδου απο τον πελατη μου στο γειτονα (αφου εκ παραδρομης εχτισε εκει) το οποιο ομως δεν μεταγραφηκε ποτε. Η πολεδομια κατα την αυτοψια της δεν αναφερθηκε σε αυτα τα κτιρια καθως δε γνωριζε την κατασταση. Ο πελατης μου δεν ενδιαφερεται να μεταβιβασει το οικοπεδο. Μπορω να κανω μερικη τακτοποιηση ,δηλαδη να τακτοποιησω μονο τα δικα του κτηρια και να αναφερω οτι μεσα στην ιδιοκτησια υπαρχουν καποια κτηρια που δεν θα τακτοποιηθουν? Και να μην του δωσω βεβαιωση νομιμοτητας παρα μονο τη δηλωση για να καλυφθει απεναντι στην πολεοδομια?
  14. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Μια τελευταια διευκρίνηση εκανα ενα φυλλο καταγαραφης περασα συνολικα ολα τα κτισματα και το δωματιο σταυλιτη που ειναι 35 τ.μ. στο ιδιο φυλλο.Φανταζομαι κανεις ανεξαρτητο φυλλο καταγραφης για το δωματιο σταυλιτη μονο στην περιπτωση που ξεπερνα τα 35 τ.μ οπου στο ανεξαρτητο φυλλο καταγραφης δηλωνεις προστιμο για τα επιπλεον τ.μ.ανω των 35?
  15. Καλησπερα συναδελφοι κΙ Καλη χρονια. Σε δηλωση σταυλικων εγκαταστασεων που τα διαφορα κτισματα κτιστηκαν σε διαφορετικες χρονολογιες κανετε ενα φυλλο καταγραφης με παλιοτητα την τελευταια η κανετε ενα φυλλο καταγραφης για καθε κτισμα χωριστα με τη δικη του παλιοτητα καθε φορα.Επισης τους σταυλους τους δηλωνετε ΚΧ και τις παοθηκες ΒΧ?Και κατι τελευταιο στην περιπτωση που εχω ο κτηνοτροφος εχει γυρω απο τον μεγαλο του σταυλο περιφραξη με τσιμεντολιθους για να προαυλιζει τα ζωα του και μικρη περιφραξη με τσιμεντολιθους εξω απο το δωματιο σταυλιτη για να μην μπαινουν μεσα τα ζωα και τα σκυλια του. Τα περιγραφω κανονικα σαν σταυλικες εγκαταστασεις και αυτα?Π.χ. μπορω να βαλω σταυλος με περιφραξη?
  16. εχω δυο περιπτωσεις για την ακριβεια.στη μια εχει τιτλο ιδιοκτησιας αλλα τιποτα περασμενο στο ε9 κ στην αλλη ουτε τιτλο ιδιοκτησιας ουτε ε9..
  17. Ευχαριστω πολυ!Οσον αφορα στο Ε9 ο κτηνοτροφος θα πρεπει να εχει δηλωμενα το αγροτεμαχιο στο οποιο βρισκονται οι σταυλικες εγκαταστασεις και τις σταυλικες εγκαταστασεις?? Σε περιπτωση που δεν εχει τιποτα απο αυτα δηλωμενα μπορει να τακτοποιησει με 4178?
  18. καλημερα! τη δηλωση οσδε τη χρησιμοποιουμε για να αποδειξουμε την παλαιοτητα των σταυλικων εγκταστασεων???θα πρεπει δηλαδη να αναφερονται ολες οι σταυλικες εγκαταστασεις στη δηλωση και μαλιστα η δηλωση να ειναι πριν το 2012 για να αξακριβωνεται οτι τα αυθαιρετα υπηρχαν πριν το 2011?
  19. καλημερα!οι κτηνοτροφοι μπορουν πλεον να χρησιμοποιουν για τον 4178 τη δηλωση οσδε 2015? σε αυτη την περιοτωση θα πρεπει να ειναι δηλωμενες ολες οι σταυλικες εγκαταστασεις αυθαιρετες και μη???
  20. Καλησπερα! Οι τιμες ζωνης που χρησιμοποιουμε στον 4178 ειναι αυτες που ισχυαν το 2007?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.