Μετάβαση στο περιεχόμενο

papagkos

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

papagkos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρετε, 1) Εφόσον η σύσταση οριζόντιας έγινε μετά τις 28.7.2011, άρα πρώτα έγιναν όλες οι τακτοποιήσεις και μετά πραγματοποιήθηκε η σύσταση, τότε όλα τα δομήσιμα μέτρα μετράν σε μια άδεια χωρίς καμία εξαίρεση. 2) Αν η σύσταση ήταν πριν το 2011 τότε όλα τα μέτρα που ήταν επέκταση μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας (π.χ. ημιυπαίθριος, επέκταση στο μπαλκόνι) δεν θα σου εξαντλούσαν το συντελεστή δόμησης. Αν όμως είχες αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστο (ισόγεια αποθήκη, ή στο δώμα) θα σου ρουφούσε από τα υπολοιπόμενα μέτρα. 3) Για να κάνεις σοφίτα με ΝΟΚ πρέπει να έχεις υπολοιπόμενα τουλάχιστον 10 τ.μ. 4) Για να κάνεις σοφίτα με ΝΟΚ πρέπει να κάνεις προσθήκη ορόφου, και πάνω από τη προσθήκη ορόφου να κάνεις τη σοφίτα που δεν μετράει στη δόμηση. (ήταν σε εγκύκλιο υπεκα προς ΥΔΟΜ, αλλά δεν την έχω). Κοίταξε το λίγο αυτό γιατί το θυμάμαι σωστά νομίζω. 5) Άρα θα έπρεπε να είχες και πρόβλεψη στατικά για όροφο.
  2. Θα ήθελα την άποψη σας για τη συγκρίση των επιτρεπόμενων μεγεθών με τους ισχύοντες όρους δόμησης. Όρους δόμησης την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου (Αύγουστο του 2013) ή όποτε κάνει ο καθένας τη δήλωση ένταξης. (π.χ. το 2018 που θα έχουμε ακόμη το νόμο ο εκάστωτε έλεγχος θα γίνεται με ένα πιθανό Γ.Π.Σ. του 2017) Ευχαριστώ.
  3. Τα προϊόντα που παράγει στο εργαστήριο θέλει να έχει και ένα χώρο να του πουλάει και σε λιανική. π.χ. θα παρασκευάζει πεινιρλί κ.α. που θα τα πωλεί σε χοντρική, αλλά μία μικρή ποσότητα θα την ψήνει και θα τη διαθέτει σε λιανική πώληση. Από το ανάπτυξης μου είπαν ότι αδειοδοτούν τις επιχειρήσεις για τη διαδικασία της μεταποίησης και της χοντρικής πώλησης. Από το υγειονομικό μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί το HACCP και οι κατόψεις του χώρου να αποτυπώνουν τη πραγματική κατάσταση. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζει αν απαιτείται να βγάλω και άδεια Κ.Υ.Ε.
  4. Για αδειοδότηση επαγγελματικού εργαστηρίου παρασκευής ειδών ζύμης και χοντρικής και λιανικής εμπορίας ειδών ζύμης άνω των 10 kw και κάτω των 37 kw, καταθέτω ερωτηματολόγιο και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά; (βεβαίωση καταλληλότητας από υγειονομικό,πυροσβεστική κ.τ.λ). Σε ποιο ΦΕΚ μπορώ να βρω ακριβώς την κατηγοριοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας (ΚΑΔ); Επίσης αν θέλω στο χώρο του εργαστηρίου να έχω και λιανική πώληση πρέπει να βγάλω άδεια και από το δήμο για υγειονομικού ενδιαφέροντος ή με καλύπτει η άδεια από το ανάπτυξης και για τη χοντρική πώληση και για τη λιανική πώληση. Τέλος αν είμαι κάτω των 10 kw καταθέτω μόνο ερωτηματολόγιο και παίρνω απαλλαγή;
  5. Έχω περίπτωση σε οικισμό άνω των 3000 κατοίκων ( 130 τ.μ. νόμιμα + 55 αυθαίρετα από τα οποία 5 τ.μ. είναι επέκταση του σπιτιού και τα 50 τ.μ. είναι αποθήκη). Αποτελεί κύρια κατοικία, έχει 3 παιδιά και ο ιδιοκτήτης έχει ψιλή κυριότητα σε ένα άλλο διαμέρισμα. Το οικόπεδο που έχει την κατοικία που μας αφορά χτίζει σύνολο 300 τ.μ. Αποτελεί μοναδική κατοικία; Το ακίνητο στο οποίο έχει ψιλή κυριότητα δεν παίζει ρόλο για την κύρια και μοναδική κατοικία;
  6. Εχω οικοδομική άδεια του 1987 η οποια στο πρώτο όροφο προέβλεπε εξ'αρχής τις αίθουσες διδασκαλίας για φροντiστήριο. Δεν αναφέρεται πουθενά σπουδαιότητα Σ2 ή Σ3. Δεν ξέρω καν αν υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός στον ΕΑΚ 1985. Στον υπολογισμό του κινητού φορτίου έχω 200 kg/m2 Η στατική μελέτη έχει εφαρμοστεί πλήρως. Πιστεύω οτι μπορ'ω να βγάλω τη βεβαίωση. Ποια είναι η άποψη σας;
