Μετάβαση στο περιεχόμενο

kosthan

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kosthan

  1. Στον 4585/2018 γίνεται λόγος για 12 μήνες από τη πληρωμή του παραβόλου. Φαντάζομαι, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται, ότι το ίδιο ισχύει και για μεταφορά από τον 4178.Ευχαριστώ πολύ
  2. Καλησπέρα προς όλους. Βοηθήστε με σε κάτι.Στο κυρίως κείμενο του νόμου γίνεται λόγος για έξι μήνες προθεσμία, εάν δεν κάνω λάθος,για το ανέβασμα των αρχείων. Σε ποιο σημείο γίνεται λόγος για 12 μήνες? Σε κάποια εγκύκλιο?
  3. Συνάδελφε έχω άλλη άποψη. Θεωρώ ότι τα τετραγωνικά εκτός περιγράμματος ισογείου δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του άρθρου ε) και σίγουρα ούτε στις προϋποθέσεις του άρθρου ζ) του ΦΕΚ1643/2018. Το θέμα δεν είναι το δάπεδο υπογείου που είναι πρακτικά αδιάφορο, αλλά η οροφή αυτών των χώρων, το σύστημα δηλαδή πλακών+δοκών που δεν έχει μελετηθεί καν, και που πιθανόν να δέχεται μεταβλητά φορτία μεγαλύτερα των 2kN/m2. Επιπλέον θεωρώ ότι επειδή τα φορτία αυτά δεν μπαίνουν στον υπολογισμό της σεισμικής μάζας, δεν μπορείς να επικαλεστείς πιθανή ικανοποίηση του άρθρου ια). Από την άλλη έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενο του νόμου, θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει εάν υλοποιήσεις αυτά που πρότεινε ο συνάδελφος. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ στη θέση σου θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.
  4. ok, συνεχίζω πιο συγκεκριμένα. Στο κείμενο του κυρίως νόμου σχετικά με προβόλους αναφέρονται τα εξής: πρόβολοι με προσαύξηση μέχρι τριάντα τοις εκα- τό (30%) του εμβαδού τους και μέχρι είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του πλάτους τους Στο ΦΕΚ 1643 λέει: αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προ- εξέχουν έως 2.00 μέτρα ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25%, Επίσης στο κυρίως κείμενο του νόμου γίνεται λόγος για σοφίτες, ενώ στο ΦΕΚ όχι. Θα μπορούσε να πει κάποιος βέβαια ότι το κριτήριο περί κατακόρυφων δράσεων που αναφέρεται στο ΦΕΚ καλύπτει και την περίπτωση σοφίτας. Αυτά έχω δει με μία πρόχειρη ματιά, πιθανώς να υπάρχουν και άλλα.
  5. Συνάδελφοι καλημέρα. Έχω μια απορία που πιθανόν να έχει απαντηθεί σε παλαιότερο μήνυμα, απλά δεν τη βρήκα. Στο γνωστό ΦΕΚ 1643/2018 περιγράφονται περιπτώσεις υπερβάσεων για τις οποίες δεν απαιτείται ΜΣΕ. Ομοίως αντίστοιχες περιπτώσεις αναφέρονται και στο άρθρο 99 του κυρίως νόμου 4495. Ισχύει ότι αναγράφεται μόνο στο 1643/2018 ή ισχύουν αθροιστικά όλες οι περιπτώσεις? Σε κάθε περίπτωση πως τεκμηριώνεται το ποιο από τα δύο παραπάνω ισχύει? Ευχαριστώ
  6. Συνάδελφοι καλημέρα.Δεν έχω παρακολουθήσει σε βάθος χρόνου την κουβέντα, έχω μια απορία σχετικά με το έντυπο ΔΕΔΟΤΑ. Η τελική βαθμολογία περιλαμβάνεται στο έντυπο που ανεβάζουμε?
  7. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συλλογιστική αγαπητέ.Απλά ζητώ επιβεβαίωση στο συμπέρασμα που διατύπωσα, ξέροντας το μπάχαλο που επικρατεί αυτά τα χρόνια με τους νόμους περί αυθαιρέτων και ενθυμούμενος και την υποχρεωτική μετάβαση από 4014 σε 4178.
  8. Ευχαριστώ.Διαβάζοντας το νομοσχέδιο δεν προκύπτει υποχρεωτική μετάβαση στον νέο νόμο,έτσι δεν είναι?
