Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Rakeesh

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

973 profile views

Rakeesh's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω την εξης υπόθεση Κληροτεμάχιο διανομής του 1956 εμβαδου 870 μέτρων στο όριο οικισμού. Στον οκισμό πλέον υφίσταται σχέδιο πόλης από το 1996 σύμφωνα με το οποίο χάνει τμήμα 80 τμ αλλά αποκτά πρόσωπο 15 μέτρων στην περιμετρική δημοτική οδό. Κατά τη γνώμη σας μπορώ να επικαλέστώ κατα παρέκκλιση αρτιότητα ως προυφιστάμενο του 62 ή θεωρείται χρόνος δημιουργίας του τελικού γεωτεμαχίου (που έχει το πρόσωπο) το 1996? Επισυνάπτω ένα screenshot. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απάντησεις σας.
  2. Καλημέρα σας. Έχω την εξής περίπτωση: - Οικόπεδο διανομής συνοικισμού του 1960, περιπου 4 στρέματα. - Η διανομη δεν έχει οικοδομικά τετράγωνα, φαίνεται δηλαδή σαν διανομή αγροκτήματος σε 1/2000 κλίμακα που έχει απλα τίτλο συνοικισμός. - Ο οικισμός οριοθετήθηκε το 1988 και το "οικόπεδο" φαίνεται να είναι οριακά εκτός οριοθέτησης, εντος "ζώνης οικιστικής καταλληλότητας" συμφωνα με το υπόμνημα του διαγράμματος οριοθέτησης. - Στην αεροφωτογραφια επι της οποίας έγινε η οριοθέτηση φαίνεται να υπάρχει ακόμα μια διακεκομενη γραμμή (μη συνεκτικό τμήμα?) στην οποία το οικόπεδο βρίσκεται εντός, όμως δεν περάστηκε στο διάγραμμα οριοθέτησης και δεν ταυτίζεται με την "ζώνη οικιστικής καταλληλότητας¨που προανέφερα. Κατά τη γνώμη σας το παραπάνω γεωτεμάχιο είναι εντός ή εκτός οικισμού? Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για όποια απάντηση. P.S. Σε περίπτωση που το thread ανήκει σε άλλη κατηγορία, παρακαλώ τους admin να το μετακινήσουν.
  3. Καλημέρα, Στην περίπτωση που στην απόφαση οριοθέτησης οικισμού δεν προβλέπονται παρεκκλίσεις μπορούμε να επικαλεστούμε την γενική παρέκλιση του 181Δ/1985 "Κατά παρέκκλιση εντός των ως άνω ορίων, θεωρούνται άρτια τα γήπεδα με όποιο εμβαδόν έχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος" ?
  4. Απ ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να κατεβάσουμε το .shp ή γενικότερα συντεταγμένες της ανάρτησης, σωστά?
  5. Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1) Όσον αφορά το ρέμα όπως προείπα χωρίζει κληροτεμάχια. Και εμένα αυτή ειναι η γνώμη μου, από τι στιγμή που το εμβαδόν του κληροτεμαχίου έχει μετρηθεί με βάση αυτή την αποτύπωση της διανομής. Από την άλλη βέβαια δημιουργήται μια de facto κατάσταση χρήσης γης από τους εκατέρωθεν ιδιοκτήτες. 2) Όντως κακή διατύπωση από μέρους μου! Εννοούσα γεωαναφορά! Επανέρχομαι με περισσότερες λεπτομέριες λοιπόν. Σε διανομή με μεγάλο Κεντρο Φύλλου Χάρτη (όχι 6ρι) βρήκα στο πεδίο και αποτύπωσα 3 τριγωνομετρικά. Δεν βρήκα κανένα ορόσημο ή στάση δυστυχώς πλησίον του κληροτεμαχίου που με ενδιαφέρει. Διαπίστωσα ότι οι συντεταγμένες που βρήκα σε HATT από την επίλυση που έκανε η τοπογραφική διαφέρουν από την απόδωση τους στο διάγραμμα της διανομής (το οποίο έχω γεωαναφέρει με βάση τις κορυφές του καναβου που περικλείει κάθε κορυφή ξεχωριστά - corellate και πολυωνιμικός μετασχηματισμός 1ου βαθμού 4ων σημείων με σφάλμα γύρω στους 30 πόντους). Η διαφορά είναι από 2 έως 10 μέτρα όπως φαινεται στην εικόνα και όχι προς την ίδια κατευθυνση. Και ρωτάω με βάση αυτά τα στοιχεία πως θα κάνατε εφαρμογή της διανομής? Είτε για περαιτέρω διερευνηση επι του πεδίου (αναζήτηση στάσεων) είτε για χάραξη ορίου (εφόσον η περαιτερω διερευνηση ή μια πιο εκτεταμένη αποτύπωση δεν αποδώσει καινούρια στοιχεία). