Jump to content

evietrian

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About evietrian

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Καλημέρα σε όλους! Μιλησα με υπουργείο μεταφορών και υποδομών (εκεί υπάγεται τώρα η υπηρεσία). Η νέα διεύθυνση της υασβε είναι Ναυαρίνου 28 Καλαμαριά. Τηλέφωνα έβαλαν πριν 3-4 μέρες... είναι τα εξής: 2310 427885 (κα Ζηκοπούλου προϊσταμένη), 2310423566, 2310424027. ωράριο 7.00πμ-15.00μμ (εννοείται πηγα στην παλιά διευθυνση και ταλαιπωρήθηκα... ελπίζω να γλυτώσουν μερικοί με την ανάρτηση αυτή) φιλιά σε όλους
 2. για το #274 ..ευχαριστώ, συνάδελφε subrosaval νομίζω ότι έτσι το βλέπω και γω.
 3. Συνάδελφοι, έχω μεταφέρει δηλώσεις από 4014 σε 4178. είναι σε κατάσταση υπαγωγή. Γιατί δεν εμφανίζει καρτέλα αιτήσεις και καρτέλα αρχεία?? είναι νορμάλ αυτό? τί κάνουμε περιμένουμε? ή έχει γίνει κάποιο λάθος?
 4. και τώρα μπαίνουμε στα βαθειά!......... τελικά ΔΕΝ μπαίνει στο Δ! είναι σε σύννομη θέση Αν το σχέδιο κάλυψης/τοπογραφικό είναι του 79, στο χέρι και οι κλίσεις του οικοπέδου είναι ψιλολάθος ,οπότε ας πούμε ότι η θέση του νομίμου περιγράμματος ΔΕΝ μπορεί να προκύψει με βεβαιοτητα .. αλλά κατά προσέγγιση...... Αυτό ισχύει μέτρησα το οικόπεδο με όλους τους τρόπους/όργανα.. Δλδ .. είναι ψιλολάθος το οικόπεδο στην κάλυψη της ΟΑ του 1979. Παρεπιπτόντως η ΟΑ δεν είναι από πολεοδομία αλλά από ΥΑΣΒΕ.(τότε γινόταν το έλα να δεις!) Το περίγραμμά του κτιρίου όμως έχει τηρηθεί, Κ, Δ, και Υ απλά μετατοπίστηκε και στράφηκε (όχι λίγο.. υπάρχει σύμπτωση κατά 55-65% με το παλιό περίγραμμα της θέσης του αμφιβόλου σχεδίου κάλυψης. Α! και μην ξεχνάμε έχει τον ανοιχτό υπόστυλο χώρο του ΦΟ υπογείου -κλειστό πια!! Με ποια θέση να συγκρίνω δλδ ???? Με μία που είναι λάθος το οικόπεδο?? Μήπως να πατήσω σε αυτό στην ΤΕ και να αμφισβητήσω το de facto της θέσης - οπότε .. "αναγκαστικά" να το βάλω 1 παράβαση ΚΑΤ 3 για τη μετατόπιση και να βάλω τις ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ μου που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ του πραγματικού περιγράμματος που έχω/του μετατοπισμένου δλδ?? Στην τελική το σπίτι είναι καρμπόν σύμφωνο με τις μελέτες (εκτός του κλειστού τμήματος ΦΟ υπογείου)!απλά έχει περιστραφεί/μετατοπιστεί!! τι λέτε? Θα σας έπειθε αυτό ως ελεγκτή δόμησης την επαύριο??
