Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnvts

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

johnvts's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από προηγούμενο σχόλιο του nbr΄, σχετικά με υπόδειγμα δήλωσης 651, "Επειδή εκκρεμεί η Π.Ε. Του Ρυμ Σχ. Οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα που θα υπολογισθεί με την περάτωση αυτής" καταλαβαίνω ότι σε σύνταξη συμβολαίου τώρα , πριν την κύρωση της Π.Ε., δεν θα απαιτηθούν οι σχετικές πληρωμές η βεβαιώσεις από τον Δήμο ;
  2. Θα ήθελα την βοήθειά σας σε περίπτωση που αντιμετωπίζω. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου αναγράφεται σε συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς του 2008 ότι κληρονομείται οικόπεδο και η εντός αυτού ισόγεια κατοικία 45 μ2. Επίσης μνημονεύεται ότι αυτό αγοράσθηκε από τον κληρονομούμενο το 1958 με την υπάρχουσα σε αυτό κατοικία (45 μ2). Οικοδομική Αδεια δεν βρέθηκε και κανείς δεν γνωρίζει πλέον αν υπήρχε. Η κατοικία τώρα είναι 80 μ2 και από αεροφωτογραφίες φαίνεται ότι αυτό ήταν το εμβαδόν (80 μ2) τουλάχιστον από το 1965. Προφανώς θα το εντάξω στην κατηγορία 1 αλλά η ύπαρξη του συμβολαίου με τα λάθος μ2 δημιουργεί πρόβλημα η μου αρκεί να κάνει ο ιδιοκτήτης διόρθωση στο Ε9. Ευχαριστώ.
  3. Να σας αναφέρω δική μου περίπτωση γιά ενημέρωση. Πρόστιμο θεωρητικό 500 euro (αυθαιρεσία προ 75 + μία λοιπή αργὀτερα ) . Το σύστημα μου βγάζει σύνολο 400 λόγω Α εξαμήνου. Πληρώνεται το παράβολο 250 και απομένει γιά πληρωμή 70 επειδή το υπόλοιπο πρόστιμο θα κατατεθεί εφάπαξ. Αρα η δεύτερη έκπτωση 20% λόγω πληρωμής εφάπαξ γίνεται επί των 400.
  4. Η δυνατότητα έκπτωσης 20% γιά το Α εξάμηνο ισχύει αν έχει πληρωθεί τουλάχιστον το παράβολο (δηλ ΥΠΑΓΩΓΗ ) ή πρέπει να έχει πληρωθεί και το 30% των μετέπειτα δόσεων ;
  5. Στο ερώτημα #34 ανέφερα μία περίπτωση όπου σε δύο όμορα οικόπεδα εκδόθηκε γιά κάποιες προσθήκες-τροποποιήσεις, κοινή άδεια επειδή ανήκαν στους ίδιους ιδιοκτήτες και με τα ίδια ποσοστά. Εχω όμως μία λεπτομέρεια που δεν ανέφερα (γιατί τώρα την έμαθα) . Οι ιδιοκτήτες είναι μεν οι ίδιοι και έχουν 500 χιλιοστά έκαστος , αλλά στο ένα οικόπεδο έχουν συσταθεί δύο Ο.Ι. (διαμερίσματα ) με 500 χιλιοστά έκαστος ενώ στο άλλο το οικόπεδο και το κτίσμα το έχουν εξ αδιαιρέτου με τα ίδια ποσοστά. Η διαφορά αυτή διατηρεί την έννοια του "ίδιοι ιδιοκτήτες " ; Σε διαφορετική περίπτωση η "κοινή" Αδεια είναι μάλλον προβληματική ; Ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ γιά την απάντηση, η σύσταση αναφέρει ότι όλα τα άλλα είναι κοινόχρηστα.Αρα έτσι θα προχωρήσω.
