Μετάβαση στο περιεχόμενο

folampa

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

folampa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Έχω αναλάβει μία περίπτωση για το Εξοικονομώ 2021, όπου έχω κάνει την 1η Εν. Επ., την έκδοση Η.Τ.Κ., μελέτη ΕΕΔΜΚ. Επίσης είμαι σύμβουλος έργου για την συγκεκριμένη υπαγωγή. Η ερώτησή μου είναι, τα παραστατικά για τις μελέτες αυτές, σε ποιο πεδίο τις καταχωρώ στο πρόγραμμα και σε ποια φάση. Στον οδηγό αναφέρει ότι όλα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του 2ου ΠΕΑ, αλλά που καταχωρούνται δεν έχω δει να αναφέρει. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Έχω αναλάβει μία περίπτωση για το Εξοικονομώ 2021, όπου έχω κάνει την 1η Εν. Επ., την έκδοση Η.Τ.Κ., μελέτη ΕΕΔΜΚ. Επίσης είμαι σύμβουλος έργου για το πρόγραμμα. Η ερώτησή μου είναι, τα παραστατικά για τις μελέτες αυτές, σε ποιο πεδίο τις καταχωρώ στο πρόγραμμα και σε ποια φάση. Ευχαριστώ.
  3. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα ακόμη να βρω ένα άρθρο στον νόμο για να "πατήσω", αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι αν έχεις π.χ. μια λοιπή παράβαση σε ένα διαμέρισμα-οριζόντια ιδιοκτησία, μιας πολυκατοικίας του 1970 με 40 διαμερίσματα, πρέπει να γίνει διάγραμμα κάλυψης για όλο το κτίριο! Γι αυτό ζητάω την γνώμη κάποιου που έχει συναντήσει ακριβώς αυτό το θέμα. Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα. Έχω προς ρύθμιση ένα δομημένο οικόπεδο χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Στο οικόπεδο υφίσταται ένα διώροφο κτίριο, που έχει υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, δύο προ του 1955 και μία προ του 1975 (αεροφωτογραφία 1971), χωρίς οικοδομική άδεια. Υπάρχει οικοδομική άδεια του 1988 για προσθήκη εξώστη, που περιγράφει τις προηγούμενες φάσεις του κτιρίου, αλλά με διαφορές, που οδηγούν σε ρύθμιση Κατηγορίας 1. Έχει υλοποιηθεί και μία υπόγεια ανεξάρτητη αποθήκη 20 τ.μ. προ του 1983 (Κατηγορία 2). Υπάρχουν, όμως και κάποιες λοιπές παραβάσεις, εκ των οποίων κάποιες έχουν υλοποιηθεί προ του 1983 (Αναλυτικός προϋπολογισμός-Κατηγορία 2) και κάποιες, δύο στέγαστρα, προ του 1998 (Αναλυτικός προϋπολογισμός-Κατηγορία 4). Επειδή η Κατηγορία 4 ζητάει διάγραμμα κάλυψης, πως μπορώ, κατά την γνώμη σας, να το αποφύγω, εφόσον πρόκειται μόνο για λοιπή παράβαση; Πιθανόν με κάποια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία υπέρβασης δόμησης, κάλυψης, ύψους; Κι αν ναι, που μπορώ να βασιστώ; Ευχαριστώ.
  5. Ευχαριστώ. Συμφωνώ απόλυτα και στα δύο σκέλη... Και στην ασάφεια της εγκυκλίου, όπως και πολλών άλλων εννοιών-προτάσεων στον ν.4495 και όχι μόνο, αλλά και στην ερμηνεία της έννοιας "μήκος της εξοχής", ως "βάθος".