 5. Συνάδελφοι, τί γίνεται αν έχω αλλαγή θέσης (μετατόπιση και περιστροφή) σε κτίριο με ΟΑ, όπου: - ένα τμήμα λόγω αυτού μπαίνει σε πλάγιο Δ. -ένα άλλο λόγω περιστροφής βγαίνει εκτός περιγράμματος κτιρίου της κάλυψης της ΟΑ, αλλά έχει σύννομη θέση. -έχει και εναν χώρο ΦΟ ανοικτό στην άδεια που έχει κλίσει τώρα (ΥΔ) -και ένα WC κάτω από το χώρο σκάλας και κάτι ακόμα... όταν λέμε να πάει με αναλυτικό η αλλαγή θέσης!!! τί εννοούμε πρακτικά ρε παιδιά?? ποιές εργασίες δλδ θα βάλουμε αναλυτικό... σαν να κτίζουμε το σπίτι/τμήμα από την αρχή?? Φίλοι συνάδελφοι, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, με ότι έχουμε ως τώρα οι "αλλαγές Θέσεις" εκτός αυστηρών προϋποθέσεων της ΚΑΤ3 απλά ΔΕΝ γίνεται να προχωρήσουν, εκτός αν ο φίλος πελάτης θέλει να ξαναπληρώσει το σπίτι του από την αρχή! ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ! αυτή είναι η λύση! Οι φίλοι που κουβαλούν το πρόβλημα από τον 4014, που συμπάσχω μαζί τους , νομίζω ότι μαζί με την ΤΕ πρέπει να βάλουν συννημένη "Διαμαρτυρία/καταγγελία" όπου θα γίνεται λόγος για έλλειμα επαρκών οδηγιών αντιμετώπισης από πλευρά νομοθεσίας και πλάνη από τα δεδομένα του 4014 που αλλάζουν με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα και να δηλώσουν αναρμόδιοι να αναλάβουν ευθύνη για πιθανή διχογνωμία(ας την κάνω ν-χογνωμία από άλλους επίσης αναρμόδιους συναδέλφους να αποθανθούν επί του θέματος!!! ΚΟΙΝΩΣ: 1) ή μην υποβάλλετε (αναμένοντας το θαύμα της λογικής!!!) 2)ή υποβάλλετε και δηλώνετε κατά εκτίμηση ότι "είμαστε όλοι αναρμόδιοι" Α! τα πα και ξεθύμανα!! εννοώ κάθε λέξη!
 6. εγώ θα δοκίμαζα να το βάλω, αν ήταν δική μου παράλειψη.. αλλά αν μου ανέβαζε πρόστιμο ΔΕΝ θα το έβαζα! εξάλλου οι ΜΠ κατ 3 , δεν έχουν καταληκτική προθεσμια τακτοποίησης... κοινώς αν ποτέ υπάρξει πρόβλημα......... κάααατι θα γίνει τότε. Επίσης οι βεβαιώσεις είναι για Δ,Κ και Υ μόνο και όσο για τους ελεγκτές δόμησης.... που είμαστε ΕΜΕΙΣ, ειλικρινά συνάδελφοι αν κάποιος από μας δημιουργούσε "ζήτημα" για ένα κούφωμα δε θα ταν στα καλά του ο άνθρωπος!!
 7. συνάδελφε, και μένα αυτό μου μοιάζει το σωστό. Δλδ ακριβή αντίγραφα από υπηρεσία + σχέδια από 4178 του συστήματος για τα αυθαίρετα κομμάτια! οπότε, τι κάνω τώρα που έχω ήδη ανεβασμένα σχέδια από τον 4014? 1) περιμένω να εμφανιστούν στη δήλωση μιας και η καρτέλα "αρχεία" είναι ανενεργή 2)όταν εμφανιστούν ,διορθώνω με βάση τον 4178 και δίνω και αυτά στον συμβολαιογράφο για την τροποποίηση σύστασης 3)μέχρι τότε.... μπορεί ο συμβολαιογράφος να προχωρήσει με μόνο το 5-σέλιδο ή πρέπει να του δώσω τα σχέδια 4178 με την βεβαίωση πάνω ότι θα τα ανεβάσω όταν μου το επιτρέψει το σύστημα? και γενικά συνάδελφοι, αν άχει κανείς την άποψη ότι μπορούμε με κάποιον τρόπο να γλυτώσουμε την "επιδιόρθωση" σχεδίων από τον 4014 στον 4178 να μας το πει , να κεράσουμε κιόλας ευχαριστώ για την κουβέντα και τις πληροφορίες
 8. Συνάδελφε, δεν έδωσες και τα αντίστοιχα σχέδια που είχες υποβάλει στο σύστημα? αυτό ορίζει ο 4178. Και ποια ήταν αυτά τα προηγούμενα που είχες ανεβάσει στον 4014? ή έκανες μια νέα κάτοψη που περιέγραψες τις νέες ιδιοκτησίες και την έχει ΜΟΝΟ ο συμβολαιογράφος και όχι το σύστημα? εμένα μου ζητάει τα σχέδια που έχω ανεβάσει (όπου φαίνοντι και οι αυθαίρετες επιφάνειες εκτός των νομίμων) στο σύστημα και συνοδέυουν το 5-σέλιδο, και εκεί πάνω θα περιγράψει τις ιδιοκτησίες ??? παρεπιπτόντως το ερώτημα ισχύει και εκτός της συγκεκριμένης περίπτωσης, τι κάνουμε όταν μεταφέρουμε ολοκληρωμέμες και σε σχέδια δηλώσεις, αφήνουμε στο σύστημα τα παλιά σχέδια με παλιά πινακάκια χωρίς αλλαγή??? δε μου μοιάζει σωστό αυτό..