  7. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχουν κατασκευασθεί με άδεια δύο διαμερίσματα, ισόγειο και όροφος. Εχει γίνει Σύσταση Ο.Ι. με 500/1000 ο κάθε ένας χωρίς πρόβλεψη γιά τους άλλους μελλοντικούς ορόφους. Ο έχων τον όροφο έχτισε αυθαίρετο μικρό διαμέρισμα από πάνω και το συνέδεσε με εσωτερική σκάλα.Τα νόμιμα διαμερίσματα έχουν μικροπαραβάσεις που θα τακτοποιηθούν ξεχωριστά γιατί είναι προ του 1975 (ΚΑΤ 1). Ο έχων το υπόλοιπο 500/1000 του ισογείου συναινεί. Η συμβολαιογράφος λέει ότι γιά το αυθαίρετο του Β΄ορόφου πρέπει να γίνει ξεχωριστή Δήλωση που θα περιγράφεται σαν " Αυθαίρετη κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο" . Εχετε κάποια άποψη επ΄αυτού;
  8. pirsogiannis Η αρχική έκπτωση 20% γιά το Α εξάμηνο υπολογίζεται από το σύστημα εξ΄αρχής (είναι αυτό που βλέπεις ). Η άλλη έκπτωση 20 % γίνεται πάνω σε αυτό αν πληρωθεί εφάπαξ.
  9. Στις αρχές του χρόνου έβγαλα βεβαίωση γιά ακίνητο με μικρές αυθαιρεσίες και πληρώθηκαν παράβολο -πρόστιμο. Η συμβολαιογράφος καθυστέρησε και η ισχύς βεβαίωσης λήγει. Πρέπει να γίνει φαντάζομαι νέα δήλωση και να ανέβουν όλα τα στοιχεία εξ'αρχής ; Στην περίπτωση αυτή θα πληρωθεί κάποιο παράβολο ; Ευχαριστώ
  10. Στο θέμα αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι συμπληρωματικό, πέραν των όσων ερωτήθηκαν και απαντήθηκαν παραπάνω. Αν έχουμε δύο όμορα οικόπεδα των ίδιων ιδιοκτητών και στο ένα υπάρχει κτίσμα με άδεια του 70 που εκδόθηκε γιά το οικόπεδο αυτό , ενώ στο άλλο υπάρχει πολύ μικρό (δεν εξαντλεί Δόμηση, Κάλυψη) κτίσμα με άδεια του 90 που εκδόθηκε όμως δείχνοντας τα δύο οικόπεδα μαζί. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να κάνω ρύθμιση γιά το κάθε ένα η μπορώ γιά το σύνολό τους; Το δεύτερο (μάλλον δύσκολο) θα με διευκόλυνε στο θέμα των συντελεστών υπέρβασης Δ., Κ. Συνένωση δεν έχει γίνει. Στην δεύτερη άδεια παρουσιάζεται το υπάρχον κτίσμα της πρώτης αδείας.
  11. Εχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ γιά την απάντηση. Αυτο φοβόμουν αλλά ήλπιζα μήπως με το συγκεκριμένο άρθρο ελάφρυνε λίγο το πρόστιμο.
  12. Στο άρθρο 100, παρ 10 αναφέρει "νομίμως υφιστάμενο κτίριο" δηλ εννοεί μάλλον ότι π.χ. ένα διώροφο νόμιμο κτίριο έχει απλά υπέρβαση ύψους. Αν όμως το νόμιμο διώροφο έγινε τελικά τριώροφο χωρίς να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής; Στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα ΦΚ με την υπέρβαση Δόμησης μόνο και το θέμα Υψους με αναλυτικό η ένα ΦΚ με υπέρβαση Δόμησης και Υψους μαζί ; Η ύπάρξη αρχικής άδειας γιά το διόροφο, καλύπτει το "νομίμως υφιστάμενο";
  13. Καλημέρα και από εμένα. Εχω μία περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου στο οποίο υπάρχουν αυθαίρετα : μεταλικό στέγαστρο 10Χ5 μ. γιά αυτοκίνητα (προ του 2011) και σε άλλη θέση δάπεδο από σκυρόδεμα 10Χ10 μ. (μετά το 2011) . Στο οικόπεδο δεν υπάρχει άλλο κτίσμα . Το στέγαστρο θεωρώ ότι τακτοποιείται με αναλυτικό . Γιά το δάπεδο θα μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης; Τι βεβαίωση μπορώ να εκδόσω τώρα με τον Ν.4495 ; Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο θέμα ; Εύχαριστώ.
  14. Τελικα διαπίστωσα ότι το σύστημα υπολογίζει εξαρχής την έκπτωση η την αύξηση αναλόγως του εξαμήνου που διανύουμε. Αρα στην πληρωμή εφάπαξ μπορείς να υπολογίσεις μόνο Π * 0.8 και αυτό είναι το τελικό ποσόν που θα πληρώσεις . Τους άλλους υπολογισμούς που αναφέρει ο ΚΑΝΑ παραπάνω δεν τους βλεπουμε, γίνονται απευθείας από το σύστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.