Μετάβαση στο περιεχόμενο

yolanda

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by yolanda

  1. Για να χωριστεί ένα διαμέρισμα σε 2 γίνεται μόνο με οικοδομική άδεια. Αν είναι σε ισχύ (δεν έχει κλείσει η ρευματοδότηση) γίνεται αναθεώρηση , αλλιώς τροποποίηση της ταδε οικ. άδειας για μεταβολή ενός διαμερίσματος σε δυο. αν έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες του διαμερίσματος δες μήπως κάνεις ενημέρωση του φακέλου πριν τη ρευματοδότηση. Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  2. Όχι δεν αναφέρομαι στα φορτία. Απλά η μικρή κλίμακα επιτρέπει εσωτερικές διαρρυθμίσεις χωρίς επέμβαση στο σκελετό (δες το 6 στο φύλλο εργασιών μικρής κλίμακας).
  3. Αν η οπή κλείσει με σκυρόδεμα θες σίγουρα οικοδ. άδεια. Γενικά όταν αλλάζει ο σκελετός χρειάζεται άδεια. Για κλείσιμο με ψευδοροφή ή κάτι μη φέρον και γύρω από την πρώην οπή τοιχάκι ώστε να μην πέσει κάποιος (δηλαδή δε θα είναι βατό το τμήμα αυτό), νομίζω ότι αρκεί η μικρή κλίμακα. έχω κι εγώ αντίστοιχη περίπτωση και το ψάχνω....
  4. Τη διαδικασία της αναθεώρησης μπορεί να την κάνει κι ο ιδιοκτήτης. ίσως του ζητήσουν μια τεχνική έκθεση μηχανικού που αναφέρει το στάδιο εργασιών. Επιπλέον αν αλλάξει ο επιβλέπων ,αναγράφεται κι αυτό στην αναθεώρηση με συννημένες τις υπεύθυνες δηλώσεις παλιού και νέου μηχανικού και δηλώσεις ανάθεσης -ανάληψης. Νέες μελέτες απαιτούνται αν γίνει κάποια αλλαγή σε αρχ/κα, στατικά κλπ. Αλλιώς δε χρειάζονται. ούτε καν ΚΕΝΑΚ (Δες εγκύκλιο 1603/10).
  5. τακτοποίηση γίνεται μόνο σε οικοδομές που δεν έχουν υπόλοιπο δόμησης (οπότε δεν θα γίνει κάποια προσθήκη μελλοντικά). όσον αφορά στο 50% δεν το ελέγχουν στην Πολεοδομία.
  6. ισχύει για άδειες που εκδίδονται μετά την 31-12-1994. Απ' 'ο,τι ξέρω για παλαιότερες άδειες δε ζητούν τιμολόγια για όσες εργασίες έχουν γίνει. Για τις υπόλοιπες πρέπει να κοπούν τιμολόγια και να κατατεθεί στην εφορία ο τελικός πίνακας.
  7. Η οικοδομική άδεια είναι όπως και για σκυρόδεμα. Αλλάζει μόνο το ΙΚΑ. Σε μια περίπτωση που μου έτυχε πρότεινα -και θα γίνει- πέραν της εσωτερικής θερμομόνωσης που βάζουν, να μπει επιπλέον και εξωτερική κέλυφος. έτσι και ο έλεγχος πληρείται και ελαττώνονται οι θερμογέφυρες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε όμορα κτίσματα και δεν υπήρχε πρόβλημα.
  8. Στο Ε1 φαίνεται η πρώτη κατοικία. μια διευκρίνιση μόνο. Γράφεις ότι υπάρχει 1 ρολόι. Μήπως στην άδεια φαινόταν μια κατοικία? Πρέπει να δείξεις ό,τι είναι στην άδεια.
  9. ναι ένα για τη βιοτεχνία (πιν 3) κι ένα για την κατοικία (πιν 1). το υπόγειο σε ένα από τα δύο, όπου χρησιμοποιείται
  10. καλησπέρα! εφόσον δεν έχεις πάρει επ' αόριστο ισχύ ,πρέπει να προσκομίσεις στην Πολεοδομία φωτογραφίες και αντίγραφο της καρτέλας των ενσήμων του ΙΚΑ ,όπου θα φαίνεται ότι τα ένσημα έχουν μπει στο χρόνο ισχύος της οικ. άδειας (δηλ στην 4ετία δη ως το 1987). Γίνεται ΑΥΤΟΨΙΑ υποχρεωτικά από την Πολεοδομία. εφόσον είναι όλα ΟΚ παίρνεις αναθεώρηση με επ αόριστο ισχύ της άδειας. Δεν απαιτείται κάποια αμοιβή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.