Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

hairentin

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Σέρρες
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.956 profile views

hairentin's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πραγματικά απόλαυσα το θέμα, είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση και είναι ώρα να πάρω την τελική απόφαση για το τελικό κονίαμα. Είμαι στο δίλημμα να βάλω κλασικό τσιμέντο με άμμο και υπερρευστοποιητή χρησιμοποιώντας συνεργείο για να το εφαρμόσει, αλλά επειδή χρησιμοποιώ μορφόπλακα με αρκετά κενά φοβάμαι οτι δεν θα μπεί παντού (βέβαια το κόστος των υλικών είναι κλάσμα σε σχέση με το αυτοεπιπεδούμενο) . Απο την άλλη το αυτοεπιπεδούμενο είναι αρκετά ακριβό και έχω μεγάλο σπίτι να καλύψω (130 τ.μ. επι 3,5-4 εκκατοστά) αλλά τα οφέλη είναι αρκετά. Η απορία μου είναι σχετικά με τους αρμούς διαστολής, αν κατάλαβα καλά στρώνεις δωμάτιο δωμάτιο ? Για αυτοεπιπεδούμενο προσπαθώ να καταλήξω στο αν είναι καλύτερο δωμάτιο δωμάτιο ή μια μέθοδος που είδα στο youtube, που στρώνουν (με μηχάνημα) όλο το σπίτι, και μετά όσο είναι υγρό πακτώνουν το υλικό για τον αρμό. Τέλος , για το αυτοεπιπεδούμενο , τι χρόνους αναμονής είχες για την ξήρανση του δαπέδου ? Κλασικά 21 μέρες και μετά σιγά σιγά θερμοκρασία ή όπως διάβασα κάπου μετά τις 7 μέρες ξεκίνησες την τεχνιτή ξήρανση ?
  2. Διπλόσυχνο gps σε android ? Μήπως εννωείς οτι πιάνει και gps και glonass ? Αν είναι το δεύτερο , προφανώς και όχι , μεγάλες εταιρίες gps , ακόμα προσπαθούν να πετύχουν αυτή την ακρίβεια χωρίς σύνδεση σε δύκτιο . Απο την άλλη κυκλοφορούσαν κάποιες εφαρμογές , που σε κάποια κινητά και με σύνδεση σε δύκτιο πετυχαίναν αρκετά καλές ακρίβειες (rtk πάντα) Όσον αφορά τον ενοπισμό και μόνο είναι μια χαρά , για τοπογραφικό καλύτερη ακρίβεια πιστεύω θα πετύχεις απο το ktimanet , παρά με οποιαδήποτε τέτοια εφαρμογή
  3. Καλημέρα Ετειμάζομαι να γίνω ... θείος , και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις που όσο και αν διάβασα άκρη δεν έβγαλα . Αρχικά εκτός απο μέλλον θείος είμαι και εργοδότης της αδερφής μου σε τεχνικό γραφείο . Η αδερφή μου ήταν χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας (αρχιτέκτων) και τον Οκτώμβριο της έκανα πρόσληψη κανονικά , οπότε πληρώνουμε (εργοδότης / εργαζόμενος) εισφορές τόσο σε Τσμέδε όσο και σε ΙΚΑ . Η αδερφή μου γενάει στα μέσα του Φεβρουαρίου , και ψάχνω να δώ τι γίνεται τόσο με το αν δικαιούτε τίποτα απο τα ταμεία , όσο και με τις υποχρεώσεις μου προς αυτή . Το ικά λέει δεν δικαιούτε τίποτα λόγω μη συμπλήρωσης 200 ενσήμων σε αυτό , το Τσμέδε μόνο ότι δικαιούτε απο τον ΕΟΠΥ , και κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει για τις υποχρεωτικές άδειες (ούτε ο λογιστής ξέρει) και το αν αυτές είναι επιδοτούμενες , ανευ ή με αποδοχών απο μένα . Υπάρχει κάποια αντίστοιχη περίπτωση ?