 9. Συνάδελφοι, θα ήθελα τη βοήθεια της γνώμης σας στο εξής: έχω μεταφέρει δήλωση ολοκληρωμένη σε όλα(σχέδια και πρόστιμο) στον 4178 από 4014 λόγω τροποποίησης σύστασης που θα γίνει τώρα. Τι θα κάνω όμως με τα σχέδια που στον 4014 ήταν ανεβασμένα με πινακάκι που αναφέρει τον 4014 και με πληροφορίες στο υπολογιστικό μέρος των σχεδίων που αφορούν τον 4014?? θα διορθώσω τα σχέδια και τα πινακάκια τους και θα τα ξαναυποβάλλω? Η συμβολαιογράφος μου λέει ότι στα σχέδια δεν πρέπει να αναφέρεται ο 4014 αλλά ο 4178.. εσείς τί κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις? παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει γιατί επείγει να γίνει το συμβόλαιο. ευχαριστώ
 10. Υπάρχει αυθαιρεσία αναφορικά με την αλλαγή χρήσης; Μπορώ, δηλαδή, να βασιστώ στην παράγραφο 9 αν δεν πιστοποιήσω με δημόσιο έγγραφο την ημερομηνία αλλαγής χρήσης; Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ πολύ! Συνάδελφε κατά τη γνώμη μου, με βάση το νόμο η παλαιότητα απαιτεί δημόσιο έγγραφο ως αποδεικτικό για να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωσή σου αν δεν αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο η αλλαγή χρήσης πρέπει να μπεί από ΚΧ κατάστημα σε ΚΧ κατοικία δλδ ως μετά του 2004. Βέβαια για λόγους δεν ξέρω ποιους...(βλέπε μέλλον-μέντιουμ κλπ) θα έγραφα στην τεχνική έκθεση ότι ενώ έγινε το 80.....μπορεί ο επόμενος νόμος να λάβει αυτό ως αποδεικτικό...(ποτέ δεν ξέρεις με τα ότι να ναι που ζούμε)
 11. 1)Γνωρίζετε τί γίνεται όταν κάποιος πλήρωσε το 30% με τον 4014, αλλά μετά για λόγους "εξοικονομώ" και ηλιθιότητας τράπεζας ανάγκάστηκε και πλήρωσε όλο το υπόλοιπο πρόστιμο, ενώ δικαιούταν το 10%? και είναι σε ολοκληρωμένη υπαγωγή με τον 4014? θα μπει στο 4178 λόγω τροποποίησης σύστασης ούτως ή άλλως... στη μεταφορά φαίνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό επιστροφής? 2)όταν μειώνουμε τον αριθμό ΛΠαραβάσεων - πρέπει και να αλλάξουμε τον αναλυτικό μας με βάση τον 4178 ή κρατάμε τον παλιό? με τη λογική ότι αν προσθέσουμε αρχεία... μπορεί να μας ξαναυπολογίσει το πρόστιμο (σαν εκκρεμότητα...μη ολοκληρωμένος φάκελος)? 3)Αν μειώσουμε κατά 1 τις λοιπές παραβάσεις, αλλά προσθέσουμε 1ΜΙκρές παραβάσεις (γιατί με τη λογική του 4178 εκεί ανήκουν), τί γίνεται με το πρόστιμο? 4)Γενικά νομίζετε ότι είναι ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ αφού πληρώσουμε το τέλος ανταπόδωσης του ΤΕΕ λατατη μεταφορά, να κάνουμε υπαγωγή ΠΡΩΤΑ ώστε να μην πειραχτεί το πρόστιμο του 4014, ΚΑΙ ΜΕΤΑ αφού είμαστε σε υπαγωγή στον 4178 να πειράζουμε τα στοιχεία βλέποντας σε τί επηρεάζεται το πρόστιμο, ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε στην προτερη κατάσταση αν δεν μας συμφέρει?? Ποια είναι η γνώμη σας συνάδελφοι?
 12. τελικά όταν έχουμε αλλαγή θέσης ενός ολόιδιου κτιρίου όπως στην άδεια, αλλά έχει κλείσει κάποιος χώρος(ΥΔ) που ήταν εντός ΦΟ ανοικτός?? Πώς μπαίνουν τέτοιες περιπτώσεις με τον 4178? ή ...αναμένουμε?
