Jump to content

markor

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

2 Followers

About markor

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΗΛ 6947722916 

  1. dimitris GM

   dimitris GM

   δξ σε ποιο θεμα αναφερεσαι

   μπορεις να μου στειλεις ΠΜ.

 2. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • WANTED
  • NEW

  Ζητείται νέος Μηχανικός, Σχεδιαστής για εργασία σε τεχνικό γραφείο στη Δυτική Αττική. Απαραίτητη η γνώση σχεδιαστικού προγράμματος ΤΕΚΤΩΝ. Τηλ. επικοινωνίας 6947722918

  0.01 EUR

 3. Question 75 Βαθμοί: 1/1 Από ποιο μέγεθος κτιρίου και άνω επιβάλλεται η διάσπαση του όγκου του: Επιλογή μίας απάντησης. a. 1.000 κ.μ. b. 1.500 κ.μ. c. 2.000 κ.μ. Αναφέρεται στους οικισμούς ως 2000 κατοίκους, απλά "ξέχασε" να το αναφερει!
 4. Γενικά θεωρώ πως είναι σχετικά εύκολα τα θέματα όσον αφορά στο ΓΟΚ και στον κτιριοδομικό για κάποιον που έχει εμπειρία στο αντικείμενο. Έχει και ερωτήματα παγίδες και βλακώδη ερωτήματα περί ΣΑΥ ΦΑΥ (περίπου 5 υπολόγισα). Το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό κάποιον σχετικά έμπειρο επαγγελματία αλλά χρειάζεται και επιπλέον διάβασμα κάποιων θεμάτων για ολοκλήρωση της ύλης.
 5. Απαράδεκτες οι εξετάσεις!!!! Εξετάστηκα σήμερα επιτυχώς ως Πολιτικός Μηχανικός και στο περιεχόμενο των ερωτήσεων υπήρχαν 5 περίπου θέματα Ηλεκτρολογικού περιεχομένου με ορολογία που πρώτη φορά συναντούσα! Αν είναι δυνατόν. Σκέτη παρωδία. Οι εξετάσεις οργανώθηκαν μάλλον με το σκεπτικό έκθεσης ιδεών! Άραγε όλοι αυτοί που ελέγχανε (και θα ελέγχουν) τόσο καιρό τις μελέτες μας έχουν περάσει ποτέ από κάποια παρόμοια δοκιμασία??????
 6. Καλησπέρα σας, μπορώ να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που σιδερωμένη θεμελίωση έχει μείνει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες για 2 μήνες λόγω ανωτέρας βίας που εμπόδισε την ως τώρα σκυροδέτηση. Αναφέρεται πουθενά περιορισμός στο χρονικό διάστημα από το σιδέρωμα ως τη σκυροδέτηση?
 7. Να υπολογίσεις τις υπερβάσεις ως προς τι? Ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ή ως προς τη διαφορά πραγματοποιούμενων - επιτρεπόμενων?
 8. Σε όλες τις περιπτώσεις βγαίνει άδεια νομιμοποίησης? Αν δεν μπορείς με το Αρ. 22 τι θα κάνεις? Εξαίρεση από κατεδάφιση και έπειτα νομιμοποίηση?
 9. Καλησπέρα μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος αν σε περίπτωση αυθαιρέτου σε εντός σχεδίου περιοχή χωρίς οικοδομική άδεια σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο επιλέγονται τελικά οι συντελεστές 5,7,8,9? Στο φύλλο υπολογισμού μαζί με τις επεξηγήσεις και τις οδηγίες που βρίσκεται στη σελίδα του ΤΕΕ στην τελευταία σελίδα με τίτλο "Οδηγίες προς τους μηχανικούς για τον ορθό υπολογισμό του προστίμου" στη 2η παράγραφο λέει Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο ή γήπεδο, δεν επιλέγεται κάποιο από τα 5α,β,γ,δ (συντελεστής υπέρβασης δόμησης), 7α,β (συντελεστής υπέρβασης κάλυψης), 8α,β (συντελεστής παραβίασης πλάγιων αποστάσεων) και 9α,β (συντελεστής παραβίασης οικοδομικής γραμμής). Στην περίπτωση που εξετάζω υπάρχει υπέρβαση σε όλα δηλ. δόμηση, κάλυψη, ύψος, Δ. Δεν μπορεί να βγει άδεια νομιμοποίιησης. Η διαφορά στα πρόστιμα είναι τεράστια. Τι να συμβουλέψω τους πελάτες? (εκτός από το να περιμένουν...)
 10. Υπάρχει πρόσβαση στο υπόγειο και από άλλο σημείο.
 11. Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν το κλείσιμο οπής (σκάλα ισογείου προς υπόγειο) καλύπτεται με άδεια μικρής κλίμακας. Πρόκειται για κατάστημα που δεν χρειάζεται επικοινωνία με το υπόγειο.
 12. Ηλεκτρονικά εκεί που λέει πορεία της αίτησης σας έλεγε "προς έγκριση από υπουργό". Μετά μου ήρθε το mail που έλεγε πως με απορρίπτουν διότι δεν στοιχειώνεται 10ετής εμπειρία. Παρακάτω εξηγούσε ότι χρειάζονταν παραστατικά για κάθε έτος ξεχωριστά. Μόνο σε περίπτωση μεγάλου (?) έργου ένα παραστατικό ίσχυε για 2 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν το πρόσεξα στην προκήρυξη.
 13. Νομίζω πως η υπουργός εγκρίνει και τις απορριπτέες αιτήσεις. Το ίδιο είχα και εγώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.