Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimxpat

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    RheinLand
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dimxpat's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να το πιασουμε απο την αρχη . Αμφιβάλει κανεις οτι οι καλυτερα πληρωμενοι υπαλληλοι χωρις διοικητικα καθηκοντα (διοικηση ομαδας κλπ ) είναι οι Γιατροι ειδικα των χειρουργικων ειδικοτητων.Γερμανια το συμβολαιο του πιο senior επιμελητη κλινικης σε πανεπιστημιακο ειναι https://www.marburger-bund.de/sites/default/files/tarifvertraege/2018-08/17-08-29-tv-aerzte-i-d-f-6-aenderungstv.pdf dhladh 10 000 μεικτα το μηνα χωρις υπερωριες , μπονους κλπ.Βαλτε και ενα 50% πανω για τα παραπανω 15000 το μηνα. Και μιλαμε για τους πιο ακριβους .Βγαλτε συμπερασματα
  2. Κοιτα αυτο άρθρο 76 § 6 περ. β’ του Κ.Φ.Ε., όπως προστέθηκε με το άρθρο 12 § 6 του Ν. 3943/2011.Το πιο πιθανο ειναι να μην θεωρηθεις κατοικος εξωτερικου οταν η οικογενεια σου διαμενει εδω.Για τους πολυ υψηλα αμοιβόμενους υπάρχουν και αλλα κόλπα οπως εταιρια στην Κυπρο η Λουξεμβουργο αλλα μαλλον δεν εισαι σε αυτην την κατηγορια .Τωρα δυστυχως θα στεναχωρησω πολλους αλλα δουλεια μηχανικου τα πρωτα χρονια δεν θα κανετε.Γενικα οι ελληνικες εταιρειες σε θεμα cost control ,συμβατικο μερος και αλλα που θα πρεπει να κανει σωστα ενας μηχανικος διοικησης εργοταξιου δεν το πολυεχουν ειναι δευτερης κατηγοριας.Παντως βλεπω τις ταριφες και στεναχωριεμαι το 2007 επαιρνα παραπανω και μαλιστα ευρωπη μετα δουλεψα σε Γαλλους και ειχα και πολυ καλυτερα benefits.(ιδιωτικη παγκοσμια ασφαλιση υγεια,εταιρικο ασφαλιστικο ,stock options ,αυτοκινητο με οδηγο ,τρια αεροπορικα απο 17 μερες ,σπιτι)
  3. Στο Τουρκμενισταν που δουλευα και είναι στην αλλη οχθη της κασπιας γίνονταν χειρότερα.Σε αυτες τις χωρες που το πολιτευμα είναι προς "προεδροκρατια" ολα τα αλλα σχολια περιττευουν
  4. Οι Τοπογράφοι έχουν το δικαιωμα για τετοιες μελέτες ,οπως και εγω να κάνω στατικά για ουρανοξυστη από την άλλη δεν έχω ουτε την γνωση ,ουτε το λογισμικό ουτε την εμπειρία οποτε καλυτερο θα ηταν να απευθυνθείς σε ένα γραφείο που να έχει εμπειρία σε τετιοιυ είδους μελέτες.Συνηθως είναι στελεχωμένα και απο τοπογραφους και απο δασολογους.
  5. @silent arrow δες τα τεχνικά φυλλάδια των εταιριων ξεκίνα απο τις εταιρειες που τα αντιπροσωπευουν στην ελλάδα
  6. Τι σημαίνει ο ιδιοκτητης δεν έχει χρήματα να αποπερατώσει τον δευτερό οροφο.Αυτη η υπερβολικη χαλαρότητα και οι λύσεις αλα καρτ μας κατεστρεψε στην Ελλάδα.Θέλουμε μια γερη δόση προτεσταντισμου στα σίγουρα.επι του πρακτεου μάλλον η λύση σου λέγεται couplers οπλισμου. ΥΓ Συμφωνω απόλυτα με την φράση του προηγουμενου" Γιατί εγώ που πλήρωσα την στέγη να βλέπω τα μπετοσίδερα και το ημιτελές του γείτονα" και να συμπληρωσω και πόσο μειωνει την αξία του δικου μου σπιτιου μια τετοια θέα .
  7. Εδώ γελάνε υπάρχουν περιπτώσεις που συμφέρει τον ιδιώτη να κάνει δωρέα την κατασκευη του διανοιγμένου δρόμου στον δήμο προκείμένω να πετυχει την κατάτμηση ειδικά αν μπορεσει να την κάνει οπως τον συμφέρει.Στο τέλος τα οικοπεδα να κοβονται και ας μην μπορεί να περάσει ουτε ποδηλατο επειδη οι στροφες είναι ορθές γωνιες .
  8. 'Οποιος θέλει για Τουρκμενισταν ,Αλβανία και Κύπρο μπορώ να δωσω και πολυ πιο άμεσες πληροφορίες.Σε λίγο αν ολα πάνε καλα και για Γερμανία. Δια μεσω τριτων μπορώ να μαθω για Νιγηρία και Σιγκαπουρη
  9. Για εξωτερικό εξαρτάται αν θεωρείς το εαυτό σου μετανάστη η εκπατρισμένο μηχανικό.Στην πρώτη περίπτωση το κύριο κριτηριο είναι η ποιοτητα ζωης στην δευτερη μια σχετικη ασφάλεια και τα χρήματα διαλέγεις και παίρνεις.
  10. Για τα γενικά κοιτά το ποστ μου τι να προσέξεις σε expat συμβόλαια ,στα ειδικά απο φίλο που έχει επισκεφτεί την χώρα αρκετές φορές για εργασία με γνωστή ελληνική εταιρία μάλλον είναι από τις καλύτερες και πιο ήσυχες αραβικές,λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα .
  11. Σε μια περίπτωση ερκερ που μου έτυχε κλείστηκε με τσιμεντοσανιδα και ουτε ρωγμές ούτε περιττά βάρη
  12. Δες τα προαπαιτούμενα για την θέση ,το primavera είναι προαπαιτούμενο για planning engineer project control είναι χρόνος χρήμα ,ποιότητα ,ασφάλεια .Α και κάτι ακόμα ακόμα και στα πολυ μεγάλα έργα οι διευθυντές και οι section engineers δεν θέλουν planning enginners γιατι τους θεωρούν τσιράκια της αποπάνω βαθμιδας μου έχει τυχει έργο με τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα ,ένα για τον πελάτη, ένα για την περιφερειακη διoiκηση και ένα εσωτερικό.
  13. To primavera είναι είναι μόνο για επαγγελματία μηχανικό προγραμματισμου και όχι για μηχανικο εργοταξίου ,σε επίπεδο χρονικου προγραμματισμου και παρακολουθησης μέχρι και μεσαι έργα το ms project είναι μια χαρα ,σε πολυ μεγάλα >300 m Euros h $ θα υπάρχει είτε τμημα είτε μηχανικος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.