Jump to content

dimitris74

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About dimitris74

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος
 1. μολις επικοινώνησα και μου είπαν το ακριβώς αντίθετο ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη
 2. καλημέρα συνάδελφοι. Είχα το β εξάμηνο του 2016 απλήρωτο. δοκίμασα όταν ανοιξε η εφαρμογή και δεν μπορούσα να το ρυθμίσω γιατί δεν φαινόταν ληξιπρόθεσμο. Μπήκα σήμερα στον έφκα και το βλέπω ληξιπρόθεσμο και έχει πάρει και προσαύξηση περίπου 10% απο 28/2 Έχει γίνει και σε άλλους αυτο? Που θα πρέπει να απευθυνθώ αν γνωρίζετε για να δώ τι γίνεται?
 3. Καλημέρα Είχα πληρώσει δυο μήνες εισφορές για γεναρή φλεβάρη μεχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην εργασία μου για την υπαγωγή η όχι στο άρθρο 39 παρ.9. Τελικά πήγα με αυτό και πληρώθηκαν κανονικά οι υπόλοιπες εισφορές με αποτέλεσμα τους δυο μήνες αυτούς να τους έχω πληρώσει δύο φορές. Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος την διαδικασία για επιστροφή τον αχρεωστήτως καταβληθέντων εισφορών με τον Εφκα?
 4. καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια απορία- προβληματισμό. Έστω παράδειγμα νέος μηχανικός <2 η 5 έτιας στον οποίο εφαρμόζεται η έκπτωση και η διαφορά μετατρέπεται σε ασφαλιστική οφειλή. ο μηχανικός αυτός δουλεύει με μπλοκάκι σε έως 2 εργοδότες και συμφωνεί να επιμεριστούν οι εισφορές του σε αυτόν και στους εργοδότες. αν είχε αρχικές εισφορές 100€ πριν την έκπτωση και μετά έχεις 60€ πχ. τότε επιμερίζονται 20€ στον εργαζόμενο και 40 € στον εργοδότη. η ασφαλιστική διαφορά που γίνεται οφειλή τα 40€ και θα πληρωθούν στο μέλλον δεν θα πρέπει να επιμεριστούν ανάλογα?
 5. Καλημέρα συναδελφοι Σε άδεια του 2010, θα αναλάβω την επίβλεψη στα μηχανολογικά σε ένα βιομηχανικό κτίριο. Θα αντικαταστήσω κάποιον ο οποίος βγαίνει στην σύνταξη και θα μπώ στην θέση του. Μιας και δεν είναι ο τομέας απασχόλησης μου ( δουλεύω σαν μηχανικός παραγωγής σε μια εταιρεία με σύμβαση παροχής υπηρεσιών) δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με άδειες δεν γνωρίζω τις διαδικασίες που χρειάζονται απο μεριάς μου για την ανάληψη της επίβλεψης. Απλά θυμάμαι κάποιες διαδικασίες που είχα δεί παλιότερα απο γνωστούς. Αυτά που έχω ως δεδομένα είναι τα εξής: Τις διαδικάσίες με την πολεοδομία θα την αναλάβει ο υπεύθυνος για τα αρχιτεκτονικά όποτε με απασχολεί μόνο το θέμα των αμοιβών, φεμ κλπ. Έχω στα χέρια μου τις συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες που γράφουν νόμιμη, συμβατική αμοιβή. Από κει και πέρα πρέπει να δηλώσω στο σύστημα αμοιβών του τεε τα στοιχεία και να βγάλω απο κεί εντολή όπως γινόταν παλιότερα? Πρέπει να υποβάλω στην δου τις συμβασεις και να πληρώσω καποιο φεμ τώρα η όταν πληρωθώ? Κρατήσεις υπερ τεε, τσμεδε, εμπ κλπ πρέπει να τις πληρώσω τώρα? Η αμοιβή θα καταβληθεί στο τέλος του έργου που πιθανόν να είναι σε κανά δύο χρόνια απο τώρα ίσως και παραπάνω. Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να με καθοδηγήσει γιατι διαβάζω και έχω χαθεί για το τι ισχυει και τι δεν ισχυει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας
 6. καλησπέρα για το θέμα του συμβούλου όποιος συνάδερφος έχει ασχοληθεί να προσέξει γιατι σε περίπτωση δικιά μου η τράπεζα όρισε σύμβουλο συνεργάτη της χωρίς να το ξέρω. για να τσιμπήσουν την αμοιβή.
 7. καλό είναι το δέλεαρ αλλά βρές μου εσύ μια τράπεζα με εισόδημα 12.000 η 20.000 οικογενειακό να σου δώσει δάνειο. εδώ με 35.000 σε συνταξιούχους και τους κόβουν οι τράπεζες.
 8. καλησπερα, μια ερωτηση βρε παιδιά γιατι δεν εχω ασχοληθεί και δεν το ξέρω το αντικείμενο. σε ενα διαμερισμα με αποθηκη στο υπογειο και παρκινγ. χρειαζονται τρεις βεβαιώσεις ξεχωριστές?