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
  6. Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να απευθήνω στην κοινότητα τα εξής ερωτήματα. 1) Σε διανομή κληροτεμάχιο συνορεύει με ρέμα του οποίου η κοίτη δεν έχει καμία σχέση μα αυτό που αποτυπώθηκε στη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση το όριο του κληροτεμαχίου ποιό είναι, το όριο της διανομής ή το πραγματικό φρύδι του ρέματος? Ακολουθεί εικόνα. 2) Σε αγροτική διανομή παρατήρησα απόκλιση μεταξύ των τριγωνομετρικών όπως είναι περασμένα στον χάρτη της διανομής (μετά από εφαρμογή των κορυφών του κανάβου που τα περικλείει) και των συντεταγμένων τους όπως αναφέρονται στην επίλυση της διανομής από 2-10 μέτρα. Σ'αυτή την περίπτωση ποιές τιμές θα χρησιμοποιούσατε για τον μετασχηματισμό της διανομής σε ΕΓΣΑ 87?
  7. Οικόπεδο προυφιστάμενο του 85 εντός συνεκτικού τμήματος οικισμού ο οποίος όμως δεν είναι παραδοσιακός, με παλαιωμένη οικία, έχει πρόσωπο σε κοινοτικό δρόμο πλάτους 3 μέτρων. Ο δρόμος όμως καταλήγει στο εν λόγω οικόπεδο (είναι δηλαδή αδιέξοδο - το πλάτος του δρόμου είναι και το πρόσωπο του οικοπέδου). Αν καταλαβαίνω καλά αυτό το οικόπεδο είναι αρτιο αλλα μη οικοδομήσιμο. Για να καταστεί οικοδομήσιμο πρέπει να παραχωρήσουν λωρίδα οι γείτονες? Αν αυτό δεν είναι εφικτό, που μπορεί να επηρεάσει η μη οικοδομησιμοτητα από τη στιγμή που το οικόπεδο είναι ήδη χτισμένο?
  8. Οι κάθετες έχουν συσταθεί από το 91 με το συμβόλαιο μεταβίβασης το οποίο όμως δεν προβλέπει κάτι για τον τρόπο ανοικοδόμησης. Κτίρια στο κληροτεμάχιο δεν υπάρχουν ακόμα, τώρα η μια πλευρά θέλει να χτίσει ένα οινοποιείο (βιομηχανικό χαμηλής όχλησης αν δεν κάνω λάθος) και ψάχνουμε να βρούμε πως μπορεί να γίνει αυτό. Εφ' όσον δεν θίγονται τα όρια αρτιότητας θα ήταν καλύτερο να προχωρήσουμε σε ανώμαλη δικαιοπραξία?
  9. Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κανείς αν σε κληροτεμάχιο στο οποίο έχει γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές χρήσεις γης στα επιμέρους τμήματα του (ας πουμε κατοικία με γεωργικής χρήσης κτήρια). Και αν ναι πώς υπολογίζεται ο συντελεστής δόμησης? Ισχύουν οι δυσμενέστεροι όροι δόμησης για όλο το κληροτεμάχιο ή κάθε τμημα ανάλογα με τη χρήση υπολογίζει ξεχωριστα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
  10. Καλησπέρα παιδιά, είμαι τεχνολόγος μηχανικός Γεωπληροφορικής κ' Τοπογραφίας και αυτή την στιγμή εργάζομαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε Ν.Π.Ι.Δ. Γνωρίζει κανείς εάν είναι δυνατόν να διοριστώ από αντίδικο ως τεχνικός σύμβουλος σε υπόθεση κτηματικής διαφοράς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.