Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgemvg

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.140 profile views
  1. Το περλομπετο δεν μπορει να «κολλησει» με καποιον τρόπο; Η τσιμεντοκονία μου είπαν κολλάει. Δεν μπορω να την χρησιμοποιήσω με υαλόπλεγμα για να μην σπάσει σε λεπτα σημεια;
  2. Γειά σας! Έχω ένα θέμα και δεν μπορώ να το λύσω εύκολα. Λόγω παλαιότητας και σκληρής ισως χρήσης, η τσιμεντένια πλάκα ενός βιομηχανικού χώρου, έχει αρκετα αυλάκια και τρύπες. Ρώτησα για βιομηχανικό δάπεδο, και οι μάστορες μου λένε ότι το ελάχιστο που μπορούν να βάλουν ειναι 7cm από το ψηλότερο σημείο. Αυτό, πρώτον, προσθέτει αρκετό βάρος σε μια ήδη ταλαιπωρημένη πλάκα, αλλά και ένα έξτρα σκαλοπάτι στην είσοδο, που δεν το προτιμώ. Έχω λοιπόν ακούσει τα πάντα. Το ελικόπτερο λέει ότι μπορεί να "φάει" μέχρι 3mm, ενώ τα μωσαικα πατώματα με το ίδια φαντάζομαι μηχάνημα, κατέβαιναν φαντάζομαι πολύ παραπάνω για να φαίνεται έτσι το γαρμπίλι. Το περλομπετο μου λένε δεν κολλάει πάνω στο τσιμέντο. Και εαν κολλήσει, μετά θέλει πλακάκι. Δεν γίνεται να εφαρμοστει αυτή η λύση και μετά να περαστεί με τσιμεντοκονία; Έχω ακούσει για αυτοεπιπεδούμενα, εποξειδικα, κλπ. Το κύριο πρόβλημα που προκύπτει είναι πως θα γίνει η εφαρμογη του πιο λεπτού υλικου, και πιο είναι αυτο που και θα γεμίσει τις αυλακώσεις, αλλα και δεν θα σπάει λόγω μικρού πάχους.
  3. Γεια σας! Υφίσταται όρος απαλλαγής άδειας αρτοποιείου απο το Υπουργείο Βιομηχανίας; Θέλω να ανοίξω ΚΥΕ με παραγωγή λίγου ψωμιου, γλυκών, έτοιμων γευμάτων, καφέ. Όλα αυτά γίνονται σε εστιατόριο, αλλά δεν μπορείς να έχεις προθήκη για ψωμιά. Φαίνεται οτι όλα καθορίζονται από το αρτοποιείο, και μετά εάν σου περισσεύουν τ.μ, κάνεις και τα υπόλοιπα. Τον όρο απαλλαγή λόγω πολυ μικρής ημερίσιας παραγωγής άρτου, μου το είπαν από τη διεύθυνση υγείας.
  4. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες) Δεν βλέπω edit οπότε το ξαναγράφω. Υπάρχει κάπου νομοθεσία για θεμελίωση κοντέινερ; Πρόκειται να γίνει μια κατασκευή με ένα κοντέινερ καθ’ υψος, δηλαδή ένας όροφος. Ποιό πιστεύατε θα ήταν το μίνιμουμ της θεμελίωσης για ένα κοντέινερ 20αρι; Το έδιτ είναι ενεργό τις πρώτες 24ώρες. Δεν έβαλες ειδικότητα Μηχανικού αρά εκλαμβάνουμε ότι είσαι ιδιώτης μη Μηχανικός Didonis
  5. Γιατί είναι ωραίο. Και δεν υπάρχουν άλλα σε αυτή την περιοχή. Το θέμα μας είναι εάν γίνεται κάτι. Γιατί απο αυτά που θα γλυτώσω στη θέρμανση, σταματάει να είναι επένδυση...
