Μετάβαση στο περιεχόμενο

leftis83

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

leftis83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. @themoiko όταν σου έβγαλαν την παρατήρηση από την ΥΔΟΜ σου γύρισε το αίτημα σε μεταβολή ώστε να το διορθώσεις;
  2. @desptsouk Έκανα την αίτηση από τον έλεγχο των φορολογικών, όλα καλά. Έγινε ο έλεγχος, πήρα και το πόρισμα. Μην αγχώνεσαι, έτσι πρέπει να γίνεται, αυτό μου είπαν τότε και από το helpdesk e-αδειες του ΤΕΕ ΥΓ: Το μόνο θεματάκι που αντιμετώπισα ήταν στο πρώτο στάδιο που περνάει το αίτημα από ΥΔΟΜ, μου γκρίνιαξαν γιατί δεν είχε ΑΔΑ η αίτηση, τους εξήγησα γιατί και το προώθησε μετά στο υπουργείο για την κλήρωση.
  3. Διότι στις οδηγίες γράφει ότι υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται το αίτημα μέσω του e-άδειες εκτός αν τεκμηριωμένα το αίτημα δεν είναι εφικτό πχ. μη ολοκληρωμένος έλεγχος φορολογικών, παραίτηση επιβλέποντα κτλ.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε εκδοθήσα άδεια Κατηγορίας 3 για την οποία έχει ολοκληρώθει και ο Μεταγενέστερος Έλεγχος Φορολογικών, προσπαθώ να κάνω αίτηση για Ελεγκτή Δόμησης μέσω e-Αδειες αλλά όταν πατάω για "υποβολή νέας αίτησης για Ελεγκτή Δόμησης” μου εμφανίζεται μύνημα “η αίτηση έχει συσχετισμένες μεταγενέστερες πράξεις” με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεχίσω. Αν επιλέξω την αίτηση του φορολογικού ελέγχου να αιτηθώ Ε/Δ τότε μου επιτρέπει να συνεχίσω αλλά τα στοιχεία που εμφανίζει (Α/Α Πράξης, ΑΔΑ κτλ) είναι του φορολογικού ελέγχου και όχι της Άδειας. Τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
  5. Ναι αλλα αν δεν αφαιρεθει ο μειωτικος και δεν μεταφερθουν τα τετραγωνικα στους Κ.Χ. τοτε δεν θα ειμαι συννομος με τον 4178. Καταλαβα. Αντε να παρεις τηλεφωνο τον πελατη τωρα. Σ'ευχαριστω πολυ συναδελφε.
  6. Συνάδελφοι καλημέρα. Την βοηθεια σας διοτι βρισκομαι σε μια μικρη συγχυση. Πελατης πληρωνε δοσεις με τον 4014. Κατα την μεταφορα στο 4178 και αλλαζοντας τα στοιχεια για να ειμαι συμφωνος με τον νεο νομο (ουσιαστικα αφαιρεση του μειωτικου συντελεστη απο αλλαγη ισογειων Β.Χ. σε Χ.Κ.Χ) το προστιμο αυξάνεται αρκετα. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Πρεπει να πληρωθει κανονικα το καινουριο προστιμο? Δεν πρεπει να αλλαξω τα στοιχεια της δηλωσης? Υπαρχει καποια αλλη διαδικασια που αν και αλλαζοντας τα στοιχεια ο πελατης θα εξακολουθησει να πληρωνει το παλιο προστιμο? Ευχαριστω πολυ.
  7. Αλλαγή Β.Χ σε Χ.Κ.Χ παιρνει μειωτικο? συγκεκριμενα ισογειος χωρος σταθμευσης εντος νομιμου ογκου του κτηριου σε χωρο κυριας χρησεως (κατοικια). Απ'οτι καταλαβαινω οχι. Σωστα? Βασικα υποχρεούμαι να κανω αυτες τις αλλαγες? Διοτι το πρόστιμο θα βγει μεγαλυτερο του 4014.
  8. Καλημερα! Δήλωση που μετέφερα απο 4014 σε 4178 βρίσκεται σε αρχικη υπαγωγη με πληρωμένο το παραβολο του ΤΕΕ. Διστάζω να την προχωρήσω διοτι δεν ξερω τι να κάνω με τους Β.Χ του 4014 που πλεον δεν παιρνουν μειωτικο συντελεστη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν τους βαζω σε Υ/Δ Κ.Χ το πρόστιμο αυξάνεται. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Το προστιμο του 4014 πληρώνονταν με δόσεις και μέχρι και την μεταφορα στον 4178 ήταν οι μέχρι τοτε ολες πληρωμενες. Βάσει του 4014 σε 3 μερες απο σήμερα στις 22/12 υπαρχει κι αλλη δοση. Πρέπει να πληρωθεί? Αν δεν πληρωθει θα θεωρηθει ληξιπροθεσμη? Πρεπει να σταματησει εντελως η πληρωμη των παλιων δοσεων και οποτε βγαλουμε ακρη να προχωρησει η υπαγωγη και βγουν οι καινουριες δοσεις? Ευχαριστω!