 9. στο building cert περναει η 1.68.1.73? την δευτέρα που δοκίμασα δεν την δεχόταν
 10. παράταση και ελαστικότερα κριτήρια το ενδιαφέρον μπαίνουν κτίρια μέχρι το 1989 Αθήνα, 16 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συνέχιση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» Διαπιστώνοντας το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, ανακοινώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται. Η υπαγωγή στο Πρόγραμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των πόρων ανά Περιφέρεια. Μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες υπερβαίνει τις 30.000, από τις οποίες περίπου οι 15.000 έχουν λάβει προέγκριση δανείου. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την αποτύπωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων από τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την οικονομική συγκυρία, το Πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:  Επιλέξιμα για το πρόγραμμα είναι τα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31.12.1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 €/τ.μ  Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.  Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων από τρεις γίνονται δύο και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής: o Κατηγορία Α Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 € ή τις 60.000 € αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%. o Κατηγορία Β Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 € ή 60.000 και 80.000 € αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%. Η κατάταξη στις ανωτέρω κατηγορίες γίνεται βάσει της τελευταίας διαθέσιμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Σημειώνεται επίσης ότι: • Η εξοικονόμηση που πρέπει να επιτευχθεί από τις παρεμβάσεις του Προγράμματος αντιστοιχεί στο 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς • Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται όλες οι πρόσθετες εργασίες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την τεχνικά ορθή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων όπως αποξηλώσεις/ καθαιρέσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών), κλπ. Επίσης στην κατηγορία «αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης» περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μη σταθερών εξωτερικών σκιάστρων. • Με σκοπό την επιτάχυνση της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων, ο μέγιστος χρόνος υλοποίησης των παρεμβάσεων μειώνεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης Τέλος, διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και πληρούν τους όρους θα υπαχθούν άμεσα στο πρόγραμμα, ενώ οι ανωτέρω τροποποιήσεις στους όρους του προγράμματος θα ισχύουν και για τις αιτήσεις αυτές.
 11. η πλάκα είναι ότι μόνο κατά τύχη μπορεί κάποιος να το πάρει χαμπάρι. επίσης αυτή την φορά έχει τετραπλασιαστεί το μέγεθος του αρχείου παρόλο που έχει το ίδιο συνοδευτικό
 12. παρεπιπτώντος εχει ξανα αλλάξει η ενημέρωση της 1.28 και οδηγεί το πρόγραμμα στην 1.28.1.73
 13. το χέρι ήταν κατ ευφημισμόν, το είδα το πεδίο που πρέπει να συμπληρωθεί αλλα δεν χωράει δυστηχως όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνω
 14. Το νέο έντυπο με το σωστό λάθος που έστειλε η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας το έχει δεί κάποιος? πως μπορώ να γράψω στο πιστοποιητικό στο σημείο που έχω κυκλώσει με κόκκινο το μπλα μπλα που γράφουν? με το χέρι? υπάρχει κάποια φόρμα που δηλώνω όνομα στο σενάριο απο το τεε κενακ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.