 13. Συνάδελφοι να ζητήσω τη γνώμη σας για περίπτωση αλλαγής θέσης? καταρχάς συμφωνώ ότι με το θέμα της αλλαγης θέσης έχουν "ξεφύγει" λίγο ..θέλω να πιστέυω ότι θα ακολουθήσει καμιά εγκύκλιος στο μέλλον .. έχω περίπτωση- και είναι και πολύ δικού μου ανθρώπου δυστυχώς- όπου έχω κτίσμα ισόγειας κατοικίας μετά υπογείου χώρου με άδεια σεισμοπλήκτου ΥΑΣΒΕ του 79. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για υπηρεσία που έχτιζε μαζικά τότε με την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό του 78 στη Θεσ/νίκη. Οι μελέτες ήταν τυποποιημένες τότε, υπήρχαν κάποια μοντέλα και διάλεγες κάποιο από αυτά. Η υπηρεσία πια υπάρχει πιο πολύ σαν αρχείο πια.. Το σπίτι σε χωριό του Λαγκαδά.. έχει εφαρμόσει ακριβώς τη μελέτη.. εκτός από: 1) το σπίτι έχει στρίψει λίγο και μετακινηθεί κανά μέτρο και έχει πάει παραλληλα με τον εφαρμοσμένο δρόμο(γιατί το δ.ρυμοτομίας, ένα αρχαίο.. έχει λίγο διαφορετικές χαράξεις, αλλά στα χωριά όπως πολλοί γνωρίζετε κάνανε αυτό που βόλευε και όχι τί λέει ο χάρτης..), δλδ μέρος του (πάνωαπό το μισό) πατάει στην κάλυψη του τοπογραφικού. Άλλο θέμα τώρα , αυτό το τοπογραφικό ρε παιδιά είναι από εκείνα τα παλιά που ονομάζονται "σχέδιο κάλυψης", δείχνει ένα οικόπεδο χωρίς συντεταγμένες, που-επειδή το μετρήσαμε,είναι και λίο λάθος..έχει αποκλίσιες δλδ..ούτε διαστάσεις γράφει απόστασης απο το μπροστά όριο (δλδ τί? θα βασιστούμε στο κλιμακόμετρο??), μόνο μία δίνει 2,5 μ από ένα πλάγιο όμορο όριο. Ο δρόμος που δίχνει μπροστά είναι περίπου και όχι ολόσωστος με βάση το δ.ρυμ/μίας της περιοχής... ότι να ναι δλδ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: πρέπει να λάβω τώρα εγώ ευλαβικά τη δέσμευση θέσης κτιρίου υπό αυτές τις συνθήκες και να πώ ότι έχω αλλαγής θέσης με βάση την άδεια? και άντε να το πώ!... έλα όμως που 2) το υπόγειο έχει μετατραπεί σε κατοικία, και ένα μέρος του που ήταν ανοικτό με στύλους(λόγω κλίσης οικοπέδου) έχει κλείσει πια... δλδ έχω και παράβαση ΥΔ και 3) υπάρχει περίπτωση λόγω στροφής για λίγο να μπαίνει και μέσα στο Δ πλάγιου ορίου που αν δεν απατώμαι είναι 2,5 ή 2μ απόσταση για τα χωριό Λαχανά (που μας ενδιαφέρει) πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η περίπτωση- η νομιμοποίηση είναι πολύ μπλέξιμο λόγω δυσκινησίας της πολεοδομίας Λαγκαδά να ανιτμετωπίσει σπίτια από την ΥΑΣΒΕ γιατί, ούτε τα δ/τα ρυμ έχουν εφαρμοστεί και γενικά γίνετια το ότι ναναι με τη γραφειοκρατία επειδή είναι διαφορετικές υπηρεσίες... έχω μιλήσει με πολεοδομία και είναι χάος αυτή η πιθανότητα.. βέβαια δέχομαι γνώμες και πάνω σε αυτό!! ευχαριστώ και μόνο για τον προβληματισμό σας.. τελικά θα τολμήσει κανείς να βάλει στον 4178 αλλαγή θέσης συνδυασμένη με άλλη παράβαση?
 14. ευχαριστώ φίλε μου..και εκ μέρους του πελάτη μου!γλυτώσαμε από πολύ ταλαιπώρια,ουφ! να είσαι καλά
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.