  9. Στο άρθρο που λες δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Εάν κάποιος έχει απάντηση, καλοδεχούμενη
  10. Συνάδελφοι πιθανώς να έχει απαντηθεί ήδη το παρακάτω. Η μεταπήδηση στον νέο νόμο, για δήλωση που δεν έχει πληρωθεί το σύνολο του προστίμου ή δεν έχουν υποβληθεί όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά είναι υποχρεωτική? Εάν ναι, ξέρει κάποιος εάν προκύπτει έξτρα δουλειά για τον μηχανικό, λόγω πρόσθετων απαιτήσεων του νέου νόμου?
  11. Συνάδελφε έχω διασταυρώσει και εγώ ότι όντως είναι εκτός σχεδίου. Το θέμα είναι ότι κατά τον χρόνο κατασκευής, εντασσόταν σε σχέδιο, με άγνωστη όμως τιμή ζώνης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Το πιο λογικό είναι 600 τιμή ζώνης και εκτός σχεδίου (με 1.70) εκτός και εάν από ΤΕΕ μου απαντήσουν κάτι διαφορετικό.
  12. Συνάδελφοι παρακαλώ για την βοήθεια σας. Κατοικία στο Χαλκούτσι Ωρωπού (εντός σχεδίου σύμφωνα με Ο.Α.), κατασκευασμένη το 1995 με δίαφορες αυθαιρεσίες. Έμαθα πρόσφατα ότι στην περιοχή του Ωρωπού, τέλη της δεκαετίας του 1990, αρκετές περιοχές βγήκαν από το σχέδιο,βάσει απόφασης του ΣΤΕ κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η πολεοδομία. Τι από τα δύο παρακάτω ισχύει? α. Εκτός σχεδίου (με αυξητικό 1.70) και τιμή ζώνης 600ευρώ ως ελάχιστη Ανατολικής Αττικής ή β. Εντός σχεδίου (συντελεστή 1.00) αλλά με τιμή ζώνης άγνωστη? Όποιος έχει κάποια ιδέα ή έχει συναντήσει αντίστοιχη κουλαμάρα, παρακαλώ να βοηθήσει.
  13. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι συνάδελφοι.Για δήλωση που μεταφέρθηκε από 4014 σε 4178 το εξάμηνο υποβολής των στοιχείων λαμβάνεται από την ημέρα μεταφοράς της δήλωσης ή την μέρα πληρωμής του ανταποδοτικού τέλους? Εάν περάσει το εξάμηνο και δεν έχουν εισαχθεί τα απαιτούμενα στοιχεία τι επιπτώσεις υπάρχουν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή Ανάσταση να έχουμε Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας yian
  14. Συνάδελφοι επειδή έχω πλήρη μεσάνυχτα περί 4014 θα ήθελα την βοήθεια σας στα εξής δύο: α) Στην οικοδομική άδεια έδειχνε στέγη η οποία δεν έχει κατασκευαστεί. Λογίζεται ως αυθαιρεσία και εάν ναι πως υπολογίζεται το πρόστιμο? β) Υπάρχουσα κατασκευή του 1973 με υπόγειο (υπόγειο1-50 τετραγωνικά).Σε αυτή κατασκευάστηκε το 1997 προσθήκη κατ'επέκταση νέας οικοδομής με υπόγειο (υπόγειο2-100 τετραγωνικά). Τα δύο υπόγεια εννοποιήθηκαν και είναι εννιαίος χώρος(150 τετραγωνικά ως κατοικία).Φαντάζομαι ότι οι συντελεστές παλαιότητας είναι δύο, ένας για κάθε τμήμα ή κάνω λάθος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. Χρόνια πολλά σε όλους.Θέλω να ρωτήσω το εξής.Πρόκειται να κόψω ΑΠΥ σε πελάτη για τακτοποίηση αυθαιρέτου σύμφωνα με τον 4014 με ημερομηνία 31-12.Υπάρχει προθεσμία υποβολής του ΦΕΜ?Πρέπει να γίνει στο ίδιο οικονομικό έτος?
  16. Σχετικά με την Εγκύκλιο Ε7 δίνει αρκετά συντηρητικά αποτελέσματα σε σχέση με άλλες μεθόδους.Είναι βασισμένη στο πρότυπο ΕΛΟΤ (340 εάν δεν κάνω λάθος), αλλά οι συντελεστές που χρησιμοποιεί είναι αρκετά δυσμενέστεροι.Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να διαβάσει το γνωστό βιβλίο του Τρέζου(εκδόσεις ΤΕΕ).Το έχει ψάξει κάποιος περισσότερο?
