Μετάβαση στο περιεχόμενο

orpheas

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

orpheas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ερώτηση είναι απλή: Με αποδειξη 170€ χωρίς αποδειξη 100€, τι επιθυμείτε; Όταν ο ΦΠΑ είναι 24% οι ασφαλιστικές εισφορες περίπου 35% και η φορολογία 22-29% οι ταμειακές είναι τελείως άχρηστες.
  2. Οι προ του 93 ασφαλισμένοι, δηλαδή οι περισσότεροι που είναι σε θέση ευθύνης, πληρώνουν πολυ λιγότερες εισφορές από τους μετά το 93. Έπισης είναι οι εδραιωμένοι στην αγορά άρα με τις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Δεν διάβασα εδω καμία πρόταση. Γνωρίζοντας βέβαια πως στο forum πολλές φορές έχουν διατυπωθεί προτάσεις. Όποιος δεν έχει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία δεν πρέπει να χρεώνεται εισφορές. Εξίσωση των προ και μετά το 93 ασφαλισμένων. (Όποιος λέει οτι δε γίνεται ας αναλογιστεί όλα όσα έχουν ψηφιστεί). Αύξηση της αναλογικής εισφοράς υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και μείωση των ετήσιων εισφορών. Είναι έμμεσος τρόπος πληρωμής εισφορών βάσει εισοδήματος. Τα δομικά προβλήματα είναι πάμπολλα και δυστυχώς ούτε οι καινούργιοι είχαν ή έχουν πρόταση που να βασίζεται στην ισονομία και στην κοινωνική αλληλεγγύη.
  3. Στους εργοληπτες (ατομικες) η προσθετη εισφορα χρεωνεται οσα χρονια ειμαι εργοληπτης (6). Δεν χρεωνοταν ομως στους μελετητες.
  4. Απ'όσο ξέρω, ως ΕΔΕ, η γνωμοδότηση αυτή είναι γνωστή από την ημέρα που βγήκε. Υπήρχαν και πριν τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ απόψεις δικηγόρων (νομικών συμβούλων εργοληπτών) ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία είναι παράνομο να πληρώνει κανείς ταυτόχρονα δυο επικουρικά ταμεία. Το πρόβλημα υπάρχει φυσικά λόγω της νομοθεσίας δημοσίων έργων. Εάν δεν ενημερωθεί η σχετική νομοθεσία οι επιτροπές δεν μπορούν να κάνουν κάτι. (φυσικά υπάρχουν αρκετά πράγματα στους διαγωνισμούς που δεν είναι ξεκαθαρισμένα ή παράλογα). Επίσης νομίζω ότι οι μηχανικοί ΕΔΕ ασφαλισμένοι προ 93' δεν πληρώνουν στις εισφορές τους το ΤΕΑΜΕΔΕ αλλά μόνο το ΤΠΕΔΕ. Γι αυτούς θα είναι υποχρεωτικό το ΤΠΕΔΕ και μετά την όποια αλλαγή. Στο σήμερα. Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις. Το ΤΠΕΔΕ ενοχλήθηκε από συνάδελφο ΕΔΕ και ενώ παραδέχτηκαν ότι γνωρίζουν το θέμα και την αποδοχή της γνωμοδότησης από τον υπουργό, είπαν πως δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΠΕΔΕ για να επιληφθεί του θέματος. Πιστεύω πως μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΠΕΔΕ αναμένονται εξελίξεις, όποια και αν είναι η απόφασή του. Τώρα με την κρίση και την έλλειψη έργων ξαφνικά ανακινήθηκε το ενδιαφέρον όλων σχετικά με τις αχρείαστες και άδικες εισφορές κάθε είδους.
  5. Λοιπόν, όταν κανείς κόβει ΤΠΥ (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) τα ενσωματούμενα υλικά μπορούν να είναι μέχρι 60% της αξίας του τιμολογίου. Εάν είναι μεγαλύτερη από 60% η αξία των υλικών θεωρείται από την εφορία εμπορία υλικού και όχι παροχή υπηρεσίας και υπάρχει πρόστιμο. Παράλογο μεν αλλά έτσι είναι. Λες και όλες οι εργασίες είναι ίδιες.
  6. τις ΠΤΠ μπορείτε να τις βρείτε στο site της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στο παρακάτω link: http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=1&id=695
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.