  6. Είμαι ενοικιαστής σε παλια μονοκατοικία, η οποία ειναι τούβλινη με το παλιο μασιφ τούβλο, και αμόνωτη από 6 πλευρές! Οι 4 περιμετρικοί τοίχοι στον αέρα, κανένα παράπλευρο κτήριο, η σκεπή με τσιγκο και μετα ραμποτε, και το πάτωμα ξύλινο στο αέρα αφού από κάτω έχει υπόγειο. Τι θα μπορούσα να κάνω, δεδομένου οτι δεν ειναι δικό μου; Σκέφτηκα τη λυση του πετροβάμβακα, στο κάτω από το πάτωμα και πάνω απο το ραμποτέ. Έχει νοημα να μονώσω μόνο αυτα τα δυο, ή θα είναι πεταμένα λεφτά;
  7. Το μεγάλο θέμα είναι εάν εξαιρείται το καφεκοπτείο από τα εργαστήρια. Ο δήμος παρέχει λέει την άδεια λειτουργείας με μία απλή γνωστοποίηση πια.
  8. Ωραία. Εαν ο χωρος έχει και μηχανήματα για παρασκευή καφέ; Καφετιέρα, πλυντήριο; Εάν χρησιμοποιήσω βουτάνιο για το καβουρδιστήρι του καφέ;
  9. Γειά σας. Έκανα αίτηση χρήσης γης για καφεκοπτείο. Η απάντηση ήταν η εξής: Επιτρέπονται εργαστήρια χαμηλής όχλησης. Με αναθεώρηση Γ.Π.Σ επιτρεπονται, αρκεί να είναι παροδοσιακές βιοτεχνίες. Άρα δεν επιτρεπεται. Τι είναι παραδοσιακή βιοτεχνία; Πηγαίνω στο τμήμα αδειών καταστημάτων του δήμου μου και μου λέει ότι υπάρχει νόμος που λέει ότι τα καφεκοπτεία εξαιρούνται από τα εργαστήρια χαμηλής όχλησης, αλλά δεν ήξερε το ΦΕΚ. Το συγκεκριμένο θα είναι απλά η μηχανή ψησίματος καφέ για τις ανάγκες του καταστήματος και μόνο, και όχι βιοτεχνία. Υπάρχει κάποια βάση σε αυτό που μου είπαν στο δήμο;
  10. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει ποιο είναι το πιο κατάλληλο υπόστρωμα για να μπει πλακάκι σε πάγκο κουζίνας. Σκέφτομαι κόντρα πλακέ θαλάσσης ή τσιμεντοσανίδα. Θέλω να μην έχει συστολές/διαστολές και σκάσουν οι αρμοί. Είναι σωστά αυτά τα υλικά ή υπάρχει κάτι άλλο;
  11. Το πιο σημαντικό από τις ερωτήσεις μου είναι αυτό για το παρασκευαστήριο. Ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο;
  12. Γεια σας! Θέλω να ανοίξω ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια, αναψυκτήριο) με θέματα παρόμοια με αυτά που ρωτάει ο manost. Το κτήριο είναι άδειας του '78. Υπάρχει ισόγειο, πατάρι μικρότερο από το μισό του ισογείου με ύψος 2,30, και υπόγειο που δεν μπορεί να γίνει κύριας χρήσης λόγω ΣΔ. Αν κατάλαβα καλά πριν δύο ποστς, για καταστήματα που είναι με τον ΓΟΚ του 73 και λειτούργησαν ως καταστήματα αποδεδειγμένα, δεν χρειάζεται έκδοση καινούριας άδειας; Το κατάστημα είναι επίσης κάτω των 70τ.μ.. Μου είπαν στο υγειονομικό ότι εφόσον το κατάστημα είναι με τον ΓΟΚ του '73, μπορεί να γίνει μέρος ή ολόκληρο το παρασκευαστήριο σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος αρκεί να υπάρχει τεχνιτός φωτισμός και εξαερισμός. Το πατάρι λοιπον είναι νόμιμος (σχέδια) βοηθητικός χώρος, άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πάει εκεί το παρασκευαστήριο; Είναι μόνο θέμα του υγειονομικού εφόσον είναι νόμιμο και όχι παράνομο ή έχει λόγο και η πολεοδομία; Και κάτι τελευταίο. Πάλι μου είπαν στο υγειονομικό ότι για καταστήματα κάτω των 50 καθισμάτων δεν χρειάζεται πυροσβεστική μελέτη. Αληθεύει;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.