Μετάβαση στο περιεχόμενο

afroditi_0509

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

afroditi_0509's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αίτηση έχει νόημα γι αυτούς που δεν έχουν κάνει τα σεμινάρια και προτίθενται να τα κάνουν. Αν κάποιος έχει κάνει τα σεμινάρια, την αίτηση αυτή την έχει συμπληρώσει ήδη πριν τα ξεκίνησει, έχει πάρει και τον αριθμό ΚΑΣ και είναι ήδη καταχωρημένος ως εν αναμονή μόνιμος, άρα απλά περιμένει την ανακοίνωση 9/9 για την επόμενη διαδικασία στο buildingcert. Οι προσωρινοί πάλι είναι καταχωρημένοι, και μπαίνουν ήδη με τους κωδικούς τους στο σύστημα. Εννοείται ότι θα ζητήσουν επιπλέον δικαιολογητικά όπως και επιπλέον παράβολα... άρα για μία ακόμη φορά ξηλωθείτε!
  2. Ναι αλλά το αυθαίρετο είναι ΕΝΤΟΣ σχεδίου που σημαίνει ότι θα πληρωθεί μόνο το παράβολο και θα εκδοθεί άδεια, δεν θα υπολογιστεί ενιαίο ειδικό πρόστιμο για να το υπολογίσω συνολικά. Εννοείτε ότι τα τετραγωνικά της πρασιάς θα θεωρηθούν απλά σαν υπέρβαση δόμησης?
  3. Ναι υπολογίζονται με ενιαίο ειδικό πρόστιμο. Απλά το σύστημα του ΤΕΕ δε με αφήνει να επιλέξω την παραβίαση Ο.Γ. στο φύλλο καταγραφής που αναφέρω τα τετραγωνικά εντός πρασιά αν δεν έχει άδεια. Έχει κλειδωμένη την αντίστοιχη επιλογή και την ξεκλειδώνει αν επιλέξεις οτι έχεις άδεια. Έχετε ιδέα πως μπορώ να το διαχειριστώ?
  4. Δεν ξέρω αν ταιριάζει στην κατηγορία, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια, εντός σχεδίου, με αρτιότητα ακινήτου, έχει χτισμένα κάποια τετραγωνικά μέτρα εντός πρασιάς. (πχ. 200 τετραγωνικά η κατοικία συνολικά και τα 25 χτισμένα εντός πρασιάς) Και η ερώτησή μου είναι πώς δηλώνεται στο σύστημα δηλώσεων? Όλα τα τετραγωνικά της κατοικίας προς έκδοση οικοδομικής άδειας (δλδ 200) και σε άλλο φύλο καταγραφής τα 25 της πρασιάς ως παράβαση ή τα τετραγωνικά προς έκδοση οικοδομικής άδειας (δλδ 200 - 25) και σε άλλο φύλο καταγραφής τα 25 της πρασιάς με ενιαίο ειδικό πρόστιμο?
  5. Ναι αλλά τα τετραγωνικά εντός πρασιάς υπολογίζονται 2 φορές.... Δηλαδή στο ένα ΟΛΗ η κατοικία προς έκδοση οικοδομικής άδειας, και στο 2ο τα τετραγωνικά της πρασιάς ως υπέρβαση?
  6. Δηλαδή δηλώνεται ξεχωριστά σε άλλο φύλο καταγραφής? Δηλαδή ένα για τα νομιμοποιήσιμα τετραγωνικά, και ένα για τα τετραγωνικά εντός πρασιάς για τα οποία βγαίνει ενιαίο ειδικό πρόστιμο?
  7. Λύστε μου μία απορία αν ξέρετε, που σχετίζεται λίγο ως πολύ με τα παραπάνω. Κατοικία χτισμένη το 88-90 χωρίς οικοδομική άδεια σε περιοχή ΕΚΤΟΣ σχεδίου τότε, που τώρα όμως είναι ΕΝΤΟΣ και εξασφαλίζει και την ανάλογη αρτιότητα. Δεν έχει υπερβάσεις ΣΔ ή κάλυψης. Όμως ένα τμήμα της είναι χτισμένο εντός πρασιάς, έχουμε παραβίαση της οικοδομικής γραμμής δηλαδή από τη μία πλευρά. Κανονικά θα ήταν μια απλή περίπτωση κατοικίας χωρίς άδεια, που θα πλήρωνε το παράβολο και θα βγάζαμε άδεια. Η παραβίαση της ΟΓ όμως πως αντιμετωπίζεται? Ευχαριστω
  8. ναι όντως βοήθησε! Επιλεκτική τακτοποίηση με υπεύθυνη δήλωση οτι ενημερώθηκε από το μηχανικό για όλες τις αυθαιρεσίες και επιλέγει να τακτοποιήσει μέρος αυτών. Ευχαριστώ
