Μετάβαση στο περιεχόμενο

Anastasia82

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

760 profile views

Anastasia82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω αυθαίρετη θέση στάθμευσης με στέγαστρο σε πρασιά τριώροφης οικοδομής του '68 και ο πελάτης μου θέλει να χαρακτηριστεί θέση στάθμευσης. Ψάχνω τι διαδικασία θα ακολουθήσω και αναρωτήθηκα μήπως στην περίπτωση του συναδέλφου η συμβ/κη πράξη ακολούθησε την τακτοποίηση με κάποιο τρόπο!
  2. Καλησπέρα! επειδή έχω ίδια περίπτωση, μπορώ να ρυθμίσω αυθαίρετη θέση στάθμευσης με στέγαστρο στην πρασιά μαζί με ένα διαμέρισμα της οικοδομής που θα εντάξω στον ν.4495? και μετά με την κάτοψη του 4495 μπορώ να προχωρήσω σε συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης θέσης στάθμευσης? Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι! μπορείτε να μου πειτε τιμή ζώνης για: Στίβος-δήμου Βόλβης & Λουδίας-δήμος Χαλκηδόνος? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Συνάδελφοι είχε κάποιος περίπτωση για δηλώσεις ΤΑΠ που έγιναν 30/09 απόγευμα ή βράδυ που μπήκαν αναδρομικά??
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! τιμή ζώνης Χορτιάτης εκτός σχεδίου? Ευχαριστώ!!
  6. ναι αυτό εννοούσα, αν γίνεται αλλαγή και "σκάντζα"! γιατί σκεφτόμουν πως αν "ταυτίζεται" το παράβολο υπαγωγής με ΑΦΜ μήπως δε γινόταν!
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, σχετικά με το αυτό το τελευταίο θέμα, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί μια δήλωση σε αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο (που είναι προς ακύρωση) για να ενταχθεί άλλος ιδιοκτήτης με κατηγορία 5, άραγε γίνεται? το παράβολο υπαγωγής αντιστοιχεί σε α/α δήλωσης ή σε ΑΦΜ ιδιοκτήτη/διεύθυνση ακινήτου?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, παραβολο υπαγωγής δήλωσης κατ.5 που πληρώθηκε με e-banking 30/09 απόγευμα άραγε θα είναι "έγκυρο"? ή επειδή θα φανεί 1/10 είναι εκτός?
  9. Καλησπέρα Άκη! θα μπορούσα να έχω 2 τ.ζ Πετμεζά 5 Πυλαία (Ο.Τ. 74Β), και Ν.Επιβάτες (δήμος Θερμαικού) εκτός σχεδίου? Ευχαριστώ!!!!
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω μια άδεια κατεδάφισης προς έκδοση και ετοιμάζω το ΣΔΑ. Στο σπίτι που κατεδαφίζεται ο ιδιοκτήτης θα απομακρύνει νωρίτερα ξυλινα πατώματα, κάγκελα, κουφώματα κτλ για να φύγουν τελικά σε μονάδα ανακύκλωσης μόνο μπετά και τούβλα. Ξέρει κανείς αν στο ΣΔΑ πρέπει να γράψω κάπου και αυτά που θα απομακρυνθούν νωρίτερα? (ξύλο, μέταλλα κτλ) Ευχαριστώ!!
  11. Καλημέρα & καλή βδομάδα! Μπορείτε να μου πείτε τζ για εντός σχεδίου: Θέρμα Σαμοθράκης, Νέο Πετρίτσι Σερρών, Φούρκα Χαλκιδικής(οικισμός Αγ.Ιωάννης-παραλία Φούρκας) ? Ευχαριστώ πολύ!
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, είδε κανείς αν με τις νέες διατάξεις για τις ΕΕΔΜΚ στις 13/05/20 είναι πλέον υποχρεωτική η συναίνεση της οικοδομής για εξωτερική θερμομόνωση? δεν το βρήκα σε ΦΕΚ, μόνο σε κάτι άρθρα
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, 1) έχω ένα διώροφο του '37 με οικοδομική άδεια, που έχει κάποιες αυθαιρεσίες. (μικρή ΥΔ, υπογειο, εξωστες κτλ). Θέλουμε να κατεδαφιστεί εξ ολοκλήρου και στη συνέχεια να βγεί νέα άδεια ανέγερσης. Θα κάνω υπαγωγή στον 4495 για αυτές τις αυθαιρεσίες και θα επιλέξω προς έγκριση κατεδάφισης? Μπορώ να κάνω χρήση του αρ.106 και να ακολουθήσει "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" μιας και δεν είναι όλο αυθαίρετο? Ή πρέπει να βγάλω κανονική άδεια κατεδάφισης? 2)Επίσης προκειμένου να κατεδαφιστεί απαιτείται κοπή ενος δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο. Πρέπει να βγάλω ξεχωριστή ΕΕΔΚΜ για το δέντρο ή μπορεί κάπως να ενταχθεί στην άδεια κατεδάφισης? Εχει τύχει σε κάποιον? Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, για μια υπόθεση υπάγωγής στον 4495, οικίας κ αποθήκης όπου ο αγοραστής θέλει να κατεδαφίσει την αποθήκη, έχω απάντηση από το ΤΕΕ σχετικά με το άρθρο 106 και τη διαδικασία προκειμένου να γίνουν συμβόλαια. Σας την παραθέτω μήπως φανεί χρήσιμη σε κάποιον: Από: n4495 <[email protected]> "Προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση μεταβίβασης για συμβολαιογραφική πράξη πριν την έκδοση άδειας νομιμοποίησης ή έγκρισης εργασιών κατεδάφισης, πρέπει σύμφωνα με την παρ.3 του άρθ.106 του ν.4495/17 να έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού προστίμου. Για το σκοπό αυτό, αρχικά ο μηχανικός δηλώνει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές προς «ρύθμιση», ώστε να φαίνεται ο υπολογισμός του συνολικού προστίμου. Μετά την καταβολή του 30% του προστίμου, εκτυπώνει το αντίστοιχο pdf της δήλωσης, όπου αναφέρεται και η εξόφληση του 30%. Στη συνέχεια, επαναφέρει τη δήλωση «προς έκδοση αδείας», εάν πράγματι o νέος ιδιοκτήτης προτίθεται να εκδώσει οικ. άδεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής, δηλαδή εάν γίνει στο συμβόλαιο η ειδική μνεία που προβλέπεται στην παρ.3 του άρθ.106 του ν.4495/17, και εκτυπώνει εκ νέου το pdf. Ο μηχανικός δίνει στο συμβολαιογράφο και τα δύο pdf (προς έκδοση αδείας και προς ρύθμιση). Για να εκδοθεί η βεβαίωση μεταβίβασης, οι δηλώσεις αυτές δεν μεταβαίνουν σε οριστική υπαγωγή. Η βεβαίωση μεταβίβασης (τύπου 2) εκδίδεται ανεξάρτητα από τη δήλωση ένταξης, με νέα καταχώριση στο σύστημα. Ο μηχανικός αναγράφει στην περιγραφή "κατ'εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 3 άρθρου 106 και την παρ. 3 άρθρου 83 του ν.4495/17 και μετά την εξόφληση του 30% της α/α ... δήλωσης" κάτι που θα πρέπει σαφώς να αναφερθεί και στην τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη βεβαίωση"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.