  17. Από την θραύση του πυρήνα λαμβάνουμε την αντοχή του.Ποιο τύπο χρησιμοποιείτε για την αναγωγή της αντοχής σε αντοχή κύβου (ή κυλίνδρου αντιστοίχως)?
  18. Το πρόβλημα είναι ότι για τέτοιες ενανθρακώσεις, και οι σχέσεις που γράψατε καθώς και μια άλλη σχέση που βρήκα από βιβλιογραφία δίνουν πολύ μικρές τιμές αντοχής.Παρεπιπτόντως δεν θα έπρεπε να μειώσω με κάποιο τρόπο και την τιμή της κρουσιμέτρησης?
  19. Καταρχάς συγγνώμη για το διπλό ποστάρισμα ήταν εκ παραδρομής.Αυτό που δεν πιάνω είναι το εξής.Έχουμε από σπάσιμο πυρήνα στην θέση κρουσιμέτρησης την θλιπτική αντοχή fck.Αγνοώντας προς το παρόν την ενανθράκωση, από το ζεύγος τιμών (ένδειξη κρουσίμετρου,fck) σχεδιάζουμε την καμπύλη σε σχέση με την καμπύλη κατασκευαστή.Για να λάβουμε υπόψη την ενανθράκωση πρέπει να σχεδιάσουμε την καμπύλη που περνά από το σημείο (ένδειξη κρουσίμετρου,fck,virgin)? Το βάθος ενανθράκωσης το έχω από τους πυρήνες που έχω πάρει και είναι σε ορισμένες θέσεις άνω των 5-6 εκ (μιλάμε για κατασκευή άνω των 40 ετών).
  20. Το fck είναι η ένδειξη του κρουσιμέτρου έτσι δεν είναι?Το κακό είναι ότι για κατασκευές 40-50 ετών, το βάθος ενανθράκωσης είναι από 4-6 εκ στην καλύτερη λόγω των μηδενικών επικαλύψεων επομένως σε τέτοιες συνθήκες φοβάμαι η τιμή που θα πάρουμε θα είναι ιδιαίτερα μικρή.Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω κάτι στον τύπο,Έχω δίκιο κύριε Ροδόπουλε?
  21. Ευχαριστώ πολύ. Το Fck είναι η ενδείξη του κρουσιμέτρου στη θέση της πυρηνοληψίας έτσι δεν είναι? Εάν καταλαβαίνω καλά "διορθώνω" την τιμή λόγω ενανθράκωσης και στη συνέχεια σχεδιάζω την καμπύλη σε σχέση με την καμπύλη κατασκευαστή και την θλιπτική αντοχή που προέκυψε από το σπάσιμο του πυρήνα.Οκ? Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι για κατασκευές 40-50 ετών το βάθος ενανθράκωσης είναι θηριώδες (4-6 εκ)
  22. Προφανώς παίζει ρόλο το βάθος ενανθράκωσης και σίγουρα υπάρχει κάποια μαθηματική σχέση πιθανόν εμπειρική.Γνωρίζει κανείς?
  23. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την μαθηματική εξίσωση σύμφωνα με την οποία μείωνεται η τιμή της κρουσιμέτρησης σε σχέση με το πάχος ενανθράκωσης?
  24. Συνάδελφοι μετά από ερωτήσεις στο ΥΠΕΚΑ και στο ΤΕΕ περί υπογείων που έχουν μετατραπεί σε ισόγεια λόγω μη κατάλληλης διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου μου απάντησαν τα εξής (θεωρώντας ότι έχουν κατασκευαστεί στην σωστή στάθμη). α. Βάζω 0.5 (Υ.Δ. Β.Χ.) και ξεμπάζωμα με αναλυτικό β. Βάζω 1.00 (Υ.Δ. Κ.Χ.) χωρίς αναλυτικό. Διαλέγω από τα δύο και παίρνω. Ποια η γνώμη σας?
  25. Συνάδελφοι ως αδαής (στατικός είμαι) θέλω να κάνω μια ίσως ανοήτη ερώτηση .Περίπτωση ισόγειας κατοικίας με υπόγειο το οποίο αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία.Το υπόγειο είναι συνολικά 100 τετραγωνικά(άλλα 100 είναι το ισόγειο) εκ των οποίων τα 80 περίπου έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης.Η υπέρβαση δόμησης είναι ο λόγος 80/100, 80/200 ή κάτι άλλο? Είμαι δηλαδή άνω ή κάτω του 50%?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.