  4. Καλύτερα δοκίμασε να ξανακάνεις εγκατάσταση το mapsuite , ίσως κάτι δεν πήγε καλά . Εδώ και χρόνια δουλεύω το mapsuite σε demo ακόμα και σε windows7 64 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα . Μια άλλη καλή λύση είναι το topcon link , το οποίο είναι δωρεάν , περιλαμβάνει πολλά φορμάτ δεδομένων και βγάζεις xyz , το μόνο κακό είναι οτι τουλάχιστον σε εμένα έχει μια εμμονή να μου δείχνει τις γωνιες σε μοίρες , αλλά παραδόξως με σωστή μετατροπή , και σωστές τελικές συν/νες (έλεγχος με mapsuite kai topcon link στο ίδιο αρχείο) .
  5. Προσωπικά και απο όσα έχω ακούσει , πιστεύω οτι έχετε απο τις καλύτερες δυνατές , και οτι είστε άριστα καταρτισμένοι , έχω γνωστούς που πίνουν νερό στο όνομα της metrica , όπως έπίσης έχω και άλλους γνωστούς που κάνουν το ίδιο για άλλες εταιρείες εκτός ίσως Αθηνών . Προσωπικά με τράβηξε η ιστοσελίδα σας , στην ανάλυση του δικτύου , η οποία μου έλυσε αρκετές απορίες , με έβαλε σε άλλες αναζητήσεις , ώστε να καταλήξω οτι ακόμα και με υπερδιπλάσιο κόστος συνδρομής απο το ανταγωνιστικό δίκτυο , πρέπει να επιλέξω το δικό σας . Σκληρή ερώτηση θα ήταν γιατί όντας κινέζικο προιόν , προφανώς έχει ακριβώς τους ίδιους ανθρώπους για τεχνική υποστήριξη με ακριβώς την ίδια κατάρτηση με αυτή που απολαμβάνουν οι χρήστες leica . Κάτι που εξαρχής ήταν στα μείον των κινέζικων ... Για τα παραπάνω θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου , παρόλα αυτά , ελπίζω να σας διαψεύσω σε λίγο καιρό , τουλάχιστον όσον αφορά την ακρίβεια και την επαναλληψημότητα ... Καθώς για να γνωρίζω ο ίδιος την ακρίβεια με την οποία μετράω , και αν απλά αγόρασα ένα τάπερ με λαμπάκια ή κάτι αξιόπιστο , έχω προγραμματισμένο να κάνω τις ίδιες μετρήσεις με 3-4 gps (κινέζικό μου , spectra epoch 25 , stonex s9IIgnss , και πιθανόν ένα trimble R8 model2) . ¨Ολα θα γίνουν με το ίδιο χειριστήριο (tds recon με τα προγράμματα survey pro και survce) , και συνδεδεμένα με το ίδιο δίκτυο CORS , ελπίζω με το METRICA.NET το οποίο κρίνω οτι αξίζει λόγω VRS δυνατότητας (ακόμα ψάχνω για τα MAC και το τι προσφέρουν) , αλλά μετά απο διάβασμα στην ιστοσελίδα σας απέριψα τα single base ... Τα prexiso , δεν τα γνώριζα καθόλου πρίν απο το πόστ του Kane , ένα search έκανε τα υπόλοιπα .
