Μετάβαση στο περιεχόμενο

ξανθιά for ever

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ξανθιά for ever's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας! Σε άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτου που έχω μόνο αμοιβή αποτύπωσης και τοπογραφικού υποχρεούμε να έχω αμοιβή τευχών προυπολογισμού και χρονικού προγραμματισμού? ευχαριστώ
  2. Γεια σας η άδεια εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2006 και σαν επιβλέπουσα μηχανικός δεν ενημερώθηκα για έναρξη εργασιών από τον ιδιοκτήτη μέχρι που έμαθα ότι έχει προχωρήσει σε αυθαιρεσίες δεν έχει κολήσει έως τώρα ένσημα, ενώ έχει και σειρά από τιμολόγια από το έργο του στο όνομά του.Τι ευθύνη φέρω για το αυθαίρετο έργο που δεν επέβλεψα? αφού η άδειά του έχει λήξει και δεν έχει ζητηθεί παράταση λήγει και η δική μου υποχρέωση της επίβλεψής? δηλαδή έχει νόημα να δήλωσω παραίτηση? ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι αν παραιτηθώ θα τον επισκευθεί η πολεοδομία, οπότε με απηλεί για να μην το κάνω, για ποιούς λόγους να γράψω στην παραίτησή μου ότι παραιτούμε της επίβλεψης του έργου ώστε να είναι "ανώδυνα" και για τους δυο μας? ευχαριστώ που με διαβάσατε.
  3. Γεια σας Σε νομιμοποίηση αυθαίρετου (έκδοση αδείας) που έχω μόνο αμοιβές αποτύπωσης και τοπογραφικού και δεν έχω προσθήκη ή άλλες εργασίες αναλυτικού προϋπολογισμού θα συμπεριλάβω στην αμοιβή μου χρονικό προγραμματισμό? Ναι όχι & Γιατί ? Ευχαριστώ.
  4. Αγαπητή Βασιλική, είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στην εφορία με την αλλαγή χρήσης από πυλωτή σε κατάστημα. Δεν πίστευαν ότι δεν συντάχθηκε ΚΚΟ κατά την έκδοση της άδειας και όταν τους προσκόμισα την εγκύκλιο μου είπαν μα εδώ το λέει καθαρά ότι πρέπει. Έβαλα τους ιδιοκτήτες να υπογράψουν σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις και αφού συζήτησα με τον υπάλληλο της πολεοδομίας, που εξέδωσε την άδεια, την σχετική με το ΚΚΟ εγκύκλιο, αποφάνθηκε ότι, παρόλο που δημιουργούσαμε κλειστό χώρο αυτός ήταν σε υπάρχον κτήριο και δεν ήταν σε καμία περίπτωση προσθήκη, άρα ο φάκελος της αδείας δεν είχε έλλειψη διότι κανενός είδους υπολογισμός ΚΚΟ δεν μπορούσε να συνταχθεί. Εντυπωσιάστηκα επίσης που ήταν πρόθυμος να γράψει πάνω στο ειδικό στέλεχος άδειας για την ΔΕΗ σχετική σημείωση. Η υπόθεση μου έχει λήξη. Ελπίζω να βοήθησα καλή τύχη.
  5. Αγαπητή Βασιλική, είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στην εφορία με την αλλαγή χρήσης από πυλωτή σε κατάστημα. Δεν πίστευαν ότι δεν συντάχθηκε ΚΚΟ κατά την έκδοση της άδειας και όταν τους προσκόμισα την εγκύκλιο μου είπαν μα εδώ το λέει καθαρά ότι πρέπει. Έβαλα τους ιδιοκτήτες να υπογράψουν σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις και αφού συζήτησα με τον υπάλληλο της πολεοδομίας, που εξέδωσε την άδεια, την σχετική με το ΚΚΟ εγκύκλιο, αποφάνθηκε ότι, παρόλο που δημιουργούσαμε κλειστό χώρο αυτός ήταν σε υπάρχον κτήριο και δεν ήταν σε καμία περίπτωση προσθήκη, άρα ο φάκελος της αδείας δεν είχε έλλειψη διότι κανενός είδους υπολογισμός ΚΚΟ δεν μπορούσε να συνταχθεί. Εντυπωσιάστηκα επίσης που ήταν πρόθυμος να γράψει πάνω στο ειδικό στέλεχος άδειας για την ΔΕΗ σχετική σημείωση. Η υπόθεση μου έχει λήξη. Ελπίζω να βοήθησα καλή τύχη.
  6. Ευχαριστώ, στην πολεοδομία Ν.Μουδανιών είπαν ότι τακτοποίηση από κύρια χρήση αποθήκη (αφού η άδεια είναι ανέγερση αποθήκης) σε κατοικία δεν γίνεται μήπως κάποια άλλη πολεοδομία δέχτηκε τέτοια αίτηση ή εάν υπάρχει κάποια σχετική ερμηνευτική. Επίσης για το δεύτερο ερώτημα τι θα κάνουν ΙΚΑ & ΔΟΥ όταν ενημερωθούν για την αίτηση τακτοποίησης? ξέρει κάποιος κάτι?
  7. Σε νομιμοποίηση αυθαιρέτου κτίσματος είμαι υποχρεωμένη να υπολογίσω αμοιβή χρονικού προγραμματισμού? έχει νόημα? Η υπόψη άδεια έχει μόνο αμοιβή αποτύπωσης και τοπογραφικού χωρίς να προβλέπεται καμία άλλη εργασία.
  8. Άδεια οικοδομής: «αποθήκη με υπόγειο», σε περιοχή εκτός σχεδίου εντός ΖΟΕ που επιτρέπει την ανέγερση μόνο70τμ κατοικία σε κάθε γήπεδο, α) μπορεί να γίνει τακτοποίηση η μετατροπή της αποθήκης και του υπογείου σε κατοικία β) στην αίτηση της τακτοποίησης αναφέρει ότι η διαδικασία προβλέπει ενημέρωση συναρμόδιων φορέων ΙΚΑ, ΔΟΥ. Τι θα κάνουν ΙΚΑ & ΔΟΥ όταν ενημερωθούν πάραυτα ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.