  7. Το βασικότερο είναι να μάθεις αν χρειάζεται να καταθέσεις καινούρια μελέτη πυρασφάλειας για να πάρεις το πιστοποιητικό ή ισχύει η προγενέστερη. Για μένα αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στην άδεια λειτουργίας που διαφοροποιεί και την αμοιβή. Όλα τα άλλα ( αποτύπωση,κάτοψη,τομές,βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης στη κάτοψη και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ) είναι πάνω κάτω τα ίδια στις περισσότερες περιπτώσεις. Ενδεικτικά θα σου πω την άποψη μου.800 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ αν πρέπει να κάνεις καινούρια μελέτη και 400 ευρώ μέχρι 500 ευρώ αν έχεις έτοιμη τη μελέτη πυρασφάλειας και απλά πάρεις το πιστοποιητικό πυρασφάλειας μετα από δυο-τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Αυτή είναι η άποψη μου για να σε βοηθήσω, χωρίς να σημαίνει οτι όλοι οι μηχανικοί παίρνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα. Τη πρωτη φορά που θα βγάλεις άδεια λειτουργίας θα νιώθεις οτι δεν αξίζουν τα λεφτά ( δήμος,πυροσβεστική,πολεοδομία για σχέδια,συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη) αλλά θα έχεις μάθει όλη τη διαδικασία για τις επόμενες φορές. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τροποποιήσεις στην κάτοψη σε σχέση με τα σχέδια, θα του βγάλεις μια μικρής κλίμακας ή απαλλαγή αδείας με το άρθρο 4 του ΝΟΚ. Αν βγάλεις τέτοια άδεια τσίμπα τις τιμές προς τα πάνω. Άρα πρώτα μαθαίνεις απο πυροσβεστική τι ισχύει με τη μελέτη, τι προυποθέσεις έχει το υγιειονομικό για το δικό σου κατάστημα (π.χ. καφενείο) και παίρνεις εγκεκριμένα σχέδια για να δεις αν όλα είναι οκ για να δώσεις βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης. Αν δεν είναι οκ του βγάζεις άδεια ή Ν.4014/2011 με άλλη αμοιβή βέβαια. Στην περίπτωση που ενταχθεί στο Ν.4014/2011 θα πρέπει τη κάτοψη και τη τομή να τα προσκομίσεις και στην πολεοδομία για να σφραγίσουν τα σχέδια.Πιστεύω να σε βοήθησα.
  8. Έχω διαμέρισμα 120 τ.μ. στα σχέδια και στο συμβόλαιο έχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας,όλο το διαμέρισμα ένα ποσοστό. Στην πραγματικότητα έχω 3 διαμερίσματα σήμερα. Θα δηλώσω διαφορετική διαμερισμάτωση. Το ζήτημα είναι αν πρέπει να κάνω μια δήλωση επειδή συμβολαιογραφικά έχω ένα ποσοστό, ή 3 δηλώσεις όσα και τα διαμερίσματα σήμερα.
  9. Κυρία Χριστίνα ή όποιος άλλος γνωρίζει. Τοπικό διαμέρισμα Καλλάνδρας του δήμου Κασσάνδρας νομού Χαλκιδικής. Στο δημο Κασσανδρας υπαρχουν ορισμενες τιμες ζωνης αλλα οχι στο τοπικο διαμερισμα της Καλανδρας. Αρα εγω νομίζω οτι παμε με 500 που ειναι το ελάχιστο του νομου και οχι με το 600 που είναι το ελάχιστο του δήμου Κασσάνδρας. Εχω δικιο;
  10. Kυρία Χριστίνα θα ήθελα να σας κάνω και μια ερώτηση για τιμή ζώνης σε εντός σχεδίου. Δεν βρήκα κάποιο άλλο θέμα αντίστοιχο γι'αυτό το γράφω εδώ. Με αφορά το Μελισσοχώρι στο νομό Θεσσαλονίκης. Ήταν Δήμος Μυγδονίας και δεν είχε οριστεί τιμή ζώνης. Τώρα ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου. Ποια τιμή ζώνης πρέπει να πάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την τεράστια διευκόλυνση που παρέχεται σε όλους μας.
  12. Κυρία Χριστίνα θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις τιμές ζώνης. Εχω κατεβάσει το ΦΕΚ 2038 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ με ημερομηνια 29-12-2010 το οποίο τροποποιεί τις τιμές ζώνης σε παρα πολλές περιοχές. Για παράδειγμα στη Χαλκιδική που με ενδιαφέρει περισσότερο πλεον ως ελάχιστη τιμή βλέπω τα 600 ευρώ. Στο pdf που ανεβάσατε με τις χαμηλότερες τιμές σε κάθε περιφερειακή ενότητα, για τη Χαλκιδική έγραφε 500 ευρώ. Επειδή εμπιστευόμαστε την άποψη σας όσο και τα ΦΕΚ, πείτε μου αν δεν ισχύει κάτι απο τα δυο. Επίσης πως μπορώ να ξέρω αν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος δεν βγήκε κάποιο άρθρο σε ένα ΦΕΚ που να τροποποιεί κάποια τιμή ζώνης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.