  6. Σκληρή ερώτηση , ίσως η ερώτηση για την τεχνική υποστήριξή τους θα ήταν ακόμα ποιο σκληρή ... Προσωπικά σέβομαι την κάθε εταιρεία , αλλά η κατηγοριοποίηση μου θα ήταν διαφορετική , όπως και τα κριτήρια για την κατηγοριοποίηση ... Μια μεγάλη εταιρεία με μεγάλο κύκλο εργασιών ίσως να προτιμάει την παραπάνω κατηγοριοποίηση , ένας ελεύθερος επαγγελματίας , όμως θα κοιτάξει και το value for money ... και εκεί είναι ίσως που χάνουν οι μεγάλες εταιρείες όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες . Πρίν προχωρήσω όμως σε εκτενέστερο σχολιασμό , θα ήθελα μια απάντηση στο τι παραπάνω τελικά θα δεί στην πράξη ο απλός χρήστης στο πεδίο ... Θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια ? Μεγαλύτερη επαναλλήψημότητα ? Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης ? Πάντα όμως δουλεύοντας με αντίστοιχο σετ rover base ή το ίδιο σύστημα CORS . Μια παρατήρηση μιας και αναφέρθηκε το σύστημα cors , ίσως θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσετε μια συζήτηση για τα δύκτια που υπάρχουν , εκεί θα κερδίζατε κατα κράτος και τις εντυπώσεις και ίσως πελάτες αν μάθαιναν τις πραγματικές διαφορές . Για να μην παρεξηγηθώ , δεν ασχολούμε με το εμπόριο , κοιτάω να κάνω την δουλειά μου με γνώμονα και την ακρίβεια και το κόστος ... Ενδεικτικά χρησιμοποιώ ένα απο τα ακριβότερα καθαρά ιαπωνικά total station . Είμαι στην διαδικασία εισαγωγής ενός κινέζικου συστήματος rtk με το trimble 970 το κλασικό τριπλόσυχνο (κόστος με φπα μεταφορικά εκτελωνισμούς κλπ περίπου 4000) , το οποίο θα χρησιμοποιώ με το ακριβότερο ιδιωτικό δίκτυο της Ελλάδας , καθώς σαν δίκτυο έχει πολλά να προσφέρει σε ακρίβεια .
  7. http://www.gopetitio... Καλησπέρα, Αξίζει να ασχοληθεί ο καθένας μας 2 λεπτά (δεν χρειάζεται παραπάνω για να το υπογράψει και να το κοινοποιήσει όπου μπορεί) . Ϊσως αν μαζευτούμε αρκετά άτομα , να μας ακούσουν λιγάκι ποιό σοβαρά . Το ψήφισμα ήδη τρέχει σε facebook και σκοπός είναι να διαδωθεί όσο μπορούμε περισσότερο , ώστε κάθε μηχανικός να το δεί , και όποιος πιστεύει οτι τα νεα μέτρα είναι εξοντωτικά , να του δώσει μια ευκαιρία
  8. Καλησπέρα Ξεθάβω το θέμα για να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου έναντι του παρεχόμενου πακέτου προς τους μηχανικούς . Πρόσφατα έκανε αίτηση για την δυνατότητα υπερανάληψης η αδερφή μου , άτομο που δεν έχει πάρει ποτέ δάνειο , ούτε καν πιστωτική κάρτα , οπότε απο θέματα ΤΥΡΕΣΙΑ κλπ είναι πεντακάθαρη . Μετά απο 3 βδομάδες η αίτηση απορήφθηκε , και ζητάν εγγυητή ώστε να επανεξετάσουν την υπόθεση χωρίς να απαντάνε με σιγουριά για το αν ακόμα και με εγγυητή θα το δώσουν . Καταλαβαίνω οτι οι καιροί είναι δύσκολοι , και οτι είναι δικαίωμα της κάθε τράπεζας για το πώς θα διαθέσει τα χρήματα της , αλλά αν δεν δύναται να εκπληρώσει τις διαφημιζόμενες υποσχέσεις της , ας μην τις κάνει . Ευτυχώς η ανάγκη για βοήθεια απο την συγκεκριμένη τράπεζα έχει περάσει , και είναι καλύτερα να γνωρίζουμε οτι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στην βοήθεια της όταν και αν ξαναχρειαστεί .
  9. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις , μετά απο περαιτέρω ψάξιμο καταλήγω οτι το σύνορο το δίναν στον πόδι οι τοπογράφοι που κάναν τις διανομές , με βάση όχι κάποιο νόμο , αλλά την κοινή λογική που αναφέρθηκε οτι αποτελεί φυσικό αντιστίριγμα . Στην υπόθεση μου προχωράω ώς εξής , πλήρη αποτύπωση της περιοχής , όρια καθυπόδειξη του ιδιοκτήτη , καθώς και μιά επίσημη απάντηση απο την Δ/ση Πολιτικής Γής οτι τα συγκεκριμένα τεμάχια αποτελούν ιδιοκτήσιά , με αριθμούς , εμβαδα κλπ , τα οποία δεν έχουν καμία διηκητική ισχύ . Απο κει και πέρα ας τα βρούν οι δικηγόροι . Υ.Σ. Αν κάποια στιγμή μελοντικά βρώ κάτι παραπάνω θα φροντίσω να ενημερώσω .
