Μετάβαση στο περιεχόμενο

REX

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.052 profile views

REX's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις όσον αφορά ένα βιομηχανικό κτίριο με κάλυψη 1194τμ και δόμηση 2260τμ στο οποίο έγιναν κάποιες παραβάσεις και πρόκειται να τακτοποιηθούνε. Η τακτοποίηση αφορά σε εμβαδό 1171τμ και στο ότι Το παραπάνω κτίριο έχει αλλάξει καθ'υπέρβαση της αδείας και έχει γίνει χ.σ.κ υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτό το τμήμα του (1171τμ). το υπόλοιπο τμήμα του 1089τμ θέλει ο ιδιοκτήτης να το αλλάξει χρήση με οικοδομική άδεια σε εμπορική αποθήκη. Η αρχική άδεια του βιομηχ. κτιρίου είχε απόσταση απο τα πλάγια όρια όπως είναι γνωστό 10μ για την συγκεκριμένη χρήση. Στην προκειμένη περίπτωση η τακτοποίηση των 1171τμ θα πάρει και συντελεστή αλλαγή χρήσης και υπέρβασης δόμησης και παραβίασης πλαγίων αποστάσεων??? Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης σε τμήμα όπου άλλο τμήμα κτιρίου έχει τακτοποιηθεί?? η πολεοδομία δν δίνει σαφλη απάντηση και τα λεφταααα ειναι πολλά!!!
  2. Ξανακάνω με ν 40.14 γιατι έχω χαμηλότερα πρόστιμα.... με λίγα λόγια το ερώτημά μου είναι άν χρειάζεται να δηλώσω αλλαγή χρήσης σε πατάρι και υπόγειο ( θα χρησιμοποιηθούν ώς χ.σ.κ) ενώ υπάρχει άδεια ισογείου ώς κατάστημα
  3. επιτέλους πως δηλώνεται η υπέρβαση ύψους για όλη την οικοδομή? η πρέπει να αναλύσουμε την υπέρβαση / όροφο βάζοντας τα τμ του ορόφου και στην επιλογη υπέρβαση δόμησης ΟΧΙ?
  4. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ο.α ισογείου καταστήματος και η παράβαση αφορά πατάρι του ιδίου καταστήματος με χρήση όμως υγειονομικού ενδιαφέροντος πλέον..τοτε τι γίνεται? παίρνει μειωτικό συντελεστή το πατάρι και δηλώνεται υγειονομικού ενδιαφέροντος και κα΄νω αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία για το ισόγειο?? ή μειωτικός συντελεστής και αλλαγη χρήσης για πατάρι και αλλαγή χρήσης για το ισόγειο στην πολεοδομία?
  5. Καλησπέρα... όταν έχω υπέρβαση δόμησης σε πατάρι και υπόγειο που αποτελούν τμήμα ενώς ισογείου καταστήματος που άλλαξε χρήση μετά την υπέρβαση (με αρχική ο.α ώς κατάστημα ενώ στην πορεία το πατάρι και το υπόγειο δηλώθηκαν με τον ν3843 ώς χώρος συνάθροισης κοινού και βγήκε και η αντίστοιχη ο.α αλλα΄γη χρήσης σε χ.σ.κ και για το ισόγειο), τότε πατάρι και υπόγειο παίρνουν μειοτικό συντελεστή 0.5 και αλλαγή χρήσης ή μόνο 0.5 ? επαναλαμβάνω πως η αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισ κοινού παταριού και υπογείου δηλώθηκε και με τον 3843...
  6. Συμφωνώ φίλε ΚΑΝΑ..αλλα δυστηχως όταν υπάρχει καταστατικό της οικοδομής που ορίζει τους κ/χ και μέσα σε αυτούς είναι και οι όψεις τότε δν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό απο αυτό. όταν όμως δν είχες διαβάσει το καταστατικό γιατί δν το έιχε διαθέσιμο ο ιδιοκτήτης ενώ πίεζε να δηλωθεί για να προλάβεις τισ προθεσμίες μέσα σεκείνη την αναμπουμπούλα και το υπο κατασκευή μοντέλο δήλωσης του υπεκα και του τεε και με συνεχέις αλλαγές και ακυρώσεις άλλες φορές και προσθήκες κάποιες άλλες στον νόμο....πέσμου τώρα τί κάνεις εφόσον οι συνιδιοκτήτες είναι μαλαπέρδες και αδιαπραγμάτευτα και καθολικά αρνητικοί??? έχασε το παράβολο??? τί ευθύνες έχει ο μηχανικός??? τί ευθύνες έχει ο ιδιοκτήτης??? τί θα ισχύσει την επόμενη μέρα???