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ερώτημα που προκύπτει από την Εγκύκλιο 2 είναι: - Το έρκερ έχει μήκος όψης 2,35 μ. και βάθος όψης 0,40 μ. Το βάθος του κτιρίου σε όλο το μήκος όψης των 2,35 μ., είναι 10,50 μ. Τι συγκρίνουμε, το 0,40 ή το 2,35 με το 10,50;
  7. Καλημέρα. Έχω προς ρύθμιση με τον ν.4495 και στην συνέχεια, σύνταξη Η.Τ.Κ., οριζόντια ιδιοκτησία 1ου ορόφου (η μοναδική στον 1ο όροφο), που ανήκει σε 5όροφο κτίριο, στο οποίο το Ισόγειο έχει καταστήματα, 1ος 2ος και 3ος όροφος είναι επαγγελματικές στέγες με άδεια κατοικίας του 1967 και ο 4ος κατοικία. Ως εκ τούτου, κάνω ένταξη του 1ου ορόφου στην κατηγορία 2. Η ιδιοκτησία του 1ου ορόφου, όπως και όλες οι αντίστοιχες πάνω από αυτόν, έχουν εξ' αρχής της κατασκευής στις δύο γωνιακές πλευρές της όψης, η μία προς πεζόδρομο και η άλλη προς πλατεία, η μία στο αριστερό άκρο και η άλλη στο δεξί, δύο προεξοχές (έρκερ;) μήκους 2.35 μ. και πλάτους 0.40 μ. η καθεμία, εκτός Ο.Γ. - Ρ.Γ. όπως φαίνεται στο συνημμένο σκαρίφημα. Θέλω την γνώμη σας, εκτός των άλλων αυθαιρεσιών δόμησης, κάλυψης κλπ., πως να εντάξω αυτές τις δύο προεξοχές (έρκερ). Ευχαριστώ. Topo_Avg.pdf
  8. Ευχαριστώ συνάδελφε. Το θέμα είναι ακριβώς ότι δεν μπορώ να πάρω εντολή παρά μόνο από τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του 1ου ορόφου και το πρόβλημά μου είναι, αν νομιμοποιούμαι, βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων, να κάνω την ρύθμιση μόνο με τα απαιτούμενα της κατηγορίας 2. Δεν μπορώ, ή δεν έχω την απαιτούμενη γνώση, να "πατήσω" στον νόμο, για να προχωρήσω!
  9. Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αναφέρω τον όρο "μονομερής ρύθμιση", διότι το περίγραμμα του συνολικού κτιρίου, τουλάχιστον στις πλευρές που "βλέπουν" στον ακάλυπτο, αφορά σε όλο το κτίριο. Το περίγραμμα του κτιρίου, όπως έχει υλοποιηθεί, είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που αποτυπώνεται στην οικοδομική άδεια, όχι μόνο στον 1ο όροφο, αλλά σε όλους τους ορόφους, ακόμη και ως προς το σχήμα. Ακόμη και το περίγραμμα του οικοπέδου, παρότι αυτό έχει επιφάνεια που διαφέρει μόλις 0,32 τ.μ. από αυτήν των συμβολαίων, έχει ελαφρώς διαφορετικό σχήμα από το αντίστοιχο της οικοδομικής άδειας. Αυτά από μόνα τους, δεν δημιουργούν την ανάγκη σύνταξης νέου διαγράμματος κάλυψης και κατά συνέπεια νέου πίνακα οριζοντίων ιδιοκτησιών (πιθανόν και διαγράμματος χωρικών μεταβολών), που αφορά σε όλο το κτίριο, ανεξάρτητα αν, λόγω ηλικίας του κτιρίου, βρισκόμαστε στην κατηγορία 2 των αυθαιρέτων; Αναφέρομαι στην κατηγορία 2 συνάδελφε, διότι παραπάνω από την μισή επιφάνεια του κτιρίου, έχει χρήση επαγγελματικής στέγης. Ευχαριστώ.