  10. Επειδή είναι ιδιοκτησίες , το διάγραμμα της διανομής είναι απλά ενδεικτικό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δικαστήριο , επίσης δεν υπάρχουν ούτε οροσημα ούτε διαστάσεις . Τέλος η αποτύπωση με την διανομή δεν έχουν και πολύ σχέση , και αλλού τρώει ο ένας αλλού ο άλλος . Γενικά ήθελα να δώ αν είναι κάτι επίσημο ή αν είναι όντως εθιμικό δίκαιο . Ποιο πρόσφατα διαγράμματα δεν έχουν καθώς με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τα είχαν καλά .
  11. Καλησπέρα , Επειδή ακούω απο πολλούς συναδέλφους οτι τα πρανή σε αγροτεμάχια ανοίκουν στον απο πάνω , αλλά δεν μπορώ να βρώ με τίποτα την ανάλογη νομοθεσία , γνωρίζει κανείς αν αυτό ισχύει καθώς επίσης και ποιος νομος το αναφέρει ? Η περίπτωση μου είναι : Επι χρόνια δύο γείτονες σε περιοχή οπου τα αγροτεμάχια είναι ιδιοκτησίες και όχι κλήροι , συμφωνούσαν προφορικά οτι σύνορα τους είναι στην βάση του πρανές , άσχετα αν ο απο πάνω για λόγους ευκολίας έχει περιφράξει πάνω απο το πρανές . Ο απο κάτω πεθαίνει και οι κληρονόμοι έρχονται ισοπεδώνουν το πρανές και το διεκδικούν . Τώρα γίνετε δικαστήριο και πρέπει να τεκμηριώσω ότι μπορώ (αν μπορώ) για τον πελάτη μου (ιδιοκτησία πάνω απο το πρανές ) . Οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση δεκτή . Ευχαριστώ .
  12. Βασικό ερώτημα , θέλεις να τους πάς κόντρα ή προτιμας να πας με τα νερά τους (δηλαδη είναι η πολεοδομία που δραστηριοποιήσε ή μια αλλη που θα κάνεις 1-2 δουλειές )? Αν θέλεις να τους πάς κόντρα θα σου προτεινα να ψάξεις την νομοθεσία που επιτρέπει την νομιμοποίηση , βάση των λεγομένων σου και του χρόνου κατασκευής λογικά αρθρο 22. Αν θέλεις να πάς με τα νερά τους , μάλλον κάνεις αυτό που θα σου προτείνουν οι περισσότεροι μηχανικοί , παράτα την υπόθεση καθώς οι νομιμοποιήσεις αξίζουν σε περίπτωση που αμοίβεσε αρκετές χιλιάδες ευρώ (όχι την ελάχιστη που βγάζει το πρόγραμμα) , σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις μεσω τρεξίματος , ή σε περίπτωση που δεν μπορέις να το αποφύγεις (πολυ φιλικό , συγγενικο κλπ πρώσοπο) . Υ.Σ. Με κάθε επιφύλαξη , καθώς στα αυθαίρετα δεν έχω εμπειρία και τώρα προσπαθώ να βγάλω κι εγώ άκρη .
  13. erling κι εγώ το ίδιο καταλαβαίνω , το θέμα είναι όμως τι καταλαβαίνει και ο υπάλληλος της εκάστωτε πολεοδομίας . Πχ ο ένας εκ των δύο πολεοδομιών , ενώ στην αρχή δεν γνώριζε την ύπαρξη της εγκυκλίου μόλίς του την έδειξα μου είπε οτι θα την λαβει υπόψιν , υπάλληλοι όμως απο την δευτερη πολεοδομία , στην αρχή δεν γνώριζαν την ύπαρξη της , στη συνέχεια τους την πήγα την είδαν , με παρέπεμψαν σε αλλον υπάλληλο (φορολογικά) , ο οποίος επισης δεν ήξερε την ύπαρξη , σχεδόν αρνήθηκε να την δεί , με έβγαλέ άσχετο όσον αφορα τις νομιμοποιήσεις επειδή ήθελα αρθρο 22 και όχι 1512 επειδή έχει μικρότερα πρόστιμα (δεν είμαι σχετικός με τις νομιμοποιήσεις , αλλά δεν με ενδιέφερε πότε θα πληρώσουν μικρότερα πρόστιμα αλλά να μην πληρώσουν σύμφωνα με την εγκύκλιο) , και τελικά αρνήθηκε να μου απαντήσει και μου είπε να κάνω έγγραφη αίτηση για να πάρω απάντηση . Άρα νεώτερα σε 15 μέρρες ...