  7. Αν ο χώρος κατά τα υπόλοιπα είναι εντάξει, συγκρίνεις την υπέρβαση του εγκεκριμένου ύψους ως προς το μέγιστο της περιοχής. Πχ διαμέρισμα με ύψος κατά την άδεια 3,00 μ, μεγιστο περιοχής 14,0 μ, στην πραγματικότητα 3,25 μ. Υπολογίζεις 0,25 / 14,0 < 20%. Συνεπώς συντ υπέρβασης ύψους 0,2. Σε ένα φύλλο καταγραφής συμπληρώνεις τα μ2 του χώρου, την υπέρβαση ύψους και στην υπέρβαση δόμησης την επιλογή χωρίς υπέρβαση. ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις sagiasd..αλλά σε περίπτωση που έχω 4οροφη οικοδομή με υπερβάσεις ύψους σε κάθε όροφο και στο υπόγειο<20% αλλά στο συνολικό ύψος της οικοδομής >20% ( δεν μπορεί να βγεί ο.α νομιμοποίησης διότι ξεπερνάει το ιδεατό στερεό) τότε τι κάνω? δηλώνω 5 φύλλα καταγραφής για κάθε όροφο με τα τ.μ του κάθε ορόφου και ένα φύλλο καταγραφής με τα τ.μ της οικοδομής και στην υπέρβαση δόμησης την επιλογή χωρίς υπέρβαση.? επίσης σημειώνω ότι η οικοδομή έχει σύσταση και οι ιδιοκτήτες είναι δύο...ο ένας εκ των οποίων όμως (που έχει ενα ισόγειο κατάστημα με παράβαση δν επιθυμεί να ενταχθεί στον νόμο 4014) θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην βεβαίωση νομομότητας εφόσον δν τακτοποιήση και αυτός ??? λογικά όχι διότι είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία με σ΄θσταση..απλά αναρωτιέμαι για το αν θάπρεπε να συναινέσει διότι δηλώνεται και το συνολικό ύψος,,,ώς παράβαση!
  8. καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει πώς δηλώνεται με τον ν4014 σε οικοδομή η υπέρβαση ύψους? το ποσοστό υπέρβασης 20% λαμβάνεται ως προς το επιτρεπόμενο της περιοχής ή ως προς το ύψος που προβλέπει η ο.α??? και πως θα δηλωθεί στο φύλλο καταγραφής αυτή η υπέρβαση??? αού δν έχω παράβαση δόμησης ή χρήσης?? ευχαριστώ
  9. Καλησπέρα, Πρόκειται για μία κατοικία - διαμέρισμα 99μ στην οποία επρόκειτο να γίνει αλλαγή χρήσης(κατατέθηκε άδεια) σε κατάστημα-κρεοπωλείο αλλά ανακλήθηκε μερικώς η άδεια λόγω του ότι διαπιστώθηκε κατα την αυτοψία της πολεοδομίας οτι το ύψος του δαπέδου του ισογείου διαμερίσματος ήταν 96εκ και όχι 45εκ όπως αυτό φαίνεται στα σχέδια της αδείας που ανακλήθηκε (βέβαια υπάρχει αρχική άδεια ανεγέρσεως της οικοδομής που δείχνει 96εκ το ύψος) είναι να τρελένεσαι με την ανοησία ορισμένων συναδέλφων.....Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα βέβαια η δημιουργία εισόδου κατευθείαν απο τον δρόμο να απαιτεί κατασκευή κλίμακας τουλάχιστον τεσσάρων πατημάτων επι του πεζοδρομίου εκτός ρυμοτομικής γραμμής. Επίσης απο τον έλεγχο του φακέλου της 386/09 Ο.Α διαπιστώθηκε οτι δεν υπήρχε συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών για την αλλαγή των όψεων της οικοδομής. Η απόφαση της πολεοδομίας ήταν << μερική ανάκληση της ο.α "αλλαγής χρήσης απο κατοικία σε κατάστημα-κρεοπωλείο" ως προς την επέμβαση στις όψεις και την δημιουργία εισόδου κατευθείαν απο τον δρόμο. Σημειώνεται πως η πρόσβαση απευθείας απο την οδό έχει διευθετηθεί μεταγενέστερα της αυτοψίας τον ιούνιο του 2011 και έχει δημιουργηθεί απευθείας έισοδος με εσωτερικό σκαλοπάτι. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος για την ενδεχόμενη τύχη αυτής της ο.α. Μπορεί να δηλωθεί με τον Ν4014 ώς 1 παράβαση ωσ προσ τις όψεις??? και να ξεμπλοκάρει?
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Εχω υπολοιπο δόμησης μόνο για το υπόγειο-θα δηλωθει κατοικία και θα εκδοθεί ο.α κανονικά. το οικόπεδο εχει κλίσεις και το ύψος είναι όπως προβλέπετε απο την αρχική ο.α απλά ξεμπαζώθηκε και αυξήθηκε το ύψος οπότε προέκυψε και η παράβαση. οι οροι δομησης ειναι οκ. το γκαραζ είναι 20 τμ και τακτοποιείται με πρόστιμο 500ευρώ. οπότε πληρώνω 500 ευρώ πρόστιμο και 500ευρώ παράβολο ξεμπάζωμα και περιμένω πότε θα φωτιστούν να μας πούν ποια είναι η υπόλοιπη διαδικασία? η με την δήλωση μπορείς να βάλεις ο.α??
  11. Καλησπέρα, σε περίπτωση που υπάρχει σε ο.α μπαζωμένο υπόγειο 46τμ, ενώ έχει ξεμπαζωθεί και χρησιμοποιείται πλέον ώς κατοικία και μπορεί να εκδοθεί ο.α διότι καλύπτεται απο το περίγραμμα της κάλυψης...καθώς επίσησ υπάρχει και ένα ισόγειο γκαράζ 21τμ το οποίο δν νομιμοποιείται θα πληρώσει παράβολο 500ευρώ για ξεμπάζωμα ή δήλωση του υπογείου και 500 ευρώ την δήλωση γκαραζ? δηλαδή σύνολο πόσο? και για ποιά περίπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.