  9. Καλημέρα, λύστε μου μία απορία αν ξέρετε, δεν ξέρω αν απευθύνεται βέβαια σε αυτή την κατηγορία. Αυθαίρετη κατασκευή ισόγειο και όροφος, σε περιοχή εντός σχεδίου (μπορεί δηλαδή να πληρώσει το παράβολο και να βγάλει άδεια), ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αίτηση ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ και επιμένει να δηλώσει μόνο το ισόγειο γιατί απ ότι λέει "ο όροφος δε φαίνεται πουθενά" - παίρνει ρεύμα από το ισόγειο. Γίνεται να βγει βεβαίωση μόνο για το ισόγειο? Εγώ σαν μηχανικός δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω καταγραφή και να δηλώσω ότι βλέπω? Δηλώνοντας μόνο το ισόγειο δεν είναι σαν να κάνω ψευδή δήλωση στοιχείων?
  10. Άσε το Νόμο Τρίτση, διάβασε το Ν4014/2011 και ακολούθησε κανονικά τη διαδικασία του φύλλου καταγραφής συμπληρώνοντας στην παλαιότητα την αντίστοιχη κατηγορία (ή προ του 83 'η 83-2003)... Μόνο που πρέπει να χεις κ κάποιο αποδεικτικό της παλαιότητας, π.χ. χαρτί από το ΙΚΑ.
  11. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!!! Σ ευχαριστούμε πολύ.... Και για τη διαθεσιμότητα και για την βοήθεια.
  12. Αποτυχία εισαγωγής έργου. [Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην καταχώρηση των στοιχείων του έργου. [Εισαγωγή Αμοιβών Μελών] Σφάλμα στον έλεγχο εγκυρότητας των εργασιών: "ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ" Η εργασία "ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ" έχει λάθος τιμή στο πεδίο "Τύπος Εργασίας".] - - Δεν έγινε καταχώρηση των στοιχείων στη βάση δεδομένων. το σημερινό σφάλμα.... Συγγνώμη που συνέχεια κάνω σχόλια, αλλά είναι το πιο εύχρηστο απ'όλα όσα έχω δει και θα ήθελα να καταφέρω να το χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  13. Αποτυχία εισαγωγής έργου. [Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην καταχώρηση των στοιχείων του έργου. [Εισαγωγή Αμοιβών Μελών] Σφάλμα στον έλεγχο εγκυρότητας των εργασιών: "ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ" Στην εργασία "ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ" το πεδίο "Συντελεστής επί του Προϋπολογισμού" πρέπει να έχει τιμές 0,1 ή 0,2.] - - Δεν έγινε καταχώρηση των στοιχείων στη βάση δεδομένων. Αυτά είναι που μου βγάζει σήμερα το λογισμικό του Τ.Ε.Ε. Δεν ξέρω αν κάνω εγώ κάτι λάθος. Έχετε υπ όψιν σας κάτι που θα μπορούσα να κάνω?
  14. Έξοχο το πρόγραμμα και πολύ εύχρηστο. Αλλά μπορεί να μου πει κάποιος γιατί το λογισμικό του τεε δεν δέχεται το xml που πήρα από το παραπάνω πρόγραμμα??? Μου λέει οτι δεν καταχωρήθηκε στη βάση δεδομένων και οτι δεν βρίσκει κωδικό εργασίας 160101 στο στάδιο εργασίας 1.
  15. Επειδή είδα ότι τελικά το χρησιμοποιείται πολλοί έχω ένα προβληματάκι. Χρησιμοποιώ autocad 2010 και sketchup 8 και δεν μπορώ να βάλω αρχεία autocad στο sketchup. Για την ακρίβεια στο import δεν μου βγάζει καθόλου τις επιλογές dwg, έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει???? το ίδιο μου συμβαίνει και με το 3DS MAX.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.