  9. Καλημέρα! Ίσως κάποιος συνάδελφος να μπορεί να μου απαντήσει, μήπως μπορέσω και συνεχίσω την δήλωση. Ευχαριστώ!
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε μεταφορά δήλωσης απο 4014 σε 4178 με αποπληρωμη του προστιμου με δοσεις (όλες πληρωμένες κανονικά μέχρι τώρα), χρειάστηκε να αλλάξω τον αριθμό των λοιπών παραβάσεων από 5 σε 2 λόγω της ευνοϊκότερης αντιμετώπισης τους από τον καινούριο νόμο (15.000€ -> 1 παραβαση). Δλδ θα υπάρξει μείωση του συνολικού προστίμου κατά 1500€. Η δήλωση περιέχει και άλλες παραβάσεις που ανήκουν στην Κατηγορία 5. (δεν μπήκαν επιπροσθέτως, προϋπήρχαν ήδη από την δήλωση του 4014 και παραμένουν ως έχουν) Ερώτηση 1: στο Φ/Κ των λοιπών παραβάσεων θα βάλω και αυτές ως Κατηγορία 5? Ερώτηση 2: ο συμψηφισμός των μέχρι τώρα πληρωμένων δόσεων του 4014 γίνεται αυτόματα απο το σύστημα για να βγάλει τις καινούριες δόσεις, ή θα πρέπει να της εισάγω εγώ στην επιλογή "Εισαγωγή παλαιότερων πληρωμών προστίμων" Ευχαριστώ
  11. Το ιδιο διαπιστωσα κι εγω σε 2-3 περιπτωσεις. Βεβαια θα στείλω κανονικά κατοψεις κτλ. Θα μας στειλουν σε κανενα τρελοκομειο στο τελος..
  12. Συνάδελφοι καλημέρα. Ενώ στο σύστημα μου έχει εμφανίσει τις επιλογές για υποβολή αρχειων κτλ, κλικάροντας στο εικόνιδιο δεν κάνει απολύτως τίποτα. Είναι κάτι γενικευμένο ή μόνο σε μένα συμβαίνει. Το αναφέρω γιατί διάβασα πως κάποιοι συνάδελφοι προσπάθησαν ήδη να ανεβάσουν αρχεία. Ευχαριστώ.
  13. Συνάδελφοι καλημέρα. Να ενημερώσω πως σήμερα (21/03/2012) έθεσα σε προσωρινή υπαγωγή (εφάπαξ καταβολή προστίμου) δήλωση της οποίας το παράβολο είχε πληρωθεί στις 31/01/2012 δλδ 1,5+ μήνα πριν, και το σύστημα μου έβγαλε ημερομηνία λήξης πληρωμής την 20/04/2012. Άρα η προθεσμία του ενός μηνός άρχεται από την στιγμή της προσωρινής υπαγωγής και όχι από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου (τουλάχιστον σύμφωνα με το σύστημα).
  14. Συνάδελφοι καλημέρα. Ερώτηση επί του θέματος. Αρχική υποβολή: 24/01/2012 Πληρωμή παραβόλου: 31/01/2012 Ακόμα δεν την έχω προχωρήσει σε προσωρινή υπαγωγή γιατί ο πελάτης ναι μεν θέλει να πληρώσει εφ'άπαξ αλλά έμαθε και για τις παρατάσεις και μου είπε αν γίνεται να περιμένουμε. ΌΜΩΣ επειδή έχει παρέλθει ένας μήνας από την πληρωμή του παραβόλου σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται? Θεωρούμαι εντελώς εκπρόθεσμος και χάνονται τα 2.000 του παραβόλου? Χάνεται το δικαίωμα εφ' άπαξ καταβολής και πρέπει να του το πάω με δόσεις? Συνεχίζω κανονικά με προσωρινή υπαγωγή και εφ' απαξ πληρωμή με την ελπίδα οτι θα το δεχθεί η τράπεζα? Αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι ότι θα φανώ στον πελάτη απληροφόρητος όταν με ρωτήσει γιατί δεν μπορούμε να περίμενουμε κι άλλο και να του δώσω μια σαφή απάντηση για τις προθεσμίες, αλλά άντε να του εξηγήσεις το μπάχαλο που επικρατεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.