  14. Εγκύκλιος 36/2000 http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2119/index.htm
  15. Καλησπέρα, Αν και είμαι αρκετά νέος στην αναζήτηση της νομοθεσίας για τα αυθέρετα , μετά απο ψάξιμο στο φόρουμ , στη νομοθεσία και σε δύο πολεοδομίες μπορώ να σου πω με αρκετή σιγουριά οτι τα πρόστιμα σε καμία περίπτωση δεν παραγράφονται . Εχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα : Χρόνικα τα πρόστιμα έχουν διαφοροποιησεις στις εξής κατηγορίες: Πρό του 55 δεν υφιστανταί καθώς δεν νοείτε αυθαίρετο. 55-82 Υπάρχει ο λεγώμενος νόμος Τρίτση δεν γνωρίζω τα ύψη των προστίμων αν και έπρεπε να δηλωθούν τότε , το πρόστιμο διατήρησης είναι εφάπαξ και είναι το τετραπλάσιο του προυπολογισμού . 83-03 , τα πρόστιμα είναι αρκετά μικρά , ενδεικτικά για κατοικία υπολόγιζε για κατοικία οτι το πρόστιμο ανέγερσής είναι 58 ευρώ Χ τα τετραγωνικά του αυθαιρέτου , και το διατήρησης είναι το 10% του ανέγερσής με κάποια προσαύξηση (δεν την γνωρίζω) ανα έτος . Υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις αναλογα με το αν γίνει αποδοχή , αν πληρωθούν μετρητής , αν είναι πρώτη κατοικία , και αναλογά τα τετραγωνικά (πχ κάτω απο 50 τμ υπολόγισε το 45%) . Σχετικά με το πρόστιμο αν δεν κάνω λάθος η περιγραφή γίνετε στο αρθρο 17 του 1337/83 . 04 - ... , τα πρόστιμα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή , είναι τεράστια και σύμφωνα με την γνώμη αρκετών πολλές φορές συμφαίρει η κατεδάφιση . Αν έχει γίνει καταγγελία , τότε ο χρόνος ανέγερσης και φυσικά τα χρόνια της διατήρησης μετράνε απο την στιγμή που η υπηρεσία θα εκτιμίσει οτι ανεγέρθηκε το αυθαίρετο . Αν δεν έχει γίνει καταγγελία , τότε (σύμφωνα με αλλά άτομα στο φόρουμ , καθώς προσωπικά δεν βρήκα την ανάλογη νομοθεσία) τα πρόστιμα διατήρησης μετράν απο τη στιγμή που ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης (αν μπορεί να γίνει) ,και της ανέγερσης σύμφωνα με την δήλωση του ιδιοκτήτη . Υπάρχει επίσης μιά εγκύκλιος που εξαιρεί απο τα πρόστιμα κάποιες αλλαγές χρήσης . Τέλος για τα πρόστιμα του ΙΚΑ , αυτά παραγράφονται μετά την 10ετία . (πάλι σύμφωνα με το φόρουμ καθώς δεν έχω βρεί την ανάλογη νομοθεσία). Καλό θα ήταν να πείς ακριβώς τη υπέρβασή αδείας έχει γίνει ώστε να μπορείς να βοηθηθείς καλύτερα . Υ.Σ. Όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξή , καθώς όπως είπα δεν ασχολούμε πολύ καιρό με αυθερετα . Φαντάζομαι όμως οτι αν κάποιος εντοπίσει κάποιο λάθος θα το αναφέρει .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.