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης, με δύο όψεις σε κοινόχρηστους χώρους, μία σε πλατεία και μία σε δρόμο, έχει υλοποιηθεί προ του 1975 τετραόροφη οικοδομή, με χρήση: καταστημάτων στο ισόγειο, επαγγελματικού χώρου στον 1ο όροφο (χρήση κατοικίας κατά την οικοδομική άδεια), και κατοικίας στους άλλους δύο ορόφους. Η μία από τις δύο όψεις του κτιρίου, στον ακάλυπτο του οικοπέδου, έχει υλοποιηθεί εξ αρχής της κατασκευής και σε όλους τους ορόφους, πιο "μέσα" από το περίγραμμα που αποτυπώνεται στην οικοδομική άδεια (υποχωρεί δηλαδή) κατά 40 εκ. περίπου. Καλούμαι να κάνω ρύθμιση με τον ν.4495/17 του 1ου ορόφου. Προφανώς, επειδή πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, θα τον εντάξω στην κατηγορία 2 (προ του 1983). Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να κάνω μονομερώς ρύθμιση για το ανωτέρω τμήμα του κτιρίου που υποχωρεί έναντι του περιγράμματος της οικοδομικής άδειας, χωρίς να κάνω διάγραμμα κάλυψης για όλο το κτίριο; Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα. Θέλω να εκδώσω ΗΤΚ για αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, εντός του οποίου έχει υλοποιηθεί αυθαίρετος οικίσκος 9,00 τ.μ. για την κάλυψη αντλητικού συγκροτήματος. Έχω κάνει ρύθμιση του ν.4495/17 και για την έκδοση της ΗΤΚ έχω τις εξής απορίες: 1. Για το οικόπεδο, θα επιλέξω αδόμητο ή όχι; Η γνώμη μου είναι όχι αδόμητο. 2. Στις επιφάνειες θα το χαρακτηρίσω "Κύριο χώρο", "Βοηθητικό Χώρο" ή "Λοιπό χώρο"; 3. Στις χρήσεις, νομίζω ότι είναι μονόδρομος ο χαρακτηρισμός ως "λοιπές χρήσεις", αλλά πείτε μου και την γνώμη σας. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Πολλές φορές, τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα!
  12. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι! Όλα καλά και όλα σωστά όσα γράφετε. Ο συντελεστής δόμησης, όμως, είναι 20% επί της επιφάνειας του γηπέδου, έστω κι αν αυτό (το γήπεδο) είναι 20 στρέμματα? Και πως τεκμηριώνεται αυτό, ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση που το γήπεδο εφάπτεται με χαρακτηρισμένη δημοτική οδό, παρότι είναι εκτός σχεδίου;;;; Δεν ισχύει το 20% μέχρι τα 4 στρ. και η περαιτέρω μείωση για μεγαλύτερη επιφάνεια? Ευχαριστώ!
  13. Συνάδελφοι, Ιερά Μονή βρίσκεται σε γήπεδο εκτος σχεδίου, στο μέσον της απόστασης δυο οικισμών. Το γήπεδο είναι σε επαφή με τον δρόμο που ενώνει τους δυο οικισμούς. Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως δημοτική οδός. Ποιός είναι ο συντελεστής δόμησης στην περίπτωση αυτή, αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι το γήπεδο είναι περίπου 18-20 στρέμματα; Ευχαριστώ.
  14. Ευχαριστω Didonis γι αυτή την πρώτη προσεγγιση... Κάπως έτσι το φανταζόμουνα κι εγώ. Απλώς έλεγα μήπως, επειδή προκειται για μικρό σχετικά Δήμο, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες πιο ... ευέλικτες! Όντως, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μ' αυτό το θέμα γι αυτό ζητάω τα φώτα σας.
  15. Συνάδελφοι, ένα οικοπεδο 2 στρ. βρίσκεται στα όρια του σχεδίου πόλης. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το πωλήσει και θα ήθελε, με σκοπό να πετύχει καλύτερη τιμή, να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, να ρυμοτομηθεί και να "κοπεί" σε οικόπεδα μικρότερης επιφάνειας. Μπορεί κάποιος να με φωτίσει για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ένταξή του;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.